Animacja Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 dorplant napisał(a):gdzie to odkrylas? te chrzastki? Na bazarze Szembeka :) gdzie wybieram się jutro rano na zwiad w sprawie kolanek dla Balto;)
askad Posted October 24, 2007 Posted October 24, 2007 ayshe napisał(a):nooo wlasnie ja nigdy tego tutaj nie kupowlaam dlatego niespodzianka bylo dlam nei ze jest i kupic mozna.firma dorado z wroclawia. Ja w tej firmie kupuję CaniAgil.
mi-la Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Czy ktoś z Was spotkał się, słyszał o uczuleniu na karmę Nutra Nuggets?
marmara_19 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 zostajemy narazie przy prof.. zeby skarmic jeszcze pare workow.. ale jaka karme teraz kupic? Alfa je low fat czy cos takiego dla grubaskow.. ale jej napewno zamowie senior care, a Cekinowi?dalej karme w wersji z jagnecina czy moze pro power?dodam,ze wysokoenergetyczne karmy dobrze znosil (acana czerwona, bewi dog sport menu, ppp athletic z jagniecina), ktos cos doradzi?na pro power moze by sie wysuszyl jeszcze bardziej?:P szczegolnie jak snieg spadnie i to duuzo sniegu:D czy narazie na jagnecinie go trzymac?? takie niby nic a problem;p jest po 2/3 worka z jagniecina i wydaje sie byc ok;p do acany sport narazie nie wroce bo chce sprobowac proformance.. a raczej zobaczyc jak bedzie sie spisywac u moich kundli.. boje sie jakiegos "upasienia" psa na "bytowce" i stad rozmyslaania o pro power.. narazie tylko rozmyslania bo w sklepie maja deficyt jakis;/
ayshe Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 mi-la napisał(a):Czy ktoś z Was spotkał się, słyszał o uczuleniu na karmę Nutra Nuggets? no ja.na czarna nutre kiedys.sucze drapaly mi sie jak wsciekle-przeszlo zaraz jak przestalam dawac.cita i shado sie nei drapaly ale shado dostaje wsyzstko wymieszane z vegetarian mix...aaa musze odszczekac boscha.tj.zdania to ja nie zmienilam ale to chyba najlepszy dowod na to ze karme dobiera sie do psa.otoz moj piesek ktory po kazdej wypasionej karmie mowil:blee i nei czul sie dobrze od jakiego czasu jest na...boschu wlasnie.dostaje vegetarian mix wymieszany pol na pol z ...junior biggest breed:roll::evil_lol:.mieszanka okazala sie strzalem w dizesiatkei bo pies ma sie swietnie zdrowotnie.i je.ostatnie wyniki badan byly naprawde super jak na psa balansujacego ciagle na granicy mocznicy.;).natomiast chita czuje sie swietnie na kazdej karmie ale zdecydowanie najlepiej bylo na orijenie.teraz wpycha belcando junior:evil_lol:
Boidae Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 U nas drapanie bylo po Acanie, na Purinii wszystko ladnie, teraz jestemy na Orijenie ogolnie wszystko ladnie i chyba na niej pozostaje, starsznie malo jej je (250g dziennie). Ayshe gdzie mozna kupic te smakolyki rybne co ostatnio tak chwaliliscie? Musze z nia pocwiczyc na detale, ladnie doszlifowac komendy,a zadnych smakolykow z zoologa niechce mi jesc(wkoncu jak ostatnio probowalem to twardy herbatnik bez cukru:cool3:, jak ktos ma jakies pytania co jak smakuje czym zywilem swojego psa to chetnie odpowiem, probwalem wszystkiego co jadla) PS: Acana L&P mocno czuc ziemniaki :eviltong:
ayshe Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 boidae www.fish4dogs.pl ano orjiena to malo sie daje.pieknie wysusza pieski:cool3::diabloti:.
LAZY Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Mam pytanie o to wysuszanie. Na czym polega "magia" wysuszania psa na karmie np. wysokoenergetycznej? Czy musi się z tym wiązac zwiekszona aktywność psa? Co do Orijena to ciągle mnie nurtuje ta duża ilość białka...Czy to nie jest jakaś wada tej karmy? Porosiłabym jak krowie na rowie raz jeszcze napisać co podawaliście na wzmocnienie serducha (u nas niby po badaniach wyszło wszystko OK, ale ja panikara coś bym w tego mojego sucza z witaminek wrzuciła:eviltong:).
Boidae Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 [quote name='ayshe']boidae www.fish4dogs.pl ano orjiena to malo sie daje.pieknie wysusza pieski:cool3::diabloti:. Ogolnie to ta karma interesujaca wyglada, moze miks w skali 1:1 z Orijenem musze na tym pomyslec, bo rybka to zdrowa jest :lol:
mi-la Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Hmm drapanie to mały pikuś. Gdyby sie tylko drapała. Od czasu gdy je nutrę coś złego dzieje się ze skórą. Ponieważ karma była ogólnie zachwalana przyczyn szukałam gdzie indziej. Najpierw woda w której pływała, później wina spadła na jajko, kurczaka , indyka itp. Była też u mnie przez 2 tygodnie suczka na tymczasie, zapchlona okrutnie, więc to też było wziete pod uwagę. Było tez przypuszczenie, że nie do końca pozbyłyśmy sie przytarganego z hodowli grzyba, ale to tez odpadło. Teraz już nie mam gdzie szukać przyczyn, została tylko karma.
