cuciola Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 onkarze czytam sobie ten wasz topic i zaciekawily mnie te ryby w puszce..czy mozna je dawac jako urozmaicenie karmy zeby dodac zapachu? czy one jakos super wplywaja na siersc? teraz jestesmy po leczeniu swiezbowca,dawalam preparat na siersc przez miesiac ale nadal jeszcze na srodkowej czesci lap ta siersc jest rzadka..
Szira/Gosia Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 cuciola napisał(a):onkarze czytam sobie ten wasz topic i zaciekawily mnie te ryby w puszce..czy mozna je dawac jako urozmaicenie karmy zeby dodac zapachu? czy one jakos super wplywaja na siersc? teraz jestesmy po leczeniu swiezbowca,dawalam preparat na siersc przez miesiac ale nadal jeszcze na srodkowej czesci lap ta siersc jest rzadka.. Ja tam nie wiem na co to wpływa:oops:ale mój pies uwielbia ryby i dlatego je dostaje jako taki dodatek, przysmak czy jak tam to nazwiemy:evil_lol: no ale podejrewam że tak jak u nas rybki "dobrze robią" ( bez podtekstów proszę:razz:) tak i u psa:lol:
cuciola Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 do kazdego posilku dodajesz odrobinke? czy jakos tak jak jajko-raz na tydzien a cala puszka?
asher Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Moim zdaniem rybki w puszce to akurat nie jest najzdrowszy dodatek - za dużo w nich "chemii". Jasne, daję je psom, bo uwielbiają (jako i ja :lol:), ale nie za często. Podobnie wędzone - też nie za często. Dla zdrowia to jednak wolę podawać tran w kapsułkach - też ma nnkt z grupy omega-3, a nie ma konserwantów. A rybka to najlepiej lekko ugotowana - w wodzie, a najlepiej na parze, bez soli. Morska rybka oczywiście ;) BARFowcy dają surową, ale moje burki jakos nie gustują w sushi ;)
ayshe Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 rybki 1-2 razy w tygodniu np pol puszki.malej. asher-chemia jest we wszystkim.:evil_lol: tranu nie polecam.ecomer jest dobry ale na tym koncyz sie moja opinia o dobrych preparatach "tranowych".baardzo fajne sa kapsulki o nazwie neoglandyna.polecam.
asher Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 ayshe napisał(a):asher-chemia jest we wszystkim.:evil_lol: Ale w czymś jednym mniej, w innym więcej ;) ayshe napisał(a):tranu nie polecam.ecomer jest dobry ale na tym koncyz sie moja opinia o dobrych preparatach "tranowych". A czemu nie polecasz? Ja właściwie nie wiem, czy daję psom tran, bo nie mam pojęcia, czy każdy rybi tłuszcz jest tranem, czy może tylko ten z wieloryba (który nota bene rybą nie jest:lol:)? :niewiem: Moje burki dostają Galomegę.
ayshe Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 nie polecam[a w sumie co to ma za znaczenie dla cywilizacji:evil_lol:] bo mam zle wspomnienia zwiazane z tranem podawanym psom.
cuciola Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 my podawalismy kapsulki Redonyl-nie wiem czy w Polsce sa ale siersc bardzo ladnie po nich wygladala..
