Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dokladnie tak jak pisze aga i eto:dieta shado wyglada nastepujaco obecnie:acana extreme200g+200gtrovet rid dziennie do tego raz w tyg.glodowka i raz na dwa tyg.glodowka zwiazana z czyszczeniem gotowanymi ziemnaiakmi bez dodatkow.jesli czuje sie gorzej[wzmaga sie zapach mocznika z pyska np.]natychmiast zdejmuje acane[orjien]i dostaje sam trovet ale tez 200g poprzedzam to czyszczeniem ziemniakami.
pies czuje sie swietnie.i nie sadze zeby mu ktos dal 10 lat i 4 miechy:cool1: .

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

trovet... bo ty podajesz na nerki, mój raczej nie ma problemu z nerkami i z tych co patrzyłam to chyba ta rrd byłaby najlepsza... ale nie wiem, dobry jest ten trovet? myślisz, że lepszy niż rc intestinal?
Aga, nie napisałam, ze oleje je całkowicie... chodzi mi o to, że w końcu spróbuje czegoś normalnego a dojście do tego i tak wymaga ode mnie schodzenia z diety na której jest stopniowo...
Ramzes ma zespół upośledzonego wchłaniania a więc prawdopodobnie do końca życia będzie musiał być na lekach a nie chcę, też żeby cały czas jadł jedno i to samo, bo ileż można...

Posted

aaa i jeszcze jedno pytanie, te głodówki to ze względu na wiek, czy na stan? i o co chodzi z tymi ziemniakami, co one dają?

Posted

Witam mam pytatnie.
Mam owczarka niemieckiego 9 miesiecznego i od malego podawalam mu Royal Canin niestety z przyczyn finansowych musiala bym przejsc na tansza karme. Mozecie mi cos zaproponowac co moze byc dobre a tansze?
Z gory dziekuje za pomoc:)

Suzzy.

Posted

hmm acana i pro plan do 170zl mozna dostac.. lub bewi dog... ayshe poelca.. ale z tego co sie orientuje to jest to "gola" karma i nalezy preparaty witaminowe podawac..

Posted

suzzy napisał(a):
Witam mam pytatnie.
Mam owczarka niemieckiego 9 miesiecznego i od malego podawalam mu Royal Canin niestety z przyczyn finansowych musiala bym przejsc na tansza karme. Mozecie mi cos zaproponowac co moze byc dobre a tansze?
Z gory dziekuje za pomoc:)

Suzzy.
i na szczescie ze zmieniasz.:cool1: .masz do wyboru:belcando,acane,proplan.formuly nie large breed.mam nadzieje ze piesio po tym nieszczesnym rc nie wyszczupaczyl ci sie na amen :shake: .bewidog jest bardzo ok ale wymaga suplementacji posilku dodatkowego za to nie powoduje przerastania ani roznych atrakcji .tylko suplementacja wymaga doswiadczenia i obserwacji krzywej wzrostu kosci dlugich i krotkich.z tego powodu np.belcando bedzie ok bo belcando nie jest napakowane pod sufit tak jak rc a nie potrzeba doswiadczenia przy dobieraniu suplementacji.taka karma jak bewi w zywieniu jest np.nutra nuggets-to tez niemalze lysa karma i dzieki temu mozna poprowadzic onka od malego tak zeby nie przerastal i rozwijal sie naturalnie bez dopalaczy ktore tak rozwalaja kosciec ona.

Posted

No tak tylko ze te karmy krore zostaly wymienioe sa mniej wiecej w takiej samej cenie bo ja np za 15kg x 2 placilam 309 zl a mniej wiecej za karme ktora pojajecie 15 kg placi sie kolo 150 zl wiec to samo wychodzi przy 30 kg. A co sadzicie o karmie Bosch sasiad karmi swojego owczarka i niby mowi ze dobra ja tam sie nie znam.

Albo np o DOG CHOW JUNIOR LARGE BREED ?? Bo Ona tez jest tansza.. No przynajmniej na 4 miesiace musze zrezygnowac z drozszej karmy pozniej juz znow moge wrocic:):):)

Albo: Purina Dog Chow Puppy/ Junior ???

Posted

hmm ale np masz 25kg bewi za 200zl... wiec nie ejst zle... hmm a moze brit?tez nei najgorszy a conajwyzej 120zl ksoztuje... ale trzeba do neigo juz preparaty wit. kupowac... sama zdecyduj czy nie lepiej wydac te 150zl czy kupic tansza karme a do niej witaminy;/

Posted

ada89 napisał(a):
aaa i jeszcze jedno pytanie, te głodówki to ze względu na wiek, czy na stan? i o co chodzi z tymi ziemniakami, co one dają?

ziemniaki to jak szczoteczka dla organizmu.shado dostaje je ze wzgledu na fatalny stan zdrowia.od czasu do czasu chce zeby mu odsapnela ta resztka nerki ktora posiada.glodowki stosuje u psow od..zawsze.jeden-dwa dni.zwlaszcza przed duzym obciazeniem np.dwa dni przed startem[zawody,egzamin].

