Andzike Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 mamanabank napisał(a):Ja też nie potrafię powiedzieć... jamnik szorstkowłosy ze sznaucerem albo terrierem walijskim? Może jego byli właściciele coś wiedzą na ten temat, w końcu mieli go od szczeniaka. Czyli generalnie krążymy wokół tych samych ras ;) jamnika szorstkowłosego nie dopisałam, bo jednego już w domu mam;) właścicieli dopytamy... Porzeźbie w tekscie i najpóźniej jutro ruszamy z ogłoszeniami ... Zanim wybiorę ten idealny dom ogarniemy kastrację... jostel5 napisał(a): Obawiam się,że Sarenia nie jest aż taka śliczna...:-( Jest. Tylko trzeba z niej to piękno wydobyć i pokazać światu ;) Nelka też w schronisku nie była tak śliczna, a niech mi ktoś powie, że teraz nie jest !!!:mad: Quote
Jasza Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Kolejny przystojniak Ci się trafił! Młodziutki, piękny, grzeczny, nie załatwia się w domu, dogaduje się z innymi psami, zostaje sam w domu bez problemu...ech, nic tylko go ciachnąć i fru do domku. Quote
mamanabank Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 wieso napisał(a):Boziu jaki piekny, na dodatek bardzo mądry albo raczej piękny na dodatek. Quote
Andzike Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Jasza napisał(a):Kolejny przystojniak Ci się trafił! Młodziutki, piękny, grzeczny, nie załatwia się w domu, dogaduje się z innymi psami, zostaje sam w domu bez problemu...ech, nic tylko go ciachnąć i fru do domku. wieso napisał(a):Boziu jaki piekny, Psi ideał ;) Quote
mamanabank Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 wieso napisał(a):Boziu jaki piekny, na dodatek bardzo mądry albo raczej piękny na dodatek. Quote
Andzike Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 mamanabank napisał(a):na dodatek bardzo mądry albo raczej piękny na dodatek. To jest naprawdę niesamowite, że pies, który od urodzenia mieszkał na wsi i to w bardzo kiepskim domu tak cudownie odnajduje się w mieszkaniu i cieszy się na widok ludzi. Z nim nie ma żadnych problemów - ogarnia smycz (dzięki naukom pobranym u mamynabank), bez problemów jezdzi samochodem, chodzi po schodach, jezdzi windą... Cudo po prostu cudo... * * juto mogę zmienić zdanie bo zawsze powrót pierwszego dnia z pracy, gdy w domu jest nowy tymczasowicz jest ekscytujący, pomimo, że cyt: Florentynke z wątku mojego ex-Biszkopta: Florentynka napisał(a):Eee, ekscytujący. W końcu ilość możliwości jest ograniczona: kupa, siku,ewentualnie wymiot, demolka, duża demolka, sakramencka demolka i totalna demolka. Cóż więcej może zrobić pies? Quote
Andzike Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Super, fajni ludzie w tej Emmie i pewność, że nie stracimy z psem kontaktu ;) Quote
aikowo Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Dzisiaj ok 120 osób w Hostel Emma, widziało jakie piękny jest Marcel i poznało jego smutną historię. Jeden z chłopaków (z rudą brodą) dłużej wgapiał się w fotę:) Kolorystcznie do siebie pasują ;) Robert jest sprawdzony przez dziesięć lat kochał swojego bulteriera - od lipca Lobo biega po wiecznie zielonych łąkach .... Zobaczymy ma się zastanowić :) Quote
Andzike Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Super, fajni ludzie w tej Emmie i pewność, że nie stracimy z psem kontaktu ;) Quote
Romka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 mamanabank napisał(a):na dodatek bardzo mądry albo raczej piękny na dodatek. O tak,Marcel jest bardzo mądrym psem... Quote
jostel5 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Andzike napisał(a):Super, fajni ludzie w tej Emmie i pewność, że nie stracimy z psem kontaktu ;) :???::crazyeye::???::multi::loveu::crazyeye::mdleje::mdleje::mdleje::multi::lol::crazyeye::crazyeye: I nie wiem jeszcze,jakie inne emocje mną targają...:lol: Quote
Florentynka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Widzę że posty skaczą jak pchły i się dublują, ale rozumiem z tego, że trzeba trzymać kciuki ( na, zawsze trzeba, wiem, ale w sprawie zastanawiania się teraz szczególnie)? Quote
