marmara_19 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 hmm to mzoe kupie ten flavitol jak mi kasy starczy... ale to z mikity i tak msuza zjesc..
rudaa1 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 zużyj amino biotin i potem przeskocz na flavitol, a nóż po kuracji mikita zauważysz jakies efekty,oczywiscie w pozytywnym znaczeniu tego słowa:)
marmara_19 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 tak tez zrobie...ale fakt faktem ,ze sie posypalo na zcerwonej nn.. teraz cekin ma czarna.. a alfa je n gold z lososiem i ziemniaczkami.. wiec on ma jak aj to nazywam "gola" ta karme.. i jemu potrzeba tych dodatkow na siersciuche... gammolen jesienia stosowalam.. ale on nie jest do ciaglego podawnia i jets drogi;/ tak wiec mzoe jeszcze te jakies rybki w oleju mu podawac raz na tydz??
rudaa1 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 my czerwonej nn nie stosowaliśmy, a z nn czarnej jestem zadowolona i chyba długo z niej nie zrezygnuje:) a te rybki w oleju? hmmm.... jakieś konkretne?
ayshe Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 szprotki w oleju podwedzane,tunczyk w oleju,sardynki atlantyckie w oleju:roll: ..... amino biotin ci pomoze tyle ze po prostu jest malo wydajnie zmieniajacy takie problemy.popieram rudaa-skoncz to co masz i dopiero kup co inszego.
rudaa1 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 ayshe napisał(a):szprotki w oleju podwedzane,tunczyk w oleju,sardynki atlantyckie w oleju:roll: ..... Oooo jaaa Cię kręce takie smakołyki:D Normalnie aż sie poświęce i zakupię Daziowi taki smakołyczek, tylko mam nadzieję, że zje tę rybke, a nie jak kiedyś dałam mu kawałek makreli to sie pięknie w niej wytarzał:p
lizka Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Ja czasami do suchej dodaje Borysowi sardynki w oleju albo inne rybki - wcina az miło :evil_lol:
ayshe Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 rudaa1 napisał(a):Oooo jaaa Cię kręce takie smakołyki:D Normalnie aż sie poświęce i zakupię Daziowi taki smakołyczek, tylko mam nadzieję, że zje tę rybke, a nie jak kiedyś dałam mu kawałek makreli to sie pięknie w niej wytarzał:pmoje uwielbiaja takie frykasiki.makrele wedzone tez.do jedzenia.:evil_lol: .
rudaa1 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Kiedy maż zajadał się tą wędzoną makrelka Dago dostawal pypcia, siedział i dosłownie slinił sie na widok ryby stąpając z jednej łapki na drugą-to podkradłam mojemu TZ spory kąsek, a za chwile Dago miał go rozsmarowanego na całym grzbiecie i głowie:evil_lol: Dawno ryby nie dostawał, ale może już mu przeszło i zrozumiał, że to się je:D Jak nie spróbuję to się nie przekonam...
ada89 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 [quote name='rudaa1']Oooo jaaa Cię kręce takie smakołyki:D Normalnie aż sie poświęce i zakupię Daziowi taki smakołyczek, tylko mam nadzieję, że zje tę rybke, a nie jak kiedyś dałam mu kawałek makreli to sie pięknie w niej wytarzał:p dziwisz się...? :cool3: toć to tak ładnie pachnie... jak mój tata to je to w całym domu czuć... eh... my podajemy pstrągi - codziennie zjada jedną rybę, ale nie mamy wyjścia... a pstrągi pyszniutkie są, sierść po nich ładna i bogate w wapń i fosfor są, to się małemu przydaje i dużo lepsze niż samo suche... z kolei moje koty ostatnio dostały od św.Walentego (czyt. mojej mamy) shebe czy jak to sie tam pisze... i to było coś w stylu: małże, makrele i inne dziwne paskudztwa z morza... mimo że księżniczki, to odkąd jedna jest na diecie to już tak nie wybrzydzają :cool3: a Ramca od tejże samej osoby dostał na Walentynki mocny jutowy gryzak - przynajmniej tak twierdził pan w zoologiku... zostawiliśmy go, ja podgrzałam jedzenie mamie, wracamy a gryzak... leży zdechnięty z wielką dziurą... powiedziałam mamie żeby więcej takich rzeczy nie kupowała, bo to nie ma sensu :evil_lol:
saJo Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Bo po co zostawilas mu ten gryzak? On ma sie bawic z Toba, a nie sam.