Posted

suzzy napisał(a):
No tak tylko ze te karmy krore zostaly wymienioe sa mniej wiecej w takiej samej cenie bo ja np za 15kg x 2 placilam 309 zl a mniej wiecej za karme ktora pojajecie 15 kg placi sie kolo 150 zl wiec to samo wychodzi przy 30 kg. A co sadzicie o karmie Bosch sasiad karmi swojego owczarka i niby mowi ze dobra ja tam sie nie znam.

Albo np o DOG CHOW JUNIOR LARGE BREED ?? Bo Ona tez jest tansza.. No przynajmniej na 4 miesiace musze zrezygnowac z drozszej karmy pozniej juz znow moge wrocic:):):)

Albo: Purina Dog Chow Puppy/ Junior ???
dog chow odpada.rowniez proponuje britt w takim razie..boscha nie polecam.za duzo koop.

Posted

Hmm chyba sie zdecydowalam na karme Belcando Junior.
100 zl taniej jakos przezyje:)
Tylko najpierw musze kupic troche dla niej na sprobowanie czy bedzie to wcinala zanim kupie 25 kg.

Posted

mch napisał(a):
onkowe jedzonko :cool3:
http://www.youtube.com/watch?v=QtMmwr-Lxfo

one uwielbiają ziemniaczki

Uffff to nie tylko ja jestem... :stupid::lol: , która karmi psy z widelca lub łyżki. Ja mam podobny filmik jak daję swoim jogurt z łyżki :diabloti:

PS. Moje też uwielbiają ziemniaczki :loveu:

Posted

kolo mnie do sklepu miesnego zaczeto dowozic notorycznie indycze korpusy..mieska na nich troche,ale w morde jakie toto wielkie:roll: .jestem niebywale uchachana i moje psy rowniez z tego powodu.uszy im sie trzesa .:multi: .

Posted

14ruda napisał(a):
I to sie tak daje na surowo?Z kuraka tez?

I z kuraka i z indyka można na surowo a można ugotowac i obrać z mięska... ;)

Posted

dzieki.W sumie tam nie ma kosci długich tylko chrzastki.Wolałam sie upewnic;)

Mam pytanko.Pies koleżnaki musi zmienić karme.Wet pomacał go po żebrach i stwierdził za mało wapnia(miękkie żebra?).Polecił zmaine karmy na lepsza albo gotowanie + witaminy.
Za szczeniola Demon jadł eukanube a potem rc.tera friskies,ale wiekszosc ma gotowane(kurczak z ryzem).Je tez warzywka,owoce.Jest dużym psem.Ma 14 miesiecy.
Koleżnka myślała o eukanubie ,ale to chyba nie jest dobry pomysł?
Może polecicie coś?
I jeszcze jedno.Pies nie bierze tyż nic na stawy.jest z chodoffli,nie prześwietlany.Kiedyś ze spaceru wracał autem,bo bardzo sztywno stawiał przednia łape jakby miał ją na szynie.Bolała go bardzo.Po odpoczynu przeszło i do tejpory sie nie powtórzyło.Czy to staw łokciowy?

Posted

A w ogóle to Aicha wczora miała bajdzio dobra kolacje:eviltong: .Makarona ze szpinakiem i z ryba:razz: .Bajdzio lubi rybki.Bede jej serwowac raz na jakis czas.A mama własnie jej ugotowała miesne kulki z warzywami:cool3: .bedzie miała na śniadanko.Ale na dniach sie skonczy,bo sie wyprowadzamy daleko od mamuni:placz: .I sie skonczy.Wszyscy na suchej karmie bedziem żyli:diabloti:

Posted

a moje psy dostaly wczoraj po raz 1-wszy szyje indycza... alfie rzecz jasna odcielam kawalek z duzej zcesci, ktora dostal cekin.. ale obydwa rozprawily sie z tym w chwile.. a myslalam, ze to chcoiaz na 15 min im starczy

Posted

Psy Ayshe bardzo czesto dostaja morskie ryby.Rowniez w calosci na surowo.Bardzo to lubia.Poza dwoma wypadkami:Chita i Fee.Obydwie panienki jedza rybe jak kaktusa.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...