Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KasiaR napisał(a):
Oki więc zamawiam Irish cal ;) . A jakie inne suplementy masz na myśli konkretnie. Ayshe a co sądzisz o Caniviton Forte, wprawdzie ja stosuje Arthroflex ale jestem ciekawa czy to robi jakąś różnicę.
nie mam zdania.ja uzywam od dluugiego czasu arthron complex.nie uzywam ani nie uzywalam canivitonu ani arthroflexu tylko preparaty dla ludzi.wiec nie moge sie wypowiadac.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ayshe napisał(a):
witaj w klubie.shado nie je od 2,5 dnia.no i oczywiscie lata jak glooopi.no ale shado jest zakochany:roll: :cool1:

Bols od tygodnia :roll: A wczesniej 10 dni racji glodowych :roll:

Dzis rano zjadl pol kubka (dziennie zjada dwa kubki)...

Posted

Mogę wreszcie po kilku dniach stosowania czarnej nutry napisać, że najwyraxniej Dago jest zachwycony tą karmą:D Wcina dwa kubki ok 400g dziennie i jadłby jeszcze więcej, ale wiadomo, trzeba dbac o linie;)

My stosowalismy tylko ArthroFlex, ale teraz mu odstawiłam ze względu na to, iż podobno(tak pisze na opakowaniu) nutra zawiera glukozaminę i chondroitynę, więc niewiem właśnie czy mimo to nie wznowić podawania ArthroFlexu.

Posted

ja nie owczarkach,mam labradora.Uzywamy Nutro Choice gdzie tez jest glukozamina ale mimo to podaje arthroflex.Moj pies sie jeszcze rozwija,ma 8 miesiecy wiec wole podawac.Karmy dostaje ok.360 gram.

Posted

rudaa-a ja bym dala pol tableteczki arthronu albo ze 2 kapsulki kolagenu dla sportowcow na przyklad:cool1: .w twojej sytuacji....:razz: :p

Posted

ayshe napisał(a):
nie mam zdania.ja uzywam od dluugiego czasu arthron complex.nie uzywam ani nie uzywalam canivitonu ani arthroflexu tylko preparaty dla ludzi.wiec nie moge sie wypowiadac.

Oki rozumiem, a jakie suplementy miałaś na myśli ?

Posted

ayshe Ja biorę Arthron Flex i Stawomax ale dla siebie na staw kolanowy po wypadku( pirat drogowy miał misję kasacji rowerzystów na drogach rowerowych), tam jest Chlorowodorek Glukozaminy 500 mg, ale pisze że nie podawać dzieciom, to jestem w kropce bo mój psowy w fazie wzrostu jest, co prawda dysplastykiem nie jest ale ze względu na masę wolę go tak traktować, wiem z autopsji co to ból stawu. Pytanko, to czy Hamraty może brać to co ja, bo na razie dostaje ArthroFlex Aha i po co ten kolagen? I gdzie to można dostać?

Posted

lisica-no kolagen np.olimpu ....kolagen to kolagen:cool3: .
kasiar-suplementy dawkujesz wg.krzywej rozwoju danego psa i dobierasz wg potrzeb.nie bardzo moge cos poradzic i obligatoryjnie sie wypowiadac bo nie znam twojego szczeniora.:p

Posted

ayshe napisał(a):
rudaa-a ja bym dala pol tableteczki arthronu albo ze 2 kapsulki kolagenu dla sportowcow na przyklad:cool1: .w twojej sytuacji....:razz: :p

Może i masz racje ayshe wiesz, tak się własnie zastanawiam nad zakupem tego arthronu i podawaniu mu tak zapobiegawczo jak piszesz po te pół tableteczki-to jest dobra myśl. Nigdy tego nie stsowałam to będę miała okazję wypróbować:p

