Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja karmie mojego psa Duckiem. Je juz calkiem sporo, dochodzi do kilograma dziennie. I ta karma calkiem dobrze mu sluzy, jeszcze nie mial zadnych biegunek ani innych problemow zdrowotnych. A pozatym czasami lubi sobie podjadac jakims kawalkiem kielbaski, marchewki itp.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

target-:crazyeye: :cool3: .mozez uscislic?karmie duckiem.to nazwa karmy czy chodzi o.karme z kaczka:evil_lol: ?co to znaczy dochodzi do kilograma?masz onka?:crazyeye: .zjada prawie kilogram karmy:crazyeye: ?czuje sie zszokowana lekko.mozesz mnie odszokowac troszke?:cool3: :evil_lol:

Posted

Karma nazywa sie Duck i nie ma zadnego zwiazku z kaczka. Jest to naturalny pokarm dla psow, mrozony, sprzedawany w paczkach po kilogram lub opakowanie kennel 16 kilogramow. W paczce jest dziesiec 100gramowych kawalkow. To nie jest sucha karma i przecietnie jedna paczka wystarcza na caly dzien. Bardzo sluzy mojemu owczarkowi, jedynym jej minusem moze jest cena. Troche mnie dziwi ze nikt nie slyszal o takim pokarmie ale moze lezy to w tym ze ja mieszkam w Belgii i tutaj jest on bardzo popularny a nie wszedl jeszcze na polski rynek.

Posted

BeataG napisał(a):
Rety, ale kilogram dziennie? :crazyeye: Nie boisz się skrętu żołądka?

Jeszcze nigdy mu sie to nie przydarzylo, jak mowie to nie jest sucha karma wiec inaczej to sie liczy, pozatym okolo kilograma to jak najbardziej odpowiednia dawka.

Posted

a jak ta karma wyglada?to prawda, ze karmy gotowanej daje sie kg 2razy wiecej nizeli suchej...

Cekin na pro planie troszke przytyl:D tzn z jakis 1 kg:D ale zawsze cos:D teraz zastanawiam sie czy brac znowu z jagniecina czy moze z lososiem...nawet alfe "podpielam" pod to zarcie bo wczesniej jadla seniorka z lososiem a teraz wcina adulta;p czy ktos moze mi opisac wielkosc "granulek" puriny pro plan adult z lososiem?wieksze sa od jagnieciny? bo dla seniorkow sa malutkie..

Posted

Bols dostawal wielki gar dziennie jedzenia gotowanego, no ja wiem, ze 3 litry to ten garnek mial na pewno. Przy czym takie jedzonko sklada sie pewnie w okolu 85% z wody, a sucha karma ma srednio 10% wody, wiec....na pierwszy rzut oka widac, ze mokrej karmy trzeba dac o wiele wiecej.

Posted

[quote name='marmara_19']a jak ta karma wyglada?to prawda, ze karmy gotowanej daje sie kg 2razy wiecej nizeli suchej...

Jak juz pisalam w kilogramowym opakowaniu karmy jest dziesiec 100 kawalkow. W formie jakby plastra. Po rozmrozeniu ten kawalek jest bardzo miekki, szaro-brazowy. Co dokladnie zawiera moge ci jutro spisac z opakowania.

Posted

Wygląda na to ,że to mrożone jedzenie.Pewnie jest tam coś w stylu mięsa i wypełniacze ,ale napisz skład tego jedzenia ,bo jestem ciekawa co to za żarełko. może stronę producenta? Coś co można zobaczyć jak to wygląda i jaki ma skład.

Posted

Marmara
proplan z łososiem znaczy się salomon to kawałki takie z dwa cm długości i niecały cm szerokości..
Takie całkiem małe..
My z salomona przenosimy na adulta.. może i mój przytyje :)

Posted

Możecie podać skład bewi h-energy-croc, tzn ile białka ile tłuszczu??:cool1: Mysz je teraz nutre gold lamb &rice ale myślę o przezuceniu jej na bewi,przy czym z ruchem róznie bywa,czasem ma 2 godziny dziennie czasem 4-5.Nie chciałabym czegos skopac bo leczymy wstrętnego grzyba:mad: :mad: lamba dobrze toleruje ale kiedy ma wiecej ruchu zżera podwójną porcje:diabloti:

Posted

;) dzięki,czyli proponujesz mniej białka,może Purina pro plan salomon:cool1: ona ma 27%białka:cool1: generalnie nie wiem czy zmieniać teraz jak są takie problemy ze skóra czy zostać na nutrze lamb??:roll: a może masz jakąś propozycje na te 28 % białeczka:cool3:
Ayshe Ty chyba karmiłaś belcando?-jakie wrażenia??

Ze swojej strony mogę polecić vitalin-odzywkę na sierść sprawdza się już przy drugim psiaku(poprzedniemu wyłysiał tyłek po karmie,sierść szybko odrosła po preparacie) a Mysz po polaniu na jedzenie chętniej pożera:diabloti:

Posted

ayshe napisał(a):

a tak OT to twojemu "wnusiowi"po Reutlu idzie super na obronie a ostatnio zrobil slad uzytkowy,obcy przy silnym wietrze w ekstremum krzaczorach na 5 z plusem.:p

:oops: :crazyeye: taka pokątna pochwala ale dzieki :loveu:

Posted

SAWA napisał(a):
"Randal ",to pies bardzo dobry psychicznie ,a śladowiec urodzony .Cieszę się ,że dał to potomstwu ,bo już o kilku słyszałam ,że fajnie się szkolą.
On nie ma nerwowości ,chyba ,że pozorant zakręcony i bardzo mocno naciska ,wtedy trochę się wkurza ,ale pełne chwyty aż po uszy.
Czy do ciebie chodzi synek ? Jeśli tak ,to po jakiej suczce?

ujawnialismy sie juz kiedys - Timon po Ornie

Posted

a ten salomon to adult czy senior?jesli adult to moglabys sfocic ze 2 granulki?:)tak hmm przy linijce albo przy 2 zl?:) bo nie wiem wlasnie czy nastepny worek brac z jagniecina czy z lososiem..chcialabym zobaczyc te granulki;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...