wieso Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 a czy on jeszcze nie ma domku ? takie cudo !!! czy ma nature lowiecka ? Quote
Andzike Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 wieso napisał(a):a czy on jeszcze nie ma domku ? takie cudo !!! czy ma nature lowiecka ? Ano nie ma. Żadnego telefonu o niego nie było :( Poza tym - najpierw obcięcie jajek :) Nie wiem czy ma naturę łowiecką, ale nie wykazuje chęci polowania na spacerze :) Quote
Akrum Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 śliczny Marcelek nadal bez domku?? jej, a ja myślałam, że tu telefony się rozdzwonią i że będzie dużo domków w zanadrzu i w razie co podeśle tu naszego nowego przytuliskowego lokatora... a tu ciiiisza...:crazyeye: Quote
Andzike Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 wieso napisał(a):a ile on ma w klebie ? jakieś 35 - max 40cm ... Akrum napisał(a):śliczny Marcelek nadal bez domku?? jej, a ja myślałam, że tu telefony się rozdzwonią i że będzie dużo domków w zanadrzu i w razie co podeśle tu naszego nowego przytuliskowego lokatora... a tu ciiiisza...:crazyeye: Nikt nie pisze, nikt nie dzwoni. Po Gackę są telefony - poszukuje sun, max do 10kg. Quote
Jasza Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Florka się poleca! W tek kategorii wagowej.... Quote
Andzike Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Jasza napisał(a):Florka się poleca! W tek kategorii wagowej.... Własnie miałam Cię prosić, żebyś mi na maila podesłała z najładniejszymi zdjęciami ;) Maili w trzecim poście :) PS. Tylko sunia powinna umieć zostawać sama w domu i nie brudzić... Florcia umie? :) Quote
Jasza Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Ośmiu godzin nie wytrzyma. To dzieciak jeszcze. Ale podeślę. Quote
Akrum Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Kurcze, szkoda że nasz nowy kudłaczek to chłopak... Quote
Andzike Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Akrum napisał(a):Kurcze, szkoda że nasz nowy kudłaczek to chłopak... Podeślij mi opis i zdjęcia na maila. A "nóż" widelec... Macie jakieś nowe zdjęcia Imka i tego staruszka drugiego co z budy nie wychodzi? Czy nadal do schronu nie można wejść? Quote
Akrum Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Andzike napisał(a):Podeślij mi opis i zdjęcia na maila. A "nóż" widelec... Macie jakieś nowe zdjęcia Imka i tego staruszka drugiego co z budy nie wychodzi? Czy nadal do schronu nie można wejść? właśnie ściągam zdjęcia i podeśle Ci na maila - zobaczysz jakie cudo i to najprawdopodobniej było przy budzie, bo ma zerwany sznurek przy obroży i same kołtuny, ale słodki jest :) byłyśmy w przytulisku, już odbywają się adopcje normalnie. Zdążylam zrobić zdjęcia tylko temu nowemu kudłaczowi i dostaliśmy wezwanie. Suka w okropnym stanie, leżała w polu, ledwo oddychała, brzuch jak bania. Pojechaliśmy szybko do weta. Myślałam, że nie zdążymy dojechać, suka widać że zaczynała rodzić. Wet od razu sukę na stół, okazało się że miała 10 małych w sobie i to dość dużych, a ona mała. Jeszcze godzina, dwie i by nie przeżyła. Sama na pewno by nie urodziła. Bolało ją, było widać... :( Szczylki uśpione, wet nawet nie mógł robić sterylki od razu, bo suka była bardzo osłabiona i wyczerpana... Zobaczymy czy w ogóle to przeżyje. Ah... wyć mi się chciało,jak ją widziałam, jak ją wieźliśmy... Quote
Andzike Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 O matko, biedna sunia :( :( :( Ciekawa jestem czy doczekamy czasów, kiedy ludzie i władze zaczną rozumieć, że sterylizacja to najlepszy sposób na zapobieganie takim sytuacjom... Quote
sylwiaso Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Andzike nasz Marceluś ta pięknotka!Dzięki Bogu narazie w najwspanialszym domku na świecie!Dzięki Andzike!czekamy Quote
Akrum Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 I co tam, Marcel nic nie psoci nadal? Nadal swoje potrzeby tylko na dworze załatwia? E tam... taki nieproblemowy tymczasowicz Ci się trafił Andzike... BIszkopt to chociaż miał swoją kość, a Marcel? O czym Ty będziesz nam tu pisać, co? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Andzike Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Jasza napisał(a):Nie kuście losu....;) No właśnie Marcel czuje się coraz pewniej i ma delikatne zapędy na szkodnika... Wczoraj jak załatwiałam akcję "Gacka" zasadził się na listwę przypodłogową na szczęście TZ interweniował. Dziś zostawiłam mu kilka zabawek i butelkę po coli z karmą - mam nadzieję, że się nią zajmie. Aha. Jego przyjacielskość do innych psów mnie czasami dobija. Już nie przychodzi po trzecim "Marcelu" - dopiero po piątym ;) Muszę go szybko do domu wyekspediować, bo się u mnie psuje ;) Quote
