Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madziai - nie chcem, alem będę i się powymadrzam - prosze Cię nie buduj z Tycią więzi, wiem, że to trudne, ale nie miziaj, nie mów pieszczotliwie, w ogóle jak najmniej mów i jak najmniej dotykaj, jak najmniej gestów i spojrzeń na Tycię, na zasadzie - to nie mój pies, to nie jego dom, bez wrogosci oczywiscie, ale i bez ciepla, bez emocji, dla Tyci i tak będzie to trudna sytuacja, więc dla jej dobra, odstaw ją emocjonalnie, kanapa nie dla psa, w domu już był pies i to jego dom.
Wiem, serce boli, ale my ludzie łatwiej poardzimy sobie z emocjami.

Posted

Itske ja to wszystko wiem...a z tą kanapą to wyszło tak, że podpatrzyła moją Blonduchę jak wskakuje na posłanko i zaczęła ją naśladować. Moja córa od początku była uświadomiona, że Tycia jest u nas chwilowo, aż do znalezienia dobrego domku. Wszyscy jesteśmy gotowi na oddanie Tyci w bardzo dobre ręce Psuni, staramy się jej nie rozpieszczać ale i też nie traktujemy za chłodno...

Będzie dobrze a Tycia z pewnością szybko się zadomowi w nowym miejscu - szczególnie, że będzie miała ogródek, czego ja nie mogę jej zagwarantować.

Ale dzięki Itske za oczywiście słuszne uwagi i wierzę, że wszystko dobrze się ułoży...a Tyci w końcu się poszczęści.:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:

Posted

Tycia jest słodziak!
Tak się domyślałam, że wiesz, ale... ja też mam czasem tymczasy i tak trudno pokrzywdzonych psiaków nie rozpieszczać.

Psunia - czy Tycia zostanie Tycią, czy jakoś ją przemianujesz?
acha, Tycia podrózuje w kontenerku? czy "luzem"? Pytam, bo nie będzie jedyną psią pasażerką w samochodzie. I muszę dziewczyny jakoś ułożyć.

Posted

Spoko, jeśli trzeba to ja mam, wezmę, natomiast jak nie startuje z zębami do innych (będę miaa swoją Funię), to może jechać luzem
i co pasuje Wam ta Arkadia albo Reduta?

Posted

Z zębami Tycia nie startuje:diabloti:...przynajmniej u mnie pokojowo. Co do punktu ustawienia to jeszcze się odezwę, jak będę wiedziała od której dokładnie strony wjedziemy do stolicy...;)

Posted

Psunia napisał(a):
Zastanawiamy się ;-) Może jakieś propozycje?:lol:

Aż takie niewyjściowe imię wybrałam hihi:diabloti:. Oczywiście żartuję, jak najbardziej nie widzę przeciwwskazań, aby - jeszcze Tyci - nadać nowe imię, tym bardziej, że nie zdąrzyła się do niego za bardzo przyzwyczaić. A po drugie to o tym decyduje już nowa Pańcia Tyciowa:loveu:, jak Otita fajnie w jednym z wcześniejszych postów ujęła nową właścicielkę Tyci.

Posted

otita napisał(a):
No właśnie. Myślałam i myślałam i do Tyci :loveu: - Tycia, Tyciunia, Tyćka, Tycieńka, Tycior, Tyciuchna mi pasują! :lol:

Dodałabym jeszcze Tyciula, Tuciulka, Tyciuleńka...itd. itd...nawet nie zdawałam sobie sprawy, że imię Tycia ma tyle odmian:eviltong:

Posted

Psunia napisał(a):
Jeszcze tydzień, uf:razz:

Dzizys, Psunia, bo zawału dostanę, jak pies ma iśc do adopcji, to drżę do ostatniej chwili, czy wsio się uda, i jak zaglądam an watek, i widze Twój nick, to aż się boję, żeby nie pzreczytać - "sprawa nieaktualna"
:lol:
Psunia - jak się cieszę, że Tyciulec, Tyciec, Tyciek tarfi do Ciebie :multi:
Ja swoją małpeczkę zabieram do roboty, siedzi grzecznie pod biurkiem i nawet ludzie nie wiedzą, ze jest pies, trochę się dziwią dlaczego dyr pije wodę z miski na podłodze, ale w końcu gusta są rózne:evil_lol:
Trzymam kciuki, jakbyś potrzebowała porady odnośnie chowu i wychowania to służę, jakby nie było jakiś dyplom psychologa zwierząt mi się plącze w szufladzie
Dziękuję CI ogromnie i bardzo za dom dla Tyci!