Posted

Chlopaki zaczeli normalnie jesc (Gnojek tez strajkowal u Asi), wiec w ramach bonusu dostali po szyi indyczej :loveu:
Jutro schodzi do mnie banda kolezanek z grupy, ktore jada na bal i jeszcze jednak kumpela, ktora bedzie robila nas na bostwo (no mi tam nie trzeba w tym celu nic robic :p , ale co tam, fajnie miec czasami inna niz na codzien fryzure), w zwiazku z czym rano chlopaki ida z kolezanka na trening (ja jeszcze nie bardzo jestem w stanie biegac), a na potem czekaja na nich wolowe kosci :loveu:

Posted

a ja nigdzie nie moge dostac tych wolowych kosci...ehhh i cekin ma lupiez... a je juz 2-3 tyg nn czerwona.. tj lamb&rice... moze wroce do pro plana.. a moze cos innego sprobujemy...

Posted

no wlasnie najblizej mam tesco... duuze i 6 malych bo z leader price zrobilitesco.. wiec jest z 7 w miescie;/ i jest tez duuuuuza arena... tj carrfeur czy jak sie to psize i inne jeszcze.. cos na styl m1... i tam bylam kiedys i pytalam... to nie mieli;/ czy w realu beda meic to nie wiem.... bo musialabym sie tam wybrac... a to jest za miastem;) narazie amma zrobila piksom niespodzianke i kupila cielece kosci:)ale nie takie te z glowkami.. tylko jakeis takie hmmm na styl zeberek.. dlugie... a myslalam,ze jutro bedzie robic zakupy to bym sie z nia wybrala i suzkala tych wolowych... bo w sumie alfa ma taka cieleca z glowkami na 3-4 godz.. i tak calej nie zje... a dla cekina to 10-15 min;/ wiec taka wolowa bylaby dla niego tak samo super jak cieleca dla malej.. ehhh

Posted

W tesco tez nigdy nie spotkalam kosci. Ale w realu bardzo czasto sa, a gdy nie ma wylozonych, mona poprosic, to przyniosa, tylko trzeba troche poczekac. Ale moze to tylko nasz real taki przyjazny dla psow.

Posted

a ja w tesco widuję duzo i róznych ,ale nabylam raz i tak smierdziały :crazyeye: ,a fuuj .
najlepszym wyjsciem jest dogadac sie w jakims miesnym typowo sklepiku , jak nie mają , to dogadają sie z dostawcą , czasem nawet za darmo rzucą parę .
ja juz mam zakodowane :czwartki sklepik ma dostawe cielaczka i są kostki cielece . we wtorki dostawy łapek kurzęcych i indyczych udźców :evil_lol: .
w innym sklepiku wypatrzylam ze bywają calkiem czesto serca wolowe i ogony wołowe , pan bez problemu kroi lub rąbie je na mniejsze porcje i pakuje każdą oddzielnie .

Posted

Mi sie nie zdarzylo, zeby kosci smierdzialy, owszem, czasami dosc szybko zaczynaja pachniec nadpsutym miesem, jesli od razu nie dam ich psom, ale mi to akurat nie przeszkadza, a psom tym bardziej. W miesnych nie dalo sie dogadac, rozmawialam w kilku :shake:

Posted

hmm wlasnie w duzych pytalam.. w malych sklepikach kosci cielece kupuje.. za 2 takie male hmm te z glowkami... place ok 3 zl.... jest sklep gdzie sa przerozne kosci wolowe... wsyatwiane w skrzynkach.. za darmo... jak poprosilam o 2 tylko to pani kazala wziac wszystkie.. bylo tego ze 4 kg:D:D z tym,ze ja bym chciala wlasnie te dlugie z glowkami.. bo mala to gryzie i gryzie i nie polknie;p a ckeiniastemu taka sama ale wolowa... zeby sie nameczyl.. bo te rozniaste sa takie hmmm do syzbkiego przegryzienia..

