Animacja Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 [FONT=Times New Roman]Hmm [/FONT] [FONT=Times New Roman]Rozumiem Ayshe i nie będę już wychylać się spod swojego kamyczka, bo nie lubię jak się mnie szczuje prawnikami tylko, dlatego, że nie chce podawać nazwisk osób, które mnie do tego nie upoważniły.[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT]
ayshe Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 dziewczyny:roll::cool3:.... ja mialam kiedys "wypadek"z karma[firmy nie podam ale to nie zadna z w/w:cool3:].gorna polka,wypasiona karma...no i po otworzeniu worka przezylam maly szok:evil_lol:.caly wor do wywalenia.zglosilam,dystrybutor przeprosil[no ma prawo sie "przydarzyc"kazdemu male potkniecie:cool1:],milo bylo wsumie,dostalam nowy worek juz ok.cyz ja przestalam ta karma karmic..nooo taaak:evil_lol: bo ja juz tak mam ze lubie zmiany:diabloti: ale dopiero po jakims czasie i wpadka z tym jednym workiem nie zniechecila mnei od karmy tylko zmienilam karme bo zmieniam karmy bo mam przekorny i uparty charakter:evil_lol:. gdyby dystrybutor sie "nie zachowal"to bym psiocyzla i sie wsciekala a tak...no zdarzylo sie i juz.kropka.zamkniety temat.:p.to tak jak z wypasionym rekawem pewnej wypasionej firmy.no poooszeeedl po dwoch psach[a nie tyranozaury przeca:evil_lol:].mialam dwie czesci tryzmajace sie na nakladce.bez szemrania dostalam nowy po odeslaniu felernych "strzepkow"pechowego rekawa.czy ja siezrazilam do tej ,pewnej:cool3:,niemieckiej firmy?alez skad.nadal uzywam ich sprzetu i jestem bardzo zadowolona.:loveu:.po prostu poszedl nit czy cus tam i kicha.zdarzylo sie.i koniec.kropka. ten dzial w przeciwienstwie do poniektorych na dogo i inych forach jest mily.:cool3:.tryzmajmy sie tego prosze.bo zastanowmy sie po co tu piszemy.zeby pogadac o naszych psach z "zakretasami"takimi jak my.gleboki oddech.:p.troszke odpoczywam od dogo ale z innych przyczyn-wydajemi siepo prostu ze ktos mnie wsadzil do poleczki z napisem: oo lansuje sie:diabloti: w necie.a nie tego chcialam.wrecz przeciwnie.chcialam pogadac o psach.o onach.bo nudno pod kamyczkiem tak siedizec:evil_lol:.wszystkie dziewczyny na dogo to gorrrace kobiety som[jestesmy?:cool3::evil_lol:],faceci ,rodzynki 'zapewne tyz i tak od slowa do slowa....a laczy nas jakas tam pasja ,roznimy sie od siebie spojrzeniem na nia i wlasnymi pogladami[i dzieki ci boszsz za ta roznorodnosc nieprawdaz?:cool3:].ale da rade sie dogadac jak nie zapomnimy ze wszyscy mamy jeden cel pisania tutaj-chec podzielenia sie z innymi naszym podejscie do tematu:pies ,nasz pies,nasze psy. czytam watek o pajuni kontra arka i tak mnie naszlo na te pisanei za co przepraszam :oops::p.
14ruda Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Ayshe!:thumbs::ylsuper: Ja w ogóle zauważyłam,ze fora robia sie zakłamane:-?.Ludzie po prostu wola nie pisac prawdy,czy czegokolwiek,bo boja sie czepialstwa.:shake:Nie takiego jakie wystepuje na naszej grupie:diabloti: widac wszyscy powinni miec psychoterapeutów,bo internet to bardzo zły es:comp26::tard:
ayshe Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 wolalabym zebysmy tutaj mialy pelna szczesliwosc ale widocznie sie nie da.:cool1:. w necie jak w zyciu tyle ze w necie ludzie sa troszke bardizej nerwowi:diabloti:.pewnei dlatego ze pisanie to nie to samo co rozmowa parzac na kogos.i czesto intencje sa ...no bez podtekstow a czlowiek odbiera je inaczej albo odwrotnie:evil_lol:.
