Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zamówiłam dzidzi tym razem Boscha.Zobaczym czy bedzie żarła.Ogólnie po 3 kg z 15zaczyna wybrzydzac.Czasem jej dodam troche jakiegoś miesa,albo innych tanich kulek to zjada,ale generalnie najlepiej codziennie inna karme by jadła.Pańcia jest nieugięta-zgłodnieje to zje.I zjada.
Czasem sobie myśle,że mogłaby przytyć,ale w sumie linie ma idealną.Żeber nie widać,jest szczupła i je tyle ile potrzebuje 2 razy dziennie + smakole różne i wyżulone.Czasem jej daję więcej to i tak zjada tyle ile zawsze.
Chyba dam se spokój.Musze ja jakos zważyć.Ostatnio ważyła 30 kg.To chyba normalnie.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zły bosch?Nutry nie ruszy za chiny narazie.Nie umrze od tego.;)Znam takich co karmą onki swe pedigree dla onkow wierząc ze to uper specjalna karma.:)A w sobote bedzie galaretka z kurzych łapek:)

Posted

Zalezy jakie karmy. Bylam w Sochaczewie i widzialam z czego jest ta karma. Miesa nie znalazlam, pomimo usilnych staran. Byly "porcje rosolowe" z roznych ptaszydel, pluca, watroba, to chyba byla podstawa elementow pochodzenia zwierzecego. Reszta (czyli wiekszosc) bialka to soja. Niestety zabroniono nam zadawac pytania politycznie niepoprawne :cool1:

Natomiast zalezy co uwazamy za odpad, bo np. elementy miesne z wylewami krwawymi, wybroczynami, po obrobce cieplnej jaka przechodzi mieso, z ktorego produkuje sie sucha karme, jest calkowicie bezpieczne dla zdrowia, a do spozycia przez ludzi juz nie zostanie dopuszczone. To jest odpad rzezniany....nie widze najmniejszych przeszkod, zeby je wykorzstac jako karme dla zwierzat.

Posted

a do nas przyszla Acana, bo pancia postanowila sprobowac czegos jeszcze..poki co konczymy pro plana i powoli mieszam nowa karme, ale jakos psica specjalnie nie zajada sie, chociaz to u niej normalne..

Posted

Moje wsuwaja Acane az im sie uszy trzesa. Tzn. to jest karma Gnojka, le wrzucam Bolsowi kilka chrupek dla smaku. Z tym ze ta karma jest bardz tlusta, wiec automatycznie smakowitosc jej jest wieksza.

Ja dzis sie poswiecilam i dalam chlopakom miodku :tard:

Posted

moje codziennie rano po łyżce miodu wcinają :lol:
ojjj jak ja chyba wam zazdroszcze tych niejadków , te bandytyzmy moje zżerają wszystko, w kazdej ilosci :placz: . osttanio nawet jabłka klara zaczela jesc , bo surowa marchewka tuz po miodziku , :crazyeye: to jasne ze przysmak nad przysmaki dla obojga

Posted

Hihi, ja mam ful wypas, jeden niejadek, drugi odkurzacz. Ulubionym przysmakiem Gnojka gdy byl szczeniaki, byly surowe ziemniaki :cool3:

Posted

mch napisał(a):
moje codziennie rano po łyżce miodu wcinają :lol:

Ojjjj, to bylby juz szczyt mojego poswiecenia sie dla psow. Daje im dwa razy w tygodniu, miodek, jajko, troche smietanki lub mleka, rozbeltac, do tego roboran, wymieszac :cool1: Z ich min wnioskuje, ze pyyyyyyycha.

