Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cz spotkaliscie sie z dziwnym sposobem jedzenia przez szczeniaczka-on jedzac macha glowa w lewo i w prawo w poziomie,bardzo smiesznie to wyglada-jest zdrowy rozwija sie doskonale ,pierwszy raz widze taki sposob jedzenia-czy nalezy tym sie niepokoic

Posted

moj ciagle kreci na boki i w gorę, powoli, delektując się każdym groszkiem.
taki juz jest. chyba ze boi sie ze suczka mu cos zabiere to wciaga jak odkurzacz bez ceregieli :P
a ze zgryzem ok wszystko? moze mu to zarełko jakos wypada?

Posted

JULITA:lol: nic mu z pyszczydla nie wypada zgryz prawidlowy,nozycowy jast najwiekszy z miotu o zaczepnym charakterze-przy szczepieniu wezme troche karmy i zademonstruje wetowi jego sposob jedzenia:evil_lol: wyglada to co najmniej dziwnie:crazyeye:

Posted

Agama napisał(a):
przy szczepieniu wezme troche karmy i zademonstruje wetowi jego sposob jedzenia:evil_lol: wyglada to co najmniej dziwnie:crazyeye:

Agama, a może on po prostu pilnuje swojego jedzonka i ogląda się na boki, czy nikt mu nie chce go zjeść?:evil_lol: Był przyzwyczajony, ze miał rodzeństwo i byc może chętnych do jego miseczki.

Agama napisał(a):
jast najwiekszy z miotu o zaczepnym charakterze-

Lub też jako największy i byc może "dowódca" jedząc nadzoruje, to co się dzieje wokół niego. :lol:

Posted

Agnieszka K. napisał(a):
Agama, a może on po prostu pilnuje swojego jedzonka i ogląda się na boki, czy nikt mu nie chce go zjeść?:evil_lol:
To jest myśl :evil_lol::evil_lol:

Posted

AGNIESZKO on urodzil sie u mnie i caly miot to 3 slicznotki -od urodzenia mialy konfort ,8 cycochow pelnych mleka-teraz dostaja papu ile chca...jak pije wode to robi to samo,tempo ruszania glowa jest kosmiczne-dzisiaj dostana psie ciasteczka dla bejbikow,zobacze co wtedy bedzie robil,bo przeciez trzeba sie polozyc i gryzc-dziwolag jakis z tego BARTUSIA:crazyeye: :lol:

Posted

AGNIESZKO kazdy szczeniak jest inny niektore zjadlyby 3 miseczki za jadnym razem inne trzeba ciagle zachecac-jego brat to wlasnie niejadek stad moj monitoring-natomiast to krecenie glowa troche mnie niepokoi-juz myslalam o neurologicznym badaniu i chyba tak zrobie-wole zeby wet popatrzyl na mnie jak na wariatke niz mam cos przegapic

Posted

Agama napisał(a):
kazdy szczeniak jest inny niektore zjadlyby 3 miseczki za jadnym razem inne trzeba ciagle zachecac-jego brat to wlasnie niejadek

Wiem, że tak jest. Mam niejadka w domu.

Agama napisał(a):
stad moj monitoring-natomiast to krecenie glowa troche mnie niepokoi-juz myslalam o neurologicznym badaniu i chyba tak zrobie-wole zeby wet popatrzyl na mnie jak na wariatke niz mam cos przegapic

Masz rację, badanie mu nie zaszkodzi, a lepiej być pewnym, że to nic poważnego.

Dobrze byłoby tez poobserwować malucha, także podczas zabawy. Gdyby takie zachowanie miało podłoże neurologiczne, to piesek powinien wykazywać podobne zachowanie także w innych sytuacjach (gdy znajduje się w podobnej pozycj jak podczas jedzenia. (

Posted

a czy to nie przypadkiem takie ruchy, jakie drapieżne zwierzęta wykonują przy rozszarpywaniu zdobyczy- jedzenia? Moj tak się szarpie z zabawkami i niedawno dowiedzialam się przy okazji przepytywania mnie przez behawiorystkę, że uprawiane przez mojego malucha szarpanie zabawek ma własnie takie znaczenie. Może instynkt Twojego psa na zdobywanie - polowanie na zwierza jest tak silny, że poluje tez na to, co w misce?
Jak opowiadam głupoty, to sie nie smiac, ja raczkuje w psach, choć sporo juz poczytałam ;)

Posted

bardzo dziekuje za nowe info :lol: BARTUS w zabawie nie kreci glowa jak biore go na rece to tez zachowuje sie bez tych anomalii-moze jestem przewrazliwiona...