jostel5 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Marczello -jak widać -łamie serca ,ale jest z niego też dżentelmen całą gębą! Fela wcześniej czy później to doceni-nie ma wyjścia!;) Quote
Akrum Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Marcelek kochany i widać, że dobrze czuje sie w swoim domku :) Szczęście miał chłopak, że tak mu się fajnie udało :) Quote
idusiek Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 skoro Marcel już szczęsliwy to ja Was ciotki zapraszam do naszych kolejnych bid... 2 niunie, brak deklaracji,a psy już przyjechały. :( Potrzebujemy każdego grosza :( http://www.dogomania.pl/threads/203242-Jak-siostry-Rita-i-Greta-wyciągnięte-ze-schronu-BRAK-DEKLARACJI-proszą-o-pomoc-! Quote
Andzike Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Dziś na popołudniowym spacerze z Nelką trafiłam na swoją grupę psiarzy i powitało mnie zbiorowe "Gdzie Marcel????" :D Wszyscy się upewniali czy na 100% Marcel trafił dobrze ;) Uspokoiłam, że tak :) Quote
Andzike Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Jak tam Marczello ? Jego miejsce na narożniku zajmuje od dzisiaj Sara z Białej Podlaskiej :) http://www.dogomania.pl/threads/193042-Bia%C5%82a-Podlaska.Delikatna-wra%C5%BCliwa-Sara-wci%C4%85%C5%BC-czeka-...Mo%C5%BCe-na-Ciebie... Quote
Igam Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Nie było mnie tydzień, a tu takie wspaniałe wieści! Bardzo się cieszę, że Marcel trafił do tak wspaniałego domku :) Szczególnie, że nie było dnia i nocy, żebym o nim nie myślała - cudowny z niego psiak :loveu: Będę tu zaglądała, żeby poczytać co u Marcelka. A teraz lece do Sary.... Quote
FellaMarcello Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Witam, to już piąty nasz wspólny wieczór:) Marcel z dnia na dzień coraz bardziej się do nas przyzwyczaja a my do niego. Już nie piszczy i nie wygląda przez okno. Jest bardzo pewny siebie i w nocy przychodzi do któregoś łóżka, żeby pospac na plecach w ciepłych pieleszach:). Generalnie nie odstępuje nas ani na krok. Czym więcej ludzi tym lepiej:) Można powiedziec, że Fela go już toleruje. Tzn. nie ma jeszcze między nimi miłości ale nie słychac już warczenia. Odległośc zmniejszyła się do pół metra:) Za to sama Fela przechodzi metamorfozę. Stała się przewodnikiem dwuosobowego stada na spacerze. Wcześniej Fela uciekała od dużych psów z podkulonym ogonem, teraz czuje się przy nich pewniejsza i popisuje sie przed Marcelem odwagą. To Fela prowadzi Marcela we wszystkie ciekawe miejsca i to ona wyznacza granicę odległości między nimi. Wszysko idzie ku dobrym relacjom:) Quote
Andzike Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 Super wieści :) To byla bardzo dobra decyzja :D Quote
Andzike Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Wielbicieli Marcela zapraszam do jego zaginionego brata blizniaka - Obiego... http://www.dogomania.pl/threads/203643-Obi-nieduzy-m%C5%82odziutki-kud%C5%82atek-b%C5%82%C4%85ka%C5%82-si%C4%99-czeka-w-hotelu Czemu moje mieszkanie nie jest z gumy???:placz::shake::placz: Quote
FellaMarcello Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Zaczęłam śledzic losy Sary. Piękna jest sunia. Właśnie tak obcinam Felę, na sznaucerka. Może tylko Felcia grubsza jest:) Tylko nie wiedziałam, że już można. Tzn. chodzi mi o pogodę. Przyznam się, że czekam zawsze na plusowe temperatury. Ale może, patrząc na Sarę, szybciej się zdecyduję. Fela obłazi z sierści na wiosnę i wygląda jak napuszony miś polarny. Do tego doszły też od tygodnia czarne kłaczki Marcelka. Ciekawe, czy można by było Marcelka potraktowa golarką:)A Marcelek się nie krępuje chłopak. W nocy wybiera i przebiera w łóżkach. Śpi z każdym po trochu. Rano zaszczyca łoże małżeńskie:) Nie, żebym go śledziła:) ale zdradza go właśnie sierśc:) Marcel jutro obchodzi tydzień u nas. Na to konto, dostał chłopak już dzisiaj świńskie ucho i inne psie frykasy. Oczywiście Fela dostała to samo i w tych samych ilościach. Marcel nie dał rady zjeśc całego więc "zakopał" pod zasłonką:) A Fela tradycjnie zostawia sobie jedzenie na noc. Zakopała w swoim legowisku. No i jest uziemiona... bo Macel zna jej kryjówkę i krąży wokół Feli jak orbita:) Także, Fela dzisiejszego wieczora wciąż suszy zęby na Marcela i groźnie warczy...:) Poza incydentem z uchem, mozna powiedziec, że Fela zaakceptowała Marcela. Na spacerach nawet razem się wdzięcznie bawią. Fela została przewodnikiem stada i stała się bardzo odważna - popisuje się:) Szczeka na wszystkie duże psy, a my przecieramy oczy ze zdumienia. Niezła z niej zołza się okazała:) Będę śledzic losy Sary. A my w podzięce za Marcelka, wpłaciliśmy 100 zł do Skarpety Łowickiej. Może się przydadzą Sarze na operację lub pozwolą innemu psiakowi na lepszą przyszłośc:) Quote
