ayshe Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 algolith dajesz i arthron.jesli chcesz mozez dawac zamiast algolithu-drucal.drucal tez ma algi i do teog jest suplementem kondycyjnym.
Eddiii Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 algoloth mi pasuje :lol: tylko jak mam go podawac (znaczy sie z czym :roll: ) skoro nie mam lapek :placz: z suchymi kulkami to tak nie bardzo :roll: a arthron wpycham do gardla :p kurcze to lepszy algolith czy drucal - nie mac mi w glowie :mad:
Pyros-Aga Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 A z twarożkiem, kefirkiem, jogurtem nie można tego podawać?
Eddiii Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 chyba nie a poza tym to Timon nie jada takich smiesznych rzeczy :roll:
Pyros-Aga Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Eddiii napisał(a):chyba nie a poza tym to Timon nie jada takich smiesznych rzeczy :roll: Achch synuś mięsożerny jest :cool3: To może ugotuj galaretkę z czegoś innego albo zmiel wątróbkę... albo nie wiem co
ayshe Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 algolith troche trzeba zwilzyc i dodac do karmy.drucal daje sie na bazie nabialu w dodatkowym posilku.nabial odtluszczony. nie mace ci w glowie-po prostuprzecyztaj sklad i zastsowanie i wybierz sama:diabloti:
marmara_19 Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Eddiii napisał(a):Ayshe - jak mam dawac algolith :niewiem: jak nie mam lapek :placz: ja sypalam psom na karme.. i zjadaly;p a jak sie algholit skonczyl to cos im karma dziwnie smakowala;p zamowilam dla Cekina acane sport...
Eddiii Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 ayshe napisał(a):algolith troche trzeba zwilzyc i dodac do karmy.drucal daje sie na bazie nabialu w dodatkowym posilku.nabial odtluszczony. nie mace ci w glowie-po prostuprzecyztaj sklad i zastsowanie i wybierz sama:diabloti: przeciez ja sama nic nie wymysle :placz:
ayshe Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 Eddiii napisał(a):przeciez ja sama nic nie wymysle :placz: :splat: :sg168: ....+10 znakow
Eddiii Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 ayshe napisał(a)::splat: :sg168: .... :modla:... :mad:
ayshe Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 no to zesmy se pogadaly:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .... ja bym dala mu drucal bo teraz maja ciezka robote pieseczki.a w dniu treningu dala mu paste beaphara do dzioba.
cuciola Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 czesc wam oneczki! :) mozecie mi doradzic czy lepiej pozostac na Nutro Choice adult large breed z jagniecina czy przejsc na pro-plana z lososiem? Yoghi labus moj znadl juz dosc duzo workow i chyba mu sie przejadlo bo zjada cala porcje dzienna ale juz nie z takim entuzjazmem jak kiedys.. kurczakowe nkarmy odpadaja,drapie sie.. zastanawiam sie bo w pro-planie nie ma chyba niczego na stawy,a w nutro jest (Yoghi ma 14 mesiecy)
ayshe Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 wrzuc mu na ruszt pro plana i dawaj 1 tabl. dziennie arthron complex.
cuciola Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 dostaje arthroflex od malenkiego,choc mam nadzieje ze to juz ostatnia butelka.Czekam na wloski rodowod i od razu po jego otrzymaniu pojdziemy na RTG z wpisem do rodowodu. Jesli bedzie wszystko ok to :) a jak nie to arthroflex again.. boje sie po prostu ze jak zmienie karme to bedzie mial znowu entuzjajm na miesiac a potem bedzie zjadal ale powoli i 3 razy okrazajac stol..