Agnes B. Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Mam pytanie:razz: Dziś do sklepu wbiegła przedstawicielka pedigree (:roll:) i... Zostawiła nam stos ulotek o karmie "Profilum. Nutrition for life" Ktoś się zetknął? tak z ciekawości czystej pytam. Zainteresował mnie junior a mianowicie "... nie zawierają produktów mlecznych, wzbogacono je natomiast w siarę (colostrum), która jest źródłem składników pokarmowych i substancji biologicznie aktywnych...". Pomijając wiarygodność zawartości siary w suchych chrupkach, zastanawia mnie czy... zdrowa jest siara dla szczeniaka w żywieniu do osiągnięcia przez niego dorosłości? No nie bez powodu chyba mama Natura "daje siarę" jeno maluczkim krecikom ni? czy ja mam głupie myślenie (co bardzo prawdopodobne:lol:) Dziś rano booraki dostały pierwszy raz bewi doga h-e. Wbrew obawom nie biegają po ścianach:evil_lol:
dorplant Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 ayshe napisał(a):nie polecam[a w sumie co to ma za znaczenie dla cywilizacji:evil_lol:] bo mam zle wspomnienia zwiazane z tranem podawanym psom. ja mam traume z dziecinstwa w zwiazku z tranem :shake:,a rybki w oleju sobie moje psiuty chwala :lol:
Boidae Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 My się przestawilismy na Orijena... ogolnie wszystko ładnie pięknie, ale kundel je jej strasznie malo ok 250g dziennie, a to onek jest :cool3: a jak wygląda sprawa calych ryb? bo moj pies to jakis dziwny jest, za caka ryby jest wstanie nawet zginac... ostatnio probowal wyludzic od rybaka jak bylismy na spacerze.I jak sprawa krewetek wygladA? bo mnie ostatnio probowala "namówić" abym jej dal te krewetki ktore dwalem akurat zołwia... Dziwny ten pies...
maguta Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 bylam w sklepie w ktorym kiedys spotkałam kosci wołowe i mieso wolowe dla psów i takim sosobem targałam pociagiem oprocz walizy z ksiazkami 6kg kosci dla psów do domu :evil_lol:
mimoza Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 Animacja, wspominałaś o kolanku:razz:. Czego to kolanko miało być? Cielaka? :-o I skąd coś takiego się bierze?
mch Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 a ja jestem bardzo zadowolona z tego cibau rybnego , klarcia sie przestaje drapac :lol: i chyba dobrze ją przyswaja bo kopeczki malutkie jakies . źaba w drodze eksperymentu ma teraz nutre zieloną - ale jemu jest w sumie obojetne co je ,byleby duzzzooo :placz:.
maguta Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 arrakis napisał(a)::thumbs: Smacznego;) chyba bylo :cool3:
cuciola Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 daje ktos moze drozdze w tabletkach? (takie ludzkie) trzeba robic przerwe w stosowaniu? bo ja kupilam duze pudelko,dawka ludzka jest 5-6 a w pudelku jakies 120 tabletek
Animacja Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 mimoza napisał(a):Animacja, wspominałaś o kolanku:razz:. Czego to kolanko miało być? Cielaka? :-o I skąd coś takiego się bierze? Ciele, wołowe bez różnicy ale ważne żeby był staw ze ścięgnami, kości długie moga byc skrócone. Zapomniałaś o skarbnicy cudów plac Szembeka i bazar na Wiatracznej ;) Ostatnio stwierdziłam, że moje potwory tez maja mało takich rozrywek więc dam znac gdzie najlepiej.
mimoza Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 Animacja napisał(a):Ciele, wołowe bez różnicy ale ważne żeby był staw ze ścięgnami, kości długie moga byc skrócone. Zapomniałaś o skarbnicy cudów plac Szembeka i bazar na Wiatracznej ;) Ostatnio stwierdziłam, że moje potwory tez maja mało takich rozrywek więc dam znac gdzie najlepiej. :modla: Będę wdzieczna, to w tygodniu podjadę na jeden albo drugi bazarek. I fajnie byłoy, gdybyś spytała, o której godzinie najlepiej się tam zjawić. Przypuszczam, ze rano...
