sosiczka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Czekoladowa dziewczynka trafiła wraz z 2 braćmi do schroniska. Na początku przerażona, chowająca się po kątach, z czasem zmarniała i stała się apatyczna. Wszystko stało się obojętne, bo jakie miało być? Dziewczynka wciśnięta w kąt rywalizowała o jedzenie z 15 innych szczeniaków. Pozostało tylko zabrać ją do weta, okazało się, że jest potwornie zarobaczona, ma 40 stopni goraczki i zapalenie oskrzeli. Ona umiera, nie przeżyje w schronisku!!! Błagamy o DT! Dostarczymy karmę, załatwimy weta, ale prosimy o ciepłe lokum, ona w schronisku nie ma szans na wyleczenie! Mała ma ujemny test na nosówkę i parwo. Powinna być pod kroplówką. Nie wiem ile mamy czasu, ale boję się, że nie zdążymy. Czy ktoś się ulituje nad małą czekoladą bez imienia? Sunia będzie duża, ma grube łapki, jest śliczna i smutna... Druga dzidzia to brat czekolady, chłopczyk, masakrycznie zarobaczony, robale tak go zżerały, że aż opuchły my łapy po lewej stronie ciałka: Miły, smutny i apatyczny psi chłopczyk: Szczeniaki w tych warunkach nie są do wyleczenia, w szczeniarni ciągle otwiera się okna, tam jest zimno, DT na wczoraj potrzebne! Edit: Chłopczyk zmarł w drodze do weterynarza :-(:shake::placz: PODAJE TELEFON: 784 926 138 Quote
Emiś Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Jestem u maleństw :( Błagam o miejsce dla nich! Jak coś mam wolną klatkę kenelową, mogę pożyczyć. Quote
sosiczka Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 onga, a jeżeli transport nie grał by roli? Quote
onga Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 A ona przeżyje ten transport? Jesli tak to zapraszam. Quote
sosiczka Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Czekam na telefon, zobaczymy w jakim jest stanie. Czyli jesteś zainteresowana daniem DT jednemu maluchowi czy dwóm? Quote
Emiś Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Było by super! Onga wzięłabyś 2 szczeniory? Quote
sosiczka Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Jestem po rozmowie z ongą, jest w stanie wziąć dwa maluszki.:multi::multi::loveu::loveu: Potrzebna jest tylko klatka kennelowa do pożyczenia. Czy ktoś z okolic był by w stanie pożyczyć, bo zasadniczo my mamy, ale nie mam pomysłu jak ze zwrotem bo dzieli nas spora odległość :niewiem: Quote
onga Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 I jak te bidy? Dadzą radę? Jak nie będzie klatki to się poświęcę i będę z wilkiem spać w salonie;)Albo raczej wilk się poświęci. Quote
sosiczka Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Pojawił się jednak inny problem, zanim my załatwimy transport, a to spory kawałek maluchy mogą nie przeżyć. Szukamy DT na tydzień w naszych okolicach tj. śląskie/małopolskie czy nawet opolskie. Chyba, że ktoś zna kogoś kto jeździ tą trasą? Quote
onga Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 :( Niech że się znajdzie!!!! Takie piękne te bidulki. Quote
sosiczka Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Tylko tydzień....albo transport...:( HALO?! Quote
tatalka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ruszyło się coś? Kurczę...gdyby moja sunia miała inne podejście do psów to może jakoś udałoby mi się dać ten DT. Przecież to zaledwie tydzień... Nie znam jej reakcji na szczeniaki w domu w sumie :/ Quote
tatalka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/201673-Dom-Tymczasowy Znalazłam taki temat...może akurat się przyda. Quote
sosiczka Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Chłopczyk nie przeżył, umarł w aucie jadąc na klinikę, suczka jest pod kroplówką, nie wiem co powiedzieć...:(:shake::placz: [*] Dziewczynka ma czas do wtorku, bo do wtorku może zostać na klinice... Quote
tatalka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 :( ...mnie też już brakuje słów na ludzką bezduszność. Od dłuższego czasu śledzę wątki biednych schroniskowych psiaczków i zastanawiam się jak mogłabym pomóc... Podpytam znajomych czy ktoś nie przygarnąłby maluszka. Nadal chodzi tylko o tydzień? Czy ewentualnie byłaby możliwość pożyczenia klatki kenelowej? Quote
lunarmermaid Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Kurcze,gdyby akurat teraz nie przyjeźdżal do mnie teść to wzięłabym maluszka.Weta mam minutke drogi ode mnie. Chyba,że teść się zbierze w 2 dni to w środe mogłabym wziąść malutką na tydzień.Dam znać... Quote
Cleo2008 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 buuuu :shake::-(:placz:, mam zapisane, rozpowszechniam, tylko tyle moge... Quote
olivetshka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Zapisuję, pomyslę i popytam. Biedny chłopaczek, był taki sliczniutki... :( Dziewczyny, jak z ta kroplówką dla suni? Co ile trzeba by jej dawać? Quote
malagos Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 a jaest podejrzenie czegoś, parwo czy nosówki? Quote
tatalka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Z tego co widać w 1 poście nie ma ani parwo ani nosówki. Eh, staram się jak mogę, ale u mnie chyba nici z DT :( Quote
tatalka2 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ojej, jak dobrze! Wycałować ją ode mnie proszę w takim razie :* Quote
Recommended Posts