Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

martesa napisał(a):
Mam nadzieje,ze pisze w dobrym watku,chodzi o jedzonko dla mojego 5 mies ON,otoz jak mam go przekonac do suchej karmy,wczesniej zjadal eukanube,niechetnie ale jednak,zmienilam na royal canin,gdyz nmial luzne kupki po tamtej,jadl troszke na poczatku a teraz nie,jak go zachecic?

A może spróbuj inną karmę:lol: Szirka jak była mała Royala i Eukanuby nie chciała jeść nawet jak jej dosmaczyłam:roll: no i kupiłam jej Nutrę zieloną dodawałm trochę mięska i zajadała że hoho:lol: zawsze można kupic małe opakowanie i spróbować czy to je:lol:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

14ruda napisał(a):
Moja mama wczoraj otwierała sobie z papierka princesse.Nagle jak spod ziemiwyrosła morda Aichy i chwyciła prawie cały wafel w ryło i nie chciało puscic.:mad: Mama sie z nia przeciągała.Aicha urwała se 3/4 wafla i poszła na łóżko żreć:mad: .Pierwszy raz jej sie zdarzyło takim podstepem coś ukraśc.I ostatni.Normalnie to siedzi i sie gapi:eviltong: .Czasem wali łapą albo piskliwie szczeka:loveu: .Mam na komórce filmik jak żuli.Jest nieruchoma i patrzy.I tak przez 2 minuty.:evil_lol: Bede miała kabelek specjalistyczny to dzieś wrzuce (jak bede umieła:cool1: )

na poczatku pragnę nadmienić że Nora jest karmiona, naprawde. Więc nie rozumiem dlaczego dopusciła sie kradziezy goracej kiełbaski , zabrała prosto z grila.... aaaale było mi wstyd.... jakos nie przeszkadzało jej że goraca była...a wczoraj miałysmy problem z kooopskiem bo porwała z zakupów pół kilo parówek z folijką.... była kooopa w folijce...

Posted

folijka?a coz to za przeszkoda.dla chity np.nigdy nie stanowi to zadnej przeszkody.nic co dotyczy jedzenia jej nie zniecheci.zjesc da rade wszystko.:diabloti:

Posted

Dobre są tez ziarenka krórikowe:razz: .I wafelki.Ja tu sie powstrzymuje żeby nie jadła słodyczy...:cool1: Pamiętny Dzień Babci.poszłam z suczą.Babcia zachwycona jej mądrościa:roll: zgrzała jej 3 białe kiełbasy i marchwew z rosołu a na deser paczke wafelków.Nawet sraczki nie było-dziwne.:evil_lol:

Posted

hehe Cekin wczoraj u ciotki w odwiedzinach dostal duzy garnek pelen miesa, kostek i jarzyn:D ciotka cieszyla sie ,ze przyjechalismy bo chudzielec sie naje;p a nie bedzie msuaila tego zarcia mrozic dla pittow chlopaka swojej wnuczki:D pozniej ckein dostal kielbase... i cukierka od znajomej kuzynki ,ktora sie go bala:D i poza lekkim zatwardzeniem i duza ilsoci koopy bylo dzisiaj ok;p no i peis dostal o polowe mneijsza dawke suchej;)

Posted

Maks w tej chwili jest na diecie z powodu alergi pokarmowej w szczegolnosci na białko...i zeby dokładnie postawic diagnoze Pan doktor zaproponował diete naturalną czyli gotowane,w skład której wchodzą
Ryż
Ryba morska
Fasolka Azuki
Algi
Warzywa (marchew,rzodkiew biała,kapusta pekinska ,ogórek ,pomidor,buraczki gotowane)
Miąższ dyni
Sezam
Mała łyżeczka oliwy z oliwek

Jak na razie po efektach oczyszczających (brzydki zapach ,ropa w oczach)mamy drugi etap ,NIE DRAPIE SIĘ ,siersc błyszczy ...
Tylko czy na dłuzszą mete pies moze nie jesc mięsa?
Wiem ze kurczaka juz nie dam za zadne skarby swiata (główny uczuleniowiec)a skąd brac jagniecine ?No i kase na nią...?

Posted

Ale dlaczego od razu brac jagniecine? Rownie dobrze mozesz dac inne mieso, np. wolowine. Nie moze to byc takie mieso, ktore pies juz dostawal. Jesli na nowym miesie bedzie ok, to mozesz sprobowac takie, ktore jadl wczesniej. Jesli pojawia sie objawy, masz dokladnie poznany alergen. Jesli objawow nie bedzie, to znaczy, ze dany rodzaj miesa go nie uczula.

Posted

Wolowina jest wymieniana jako jedna z czesciej uczulajacych. Jednak pies nie moze byc uczulony na cos, czego nigdy nie jadl. Oczywiscie moze byc tak, ze po jakims czasie pies ci sie uczuli na wolowine, ale tak moze sie zdarzyc z kazdym rodzajem miesa. Poki co, jako jedno z rzadziej uczulajacych mies jest wymieniany wlasnie kurczak.
Ja sprobowalabym najpierw jakies latwiej dostepne mieso niz jagniecine, w koncu najprawdopodobniej bedziesz je podawala przez reszte psiego zycia, a skad wezmiesz jagniecine jesli np pojedziesz z psem na wakacje na mazurska, zabita dechami wies??