Posted

Sie nalatałam po aptekach za tym arthronem.W końcu znalazłam.Już myslałam ,że nie znajde.Dałam Aichy do spróbowania kopytko.Takie mączniaste,nie odzwierzece.Tera se podrzuca.:)

Posted

moje lubia nalesniki.z czymkolwiek.z dzemem tyz moga byc.maja zajoba na punkcie nalesnikow:roll: :evil_lol: .wiec jak robie to mam pelna gab do wykarmienia bo jeszcze ludzie chca sie zalapac.:lol:

Posted

Moje psy zeżarły mi ostatnio spagetti.Aicha to rozumiem.Stara sucz żarła zapewne z zazdrości.Ale im smakowało.Mi nie bo sos z paczki był.
Aicha dziś strajkuje z żarciem.Mama jej dała 3 donaldy-takie malutkie paróweczki.Ona kocha paróweczki.A kulki są blee wtedy.

Posted

[quote name='ayshe']moje lubia nalesniki.z czymkolwiek.z dzemem tyz moga byc.maja zajoba na punkcie nalesnikow:roll: :evil_lol:

ayshe,
U mnie jest to samo :lol: Dwóch asystentów po bokach i sznurówy ze śliny do ziemi, bleee. A z dżemem truskawkowym i ubita śmietanką to już w ogóle... Ale takie dostają na specjalne okazje :cool3:

Z dań, które moje kundle uwielbiają to wymienię jeszcze: spaghetti po bolońsku, makaron z sosem serowym i kurczakiem, ziemniary z masełkiem i surówką i placki ziemniaczane z gulaszem :loveu:

Posted

Kupiłam psom na smaki kulki z jagnięciną.Mała chrupia,a buraczak nie kce.Ona chyba wie,że to owieczka była a owieczki sie zagania a nie zjada;)

Posted

Ramzes zwymiotował mi wczoraj i dzisiaj, wczoraj żółcią, dzisiaj ziemią z ogrodu... :roll: nie wiem czemu... wczoraj go trochę kręciłam na szelkach :evil_lol: szaleliśmy troche a dziś to może tylko coś zeżarł... bo praktycznie była ziemia + flegma...
żreć to to dalej nie chce i nie wiem co bedzie...

Posted

14ruda napisał(a):
Sie nalatałam po aptekach za tym arthronem.W końcu znalazłam.Już myslałam ,że nie znajde

nie wiem czy tam gdzies bylo ze to ma byc arthron complex:p

Posted

moje zawsze dostają ślinotoku na widok mojego obiadu który jadam w pracy . i juz tradycją stalo sie ze jak sa ziemniaczki to dla nich . siedzą i patrzą ,mele do ziemi widzą ,blagalny wzrok i nadchodzi ten moment , siedzą a tyłki w powietrzu :diabloti: , i kazde po kolei dostaje amu amu z widelczyka .

Posted

Moja mama wczoraj otwierała sobie z papierka princesse.Nagle jak spod ziemiwyrosła morda Aichy i chwyciła prawie cały wafel w ryło i nie chciało puscic.:mad: Mama sie z nia przeciągała.Aicha urwała se 3/4 wafla i poszła na łóżko żreć:mad: .Pierwszy raz jej sie zdarzyło takim podstepem coś ukraśc.I ostatni.Normalnie to siedzi i sie gapi:eviltong: .Czasem wali łapą albo piskliwie szczeka:loveu: .Mam na komórce filmik jak żuli.Jest nieruchoma i patrzy.I tak przez 2 minuty.:evil_lol: Bede miała kabelek specjalistyczny to dzieś wrzuce (jak bede umieła:cool1: )

Posted

Mam nadzieje,ze pisze w dobrym watku,chodzi o jedzonko dla mojego 5 mies ON,otoz jak mam go przekonac do suchej karmy,wczesniej zjadal eukanube,niechetnie ale jednak,zmienilam na royal canin,gdyz nmial luzne kupki po tamtej,jadl troszke na poczatku a teraz nie,jak go zachecic?

Posted

ja mojej urozmaicam np.galaretką z kurzych łapek z warzywami-kulki robią sie miękkie i wtedy bardziej smakuje.Abo ścieram jej warzywa do tego i mieszam.Albo troszke sera,twarożku wiejskiego.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...