Romka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Andzike napisał(a):No właśnie Marcel czuje się coraz pewniej i ma delikatne zapędy na szkodnika... Wczoraj jak załatwiałam akcję "Gacka" zasadził się na listwę przypodłogową na szczęście TZ interweniował. Dziś zostawiłam mu kilka zabawek i butelkę po coli z karmą - mam nadzieję, że się nią zajmie. Aha. Jego przyjacielskość do innych psów mnie czasami dobija. Już nie przychodzi po trzecim "Marcelu" - dopiero po piątym ;) Muszę go szybko do domu wyekspediować, bo się u mnie psuje ;) Andzike,on wiódł dotychczas takie zycie,ze przjażnił się tylko z psami...przychodził do sylwiaso i prosił o wpuszczenie na podwórko,zeby mógł się pobawić z jej wesołą gromadką...swojego właściciela bał się,nikt go nie przywoływał...najwyżej wydzierał się na niego... Quote
Andzike Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Romka napisał(a):Andzike,on wiódł dotychczas takie zycie,ze przjażnił się tylko z psami...przychodził do sylwiaso i prosił o wpuszczenie na podwórko,zeby mógł się pobawić z jej wesołą gromadką...swojego właściciela bał się,nikt go nie przywoływał...najwyżej wydzierał się na niego... Dokładnie - dlatego Marcel MUSI trafi do domu z innym psem i najlepiej, żeby był to dom z ogrodem - Marcel nie jest pieskiem wybitnie kanapowym, najszczęśliwszy czuje się na dworze szalejąc z Nelką i z innymi psami. Oczywiście - po takim szaleństwie musi wrócić do swojego kochanego człowieka ;) Jeżeli ujawni się w nim szkodnik - to tylko dlatego, że mu się nudzi siedząc tyle godzin "sam" w domu... Quote
Andzike Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Dotarło 40zł od majuski - baaardzo dziękujemy :loveu: Uaktualniłam post rozliczeniowy :) Quote
Igam Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Miałam wczoraj to szczęście zobaczyć Marcelka na własne oczy :) Pies cudny, pełny energii, wesolutki. Z każdym musi się przywitać, zarówno z człowiekiem jak i psem (nawet warczącym ;) ) Potrzebuje dużo uwagi, ruchu, zabaw - toć to dziecko jeszcze :) Widać, że psiak pojętny, szybko się uczy, także przyszły właściciel będzie miał z niego pociechę. Tak jak pisze Andzike, nie jest to pies, który będzie spokojnie siedział wiele godzin sam w domku. Mogłoby mu się wtedy strasznie nudzić, a z nudów można robić różne, czasem niezbyt nam, ludziom, podobające się rzeczy ;) Także drugi pies w domu jak najbardziej wskazany. A poniżej pare zdjęć Marcelka Dzięki Andzike za możliwość poznania tego superowego psiaka :) Quote
Andzike Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Igam napisał(a):Miałam wczoraj to szczęście zobaczyć Marcelka na własne oczy :) No właśnie się zastanawiałam kiedy napiszesz o swoich odwiedzinach u Marcela ;) Quote
Igam Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Hehe napisałam już rano, powklejałam zdjęcia i ... nacisnęłam nie ten klawisz co trzeba :diabloti: Marcel to na prawdę świetny i piękny pies. Zdjęcia nie oddają jego uroku. :p Quote
cavani Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 I ja się stawiam u Marcela. Śliczny jest niesamowicie. I charakterek taki, jaki najbardziej lubie u psiaka - brat Łata, przyjaciel całego świata. Masz dobrą rękę do wyszukiwania super domków, to i jemu taki znajdziesz szybciutko. [quote name='Andzike']Po Gackę są telefony - poszukuje sun, max do 10kg. A ja mam u siebie takiego jamnikowatego nietoperka, grzecznego niemożliwie. Chociaż cały rok spędziła w schronisku (a ma 2 lata), to zachowuje się jak domowy pies - nie załatwia się w domu, nie niszczy, nie awanturuje jak zostanie sama. Inne pieski zaczepia do zabawy, do ludzi się przytula. Nie mogę nic złego napisać o dziewczynce. Przekochana jest. Może ktoś się zainteresuje. Jeszcze nie nie ma swojego wątku - dopiero założę. Zdjęcia robione jeszcze w schronisku. http://img132.imageshack.us/img132/68/angiro268.jpg http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/2/normal/48970.jpg http://zdjecia.adopcje.org/adopcje/5/normal/48970.jpg http://img255.imageshack.us/img255/7844/beti266.jpg http://img840.imageshack.us/img840/5384/beti267.jpg Quote
Akrum Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 śliczny jest Marcelek, tylko się do niego przytulać :) Quote
Recommended Posts