saJo Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Wlasnie przeczytalam caly watek odnosnie Calibry i chyba zrezygnuje, Wprawdzie kazdy pies indywidualnie reaguje na dana karme, ale Ksieciunio jest raczej wybrednym psem, a duzo osob twierdzi, ze najpierw pies mial na nia ogromny apetyt, ale szybko mu przechodzilo. Zastanawiam sie teraz nad Bent Cronen i Mastery Pro.
saJo Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Wybor padl na bento, wiekszosc osob chwali. Mastery raczej kiepskawo wychodzi na jego tle, a jest od niego troszke drozsze.
morighan Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 my teraz zamowimy Profa z jagniecina..chyba, ze cos innego mnie zainteresuje :razz:
mch Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 nie przejrzę tylu stron, co powinnam polecic koleznace z maluchem onkiem ? na razie karmią royalem , bo wet polecil . ale wiem ze bylo sporo krytycznych uwag ,ze za szybko rosną itd.
ayshe Posted February 22, 2007 Author Posted February 22, 2007 jesoo tylko nie royalem:shake: . a ja nadal zauroczona orijen.mioty i tak bede chowala na bewi dogu ale pociagne orijen az do kryc.strasznie mi sie podoba a no i shado nadal wsuwa co jest niebywale dosc.aczkolwiek on ma wiecej trovetu niz tego orijena [zbijam bialko]to jak dawalam co innego to wyjadal tylko trovet.shado to jadl tylko bewi h-energy i belcando tez wysokobialkowe.a reszte karm ma w dooopie.:cool1: .dlatego sie ciesze ze tego orijena wsuwa.bo nie bede dla ksiecia pana kupowala oddzielnie karmy.i tak kupuje trovet.
beka Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Cześć zagladam czasem na to forum, ale cześciej jestem na PWP Mam onkę a wzasadzie mixa po matce owczarku. Sunia ma teraz rok i 2 mce. Dostaje Acane dla szczeniąt dużych ras, czasami kurczaka z ryżem. Ponieważ żrą się z moją starą terrirką to podczas gdy jesteśmy w pracy sunia z piesem kundelkiem bryka po działce. Do tej pory nie miała problemów z sierścią ale od 2-3 tygodni wyłazi z niej garściami :( I nie wiem czy to jest normalne? Czy powinnam jej dawac jakies preparaty na sierść? Ponieważ nasze maleństwo lubi wpaść w nocy do naszego łóżka maż nie jest zachwycony gdy znajduje tony sierści na prześcieradle...... Zastanawiałam się czy to może być zwiazane z narażeniem jej na silne zmiany temperatur. Poradźcie coś, proszę ..
saJo Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Jesli duzo czasu przebywa na dworzu, to wlasnie siersc powinna sie lepiej trzymac. Sproboj roboran h. A moze sucz po prostu wyczula wiosne? Goobi okrywowy wlos czy podszerstek?
marmara_19 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 w krakvecie nie maja proformance L&R, wiec wzielam pro power... a mieli miec L&R w polwoie lutego.. ale jeszcze nie dostali;/
saJo Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 To u nich trzeba czekac tak na karme? W telekarmie zawsze mieli od razu to co zamowilam...
saJo Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Do nas wlasnie przyszla paczka z gryzaki.pl Ponad 10 kg wedzonek :lol: zgadnijcie co chlopaki teraz robia :evil_lol:
marmara_19 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 ooo mnaim mniam.. ale jakich wedzonek?oni chyba suszone maja.... ehh ja zamawiam conajwzyej jakies 2 kg roznych gryzaczkow... ahh to ograniczenie finansowe..
marmara_19 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 saJo napisał(a):To u nich trzeba czekac tak na karme? W telekarmie zawsze mieli od razu to co zamowilam... oni nie zawsze maja cos.. jakies problemy z dystrybutorami maja... dzisiaj rozmawialam zkobita i mowila ze prof l&r ma byc w polowie lutego.. a jeszcze im nie dostarczyli;/ a w telekarmie nie zawsze aja to co aj chce.. czyt nie maja 3 kg workow:Da dla suki nei kupie 15 kg karmy bo by to miala na jakies 5 miesiecy
saJo Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Wedzone, czy suszone, wiadomo o co chodzi :eviltong: Ja zamawiam takie duze ilosci, bo robimy zamowienie grupowe. Dla chlopakow sa tylko ulubione zwaczyki (2,5 kg :p) i na probe zamowilam krtanie, ale wiecej ich juz nie kupie. Myslalam, ze to beda chrzastki, tak jak tchawice, wiec zamowilam, bo sa tansze. A one sa czesciowo skostniale, wiec pewnie w kupie beda niestrawione kawalki...
saJo Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Jutro przychodzi bento, a Ksieciunio wlasnie zjadl pro plana az mu sie uszy trzesly :angryy: i nie ma po nim biegunki, wiec to nie karma byla przyczyna jego ostatnich problemow :roll:
marmara_19 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 co sie martwisz?dobrze,ze z psem ejst dobrze:D a bedziesz miala zapas karmy przynajmniej:P ja tez bede miala zapas karmy bo mamuska kasa sypnela:D
saJo Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 marmara_19 napisał(a):co sie martwisz?dobrze,ze z psem ejst dobrze:D a bedziesz miala zapas karmy przynajmniej:P ja tez bede miala zapas karmy bo mamuska kasa sypnela:D Pies ma zapas karmy, a ja nie mam kasy na tabletki dla siebie :angryy:
saJo Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 marmara_19 napisał(a):upsss to juz niezbyt fajnie... Leki musze kupic w sobote, mam nadzieje, ze do tego czasu ktos mi zaplaci za szkolenie...
ada89 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 saJo napisał(a):Leki musze kupic w sobote, mam nadzieje, ze do tego czasu ktos mi zaplaci za szkolenie... ja już płaciłam, ale jak coś to zawsze moge pożyczyć :p
saJo Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 ada89 napisał(a):ja już płaciłam, ale jak coś to zawsze moge pożyczyć :p Nie no, luuuuuuzik, to tylko taki chwilowy problem zwiazany z 2-miesiecznymi wakacjami (czyt. ch******* zapaleniem pluc). A od pozyczania mam jeszcze rodzicow.
beka Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 saJo napisał(a):Jesli duzo czasu przebywa na dworzu, to wlasnie siersc powinna sie lepiej trzymac. Sproboj roboran h. A moze sucz po prostu wyczula wiosne? Goobi okrywowy wlos czy podszerstek? Głównie gubi okrywowy ale podszerstek też wychodzi....
saJo Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Daj jej cos na siersc, np roboran h. Kupilam dzis qndlom miodek.Normalnie to jest chyba szczyt mojego poswiecenia sie dla psow :roll: Nie nawidze miodu, na sama mysl o nim robi mi sie niedobrze
saJo Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Przyszedl worek bento. Oczywiscie nie wytrzymalam i go otworzylam. Organoleptycznie malo zachecajace, zapach suchego, bez rewelacji(przyzwyczailam sie juz do ryby :lol: ), nie tlusta. Dalam chlopakom na psorbowanie. Gnojek zjadl z apetytem (ale on z tych co wciagaja wszystko), a Bols bez marudzenia, ale tez bez rewelacji. Dzis dam mu bento, a potem w zaleznosci od tego jak bedzie jadl, albo na zmiane z pro planem, albo bede mu mieszac razem.
saJo Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Bento zostalo z apetytem sprzatniete z miski :multi: a na deser roboran z jajkiem i miodkiem
Recommended Posts