Posted

Wiem ze są karmy i nie chodzi o cene,wole naturalne zarełko póki mam czas i ochote na gotowanie bo Max uwielbia.
Jadł eukanube z jagnieciną i było nawet spoko ,ale jak nie chetnie jadł :mad: no i nie wyeliminowałm rozwolnien do konca przy tej karmie:roll:

Posted

powiem wam w tajemnicy że psie dropsy z trixie są nawet smaczne... :evil_lol: no saJo okazało się, że jedna z paczek z dropsami jest otwarta i pomyślałam, że nie będe Ci takiej dawać... Ramzes się ucieszył, ale dałam mu tylko troszkę i żeby nie było sama też ich nie zjadłam, ugryzłam tylko kawałek... :cool3: a skąd ta dziura to nie wiem, szafka cały czas siedzi zamknięta w pokoju do którego Ramca nie ma wstępu...

Posted

A moze jak juz sprobowalas i nic nie bylo to moze sroboj troszeczke wiecej :razz: Moze daloby sie go przyzwyczaic do dropsikow, latwiej byloby na szkoleniu. Moje qndle przezyja brak dropsikow, a jesli szkolenie Ramzesa bedzie dzieki temu latwieksze, to ja im kupie sama te dropsy.

Posted

ayshe napisał(a):
poza tym jak ada89 bedzie ladnie sie sluchac to mozna dropsikiem nagrodzic:cool3: :evil_lol:

Eeeeeeee, dropsiki sa dla psow. Dla przewodnikow nagroda jest brak kary :diabloti:

Posted

saJo napisał(a):
Eeeeeeee, dropsiki sa dla psow. Dla przewodnikow nagroda jest brak kary :diabloti:

nooo i to jest to.ja mowie ze jestem od mowienia co robia zle i co spartolili a jak robia dobrze to chyba nie musze sie produkowac nie?no bo po co chyba wiedza ze im wychodzi nie?:diabloti:

Posted

ayshe napisał(a):
nooo i to jest to.ja mowie ze jestem od mowienia co robia zle i co spartolili a jak robia dobrze to chyba nie musze sie produkowac nie?no bo po co chyba wiedza ze im wychodzi nie?:diabloti:

:cool1: + 10 znakow

Posted

Jak ktos chce pochwal to powinien pojechac na trening do Kees'a (tego, co prowadzil to semi na ktorym bylam).

Kees: Dobrze!!
Ty: cieszysz sie jak goopek, ze po kilku probach wreszcie udalo ci sie przebiec tak jak mialo byc. A raczej cieszylabys sie, gdybys byla w stanie, sztuczne oddychanie wskazane, palpitacja serca stwierdzona z odleglosci 3 metrwo, jezor do ziemi, twoj jezor oczywiscie bo piesek radosnie gania z zabaweczka. No jasne, pieseczek nie powienien bawic sie sam zabaweczka, nagroda powinna byc zabawa Z przewodnikiem, a nie OBOK przewodnika, ale i tak cud, ze bylas w stanie rzucic ta zabawke. No niekoniecznie, czasami pieseczek sam wyciaga ja sobie z kieszeni. No dobra, wstajesz (czy ja cos wspominalam, ze ledwo sie na nogach trzymasz??) idziesz po komentarz. No nie masz sily, ale wszyscy chodza to tez trzeba isc. Jeszcze kilka krokow i bedziesz mogla wyslac psa do klatki (jak to dobrze, ze pieseczek reaguje na slowo buda, bo klatka stoi na samej gorze trybun, jakas dobra duszyczka sie znajdzie, ktora zamknie klatke za pieseczkiem) a sama usiadziesz sobie na laweczce. Idziesz. Nawet nie czekasz na dokladne tlumaczenie.
Kees: Once again!!

Posted

hehe....tak sie czuje na kazdym treningu:cool1: .uwe:bardzo dobrze.
ooo jesusicku jaka jestem kurna dumna z psa i ze mi sie w koncu udalo niczego nie spierniczyc:multi: a uwe:teraz zrob to jeszcze raz popraw to i to i to i to ito.....:placz: :mad: ......i slowo rytual:popraw motywacje :mad: .....zebym tak pies dostawal kompletnego swira zawsze jest:motywacja do poprawki:angryy: ....co za dekiel:roll:

Posted

ayshe
Jasne, tylko....yyyyyyyyyy....jak by ci to powiedziec.......przebiegnij z belgiem piec razy bez odpoczynku tor agility :diabloti:
Kees uwaza, ze naprawde nauczylismy sie cos zrobic, jesli potrafimy dwa razy przebiec dobrze ten sam tor. Wiec on moze nie miec zarzutu do najmnijeszego Twojego gestu. A i tak kaze jeszcze raz :roll:

Posted

ayshe napisał(a):
saJo=yyyyyyyy toz dlatego nie interesuje sie agility......:evil_lol:

Ja wlasnie yyyyyy dlatego kocham agility. Aczkolwiek po zapaleniu pluc moja milosc troszku zmalala :evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...