Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 381
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś na popołudniowym spacerze z Nelką trafiłam na swoją grupę psiarzy i powitało mnie zbiorowe "Gdzie Marcel????" :D
Wszyscy się upewniali czy na 100% Marcel trafił dobrze ;) Uspokoiłam, że tak :)

Posted

Nie było mnie tydzień, a tu takie wspaniałe wieści! Bardzo się cieszę, że Marcel trafił do tak wspaniałego domku :)
Szczególnie, że nie było dnia i nocy, żebym o nim nie myślała - cudowny z niego psiak :loveu:
Będę tu zaglądała, żeby poczytać co u Marcelka.
A teraz lece do Sary....

Posted

Witam, to już piąty nasz wspólny wieczór:) Marcel z dnia na dzień coraz bardziej się do nas przyzwyczaja a my do niego. Już nie piszczy i nie wygląda przez okno. Jest bardzo pewny siebie i w nocy przychodzi do któregoś łóżka, żeby pospac na plecach w ciepłych pieleszach:). Generalnie nie odstępuje nas ani na krok. Czym więcej ludzi tym lepiej:)
Można powiedziec, że Fela go już toleruje. Tzn. nie ma jeszcze między nimi miłości ale nie słychac już warczenia. Odległośc zmniejszyła się do pół metra:) Za to sama Fela przechodzi metamorfozę. Stała się przewodnikiem dwuosobowego stada na spacerze. Wcześniej Fela uciekała od dużych psów z podkulonym ogonem, teraz czuje się przy nich pewniejsza i popisuje sie przed Marcelem odwagą. To Fela prowadzi Marcela we wszystkie ciekawe miejsca i to ona wyznacza granicę odległości między nimi. Wszysko idzie ku dobrym relacjom:)

Posted

Zaczęłam śledzic losy Sary. Piękna jest sunia. Właśnie tak obcinam Felę, na sznaucerka. Może tylko Felcia grubsza jest:) Tylko nie wiedziałam, że już można. Tzn. chodzi mi o pogodę. Przyznam się, że czekam zawsze na plusowe temperatury. Ale może, patrząc na Sarę, szybciej się zdecyduję. Fela obłazi z sierści na wiosnę i wygląda jak napuszony miś polarny. Do tego doszły też od tygodnia czarne kłaczki Marcelka. Ciekawe, czy można by było Marcelka potraktowa golarką:)A Marcelek się nie krępuje chłopak. W nocy wybiera i przebiera w łóżkach. Śpi z każdym po trochu. Rano zaszczyca łoże małżeńskie:) Nie, żebym go śledziła:) ale zdradza go właśnie sierśc:) Marcel jutro obchodzi tydzień u nas. Na to konto, dostał chłopak już dzisiaj świńskie ucho i inne psie frykasy. Oczywiście Fela dostała to samo i w tych samych ilościach. Marcel nie dał rady zjeśc całego więc "zakopał" pod zasłonką:) A Fela tradycjnie zostawia sobie jedzenie na noc. Zakopała w swoim legowisku. No i jest uziemiona... bo Macel zna jej kryjówkę i krąży wokół Feli jak orbita:) Także, Fela dzisiejszego wieczora wciąż suszy zęby na Marcela i groźnie warczy...:) Poza incydentem z uchem, mozna powiedziec, że Fela zaakceptowała Marcela. Na spacerach nawet razem się wdzięcznie bawią. Fela została przewodnikiem stada i stała się bardzo odważna - popisuje się:) Szczeka na wszystkie duże psy, a my przecieramy oczy ze zdumienia. Niezła z niej zołza się okazała:)
Będę śledzic losy Sary. A my w podzięce za Marcelka, wpłaciliśmy 100 zł do Skarpety Łowickiej. Może się przydadzą Sarze na operację lub pozwolą innemu psiakowi na lepszą przyszłośc:)

Posted

Andzike wstawię buziola dla Ciebie bo co tu pisać na Twój temat nastepny tymczasowicz!!!!Andzike:B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly:a ja sie chowam!!!!

