Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kończy nam sie karma a suczysko skończy za jakis czas roczek. I mam dylemat...bo większość karm jest do 12 miesiąca. i nie wiem czy dalej taką czy już coś innego.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Naaareszcie nie minęłam się z kurierem:roll: Bo mijać to się umiemy:mad: I pominę fakt, że okazało się, że kurier ów mieszka moim osiedlu:stupid:

Piesy warują pod szafką, na którą walnęłam wór... Goopki pilnują wora jeden przed drugim:evil_lol:

Swoją drogą czytam sobie skład i umarłam... Piszą o kurczakach, rybach i wątrobach po czym tekst "Sucha karma - najlepszym sposobem żywienia" Cóż za hasło reklamowe, nie wiem dlaczego, ale poskładałam się ze śmiechu:roflt: Nikt nie mówił, ze jestem normalna...

Posted

Kupiłam gnojowi algolith. Dosypuje do karmy i co?? Mój głodomór mówi 'feeeeee!' i kręci nosem, zjada niechetnie połowę połowe porcji i odchodzi od michy.....:shake: Jak temu zaradzić prócz zaczęcia od mniejszej dawki niż jest podana na opakowaniu i rozłożenia na 3 posiłki?? jej ten zapach w ogóle nie odpowiada

Posted

ja polecam tez algilith z mlekiem - moja powiedziala ze to przysmak ;) tylko ze ja koziego odrobine dodaje... ;) z karma tez kreci nosem ale ostatecznie zjada jak musi... albo i nie zjada bo ostatnio znow chce mnie zamordowac nerwowo i coraz mneij je...

Posted

monia3a napisał(a):
a na co jest ten algilith??

Algolith ;)
To po prostu algi. Czyli bogactwo składników mineralnych, witamin, itp. Dobre na... wszystko ;) Ponoć rewelacyjnie działają też na pigment (oczywiście pod warunkiem, że pies ten pigment ma w genach).
TUTAJ MASZ OPIS

Posted

asher napisał(a):
Algolith ;)

Algilith ktoś tak napisał ja tylko spisałam ale to mało istotne ;)

Dzięki za info

Posted

monia3a napisał(a):
Algilith ktoś tak napisał ja tylko spisałam ale to mało istotne ;)

Poprawiłam, bo gdybyś chciała sobie poszukac info, to nic byś nie znalazła ;) Zasadniczo nie czepiam się literówek :lol:

Posted

Właśnie szukałam i nie mogłam znaleść dlatego dzięki za poprawkę

Posted

Wyjątek.dla twojego psa nie potrzebny jest algolit ,ani inne glony ,czy algi ,bo ma to w karmie i nic więcej nie kombinuj .Jeśli dajesz PROF... to nie ma takiej potrzeby ,aby coś jeszcze dosypywać.

Posted

No nie, zaraz sie w tym wszystkim zagubię... Owszem daje jej PROF i wiem że tam są algi... i Ty teraz piszesz, że już wiecej nie potrzeba. Ale ayshe mówi, ze mogę dawać, że to jej nie zaszkodzi a na pewno pomoże... to jak to w końcu ma być? Bo ja to zielona jestem:oops:

Posted

wyjatek-to po prostu roznica pogladow i tylko to.do tego,swojego zdania,kazdy ma prawo.przemysl to sobie i zrob tak jak uwazasz.a pgladow jest tyle co...ludzi:p.

Posted

Skoro to jej nie zaszkodzi a juz kupiłam to dam. Zobaczymy czy nastąpi jakas różnica po 1 puszeczce... Może jeszcze sie na 2 skuszę. Jak zmian nie będzie to odstawię.

A mam jeszcze takie pytanie troche nie w temacie: czy jest sens podawać jej zapobiegawczo coś na stawy? czy w związku z podawana karmą na razie nic?

Posted

Wyjątek napisał(a):
A mam jeszcze takie pytanie troche nie w temacie: czy jest sens podawać jej zapobiegawczo coś na stawy? czy w związku z podawana karmą na razie nic?

Rozumiem, że niepokojących objawów brak?
To ja bym galaretkę z kurzych łapek dawała i tyle.

Posted

Jedyne co mnie zastanawia to jak stawia tylne łapki podczas jedzenia i czasem gdy po prostu stoi. Tzn tak jakby w ixy... kolankami do siebie... Ale podczas chodzenia i biegania jest wszystko okej, prościutko i nie kuleje ani nic.

Posted

Takie stawianie łapek w jej wieku to normalna sprawa .Najistotniejsze jest to czy ma problemy ze wstawaniem i czy w ruchu koslawi nogi ,jeśli nie ,to znaczy ,to tak jak napisała asher i to wszystko wystarczy.

Posted

Wyjątek napisał(a):
Jedyne co mnie zastanawia to jak stawia tylne łapki podczas jedzenia i czasem gdy po prostu stoi. Tzn tak jakby w ixy... kolankami do siebie... Ale podczas chodzenia i biegania jest wszystko okej, prościutko i nie kuleje ani nic.

Jakiś czas temu widziałam pieska, który własnie tak stawiał łapki. I parę dni temu znowu go widziałam. Teraz juz nie stawia łapek na ixy...Teraz wygląda hmm...teraz łapki, a właściwie stopy, po prostu schodzą mu się do środka. Gdyby udało mu sie te łapki zbliżyć do siebie do pazury były by dokładnie na wprost. Jak to mówią na Śląsku ten maluch ma uły. Właścicielka ze łzami w oczach powiedziała, że niepotrzebnie zgodziła sie na cięcie 3 miesięcznego pieska.Teraz z nim jeździ do Wrocławia.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...