Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mamanabank napisał(a):
Ja też nie potrafię powiedzieć... jamnik szorstkowłosy ze sznaucerem albo terrierem walijskim? Może jego byli właściciele coś wiedzą na ten temat, w końcu mieli go od szczeniaka.

Czyli generalnie krążymy wokół tych samych ras ;) jamnika szorstkowłosego nie dopisałam, bo jednego już w domu mam;)
właścicieli dopytamy...
Porzeźbie w tekscie i najpóźniej jutro ruszamy z ogłoszeniami ... Zanim wybiorę ten idealny dom ogarniemy kastrację...

jostel5 napisał(a):

Obawiam się,że Sarenia nie jest aż taka śliczna...:-(

Jest. Tylko trzeba z niej to piękno wydobyć i pokazać światu ;)
Nelka też w schronisku nie była tak śliczna, a niech mi ktoś powie, że teraz nie jest !!!:mad:

• Replies 381
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolejny przystojniak Ci się trafił!
Młodziutki, piękny, grzeczny, nie załatwia się w domu, dogaduje się z innymi psami, zostaje sam w domu bez problemu...ech, nic tylko go ciachnąć i fru do domku.

Posted

Jasza napisał(a):
Kolejny przystojniak Ci się trafił!
Młodziutki, piękny, grzeczny, nie załatwia się w domu, dogaduje się z innymi psami, zostaje sam w domu bez problemu...ech, nic tylko go ciachnąć i fru do domku.

wieso napisał(a):
Boziu jaki piekny,

Psi ideał ;)

Posted

mamanabank napisał(a):
na dodatek bardzo mądry albo raczej piękny na dodatek.

To jest naprawdę niesamowite, że pies, który od urodzenia mieszkał na wsi i to w bardzo kiepskim domu tak cudownie odnajduje się w mieszkaniu i cieszy się na widok ludzi.
Z nim nie ma żadnych problemów - ogarnia smycz (dzięki naukom pobranym u mamynabank), bez problemów jezdzi samochodem, chodzi po schodach, jezdzi windą...
Cudo po prostu cudo... *

* juto mogę zmienić zdanie bo zawsze powrót pierwszego dnia z pracy, gdy w domu jest nowy tymczasowicz jest ekscytujący, pomimo, że cyt: Florentynke z wątku mojego ex-Biszkopta:

Florentynka napisał(a):
Eee, ekscytujący. W końcu ilość możliwości jest ograniczona: kupa, siku,ewentualnie wymiot, demolka, duża demolka, sakramencka demolka i totalna demolka.
Cóż więcej może zrobić pies?

Posted

Dzisiaj ok 120 osób w Hostel Emma, widziało jakie piękny jest Marcel i poznało jego smutną historię.
Jeden z chłopaków (z rudą brodą) dłużej wgapiał się w fotę:)
Kolorystcznie do siebie pasują ;)
Robert jest sprawdzony przez dziesięć lat kochał swojego bulteriera - od lipca Lobo biega po wiecznie zielonych łąkach ....
Zobaczymy ma się zastanowić :)

Posted

Andzike napisał(a):
Super, fajni ludzie w tej Emmie i pewność, że nie stracimy z psem kontaktu ;)

:???::crazyeye::???::multi::loveu::crazyeye::mdleje::mdleje::mdleje::multi::lol::crazyeye::crazyeye:

I nie wiem jeszcze,jakie inne emocje mną targają...:lol:

Posted

Nie, no - nic się nie dzieje - póki co foty Marcela zostaly pokazane 120osobom, które byly dziś gośćmi w Emmie;)

Nie ma się co ekscytować, ale jedna osoba się bardziej zainteresowała i jeśli nadal będzie zainteresowana i okaże się idealnym domem to może "dobijemy targu" ;)
Ale póki co - Marcel u mnie - a dopóki go nie odjajczę, to nigdzie się nie wybierze :)
Oczywiście trzymanie kciuków wskazane :)

Posted

Andzike - to już przechodzi psie i ludzkie pojecie.
Facet z rudą brodą zakochuje się w Marcelu, zabiera go do siebie i stają się najlepszymi kumplami, okazuje się, że ma akurat ( facet a nie Marcel) koleżankę, której cioteczna siostra szuka drugiego psa, dla towarzystwa dla swojej najukochańszej na świecie suni, ma wielki dom z wielkim ogrodem, przygarnia Twoją następną tymczasowiczkę...a jej babcia....mam wymyslać dalej???
To się dzieje naprawdę???

Posted

Jasza napisał(a):
Facet z rudą brodą zakochuje się w Marcelu, zabiera go do siebie i stają się najlepszymi kumplami, okazuje się, że ma akurat ( facet a nie Marcel) koleżankę, której cioteczna siostra szuka drugiego psa, dla towarzystwa dla swojej najukochańszej na świecie suni, ma wielki dom z wielkim ogrodem, przygarnia Twoją następną tymczasowiczkę...a jej babcia....mam wymyslać dalej???

Dziewczyny, wstrzymać konie :)

Faceta z brodą nawet nie znam (nie byliśmy na degustacji tofu, bo była na nim Nesia, którą oddaliśmy tydzień temu i nie chcialam jej mącić w głowie), więc facet z brodą poki co może tylko o Marcelu pomarzyć ;) Jeśli się zdecyduje i okaże super, to wtedy może dalsza część tej historii się zadzieje, ale nie uprzedzajmy faktów :D
A do Emmy - fakt, przychodzą fajni, naladowani pozytywną energią ludzie, więc przynajmniej w teorii to super potencjalne domy ;)
Ponieważ wszyscy "spółdzielczy właściciele" Emmy mają psy ze schroniska, więc oczywiście promują tam adopcje ;)

I to jest własnie to co ja nazywam "łańcuszkiem dobrych serc"

Ale koniec ekscytacji - jeśli "Pan z rudą brodą" się odezwie to oczywiście Was poinformuje - póki co - jutro ruszamy z ogłoszeniami :)

Posted

Jasza napisał(a):

Cudna historia i wymyślaj ja dalej :)...to się podobno nazywa WIZUALIZACJA i jeśli człowiek coś sobie pięknie ZWIZUALIZUJE ,to coś natychmiast zaczyna się dziać...

I dzieje-jak sądzę po lekturze postu Andzike-powyżej...:)