lisica Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Co do jedzonka, to fakt autentyczny. Wchodzę z mężem do sklepu(mąż przeważnie kupował mięcho bo wcześniej pracę kończył) a pani ekspedientka na cały sklep co popularny w okolicy jest, wiec elektorat ma dość pokaźny, -OO dzień dobry,dziś kosci i rapci dla żony nie ma, ale jutro to na pewno będzie- Nie pozostało mi nic innego, jak głupawy uśmiech na obliczu i opuszczenie lokalu:scared:. Oczywiście monsz zaliczył kopa w kochę,potem zażądałam wyjaśnień.:mad: I udzielił,łamiącym się głosem,bo do skopania została jeszcze jedna kocha, -No co,przecież zawsze kupuje wędzone kości dla Ciebie i rapcie,a dla psa gnaty do obgryzania,to musiałem dać instrukcję że dla psa nie rąbiemy,a dla żony wędzone,tak Na marginesie,rapcie mam do spóły z psem,on galaretę,ja obgryzanko
Animacja Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 ja jakiś czas temu odkryłam "chrząstki drobiowe" jest to kawałek chrzastki z indyka z kawałem mięsa w cenie 4 zł za kilogram
ayshe Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 asher-bewi dog seealgenmehl. "wird aus dem meer gewonnen.seealgenmehl rundet das nahrungsangebot ihres hundes mit naturlichen wirkstoffen ab.seelalgenmehl eignet sich besonders fur die aufzucht von welpen,fur tragende hundinnen und der alternen hund" jednoskladnikowy,uzupelniajacy dodatek do karmy dla psow bogaty w naturalne substancje odzywcze z alg morskiech szczegolnie polecany dla szczeniat,rosnacych psow i suk szczennych. algi bewi maja postac pylowej niemalze maczki,sa baaardzo wydajne bo po zalaniu woda dawki robi sie tego duuuuzo.zapach-no alg.:roll::evil_lol:,kolor jasno zielony. bewidog mohren "mohren[karotten] sind reich an naturlichem karotin.bewi dog mohren verbessem den brand,das haarkleid und die pigmentierung." jednoskladnikowy,uzupelniajacy dodatek do karmy dla psow,smaczny i wyprobowany w praktyce.bogaty w naturalne prekursory vit.A,poprawia jakosc i wykolorowanie okrywy wlosowej. przygotowanie:1 filizanka wody,1 lyzeczka grantulatu[mohren ma postac czerwonawego bardzo drobnego i rozkruszajacego sie granulatu],1,5 lyzeczki oleju .odczekac 15 minut i podac do karmy podstawowej.
dorplant Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Animacja napisał(a):ja jakiś czas temu odkryłam "chrząstki drobiowe" jest to kawałek chrzastki z indyka z kawałem mięsa w cenie 4 zł za kilogram gdzie to odkrylas? te chrzastki?
Guest monia3a Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 ayshe napisał(a):asher-bewi dog seealgenmehl. "wird aus dem meer gewonnen.seealgenmehl rundet das nahrungsangebot ihres hundes mit naturlichen wirkstoffen ab.seelalgenmehl eignet sich besonders fur die aufzucht von welpen,fur tragende hundinnen und der alternen hund" jednoskladnikowy,uzupelniajacy dodatek do karmy dla psow bogaty w naturalne substancje odzywcze z alg morskiech szczegolnie polecany dla szczeniat,rosnacych psow i suk szczennych. algi bewi maja postac pylowej niemalze maczki,sa baaardzo wydajne bo po zalaniu woda dawki robi sie tego duuuuzo.zapach-no alg.:roll::evil_lol:,kolor jasno zielony. bewidog mohren "mohren[karotten] sind reich an naturlichem karotin.bewi dog mohren verbessem den brand,das haarkleid und die pigmentierung." jednoskladnikowy,uzupelniajacy dodatek do karmy dla psow,smaczny i wyprobowany w praktyce.bogaty w naturalne prekursory vit.A,poprawia jakosc i wykolorowanie okrywy wlosowej. przygotowanie:1 filizanka wody,1 lyzeczka grantulatu[mohren ma postac czerwonawego bardzo drobnego i rozkruszajacego sie granulatu],1,5 lyzeczki oleju .odczekac 15 minut i podac do karmy podstawowej. Czy oba te produkty można kupić w Polsce ?? Można prosić o ewentualny link do strony ??
ayshe Posted October 23, 2007 Author Posted October 23, 2007 nooo wlasnie ja nigdy tego tutaj nie kupowlaam dlatego niespodzianka bylo dlam nei ze jest i kupic mozna.firma dorado z wroclawia.
Recommended Posts