Pyros-Aga Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Hmmm... Dostałam próbki Fish4dogs- no nie wiem. Strasznie małe- 25 ziarenek karmy :-o 6 ciasteczek :-oNo ale zobaczymy- przysłali mi do pracy, wiec nie wiem co na to psy- ale mi karma smakuje :eviltong: ma naprawde rybny smak :p ciastek nie próbowała bo są ze skóry :cool3:
ayshe Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 la_pegaza napisał(a):ayshe, pisz ;) my będziemy z doskoku z okazji obozu, ale też jestem ciekawa :diabloti:no tiaaa...zabawiam spoleczenstwo:roll: :evil_lol: . milego oboziku z czeska obsada trenerska:diabloti:
drkiler Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 maguta napisał(a):kupiłam wszedzie polecanego bewi doga junior dla ras duzychi jak zobaczylam sklad to mnie glowa rozbolała co w nim jest :-o czemu jest taki dobry?? za to suka dostaje brit'a i sklad znacznie bardziej mi sie podobuje choc brit na kg tanszy 3 zł Dlaczego on jest taki dobry? Zawartość mięsa( a konkretnie białka z miesa w białku ogólnym karmy to 80% !) oraz świetnie zbilansowany skład i proporcje makro i mikro elementów, a sam już skład -czyli "z czego to jest zrobione" powinien zadziałać na korzyść.
ayshe Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 zagdzam sie.ja po prostu mam zaufanie do tej karmy-moze nie do formuly bytowej ale to juz inna sprawa. i jak znam niemcow to jak cos pisza to znaczy ze tak jest.jesli karma ma przyznany cert.to nie jest to pusty cert.i wiem ze to cos znaczy. belcando tez jest fajne.podchodzilam do bwei jak do jeza [cena i td]ale karma przekonala mnie do siebie.zwlaszcza formula high energy,puppy i junior.
AM Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 I tak nie ma to jak BARF :eviltong: :diabloti: :loveu:
drkiler Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ayshe napisał(a):zagdzam sie.ja po prostu mam zaufanie do tej karmy-moze nie do formuly bytowej ale to juz inna sprawa. i jak znam niemcow to jak cos pisza to znaczy ze tak jest.jesli karma ma przyznany cert.to nie jest to pusty cert.i wiem ze to cos znaczy. belcando tez jest fajne.podchodzilam do bwei jak do jeza [cena i td]ale karma przekonala mnie do siebie.zwlaszcza formula high energy,puppy i junior. Aaaa, HE teraz od niedawna w workach 25kg, osobiście nie karmię nią swoich psów, bo nie ma takiej potrzeby, ale znajomi zaprzęgowcy i owczarkarze którzy akurat karmią bardzo sobie chwalą. Trzyba tylko pamiętać, że to jak "wsad do rozgrzanego już pieca" bo inaczej przy nieco za dużej dawce, nadmiar "wyleci" drugą stroną:cool3:
ayshe Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 wiem ze jest w 25 kg workach:p .a generalnie na niedobor pracy moje psy nie narzekaja.wroce do bewi przed kryciami na pewno tj podhodowla juz wrocila-suki beda kryte wrzesien /pazdziernik a moje w przyszlym roku.no i szczeniaki obowiazkowo na bewi z suplementacja.:p
RagA Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 BeataG napisał(a):Mój pies był najpierw krótko na royalu maxi babydog, a potem na acanie large breed puppy. Jak dostał enostozę i zaczęły mu klapać uszy, to przestawiłam na pro plan. Ale moim psem akurat nie masz się co sugerować, bo mój pies to nie onek, tylko belg, belgi się żywi trochę inaczej, im akurat royal generalnie służy. Natomiast również dla belgów nie poleca się eukanuby (wyrastają szczudlate sarenki). Mnie chodziło o to, że mając 5-miesięcznego psa twierdzisz, że enostoza mu nie grozi. A to będziesz mogła wiedzieć dopiero, gdy pies skończy co najmniej półtora roku. W tym temacie wypowiadają się także doświadczeni hodowcy i właściciele onków, którzy nie jednego psa wykarmili, tylko kilkanaście czy kilkadziesiąt i skoro zgodnie twierdzą, że royal nie jest dobrą karmą dla tych psów, to chyba coś wiedzą na ten temat, nie sądzisz? Beata dzięki za info, wezme to pod uwagę. Narazie jednak moj pies toleruje rc, chyba ze ma mu zaszkodzic w pozniejszym okresie :roll:
elapieczus1 Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 o jeny ale mam czytania ale 2 dni i po sprawie będę bogatsza o wasze doświedczenia,Spajdera karmię puriną dog chow,golden can i purina z jagnięciną,na zmianę od czasu do czasu ryż z kurczakiem i warzywami,serduszka wątróbki żołądki 1 x w mies czasem żadziej kostkę cielęcą 1xna tydzień czasem smakołyki ze sklepu zoologicznego i chyba dostanę burę od forumowiczek bo widzę że chyba źle robę poczytam i zobaczę gdzie popełniam błędy
Axusia Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Jestem pod wrazeniem karmy ProFormance, Axa po niej ma super siersc ( juz po 3 dniach) i nawet nie miała rozwolnienia ( co działo sie przy kazdej nawet najmiejszej zmianie karmy) naprawde polecam gorąco, kupki są max 2 na dzien o lekko zielonym kolorze ( tak jak mowił sprzedawca, ze to od alg morskich) karma naprwde super i nie droga. Polecma. :loveu:
ayshe Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 cud.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ps.do karmy nic nie mam .jest naprawde ok.
