Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja swojego belgiszona skarmiłam dwoma workami rc, i jak po pierwszym było ok, tak wcinając drugi był tak zniesmaczony, futro miał tak wstrętne (chociaż to mogło też być związane z linieniem), a kupy paskudne, że już nie zaserwuję mu więcej tej przyjemności.
W tej chwili jest na nowym :P proplanie dla szczyli duzych ras, i wcina az miło.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no jfn-dla [procentowo duzej]ilosci onow karmy wypasione typu rc,eukanuba ,hills,large breedy itd daja sporo klopotow.ja jestem strasznei podejrzliwa i jesli kilkanascie psow o ktorych wiem mialo klopoty,enostozy,alergie pokarmowe,rozwalone lokcie i biodra,spondylozy itd to ja po prostu jak do smierdzacego jajka podchodze.onki nie moga byc wielkie i ciezkie.musza rosnac wolno .juz duzy ciezki szczneiak wrozy klopoty.po prostu aparat ruchu ona wogole nie nadaje sie do duzej masy i wielkosci psa.to oczywiscien ie jest regula ani nic tkaiego.ja jestem tylko panikara i wole dmuchac na zimne.mam oczy to widze .uczy to slysze i wyciagam wnioski.:cool1:

Posted

saJo napisał(a):
Gdy bylam na rowerku z Gnojkiem, Ksieciunio zezarl resztke wedliny, ktora mialam na sniadanie :angryy:

Księciunio dba o Twoją linię ;) :lol:

Posted

Ja jednak muszę zaprotestować.W mojej hodowli szczeniaki i młodzież wcinają tylko Large Breed Puppy i to nawet do 1,5 roku.Bez witamin i dodatków i mam naprawdę super zdanie właśnie na temat tej formuły.Potwierdzeniem jest fakt młodego psa (zostawiłam w hodowli) mający już zrobione u Niemców i wstęplowane w rodowodzie HD - A Normal i ED - A Normal ,dodatkowo DNA.
Oczywiście geny są najistotniejsze ,ale żywienie ,to podstawa i nigdy na tej karmie nie miałam problemu ,ani z wybujałym wzrostem ,ani z nadmierną masą ciała ,więc mięśnie doskonałe ,a suchość zachowana.Może w innych karmach są takie czy inne problemy ,ale duża wina to skłonności genetyczne i popełniane błędy w żywieniu ,między innymi dodawanie mięsa ,czy mieszanie karmy z gotowanym .Ja trzymam się ściśle swoich metod i tylko od czasu do czasu młode dostają cielęce kosteczki na ząbki.:multi:

Posted

AM napisał(a):
Księciunio dba o Twoją linię ;) :lol:

Jesli kiedykolwiek przytyje, to raczej tylko po ciazy (w mojej rodzinie jest taka sklonnosc, dziewczyny sa szczuple, a potem tyja bardzo w czasie ciazy i maja problem schudnac), bo na razie jedzenie wszystkiego, we wszystkich mozliwych ilosciach nic nie daje i nadal wygladam jak wieszak na ubrania.

Posted

kupiłam wszedzie polecanego bewi doga junior dla ras duzychi jak zobaczylam sklad to mnie glowa rozbolała co w nim jest :-o czemu jest taki dobry??
za to suka dostaje brit'a i sklad znacznie bardziej mi sie podobuje choc brit na kg tanszy 3 zł

Posted

dlaczego kupilas juniora dla takiego malucha?:crazyeye:
nie wiem dlaczego jest taki dobry:lol: .ja po prostu baaardzo sobie chwale.jesli ci sklad nei odpowiada to po co kupilas?:evil_lol:
royal canin ma ladniejszy sklad.tylko szlaczka brakuje i kfffiatuszkuf:cool3: :evil_lol: .

Posted

po co kupiłam?
jeszcze nie chce mu dawac bo jest za mały ,
ale wyjada kotu z miski jego sucha karme i jest problem nie zawsze sie da go upilnowac bo kot juz i tak je w łazience gdzie jest zamykany na czas posiłku :roll:
ale za jakis tydzien zaczne go powoli przyzwyczajac,

"jesli ci sklad nei odpowiada to po co kupilas?:evil_lol: "

bo zamowiłam przez neta, poniewaz byl polecany przez doswiadczonych owczarzkarzy ( ktorym zaufałam :eviltong: ) własnie taka karme wybrałam.

" royal canin ma ladniejszy sklad.tylko szlaczka brakuje i kfffiatuszkuf:cool3: :evil_lol: ."

o royalu to akurat mamy podobne zdanie , nawet o nim nie wspomniałam :eviltong:

ale pytałam o co innego ;)
a ten moj maluch juz ma prawie 3 miesiace ;)

Posted

dorplant napisał(a):
A co sadzicie o happy dog ? z tego co wiem to jest tam przedział wiekowy jak dla ON-ka

Moje bokserzątko wcinało happy dog u hodowcy, później chyba Junior Croq GR 23 i byłam zadowolona :p Teraz Barfujemy, ale na obóz z Liborem będzie wcinała Champion Happy Dog.