14ruda Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Ludź toksyczne na forum to najczesciej burak jest:evil_lol:.Nigdy by sie nie odważył powiedziec live tego co napisał.:evil_lol: a zeby nie było,że wszedzie gadamy nie na temat:eviltong:kumpla wujek odnowił se sklepa zoo:cool3:,nie ma juz tylko frolików tylko sprowadza dobre karmy :razz:i moze nie bedziem juz musiały czekac na kuriera:multi:.Napisałam liste karm,które bym kciała i jutro bede wiedziec która moze byc najszybciej.Niestety facet od nutry nawalił:mad:
ayshe Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 no to bedizesz miala faaaajnie.:lol:.wreszcie bez kurierow ktorzy przychodza zawsze nei wtedy kiedy sie prosilo zeby przyszli:mad::diabloti:
Agnes B. Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 O taaak kurierzy przychodzący wtedy kiedy przychodzić nie mają są extra:diabloti: Szczególnie kiedy okazuje się, że mieszkają na tym samym osiedlu co my:mad: Zostało nam jesczze pół wora belcando:watpliwy: kup wprawdzie mniej niż bo b. bewidogu, tzn. nie tak często, ale i tak wieeelkie som... No ale psy tyż są wielkie:roll: No i Neg schudła:loveu: Jest teraz śliczna, ludzie mówią, że ją głodzę, czyli wygląda akurat:evil_lol: Tylko że futro też straciła:roll: tzn. wiemy gdzie ono jest to futro - w mieszkaniu w postaci biegających kłaków... Nie wiem czy ona tak zawsze traci włos obficie, czy to przez leki, czy inne takie plamy na słońcu... ale chyba się niedługo skończy bo pies łysy i nie ma co wypadać:diabloti: a ja w końcu nie będę musiała odkurzać dwa razy dziennie by nie musieć się przedzierać przez pluszowe dywany i włochate panele...
SAWA Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Kapitalnie czyta mi się wasze opowieści i o szkoleniu i o wszystkich sprawach związanych z ONkami .Ayshe ,wiesz od dawna ,że bardzo cenię twoje zdanie i poświęcenie dla tego co robisz na tym forum i dzięki tobie bardzo dużo ludzi ma świadomość co to znaczy "dobry" ONek. Animacja , każdy człowiek pisząc coś publicznie ma cywilną odpowiedzialność za swoje słowa i nie powinien chować głowy w piasek ,jak trzeba te słowa udowodnić. Można zawsze oczernić ,czy to psa ,tak jak było z naszym WICKIEM ,czy innych ludzi ,ale takie czasy już minęły i można się domagać odpowiedzialności za słowa wypowiedziane publicznie .Kiedyś w temacie o Papillonkach bardzo fajnie pisała kontiki ,pokazując umaszczenia ,typ budowy i ciekawostki związane z tą rasą ,aż pewnego razu jakiś "zenek" napisał tak obraźliwy post ,że Kontiki całkowicie zrezygnowała z pisania na dogo ,mam nadzieję ,że ty ayshe nie zrobisz tego i dalej będziesz pracować nad dobrym wizerunkiem rasy ,nie bacząc na oszołomów i złośliwców. Pozdrawiam.
ayshe Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 Sawo-bardzo dziekuje:oops:. mam prosbe-jak cos bedziesz wiedziala juz o rybnym profie to prosze o info bo szczerze mowiac kazda karma z ryba jest dla kilku psow od naszej grupy baardzo pozadana:roll::p.
blupopek Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Co prawda jestem nowy na Forum, ale już przeżyłem co nieco z moimi psiakami :) Jestem właścicielem on-ka i 2 molosowatych sunisiek - bardzo wybredych :roll: Wpadłem w błędne koło żywienia :( Sucha taka - inna - nie pasuje - wręcz strajk - nie będziemy tego jeść - głodówka !! Zacząłem gotować - ryżyk, makaronik mięsko - hmmm - nie bardzo :) Przeszedłem na polecony mi przez kogoś BD - katastrofa !! Psiut schudł mi 5 kg mimo że dostawał activa (jest to super aktywny on :) ) W końcu wpadłam na stronę RC - zamówiłem activa i pies przybiera wagę w oczach i nie ma problemu - "ja tego nie zjem" :) Nie jestem bogaczem, ale cena nie powala z nóg :) Więc jak na razie karmię RC i jestem zadowolony - psiut też :) Oczywiście obowiązkowo jeszcze makaronik + mięsko + warzywka raz dziennie i skutkuje :) Chyba mój ON jest zadowolony - i chyba nie tylko on, bo i suczki jedzą jak szalone - ciekawy jestem tylko jak długo jeszcze będą zadowolone ?? Czy ja się za bardzo z nimi "pieszczę" ?? Hmm - nie wiem, ale to ukochane psiny więc chcę jak najlepiej :) Co o tym myślicie ??
SAWA Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Ja akurat nie lubię RC i nie jestem zwolenniczką mieszania jedzenia ,ale są psy wyjątkowe i taki sposób karmienia im odpowiada.Chcąc ocenić jakość karmy powinno się dawać tylko tą karmę ,bez dodatków i wtedy wiadomo co ta karma jest warta ,bo producent zaleca karmienie i zapewnia o pełnej wartości danej karmy.W realu niestety jest całkiem inaczej i czasem do karmy trzeba dodawać jakieś suplementy .W moim przypadku jest tylko zmiana formuły ,czyli jak pieski zaczynają tyć ,to dostają mniej energetyczne jedzenie ,jak sporo biegają ,to wysokobiałkowa ,a jak są w wieku seniorka ,to albo jagnięcinka ,albo seniorek i tak w obrębie jednej karmy ,a inne smaki ,więc nie nudzą się i zawsze jedzą z szybkością światła.Nie mniaj młode rozwijające się psy wymagają cały czas kontroli i obserwacji ,bo wystarczy ,że szczeniak będzie miał problemy z trawieniem i nawet super karma i dodatki mogą nie wystarczyć do prawidłowego rozwoju.W takich sytuacjach koniecznie trzeba psa przebadać i dotrzeć do choroby.Zdrowy dobrze trawiący szczeniak będzie w stanie z dobrej karmy ,czy prawidłowo zbilansowanego pokarmu (gotowane ,BARF) wydobyć i przyswoić wszystkie składniki do prawidłowego wzrostu kości . Ayshe ,co do rybki ,to jak tylko bedzie płynąć do Polski od razu dam cynk i może nawet wcześniej podam dokładny skład i zawartość.