morighan Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 witajcie owczarkarze:) troche nas tu nie było..i mam wielkie zaległosci do nadrobienia;) my teraz zaczynamy bewi doga z jagnięciną.. zobaczymy jak sucz zareaguje na to..dodatkowo preparaty na skóre i sierść.. a co do proformance...z karmy jestem bardzo zadowolona, choć u nas efekty byly widoczne dopiero po zjedzeniu polowy 15kg worka, ale przecież każdy pies inaczej reaguje :evil_lol: ps. ale się za Wami stęskniłam :loveu: :loveu:
ayshe Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 morighan -ty zyjesz:crazyeye: :evil_lol: ?jak tam skalki?:cool3:
Axusia Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Po 3 dniach była inna w dotyku, taka bardziej miekka, teraz zaczeła sie błyszczec ( 5 dzien podawania karmy) Roznice widac odrazu gdyz Axy siersc zrobiła sie matowa szara, twarda i strasnie wypadała bo Axa była chora. Chorobe wyleczylismy a siersc była cały czas taka byle jaka, no i zmiana karmy pomogła.
morighan Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 ayshe napisał(a):morighan -ty zyjesz:crazyeye: :evil_lol: ?jak tam skalki?:cool3: no żyje :roll: wiele sie działo, ale wychodzę powoli na prostą (odpukać), więc czas wrócić i tu.. skałki? hmm..dowiedziałam się, że mogę miec kolano do wymiany, więc staram sie ograniczac, choc to niemozliwe :evil_lol: Axusia: i dobrze, że widac poprawę, ale radze troche poczekac i dalej obserwowac, u nas karma dala dobre efekty, ale jakoś nie lubie trzymac sie dlugo tylko jednej karmy.. a co polecacie na poprawe siersci? sucz dostaje teraz gammolen i olej z pestek slonecznika, a oprocz tego raz w tygodniu zoltko. Chyba, ze to gdzies wczesniej juz bylo napisane, to odkopie..
Axusia Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Axa jest cholernym alergikiem, nie moge jej zmieniac karmy, sama chyba tez tego nie lubi, nigdy nie była nie jadkiem, zawsze je karme nawet jesli dostaje w kołko to samo przez 7 mies. Zmiana karmy wiaze sie z ogromnym problemem z sierscią i wagą, chudnie i wogle nie ma humoru. Wyprobowałam juz wiele karm, zostane przy tej. Mam nadzieje ze nie bd musiała juz jej zmieniac.
Agnes B. Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Ogłaszam Wszem i wobec, że nasze psy przeszły na Bewi Doga Basic Croc (na razie, za jakiś czas przymierzę się do sport z suką:cool3:) Jestem ciekawa co na to "wieczna" sraczka Negry:roll: Koniec chwalenia:evil_lol:
dorplant Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 ayshe napisz cos na temat suplementacji do bewi doga puppy kurcze mały ma biegune gigant :-( nie wiem czy od karmy ,czy raczej od szelek które z siebie zezarł ,mały dran wiem teraz głodówa i leki ale o tym bewi chciałabym wiedziec na przyszłosc jak juz zacznie normalnie jesc
ada89 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 [quote name='Axusia']nigdy nie była nie jadkiem, zawsze je karme nawet jesli dostaje w kołko to samo przez 7 mies. to po 12 zacznie nia rzygac. mój pies jest wybitnym nieniejadkiem a jeść już nie chce. zamówiliśmy troche pro plana jako dodatek, za duzo go podawac nie moge i je chetniej ale dalej niechetnie - nie wiem czy wiadomo ocb. Dajcie nam kosmki jelitowe a o nic więcej w życiu nie poprosze!! :roll:
rudaa1 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Ada skąd ja znam problem wybrzydzania:roll: Moje cielsko na suchą karmę zawsze miało długie zebiska, na szczęście troche głodówki i coś tam zawsze skubnie, choć baardzo rzadko zalecaną dawkę. To dorzuce troszke szyneczki, to serka białego i kulki stają się bardziej atrakcyjne:cool3: Oczywiście jeden warunek-kulki musza być malutkie (najlepiej rozmiar jak dla Chihuahua:diabloti:), duże kulki zamiast do jedzenia raczej służa do super zabawy, porozrzucane po całym domu niczym ogrom piłeczek do zabawy, jak nieraz się depnie gołą stopą uuuu...BOLI:mad:
elapieczus1 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 ja karmę też ,,zasmaczam,,serkami ,oliwką, rybkami z puszki,sosem z obiadowego mięska czasem pomaga:)
mch Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 a ja bym mogla chyba mieszac suchą ze żwirem :cool3: zeby wagowo sie zgadzalo a i tak by byly puste miski , najlepsze lekarstwo na niejadka ??? konkurencja ;)
Recommended Posts