Posted

Gooopie koty :angryy: :diabloti: dobrały się do Ramzesikowatego żarcia bo odłożyłam na szafkę torebkę z pro planem na spróbowanie dla psa, a te łajzy ją zrzuciły, jedzonko się rozsypało i pożerały, wiecznie głodne bestie, a co z moim biednym pieskiem? samoluby nie pomyślały :angryy: :mad:
nie wiem ile zeżarły ale powiedziałam, że ich obiadek ma być skromniejszy dzisiaj... :cool1: niedługo zaczną otwierać lodówkę i wyżerać nasze żarcie... :cool3:

Posted

dorplant napisał(a):
A co sadzicie o happy dog ? z tego co wiem to jest tam przedział wiekowy jak dla ON-ka
nie dawaj happy doga onom.i na tym skoncze :cool1: .
maguta-bewi jest super.ale...puppy do 8 miecha samiec powinien jesc.do tego trzeba dawac dodatkowy niewielki posilek i ten posilek suplementowac np.irish cal.do ego onek co 2 worki musi miec zmieniana karme.na wszelki wypadek.np.na pro plan z lososiem.
junior od 8 miecha jelsi smaiec jest mocny i szczeniecy.jesli szybko sie wysusza i zwiazuje wtedy mozna przerwac dawanie puppynp.w 6 miesiacy i przejsc na juniora.
bewi to "gola "karma.tj.nie powoduje gonienia wzrostowego ani nie przyspiesza wiazania sie ON co na starosc jak znalazl.
jesli 10 latek w hodowli robi program ipo3 bez zejscia na stawy i kregoslup to ja wtedy powiem-dobrze prowadzony pies od szczeniaka.
moje 10 letnie psy nadal biegaja 20 km treningu.
maguta-masz w fotkach moja yante-pol uzytke.ona cale zycie wcina bewi doga.
zeby nei bylo:
nie kupuje nawet w polsce bewi,no teraz to juz psy sa wogole w niemczech:D.
psy dorosle sa z pol roku na orjienie-doskonala karma.jednak mioty i szczenne suki bede prowadzila bewi.
lubie tez belcando.jak boisz sie skladu bewi-jest belcando puppy-tego juz nei trzeba suplementowac.ja wole sama decydowac jak moje psy rosna i sie rozwijaja dlatego wole bewi i jego suplementacje.
bardzo jestem zadowolona tez z acany sport me.ale to jzu dla psow w treningu.

Posted

ayshe dzieki za wyczerpujaca odpowiedz własnie o to mi chodziło ;)
ja tez z moja suka na troszke przetoroznym przezemnie prawie Barfie jestem,
bo strasznie boje sie nowotworow i jestem zadowolona teraz troche jeszcze dostaje brita.

Posted

ada89 napisał(a):
nie wiem ile zeżarły ale powiedziałam, że ich obiadek ma być skromniejszy dzisiaj... :cool1: niedługo zaczną otwierać lodówkę i wyżerać nasze żarcie... :cool3:

Wsypalam ci dwie, pelniutkie miarki eukanuby, a one sa troche mniejsze niz miarki rc, wiec sobie wsyp i sprawdz.

Posted

Ja po krótkim romansie z Britem przestawiłam burki na nutrę gold senior. Sierśc super (no, ale dodatkowo zjadają omegę3), kupy ładne (nawet u Bugajskiego, a w jego przypadku jak dotąd żadna inna karma nie zaspokoiła w pełni moich wymagań wydalniczych :diabloti: ), wsio ok. Tylko dawkowanie trochę zaniżone jest, moje jedzą sporo więcej, niż piszą na opakowaniu, 15 kg starcza mi na ok. 3 tygodnie (na dwa duże psy). Ale ogólnie bardzo zadowolona jestem, polecam.

Posted

ayshe napisał(a):
nie dawaj happy doga onom.i na tym skoncze :cool1: .
.

gadaj mi tu zaraz czemu ?:mad: :mad:
przeciez reklamuja ja jako karme dla ON .:crazyeye:

Posted

Poczytałam trochę zaległości i gdzieś mi wpadło w oczy, że ktoś z was kupuje jakieś psie witaminy na sztuki... Hmmm, przez ostatnie pół roku pracowałam w sklepie zoo i... zdecydowanie odradzam zakup takich sztukowanych towarów :diabloti:

Posted

dorplant napisał(a):
ale ja jestem otwarta na koncepcje :lol:
ale ja mam na wszystko koncepcje a to bywa meczace dla otoczenia:oops: :diabloti:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...