Agama Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Cz spotkaliscie sie z dziwnym sposobem jedzenia przez szczeniaczka-on jedzac macha glowa w lewo i w prawo w poziomie,bardzo smiesznie to wyglada-jest zdrowy rozwija sie doskonale ,pierwszy raz widze taki sposob jedzenia-czy nalezy tym sie niepokoic Quote
julita104 Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 moj ciagle kreci na boki i w gorę, powoli, delektując się każdym groszkiem. taki juz jest. chyba ze boi sie ze suczka mu cos zabiere to wciaga jak odkurzacz bez ceregieli :P a ze zgryzem ok wszystko? moze mu to zarełko jakos wypada? Quote
Agama Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 JULITA:lol: nic mu z pyszczydla nie wypada zgryz prawidlowy,nozycowy jast najwiekszy z miotu o zaczepnym charakterze-przy szczepieniu wezme troche karmy i zademonstruje wetowi jego sposob jedzenia:evil_lol: wyglada to co najmniej dziwnie:crazyeye: Quote
Agnieszka K. Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Agama napisał(a): przy szczepieniu wezme troche karmy i zademonstruje wetowi jego sposob jedzenia:evil_lol: wyglada to co najmniej dziwnie:crazyeye: Agama, a może on po prostu pilnuje swojego jedzonka i ogląda się na boki, czy nikt mu nie chce go zjeść?:evil_lol: Był przyzwyczajony, ze miał rodzeństwo i byc może chętnych do jego miseczki. Agama napisał(a):jast najwiekszy z miotu o zaczepnym charakterze- Lub też jako największy i byc może "dowódca" jedząc nadzoruje, to co się dzieje wokół niego. :lol: Quote
Zwierzak6 Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Agnieszka K. napisał(a):Agama, a może on po prostu pilnuje swojego jedzonka i ogląda się na boki, czy nikt mu nie chce go zjeść?:evil_lol: To jest myśl :evil_lol::evil_lol: Quote
Agama Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 AGNIESZKO on urodzil sie u mnie i caly miot to 3 slicznotki -od urodzenia mialy konfort ,8 cycochow pelnych mleka-teraz dostaja papu ile chca...jak pije wode to robi to samo,tempo ruszania glowa jest kosmiczne-dzisiaj dostana psie ciasteczka dla bejbikow,zobacze co wtedy bedzie robil,bo przeciez trzeba sie polozyc i gryzc-dziwolag jakis z tego BARTUSIA:crazyeye: :lol: Quote
Agnieszka K. Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Ja nawet nie śmiałabym przypuszczać, ze szczeniaczek musi walczyć o swoją miche,:evil_lol: ale moze to oznaki jego charakterku:cooldevi: , aby nic nie uszło jego uwadze? Quote
Agama Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 AGNIESZKO kazdy szczeniak jest inny niektore zjadlyby 3 miseczki za jadnym razem inne trzeba ciagle zachecac-jego brat to wlasnie niejadek stad moj monitoring-natomiast to krecenie glowa troche mnie niepokoi-juz myslalam o neurologicznym badaniu i chyba tak zrobie-wole zeby wet popatrzyl na mnie jak na wariatke niz mam cos przegapic Quote
Agnieszka K. Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 Agama napisał(a): kazdy szczeniak jest inny niektore zjadlyby 3 miseczki za jadnym razem inne trzeba ciagle zachecac-jego brat to wlasnie niejadek Wiem, że tak jest. Mam niejadka w domu. Agama napisał(a): stad moj monitoring-natomiast to krecenie glowa troche mnie niepokoi-juz myslalam o neurologicznym badaniu i chyba tak zrobie-wole zeby wet popatrzyl na mnie jak na wariatke niz mam cos przegapic Masz rację, badanie mu nie zaszkodzi, a lepiej być pewnym, że to nic poważnego. Dobrze byłoby tez poobserwować malucha, także podczas zabawy. Gdyby takie zachowanie miało podłoże neurologiczne, to piesek powinien wykazywać podobne zachowanie także w innych sytuacjach (gdy znajduje się w podobnej pozycj jak podczas jedzenia. ( Quote
loozerka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 a czy to nie przypadkiem takie ruchy, jakie drapieżne zwierzęta wykonują przy rozszarpywaniu zdobyczy- jedzenia? Moj tak się szarpie z zabawkami i niedawno dowiedzialam się przy okazji przepytywania mnie przez behawiorystkę, że uprawiane przez mojego malucha szarpanie zabawek ma własnie takie znaczenie. Może instynkt Twojego psa na zdobywanie - polowanie na zwierza jest tak silny, że poluje tez na to, co w misce? Jak opowiadam głupoty, to sie nie smiac, ja raczkuje w psach, choć sporo juz poczytałam ;) Quote
Agama Posted August 30, 2006 Author Posted August 30, 2006 bardzo dziekuje za nowe info :lol: BARTUS w zabawie nie kreci glowa jak biore go na rece to tez zachowuje sie bez tych anomalii-moze jestem przewrazliwiona... Quote
Recommended Posts