puli Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Czyli powinnam poszukac stadniny albo hodowli która dodaje te wynalazki do zarcia i podłączyc się do ich zakupów. Podejrzewam że jak pójde do browaru po kilo kiełków to umra ze smiechu(?) Ile tego mozna/trzeba dawac psu zeby nie przedobrzyc a efekt zobaczyć? Alez Cie trzeba za język ciągnąć...:mad:
ayshe Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 no ja na onka dawalam tak z 200g.ale mysle ze ze 100g starczy. no wlasnie ja tez dlatego nei daje ze nikt mi woreczka nie sprzeda w browarze.:shake: najlepiej dowadywac sie w tych stajniach co daja melase.zreszta moje tez dostawaly do picia wode z odrobina melasy.super sprawa.z kielkami to jest tak ze nie wiem czy ktos tym karmi konie[i niech zaluje:eviltong: ].konie dostawaly to z owsem albo z sieczka i troche zwilzone[inaczej pyli i moze powodowac kolke,zwilzone jest ok].
puli Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Dzieki, spróbuje pokombinować. A melasa to z buraków czy z trzciny? Bo przeczytałm ze różnica w treści (i jakości) jest spora http://www.masala.com.pl/index.php?p712,melasa-z-trzciny-cukrowej-680g Znasz jeszcze jakieś wynalazki?
ayshe Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 duuuuzio.ja chora chodze jak czegos nowego nie sprobuje.tzn.nie ja tylko moje psy:razz: :diabloti:
puli Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Nie daj sie prosić.....Tez podaje wynalazki ale mi sie repertuar konczy. Przecie ja pikus jestem a nie hodowca.... To jak, kupić im z trzciny??
ayshe Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 na bialy nalotna siersci[glaszczesz psa i ci zostaje takie cos na palcach]-platki owsiane zapiekane z syropem klonowym +dodatek oleju z ostu:cool1: .
ayshe Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 sprobuj dac to suniom z serkiem wiejskim.mniaam.:lol:
ayshe Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 moze byc lniany.u mnei byl w spozywczym ale juz nie widze go:-( .
mch Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 hihi z ostowni :evil_lol: , sorry za zart . ayshe ale kombinujesz . skąd pomysl na takie wynalazki ? twórczosc wlasna ?
ayshe Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 no...nie wlasna...to takie sposoby sprzed ery suplementow w proszku,plynach i tabletkach:roll: :evil_lol: ps.jest olej z ostu firmy triexie lae on ma dodatek tranu bodajzetakze odpada.
ayshe Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 jesli szczeniak jest juz dokarmiany a mam objekcje co do zywotnosci wyciskam ecomerdo papu.tranu generalnie nie uzywam.
nortonex Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Witam, Mam pytanko odnosnie karmienia. Bosmanowi - ON, 11 miesiecy, 26 kg - konczy sie karma Bosch Junior Bigger. Chciałem mu zamówić kolejny worek, ale w związku z postem: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=71222 wole nie ryzykować i chce kupić coś innego. Szukam jakiejś karmy do ~150zł za 15 kg. Natrafiłem na Arion Premium Puppy Large. Ktos kiedyś żywił tym ON'ka? Z karm w tej cenie znalazłem jeszcze Nutre Nuggets puppy Large i Purina Dog Chow Large Breed, ale obydwie karmy za bardzo mojemu psu nie smakowaly i nie wiem czy na czas 'afery' z Boschem nie przejsc na np. Ariona? Chyba, ze cos innego polecicie. Dzieki!
mch Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 moze poczytaj jeszcze o karmach brit i nutrena dla juniorów ? swego czasu moje psy jadły krótko purine dog chow i oba mialy kopska taaaaakie wielkie . wiec jakos im nie służyla .