Posted

FellaMarcello - Sarę trzeba było obciąć, bo miała spore kołtuny i dość lichą po sześciu latach zaniedbania sierść... Jak jej to teraz wszystko odrośnie to dopiero będzie cudem :D
Ja z trymowaniem Nelki poczekam jeszcze z miesiąc, ale też mnie już jasna cholera trafia, bo kłaki mam wszędzie...
Cieszę się, że Fela i Marcel się dogadują - tak jak przewidywaliśmy to kwestia czasu :D
Baaardzo dziękuję za wpłatę w imieniu Skarpety Łowickiej :B-fly::B-fly::B-fly:

Sylwiaso - Obi nie jest moim nowym tymczasowiczem - jest nim właśnie Sara o której piszemy powyżej :D

Posted

Przyszłam sobie,poczytałam i tak sobie cichutko marzę,że kiedy Andzike już Sareńkę odpowiednio rozpuści ;),a Niunia wyzdrowieje (bo wyzdrowieje!),to też znajdzie się dla niej taki wspaniały , Marcelopodobny ;) domek...

Posted

[quote name='jostel5']Przyszłam sobie,poczytałam i tak sobie cichutko marzę,że kiedy Andzike już Sareńkę odpowiednio rozpuści ;),a Niunia wyzdrowieje (bo wyzdrowieje!),to też znajdzie się dla niej taki wspaniały , Marcelopodobny ;) domek...[/QUOTE]

O tak, takie domki to ja poproszę dla wszystkich psiaków, nie tylko moich tymczasowiczów :D

Posted

FellaMarcello - Skarpeta Łowicka odnotowała wpływ 100zł od Was :)
Jeszcze raz baaaardzo dziękujęmy!!! :loveu::loveu::loveu:

Myślę, że to już czas, żeby upomnieć się o jakieś fotki :cool3:
Jeśli mielibyście problemy ze wstawieniem (trzeba wrzucic zdjęcia z dysku na któryś z portali do przechowywania zdjęć np. fotosik, onet foto, image shack i potem przekleić link "forum") to możecie mi wyslać mailem i ja umieszczę:)

Posted

FellaMarcello - Skarpeta Łowicka odnotowała wpływ 100zł od Was :)
Jeszcze raz baaaardzo dziękujęmy!!! :loveu::loveu::loveu:

Potwierdzam i dziękuję serdecznie w imieniu psiaków łowiczaków.
Andzike zgodnie z życzeniem FellaMarcello dołożymy się do kosztów leczenia Sary, jeśli będzie taka potrzeba.

Posted

[quote name='mamanabank']Andzike zgodnie z życzeniem FellaMarcello dołożymy się do kosztów leczenia Sary, jeśli będzie taka potrzeba.[/QUOTE]

Dziękuję:loveu:
dziś są imieniny Marcela, popędziłam rano z życzeniami ;)
W odpowiedzi dostałam filmik z zabawy Feli i Marcela - mamanabank - wysłałam Ci :D

Posted

[quote name='Igam']Szyja ciut boli ;) ale filmik super. Widać, że Marcello jest przeszczęśliwy[/QUOTE]

Cały Marcel - nie ma psa, którego nie zachęciłby do zabawy :lol:
wiedziała, że z Felą też mu się to uda, ale nie przypuszczałam, że to będzie aż tak szybko:loveu::loveu::loveu:

Posted

Wieści od naszego ulubieńca :)

Marcel jest niezniszczalny:) ciągle by się chciał z Felą bawic. Fela niestety nie daje mu rady cały czas. Ale stara się i bawią się na całego. Marcel w zabawie często ciągnie ją za ucho, nogę lub ogon:) Śmiesznie to wygląda. Fela zaakceptowała Marcela i są teraz zgraną parą:) Fela na zdjęciach jeszcze jako owczarek nizinny ale w piątek już będzie sznaucerkiem:)