lisica Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Ja zmieniłam karmę ponieważ pies mi za bardzo capił,no i sierściucha pozostawiała wiele do życzenia.Najpierw eliminowałam inne przyczyny,karma mi do głowy nie przyszła bo jego rodzinka na Boschu jedzie i nic.Ale po wnikliwej obserwacji i odrzuceniu subiektywnych ocen,zaczęłam podawać mieszankę innych karm.Efekt? Im mniej boscha tym mniej capienia i koopy lepsze.Teraz jedzie na Bento ale nie jest to ostateczny wybór.Czasami się drapie ale muszę pod uwagę i rozwagę wziąc fakt iż 1,5 mieś temu miał narkozę więc trzeba mi odczekać
asher Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Na każdą karmę, nawet tę super hiper pies może się okazac uczulony. Moje burki nadal są na nutrze gold. I własnie sobie przypomnialam, że miałam dziś zamówić karmę :splat: Zastanawiam się, czy dalej trzymać je na seniorze (z pół roku już to jedzą), czy może spróbować jagnięciny... :hmmmm:
marmara_19 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 sproboj jagnieciny;p ja zamawiam proformance z jagniecina dla obu;p
asher Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Kusi mnie, nie powiem ;) Ale problem w tym, że Sabina bierze leki działające dośc drażniąco na żołądek. I się boje katastrofy... Ale i tak mnie kusi :evil_lol:
marmara_19 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 heh, mnie kusi znowu pro power... , dla amlej senior nie a jagniecina.. Sawa doradzila;p wiec kupie worek jagneiciny i taniej wyjdzie;p bedzie kasa na fiprexy;p, jeszzce gryzaki bym im chciala kupic to kolejne 50 zl.. nie mowiaz o nowych rogzach.. a spodnie musze sobie kupic.. ehhh
saJo Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Posty nie na temat zostaly przeniesione tutaj saJo-mod
Wyjątek Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 a ja mam pytanko, co mam za chwile małej kupić? znow profa? jesli tak to puppy czy large breed puppy?
Calibra Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Ja mojej suce daję Royal Complete Sensitive z jagnięciną,kurczakiem i surowym mięsem.Gotowanego jedzenia nie toleruje(biegunka)Ta karma jest bardzo dobra.Je ją nawet mój yorkuś.
mi-la Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Ja w oczekiwaniu na karmę (bagatela 3 dni), zostałam zmuszona do zaserwowania czegoś innego. Kiedyś przysłano mi próbke Bozity i tak sobie czekała na chwilę dla niej. Chwila nadeszła i...w życiu nie widziałam żeby suczysko z takim apetytem jadło suchą karmę. Najpierw dałam jej powąchać jedna kulkę i zaczęło się...daj kuleczkę...zawaruje, usiądę, źle siedzę?...to usiądę koło nogi, a jak usiądę przed tobą to dasz? Nie wiem co ta karma ma w sobie, ale została pochłonięta w mgnieniu oka.
agis Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 U mnie sie niestety ta karma nie sprawdzila. Max stwierdzil, ze jest bleee... :evil_lol:
Bura Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Mam takie do Was, ekspertów, zapytanie. Pisaliście w postach sprzed kilku miesięcy, iż można odchudzić psa karma wysoko energetyczną. Rozumiem podstawy tej teorii (wytworzenie energii z białka kosztuje organizm sporo energii) ale teraz pytanie: skoro tak, to co z tłuszczem zawartym w tejże karmie? Lub inaczej, ile może być max tłuszczu w energy, żeby była ona zdatna do odchudzania? Mam psa, który nawet na Orijenie (3/4 zalecanej dawki dla psa o wadze "docelowej") nie chudnie. Problem jest taki, że pies nie dostając dziennie ok 30 dkg żarcia wymiotuje żółcią. Więc większe ograniczanie ilości pożywienia nie przechodzi. Pies jest 12 letni, suka po sterylce w młodym wieku. Zgubić musi około 3 kg, pies ma dużo ruchu, ale pewne problemy ze stawami (dysplazja + zerwane więzadło krzyżowe). Idea odchudzania karmą dla aktywnych przemawia do mnie dość mocno, bo sama jestem na diecie Atkinsa (i czasem mam powera że aż strach). Pooglądałam strony dotyczące karm i myślę nad spróbowaniem: Bewi Dog sport Menue 26/13 i daweczka 300g jest na 25 kilo psa więc moje 37 kg cielsko by chyba dało radę Arion Multi Vital 28/13 ale chyba jakość to niższa półka, może się mylę to mnie poprawcie Bosh Active 25/16 ale czy nie za dużo tłuszczu?? Brit Active 28/18 i tu też może za tłuste. Doradźcie mi co wybrać. Bewi Doga mogłabym bez problemu kupić w sklepie obok, Bosha pewnie też.
Karolajna Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 A ja polecam karmę Royala, oraz coś gotowanego czyli ryż mięso z kurczaka ;)
Bura Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Karolajna napisał(a):A ja polecam karmę Royala, oraz coś gotowanego czyli ryż mięso z kurczaka ;) Na KAŻDYM Royalu pies ma krwawą biegunkę.Nie wiem na co w tej karmie jest uczulony ale po kilku próbach stwierdzam, że to karma nie dla nas.
Aga i Eto Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 my polecamy bewi diga, sami zamierzamy go zamówić w najbliższy piatek ..
Recommended Posts