ayshe Posted October 6, 2007 Author Posted October 6, 2007 dzieki Sawa. ja juz wielokrotnie pisalam ze hill,s,eukanuba i rc to moim zdaniem najgorsze karmy dla onow-moim zdaniem oczywiscie.prywatnym.do ktorego posiadania chyba mam prawo konstytucyjne jako obywatel....niemiec:evil_lol:.[sorka ale mam juz odruch zeby nei zarwac;)].
jfn Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Ayshe - niedługo ma wyjść Orijen siedem rybek. :cool3:
lisica Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Co sądzicie o BENTO KRONEN HAPPY LIFE Adult Multi Croc
ayshe Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 jfn napisał(a):Ayshe - niedługo ma wyjść Orijen siedem rybek. :cool3: slonko moje pieseczki w niemczech sa juz na nim .teraz wchodzi do polski i to niezmiernie mnie cieszy bo im wiecej karm z ryba tym lepiej.
jfn Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 ayshe napisał(a):slonko moje pieseczki w niemczech sa juz na nim .teraz wchodzi do polski i to niezmiernie mnie cieszy bo im wiecej karm z ryba tym lepiej. zacofanam. :oops:
mimoza Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 ayshe, moja dwa słoneczka wykończyły w miesiąc worek acana extreme, co dalej? Jeszcze raz to samo, czy coś nowego?
Animacja Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 SAWA napisał(a):Animacja , każdy człowiek pisząc coś publicznie ma cywilną odpowiedzialność za swoje słowa i nie powinien chować głowy w piasek ,jak trzeba te słowa udowodnić. I udowodniłam na priv przyznalaś mi racje że była sytuacje, iż karma zawilgotniała i że zareklamowane worki zostały wymienione. W następnym liscie juz straszyłaś prawnikiem.
SAWA Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Do obecnej chwili nic nie udowodniłaś .Cały czas czekam na wyniki badań o których pisałaś potwierdzające twoje zdanie ,iż karma miała bardzo dużo grzybów.Już nie mam zamiaru w tym temacie drążyć ,bo to nie miejsce na takie dyskusje ,a od tego jest firma i niech to oni załatwiają .
Animacja Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 dostałam w prezencie dla moich psów Kronch Pemmikan psy daja się za to cuudo zabic i pokroic w kawałeczki. Uzywają tego ludzie startujący w wyscigach zaprzęgów żeby zregenerować szybko siły udało mi się zanleźc tego strone w necie http://www.futterfreund.de/kronch-pemmikan-400g-p-1535-1.html
mch Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 onki mozna tez zywic orzechami http://pl.youtube.com/watch?v=A-wiWv78h8Y :evil_lol:
marmara_19 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 hahaha Afiska tak jadla orzechy jak mlodsza byla:dpo prostu je kradla z siatki:Da rodzice sie denerwowali bo peis syfil u nich na dywanie;p jadla tez jabluszka , ktore spadaly z drzewa jak w ogrodzie siedziesimy.. etraz jada banany i wszystko co ja jak jej odgryze i dam... a winogrona tez lubi i kcia za nimi jak szceniak jak jej turlam po podlodze:Dmamy proformance lamb&rice i low fat czy cos takiego.. zobaczymy jakpsy beda to jadly araczej jak beda wygladaly...
mimoza Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 marmara_19 napisał(a):hahaha Afiska tak jadla orzechy jak mlodsza byla:dpo prostu je kradla z siatki:Da rodzice sie denerwowali bo peis syfil u nich na dywanie;p jadla tez jabluszka , ktore spadaly z drzewa jak w ogrodzie siedziesimy.. etraz jada banany i wszystko co ja jak jej odgryze i dam... a winogrona tez lubi i kcia za nimi jak szceniak jak jej turlam po podlodze:Dmamy proformance lamb&rice i low fat czy cos takiego.. zobaczymy jakpsy beda to jadly araczej jak beda wygladaly... Baltek też uwielbia winogrona, poziomki i maliny. Za poziomkę odda nawet kość:crazyeye: A dzisiaj miał pierwsze doswiadczenie z bananem. Jako że jest łakomczuch, to chętnie z ręki przyjąłkawałek banana, po czym wypluł. Za chwilę wziął i zjadł. Dostał kolejny kawałek, wziął i zjadł. A kolejny kawałek próbował wziąc sobie sam :lol::mad:
arrakis Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Widzę , że " psie warzywniaki" są wśród nas:cool3:.Moja też - zje wszystko, od jabłka aż po czerwonego buraka.
Recommended Posts