lizka Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 mch napisał(a):moze poczytaj jeszcze o karmach brit i nutrena dla juniorów ? swego czasu moje psy jadły krótko purine dog chow i oba mialy kopska taaaaakie wielkie . wiec jakos im nie służyla . Po tej purinie moj tez walił qpska jak stodoły :roll:
marmara_19 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 a moje takie walily po bricie;) jesli chodzi o karmy to trzeba wiedziec jak kupowac.. w krakv. maja ppp z lososiem za 219zl chyb... a mi sprzedaja za 165 zl:)trzeba poczytac dobrze regulaminy i odwiedzic pare sklepow int;) taka mala porada:)
lizka Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 To fakt. Burek jest dzis wyjatkowo na Bricie high activity bo nie było innych małych workow w zoologicznym wczoraj (chyba ze dla szczeniorow) mam nadzieje ze karma jutro dojedzie nie wiem czy dawac mu zgodnie z tabela całą porcje czy mniej? :roll: W sumie dzis mamy w planach duzo ruchu bo zabieram psiura poza K-ow
ayshe Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 [quote name='nortonex']Witam, Mam pytanko odnosnie karmienia. Bosmanowi - ON, 11 miesiecy, 26 kg - konczy sie karma Bosch Junior Bigger. Chciałem mu zamówić kolejny worek, ale w związku z postem: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=71222 wole nie ryzykować i chce kupić coś innego. Szukam jakiejś karmy do ~150zł za 15 kg. Natrafiłem na Arion Premium Puppy Large. Ktos kiedyś żywił tym ON'ka? Z karm w tej cenie znalazłem jeszcze Nutre Nuggets puppy Large i Purina Dog Chow Large Breed, ale obydwie karmy za bardzo mojemu psu nie smakowaly i nie wiem czy na czas 'afery' z Boschem nie przejsc na np. Ariona? Chyba, ze cos innego polecicie. Dzieki! acana extreme-150 zl w karmachdodomu,149 zl w telekarmie.ariona nie polecam dla onow.ewent.belcando junior,nutra nuggets.
nortonex Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 ayshe napisał(a):acana extreme-150 zl w karmachdodomu,149 zl w telekarmie.ariona nie polecam dla onow.ewent.belcando junior,nutra nuggets. Acana extreme jest po 200zł (w workach po 20kg). Ale pomijajac cene to dla 11 miesiecznego ONka to chyba Acane Puppy Junior Large kupic??
ayshe Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 no ja kupowalam po 150 za 15 kg.to nie wiem. raczej juniora oczywiscie.
ayshe Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 dostalam przesylke. karma nazywa sie kennel's favourite.dostalam tez biomill.takze kochani wezme prospekty,a jak ktos bedzie chcial sprobowac to przywioze probki. karma ma certyfikaty HACCP,ISO,HPH,FEDIAF,NRC,AAFCO. widze maksa i bu na lambie.nie ma dodatkow kurczaka.jedyne to....23bialka.dawka 360g na ona. high power husky ma 30,5 bialka,dawka na samca ona-do 300. cena-active rings-hurt 20kg 131zl active dog 20kg-131zl high power husky-20kg-143zl lamb rice 20kg-143 zl. bez hurtu granica 170-190 zl.
14ruda Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 cZY TO dobra karma?:razz: moze ją jeść zwykły ćwiczący z laikiem eksterier:cool1: ,któremu daleko do wielkich popędów i który niegdy nie wystartuje w zawodach,bo go bedą obgadywali,że nie jest użytkiem:evil_lol: ?Bo my byśmy kciały cos dobrego i nowego.:p
ayshe Posted June 12, 2007 Author Posted June 12, 2007 to klasa premium-cos jak nutra i belcando czy acana np. dzisiaj testery;) dostaly z niej kolacje-bardzo chcetnie ja wsunely zobaczymy jak jutro z koopami i td.chce im dawac ja przez 3-4 dni.nie znam tej karmy lae jest bez konserwantow ,barwnikow i innego shitu.napisze cos konkretniejszego w piatek.jak moje kanapowce[w tym jeden kanapowy uzytek niedorobiony]potrawia ja troche.
Recommended Posts