Eddiii Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 [quote name='ayshe']no to zesmy se pogadaly:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .... ja bym dala mu drucal bo teraz maja ciezka robote pieseczki.a w dniu treningu dala mu paste beaphara do dzioba. dobra, dziekuje :lol: tylko nie wiem jak mu bede dawac, bo on z nabialu to tylko mleko pije :roll: Shida - poprosze drucal, paste beaphara (cokolwiek to znaczy) i preventic obroze zbankrutuje przez tego zwierzaka ;)
cuciola Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 w sie cieszcie! bo ja we Wloszech mam problem z filarioza roznoszona przez komary i trzeba co miesiac tabletki dawac..no i do tego jest jeszcze leszmanioza i trzeba dawac tez obroze i spray (jesli pies sie moczy).. i jak tu nie zbanrutowac :) :)
agis Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 [quote name='Eddiii']dobra, dziekuje :lol: tylko nie wiem jak mu bede dawac, bo on z nabialu to tylko mleko pije :roll: Shida - poprosze drucal, paste beaphara (cokolwiek to znaczy) i preventic obroze zbankrutuje przez tego zwierzaka ;) Shida chwilowo zaginela w akcji :placz: Nie moge sie do niej dodzwonic i nie odpowiada na sms-y :shake: A tez potrzebujemy ta paste. Gdyby Ci udalo z nia skontaktowac, to plissss przypomnij jej o mnie i Glonkach.
Eddiii Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 agis napisał(a):Shida chwilowo zaginela w akcji :placz: Nie moge sie do niej dodzwonic i nie odpowiada na sms-y :shake: A tez potrzebujemy ta paste. Gdyby Ci udalo z nia skontaktowac, to plissss przypomnij jej o mnie i Glonkach. dobra. a keidy ona jedzie po zakupy. bo jutro sie z nia widze na zajeciach.
agis Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Eddiii napisał(a):dobra. a keidy ona jedzie po zakupy. bo jutro sie z nia widze na zajeciach. mowila, ze w tym tygodniu, ale w ktory dokladnie dzien to nie wiem.
mch Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 onkowe jedzonko??? mam problem , dla moich psów wciąż za mało :crazyeye: biegalam juz ważyc karme , podejrzewalam ze moze źle dawkuję , i kicha . jedzą 2 razy dziennie , ruda mniej bo sterylce ,niunio więcej bo większy. ona karme jagniecinową on dla aktywniejszych psów . do tego dostają codziennie 250 g surowego mięsa .jeden posilek to miesko z dodatkami ,drugi sucha, nie licze tego co wysepią u szefa w pracy . nieustanny głód jest owszem i całkiem pożądany np u klary która ,,chodzi na żarcie" ale źabowski ??? musi byc chudziak ,wazy 4 dyszki i nie moze wiecej . a po moim ,,koniec" wpada w spazmy , jęki i histerie , wiec ratuje sie śmierdziuchami (żwacze itp) . ale nie zawsze sie udaje. psy mają normalną aktywnosc ok 4 godz ,to czas dla nich . dni gdy jest intensywniesza praca na placu mozna przyjąć 3 godz. przechadzek sikaniowych nie liczę . dodatki do jedzenia to algolith i źabowy wspomagacz stawowy. niby da sie zyc z tym ciąglym ich głodem ,ale ona płacze jak widzi jedzenie u kogokolwiek (wstyd jak diabli) on biega i płacze po domu . tak ma byc ? mam sie przyzwyczaic ? cóż dodam ze nie stac mnie na karme z najwyszej półki , ona je nutrene , on brita.
ayshe Posted July 18, 2007 Author Posted July 18, 2007 no obawiam sie ze musisz sie przyzwyczaic do blagalnych oczat glodomora-ja mam tez takeigo-chita jest wiecznie glodna.
marmara_19 Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 a my mamy acane sport:d psy dostaly od znajomej ogony z nutri i alfa zjadla jeden.. drugiego nie dala rady.. a cek jakos nie bierze sie za to;/ jak na dwor wychdozilsimy teraz to mnie do kuchni zaprowadzil i do suchej.. ale nie dostal:dogony sa i musi je zezrec:D
cuciola Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 my jednak zostalismy na Nutro Choice tylko z jagniecinka :) znowu chetnie zajada wiec oki ciesze sie :)
Szarik Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Mój to taka wybreda, że szok. Od początku nie chciał suchej jest. Musimy mu dawać karmę z ryżykiem i wołowinkę, co by się chłopak utuczył ;) I to przeważnie jeszcze oblewamy rosołkiem, to zjada aż się uszy trzęsa. Nawet nie zwraca uwagi na karmę :)
Recommended Posts