Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję za zaufanie i radość jaką Wituś sprawił swoją obecnością w naszym domu i myślę,że i ON będzie zadowolony..Był na spaceru,zwiedził całą posesję ,trochę szczekał i dobrze,fajny ma głosik.....;)jesteśmy bardzo szczęśliwi,że u nas będzie....,ale za jakiś czas trzeba Witusia będzie zapytać....Kocica Zuza jeszcze sie boczy,ale za parę dni wszystko będzie ok....Pozdrawiam serdecznie.

Posted

A więc tak:

Witek od razu się zadomowił.
Ewunia wyszła do nas, przywitaliśmy się na dworku i razem weszliśmy do domu.
Witek od samego początku poczuł się jak u siebie.
Obleciał kąty, zapoznał się z Panem, zrobił kupę na środku kuchni:eek2::mdleje:, obsikał fotel w pokoju, stracił mnóstwo kudłów, trochę wypił trochę podjadł.. itd.
A co tam będę gadać! Oto zdjęcia:

:mdleje::turn-l:

:loveu::loveu::loveu:

Posted

[video=youtube;-9S8Ny6cBOQ]http://www.youtube.com/watch?v=-9S8Ny6cBOQ&feature=player_embedded[/video]

[video=youtube;bwuz0PqkOVw]http://www.youtube.com/watch?v=bwuz0PqkOVw&feature=player_embedded[/video]

[video=youtube;gx0s6ecO_tg]http://www.youtube.com/watch?v=gx0s6ecO_tg&feature=player_embedded[/video]

:loveu::loveu::loveu:

Posted

A jak ja się wstydziłam! :oops:
Przed sekundą zapewniałam, że piesek nie brudzi w domu a tu taka wpadka! :diabloti:

Ale Witusiowa szybko się zakręciła, sprzątnęła, wytarła i nie było problemu.
Później Ewa dzwoniła do mnie i słyszałam, jak Witek szczeka na jej męża, który wszedł do pokoju. Obszczekał też sąsiadów i inne psiaki za płotem.
Wituś jest cudny i przytulaśny. Nawet nie za bardzo piszczał za nami, bo Ewa mu nie pozowliła się smucić.
Generalnie Ewunia i jej mąż zakochani! :loveu:

Posted

Dzień Dobry Wszystkim.....tu.... Wituś ...spałem na fotelu z pani kapciem i zabaweczką......ale wieczorem obszczekałem pana,bo ma kule i to mi się nie podoba......no i rano też musiałem ,bo się tych kul trochę boję.....ale myślę,że wszystko będzie dobrze.....
Zdjęć nie mogę załączyć,ale przesłałam do Pani Małgosi z prośbą o dołączenie..

Posted

Wituś obszczekuje, a nawet łapie za nogawki Pana, jak wstaje i chodzi - problemem zapewne są kule. Wituś się po prostu boi... Ma fazę "przetrwaj" początkową, czyli dość ostrą. Mam nadzieje, że szybko przekona się, że nic mu nie grozi.

Posted

malibo57 napisał(a):
Niestety, nie udało się:( Jutro jadę po Witusia - wraca do DIF.

Ehh :shake: :-(

Cóż...ogłosze Witusia zaraz, Faluś i Sunny mają dzisiaj zrobione ogłoszenia to zaraz się wezmę za Witusia...

Posted

Wituś przejdzie szkolenie posłuszeństwa u DIF, tak, aby nie "nakręcał się" z byle powodu.
Widziałam dziś, jak zachowywał się u swoich państwa - skandalicznie, moim zdaniem. Pomijam lęk/uraz - on jest po prostu rozwydrzony! Wobec psów - dominujący, wobec ludzi - roszczeniowy.
Typowy nastolatek:diabloti:
Wylazło szydło z worka. Jak DIF go spuściła z oka, to objawiła się harcująca mysz...
Wituś pilnie potrzebuje podstawowego szkolenia posłuszeństwa. Ma już obiecane:p

Dowiedziałam się dziś od Danusi, że miał kontakt z osobą po wylewie, poruszającą się o kulach. To było w "tamtym miejscu". Danusia nie sądziła, że to istotne, a okazało się kluczowe.

Posted

Witek jest okropny! :diabloti:
Przede wszystkim jest bardzo hałaśliwy i bardzo roszczeniowy wobec ludzi tak jak piszesz, Gosiu! Skacze na psy i na dzieci, czego nie robił wcześniej.
Qrcze, to zupełnie inny pies o jakim pisałam...:roll:
Chyba wyszedł z niego diabełek, który na chwilę zasnął a teraz się przebudził.

Posted

Tak myślę. Wygląda, jak maskotka, a drzemie w nim terier! Jest inteligentny, więc szybko złapie, że u Was nie podskoczy, ani Wam, ani psom. Zapewne szybciutko się uspokoi i będzie znów robił słodkie oczy. Nie dajmy się jednak zwieść pozorom - musi przejśc szkolenie, nauczyć sie podstawowych komend, skupiać na przewodniku, smarkacz jeden!;-)