Posted

A ja jak się cieszę, że Tyciulowatość została zauważona przez Psunię...myślę, że więcej będę się rozpisywać jak sunia pojedzie do nowego domku i okaże się, że wszystko jest jak najbardziej w porządku ...
Psunia ja również służę pomocą w doradztwie chowu Tyci...w razie jakichkolwiek problemów pisz śmiało...

To zaczynamy odliczanie...7 DNI

No Itske nie dość, że z Ciebie szycha to jeszcze psycholog...nono...nie pogadasz:lol:

A tak serio to dzięki, że jesteś i zaangażowałaś się w pomoc Tyci...

Posted

[QUOTE
To zaczynamy odliczanie...7 DNI

A tak serio to dzięki, że jesteś i zaangażowałaś się w pomoc Tyci...[/QUOTE]

eee, dziś się już nie liczy, piątek też nie - to zoataje 6:lol:

a bo ja lubię takie maleńtasy szczotkowe:evil_lol:

młoda załapala jak jest fajnie w pracy u pańci, chodzi w porze śniadanka po działach i ludziom wyżera kielbaskę z kanapek, co za oszczędność w domu:diabloti:

Posted

[quote name='madziai']A ja jak się cieszę, że Tyciulowatość została zauważona przez Psunię

To był fuks, przejrzałam całe allegro i inne ogłoszenia, a tu przypadkiem na:
http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/48903/-Tycia-suczka-jak-szpic-miniaturowy-szuka-domu-na-zawsze-/ zobaczyłam Tycię dodaną bodajże 16 godzin temu :crazyeye:Gdybym była tam wcześniej nie trafiłabym na nią.:placz:
Poza tym dzwoniłam już w sprawie dwóch innych piesków, gdzie usłyszałam, że za daleko mieszkam, więc za bardzo się nie nastawiałam, że się uda i że Tycia trafi do mnie. Zostawały schroniska, albo uzbierać na rasowego pieska.
Dziwi mnie, że był taki mały odzew był w sprawie Tyci, ale to dobrze dla mnie :eviltong:
Tak jak to sobie zanalizowałam to najlepiej dać ogłoszenie na allegro, ale z większą ilością zdjęć, tak jak Tycia później była ogłoszona na innych stronach.;)

No to jeszcze 6 dni:razz:

Posted

Psunia napisał(a):
To był fuks, zobaczyłam Tycię

Tycia była Ci przeznaczona, a Ty Tyci - i tak jest najlepiej,
A Tycia czyja będzie - Twoja, TZta czy dziecięcia?

Posted

[quote name='Psunia']To był fuks, przejrzałam całe allegro i inne ogłoszenia, a tu przypadkiem na:
http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/48903/-Tycia-suczka-jak-szpic-miniaturowy-szuka-domu-na-zawsze-/ zobaczyłam Tycię dodaną bodajże 16 godzin temu :crazyeye:Gdybym była tam wcześniej nie trafiłabym na nią.:placz:
Poza tym dzwoniłam już w sprawie dwóch innych piesków, gdzie usłyszałam, że za daleko mieszkam, więc za bardzo się nie nastawiałam, że się uda i że Tycia trafi do mnie. Zostawały schroniska, albo uzbierać na rasowego pieska.
Dziwi mnie, że był taki mały odzew był w sprawie Tyci, ale to dobrze dla mnie :eviltong:
Tak jak to sobie zanalizowałam to najlepiej dać ogłoszenie na allegro, ale z większą ilością zdjęć, tak jak Tycia później była ogłoszona na innych stronach.;)

No to jeszcze 6 dni:razz:

Niektóre portale ogłoszeniowe przyjmują tylko jedno zdjęcie.
Więc wychodzi na to, że Tyćka była Ci przeznaczona, skoro na podstawie jednej fotki serce mocno zabiło :)

Posted

[quote name='terra']Niektóre portale ogłoszeniowe przyjmują tylko jedno zdjęcie.
Więc wychodzi na to, że Tyćka była Ci przeznaczona, skoro na podstawie jednej fotki serce mocno zabiło :)
Na www.doadopcji.pl było więcej zdjęć jak Tycię znalazłam, a chodziło mi o jedno zdjęcie na allegro, które w archiwum znalazłam i dlatego myślę, że może było mniejsze zainteresowanie Tycią, gdyż najwięcej osób chyba tam szuka.