sylwiaso Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Andzike wstawię buziola dla Ciebie bo co tu pisać na Twój temat nastepny tymczasowicz!!!!Andzike:B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly:a ja sie chowam!!!! Quote
Andzike Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 FellaMarcello - Sarę trzeba było obciąć, bo miała spore kołtuny i dość lichą po sześciu latach zaniedbania sierść... Jak jej to teraz wszystko odrośnie to dopiero będzie cudem :D Ja z trymowaniem Nelki poczekam jeszcze z miesiąc, ale też mnie już jasna cholera trafia, bo kłaki mam wszędzie... Cieszę się, że Fela i Marcel się dogadują - tak jak przewidywaliśmy to kwestia czasu :D Baaardzo dziękuję za wpłatę w imieniu Skarpety Łowickiej :B-fly::B-fly::B-fly: Sylwiaso - Obi nie jest moim nowym tymczasowiczem - jest nim właśnie Sara o której piszemy powyżej :D Quote
sylwiaso Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Andzike ja nie nadążam za Twoimi tymczasowiczami tylko wiem jakie serce masz!i od "lasku brzozowego"dla Wielkiej cioci Andzike:klacz::klacz::Rose::Rose::buzi::buzi: Quote
jostel5 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Przyszłam sobie,poczytałam i tak sobie cichutko marzę,że kiedy Andzike już Sareńkę odpowiednio rozpuści ;),a Niunia wyzdrowieje (bo wyzdrowieje!),to też znajdzie się dla niej taki wspaniały , Marcelopodobny ;) domek... Quote
Andzike Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 [quote name='jostel5']Przyszłam sobie,poczytałam i tak sobie cichutko marzę,że kiedy Andzike już Sareńkę odpowiednio rozpuści ;),a Niunia wyzdrowieje (bo wyzdrowieje!),to też znajdzie się dla niej taki wspaniały , Marcelopodobny ;) domek...[/QUOTE] O tak, takie domki to ja poproszę dla wszystkich psiaków, nie tylko moich tymczasowiczów :D Quote
Akrum Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 widzę, że Marcel trafił do super wspaniałego domku, zresztą jak każdy z tymczasowiczów Andzike :) Quote
Andzike Posted March 9, 2011 Author Posted March 9, 2011 FellaMarcello - Skarpeta Łowicka odnotowała wpływ 100zł od Was :) Jeszcze raz baaaardzo dziękujęmy!!! :loveu::loveu::loveu: Myślę, że to już czas, żeby upomnieć się o jakieś fotki :cool3: Jeśli mielibyście problemy ze wstawieniem (trzeba wrzucic zdjęcia z dysku na któryś z portali do przechowywania zdjęć np. fotosik, onet foto, image shack i potem przekleić link "forum") to możecie mi wyslać mailem i ja umieszczę:) Quote
mamanabank Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 FellaMarcello - Skarpeta Łowicka odnotowała wpływ 100zł od Was :) Jeszcze raz baaaardzo dziękujęmy!!! :loveu::loveu::loveu: Potwierdzam i dziękuję serdecznie w imieniu psiaków łowiczaków. Andzike zgodnie z życzeniem FellaMarcello dołożymy się do kosztów leczenia Sary, jeśli będzie taka potrzeba. Quote
Andzike Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='mamanabank']Andzike zgodnie z życzeniem FellaMarcello dołożymy się do kosztów leczenia Sary, jeśli będzie taka potrzeba.[/QUOTE] Dziękuję:loveu: dziś są imieniny Marcela, popędziłam rano z życzeniami ;) W odpowiedzi dostałam filmik z zabawy Feli i Marcela - mamanabank - wysłałam Ci :D Quote
mamanabank Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Niestety nie potrafię przekręcić... [video=youtube;N7kX5D-r1Yc]http://www.youtube.com/watch?v=N7kX5D-r1Yc[/video] Quote
Igam Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Szyja ciut boli ;) ale filmik super. Widać, że Marcello jest przeszczęśliwy Quote
Andzike Posted March 10, 2011 Author Posted March 10, 2011 [quote name='Igam']Szyja ciut boli ;) ale filmik super. Widać, że Marcello jest przeszczęśliwy[/QUOTE] Cały Marcel - nie ma psa, którego nie zachęciłby do zabawy :lol: wiedziała, że z Felą też mu się to uda, ale nie przypuszczałam, że to będzie aż tak szybko:loveu::loveu::loveu: Quote
Andzike Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Wieści od naszego ulubieńca :) Marcel jest niezniszczalny:) ciągle by się chciał z Felą bawic. Fela niestety nie daje mu rady cały czas. Ale stara się i bawią się na całego. Marcel w zabawie często ciągnie ją za ucho, nogę lub ogon:) Śmiesznie to wygląda. Fela zaakceptowała Marcela i są teraz zgraną parą:) Fela na zdjęciach jeszcze jako owczarek nizinny ale w piątek już będzie sznaucerkiem:) Quote
Andzike Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Owczarek nizinny - Fela :) I domowe pielesze :) Quote
Igam Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Dzięki za super wieści i zdjęcia - sama radość :) Quote
Recommended Posts