Andzike Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Nie, no - nic się nie dzieje - póki co foty Marcela zostaly pokazane 120osobom, które byly dziś gośćmi w Emmie;) Nie ma się co ekscytować, ale jedna osoba się bardziej zainteresowała i jeśli nadal będzie zainteresowana i okaże się idealnym domem to może "dobijemy targu" ;) Ale póki co - Marcel u mnie - a dopóki go nie odjajczę, to nigdzie się nie wybierze :) Oczywiście trzymanie kciuków wskazane :) Quote
Jasza Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Andzike - to już przechodzi psie i ludzkie pojecie. Facet z rudą brodą zakochuje się w Marcelu, zabiera go do siebie i stają się najlepszymi kumplami, okazuje się, że ma akurat ( facet a nie Marcel) koleżankę, której cioteczna siostra szuka drugiego psa, dla towarzystwa dla swojej najukochańszej na świecie suni, ma wielki dom z wielkim ogrodem, przygarnia Twoją następną tymczasowiczkę...a jej babcia....mam wymyslać dalej??? To się dzieje naprawdę??? Quote
Andzike Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Jasza napisał(a):Andzike - to już przechodzi psie i ludzkie pojecie. Facet z rudą brodą zakochuje się w Marcelu, zabiera go do siebie i stają się najlepszymi kumplami, okazuje się, że ma akurat ( facet a nie Marcel) koleżankę, której cioteczna siostra szuka drugiego psa, dla towarzystwa dla swojej najukochańszej na świecie suni, ma wielki dom z wielkim ogrodem, przygarnia Twoją następną tymczasowiczkę...a jej babcia....mam wymyslać dalej??? To się dzieje naprawdę??? Dziewczyny, wstrzymać konie :) Faceta z brodą nawet nie znam (nie byliśmy na degustacji tofu, bo była na nim Nesia, którą oddaliśmy tydzień temu i nie chcialam jej mącić w głowie), więc facet z brodą poki co może tylko o Marcelu pomarzyć ;) Jeśli się zdecyduje i okaże super, to wtedy może dalsza część tej historii się zadzieje, ale nie uprzedzajmy faktów :D A do Emmy - fakt, przychodzą fajni, naladowani pozytywną energią ludzie, więc przynajmniej w teorii to super potencjalne domy ;) Ponieważ wszyscy "spółdzielczy właściciele" Emmy mają psy ze schroniska, więc oczywiście promują tam adopcje ;) I to jest własnie to co ja nazywam "łańcuszkiem dobrych serc" Ale koniec ekscytacji - jeśli "Pan z rudą brodą" się odezwie to oczywiście Was poinformuje - póki co - jutro ruszamy z ogłoszeniami :) Quote
jostel5 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Jasza napisał(a):Andzike - to już przechodzi psie i ludzkie pojecie. Facet z rudą brodą zakochuje się w Marcelu, zabiera go do siebie i stają się najlepszymi kumplami, okazuje się, że ma akurat ( facet a nie Marcel) koleżankę, której cioteczna siostra szuka drugiego psa, dla towarzystwa dla swojej najukochańszej na świecie suni, ma wielki dom z wielkim ogrodem, przygarnia Twoją następną tymczasowiczkę...a jej babcia....mam wymyslać dalej??? To się dzieje naprawdę??? Cudna historia i wymyślaj ja dalej :)...to się podobno nazywa WIZUALIZACJA i jeśli człowiek coś sobie pięknie ZWIZUALIZUJE ,to coś natychmiast zaczyna się dziać... I dzieje-jak sądzę po lekturze postu Andzike-powyżej...:) Quote
Andzike Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 ludwa napisał(a):tia....kogoś mi przypomina;) Gufika wziąć nie moglam, to wynalazłam sobie sobowtóra ;) Quote
Jasza Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Jakbyście mieli nadmiar domków, to zapraszam do Florci, i na bazarek dla małej: http://www.dogomania.pl/threads/202090-Farfalla-torebka-i-cuda-niewidy-dla-Florki-do-20.02.-do-20.00. Quote
mamanabank Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Andzike napisał(a):Jakieś pomysły co zastalam po powrocie do domu? ;) Gadaj! Milczenia nie zniosę :nerwy: Quote
Romka Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Andzike napisał(a):Jakieś pomysły co zastalam po powrocie do domu? ;) Było spokojnie...no może coś pogryzione lub poszarpane...z nudów... Quote
Andzike Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 Jakieś pomysły co zastalam po powrocie do domu? ;) Quote
Romka Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Andzike napisał(a):Jakieś pomysły co zastalam po powrocie do domu? ;) Było spokojnie...no może coś pogryzione lub poszarpane...z nudów... Quote
Recommended Posts