Posted

Ja ostatnio znalazłam w Selgrosie fajne kości :multi: Można kupić wołową udową lub porąbane na kawałki kości wołowe lub cielęce. Ja wybieram wersję druga bo jest na nich trochę mięska więc większa radocha dla kundli :p

Co do fajnych przekąsek to ostatnio pewna forumowa znajoma dała mi przepis na "szybką" wątróbkę. Jest na prawdę REWELACYJNA!!! Nawet Kenny, który ma w nosie jedzienie na treningu z posłuszeństwa i pluje żarciem - robił posłuszeństwo na tę wątróbkę :crazyeye:
Przepis banalny :cool3: Wątróbke wołową pociąć na plasterki, ułożyć jedną warstwę w pojemniku, w którym można podgrzewac w mikrofali - przykryć pokrywką ale tak, żeby nie było szczelnie - chodzi o to, żeby para mogła się wydostawać. Wstawić do mikrofali na 8-9 minut na najwyższy program. Potem wyciągnąć i jak ostygnie pokroić w kosteczkę. Wątróbka jest super, nawet nie brudzi rąk.
Wątróbka drobiowa ponoć jest niedobra bo się za bardzo rozlatuje po "mikrofalówkowaniu"... :shake:

Posted

Ja wątróbka drobiową gotuje, daje jako smakole, Kanto jest szczęśliwy... był narazie ... bo teraz ma przerwę w jedzeniu smakołyków. Po ostatnich rewelacjach żołądkowo - jelitowych. Dawałam mu w tym czasie jedzonko z ręki by cokolwiek jadła bida i tak się psicy spodobało , że teraz kiedy stawiam miskę on obserwuje moje dłonie i je liże, a micha bllleee... i nic nie rusza...:mad: A miał taki apetyt, wcinał wszystko... Więc narazie smakołyków brak .

Posted

Przypomniało mi się coś, dlaczego nie należy suplementowac wapnem żarcia? Kanto wybrzydza, więc zastanawiam się czy mogę rozpuścić wapno w wodzie i podać mu strzykawką prosto w paszczę?

Posted

KasiaR napisał(a):
Przypomniało mi się coś, dlaczego nie należy suplementowac wapnem żarcia? Kanto wybrzydza, więc zastanawiam się czy mogę rozpuścić wapno w wodzie i podać mu strzykawką prosto w paszczę?

bo karma jest pelnoporcjowa?:razz: .mozesz suplementowac dodatkowy posilek np.twarozek odtluszczony z zoltkiem i miodem:evil_lol:

Posted

mozesz.a kto ci zabroni?:cool3: :evil_lol: .zwlqaszcza ze pies zacznie zdaje sie zabki zmieniac a uszy ma nadal nie uwapnione[jesli to aktualne zdjecie to w avatarze].klada sie.
a jak tam z maluchem praca?cwiczycie na wedce czy na szmacie z pozorantem?jak radocha na sladach?chili[nasze dziecko po vacie]ma *******ca na punkcie sladow.fajnie jej idzie.bardzo ladnie chodzi na targecie duzo zapalu ma dziewczyna.pracujemy z nia na ipowskim gryzaku bo na nim najlepiej pracuje.szmaty troche robilismy.ale gryzak dla chili jest najbesciacki:).pytam sie z ciekawosci bo przeciez psa do ipo wzielas[o ile pamietam to mialas nim zdac tresera].a zawsze mnie ciekawi jak ktos pracuje na cwiczaku z grzdylami.mam takiego lekkiego hopla na tym punkcie.

Posted

ayshe napisał(a):
a zawsze mnie ciekawi jak ktos pracuje na cwiczaku z grzdylami.mam takiego lekkiego hopla na tym punkcie.

Lekkiego hopla:diabloti: ty masz wielkiego świra:stupid: :stupid: :stupid: :eviltong:

Posted

Szira/Gosia napisał(a):
Lekkiego hopla:diabloti: ty masz wielkiego świra:stupid: :stupid: :stupid: :eviltong:
o zesz ty czekaj no zaraz jedziemy na ratownictwo.zemsta jest rozkosza bogow i .......treserow:diabloti: :eviltong: .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...