ayshe Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 saJo napisał(a):Bo po co zostawilas mu ten gryzak? On ma sie bawic z Toba, a nie sam.hehehe ech ci kursanci:cool3: :evil_lol:
saJo Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 ayshe napisał(a):hehehe ech ci kursanci:cool3: :evil_lol: Nic nie mow, chyba zafunduje co niektorym kurs nauki chdzenia po prostej :angryy:
KOT I MYSZ Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 rudaa1 napisał(a):Oooo jaaa Cię kręce takie smakołyki:D Normalnie aż sie poświęce i zakupię Daziowi taki smakołyczek, tylko mam nadzieję, że zje tę rybke, a nie jak kiedyś dałam mu kawałek makreli to sie pięknie w niej wytarzał:p :roflt::roflt::roflt: my praktykujemy szproty wędzone:cool3: są suuuuper no poa zapachem:eviltong:
ayshe Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 saJo napisał(a):Nic nie mow, chyba zafunduje co niektorym kurs nauki chdzenia po prostej :angryy:a co wezykami pruja?:diabloti: .a jak z rozpoznawaniem lewej i prawej?:cool3: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
saJo Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 ayshe napisał(a):a co wezykami pruja?:diabloti: .a jak z rozpoznawaniem lewej i prawej?:cool3: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Ja rozumiem, ze teren nierowny, pod gorke i wiatr wiej. Ale zeby na 20 metrach zboczyc 10 metrow w bok :roll: U mnie jest opcja: w strone ulicy, biblioteki, stadionu lub laweczek. Bo inaczej to ciezko :shake:
ayshe Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 saJo napisał(a):Ja rozumiem, ze teren nierowny, pod gorke i wiatr wiej. Ale zeby na 20 metrach zboczyc 10 metrow w bok :roll: U mnie jest opcja: w strone ulicy, biblioteki, stadionu lub laweczek. Bo inaczej to ciezko :shake::roflt: :roflt: :roflt: .kursant mysli to wymysli:PROXY5: :B-fly: :evil_lol:
14ruda Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 I takie rybki z puszki do miski?Takie w całosci?Sie nie znam,bo nie jadam żyjatek.One maja w ogóle ości takie malutkie? Ayshe moj booraczak ma prawie 11 miesięcy.30 marca skończy roczek.
ayshe Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 drucal jej zacznij dawac .beaphar.dobrze onkom robi. cale.takie malutkie som.zyjatek ja tez nie jadam ale moje psy okrutne som:diabloti:
14ruda Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Dzie sie nabywa drucal?Ile mniej wiecej kosztuje?
ayshe Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 drucal ze 20 cus zlociszow puszka.w sklepie pewnie albo np w karusku jezd
ada89 Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 saJo napisał(a):Bo po co zostawilas mu ten gryzak? On ma sie bawic z Toba, a nie sam. oj tam... walentynki były, a to była zabawka, z tych co zostają z Ramzesem same w domu, zeby go nie rozniósł... ale już nie żyje, i tak najtrwalszy to jest dizonaur i zabawki sznurkowe, aczkolwiek jedną już Ramzes kiedyś zeżarł i zwrócił w postaci galarety sznurkowej :roll:
saJo Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Co myslicie o karmie Calibra? Chce teraz kupic cos nowego dla Bolsa, bo nie chce jesc pro plana. Nie wiem, czy nie chce, bo cos w tej karmie jest (jutro zanosze probke karmy do badania) czy nie chce, bo mu sie znudzila (bylismy teraz u rodzicow to jadl bosha i bylo ok) Chcialabym karme nie drozsza niz 10zl/kg, bo zakupilam dopiero co wor pro plana i jeszcze nie wiem czy dam rade go komus opchnac, czy bede go reklamowala, czy wyrzuce na smietnik, wiec mam "zamrozona" kase.
morighan Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 saJo napisał(a):Co myslicie o karmie Calibra? Chce teraz kupic cos nowego dla Bolsa, bo nie chce jesc pro plana. Nie wiem, czy nie chce, bo cos w tej karmie jest (jutro zanosze probke karmy do badania) czy nie chce, bo mu sie znudzila (bylismy teraz u rodzicow to jadl bosha i bylo ok) Chcialabym karme nie drozsza niz 10zl/kg, bo zakupilam dopiero co wor pro plana i jeszcze nie wiem czy dam rade go komus opchnac, czy bede go reklamowala, czy wyrzuce na smietnik, wiec mam "zamrozona" kase. my mielismy do czynienia z Calibra dla szczeniakow.. kupole duze byly i psica drapac sie po niej zaczela..no i nie byla jedzona chetnie.. ale to indywidualna sprawa kazdego psa, jak zareaguje na karme..nie podeszedl mi zapach i kolor granulek.. jakby jakims zielskiem pachniala.. plusem jest to, ze ma dodatki na stawy i siersc..
Recommended Posts