saJo Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Ksieciunio zjadl kolacje :multi:(nadal zmniejszona porcje, ale troszke wiecej niz rano) pomimo kradziezy i konsumpcji boczku :mad: Teraz wsuwa drobiowe korpusy na deser. Chyba wraca mu spowrotem apetyt i checi na salomona :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: ale ciiiiiiiiiiiiiiicho zeby nie zapeszac.
lizka Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 saJo no to super ze w koncu je! :multi: U nas strajk trwa nadal - suchego nie tknie :roll: ale wędzone ucho pożał ze smakiem, ukradł precla z wózka małej, potem dała mu swoja parówke i pół tosta jak wyszłam z pokoju (musze ja plnowac chyba zeby go nie dokarmiała :mad: ) wiec cuś tam w żołądku ma :razz:
saJo Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Jak on jest taki dokarmiany to co sie dziwisz, ze nie chce jesc z michy? Ja mam zasade, ze jesli pies nie czysci michy do konca, nie dostaje zadnych smakolykow (wyjatkiem oczywiscie sa nagrody na szkoleniu i za dobre zachowanie).
saJo Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Przy sniadaniu dzis byl foch :mad: ale moze dlatego, ze wcoraj oprocz boczku i michy dostal az dwie porcje z kurczaka wieczorem, wiec moze nie byl dzis glodny. Ale musialam mu je dac, bo juz lekko smierdzialy.
ayshe Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 shado wczoraj tez zrobil sobie strajk glodowy.:mad: .na kolacje zjadl laskawie 100g.ale widizalam ze sie wczoraj troche gorzej czul.mial wolne na cwiczaku ,spal sobie w hali przykryty kocykiem ,teraz mam kocyk w trocinach a poniewaz go wyciagnelam madrze w domu to dom tez mam w trocinach:evil_lol:
ada89 Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 saJo szkoda, że cie nie było... przydałabyś sie bo dzisiaj jak na złość żadnych studentów do pomocy nie było... :roll: nie jest dobrze ale porozmawiam jeszcze z doktorem jak wpadnie do nas wieczorem... w skrócie to jego dwunastnica wygląda jak u 8-9 letniego psa... :shake: ajjjjj
ada89 Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 a no i oczywiście czekamy na wyniki laboratoryjne... do 10 dni... lekarz powiedział, że postara sie załatwic szybciej, ale tylko komentarz lekarza bo nic innego ni mozna... i chyba bedzie musiał na eukanube przejść... :shake:
saJo Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 No niestety nie moglam przyjsc, bo mialam zaliczenie cwiczen. Widzialam Was jak idziecie, nawet chcialam sie zatrzymac autkiem i Was zabrac, ale stwierdzilam, ze jestescie zbyt mokrzy, a macie juz niedaleko :evil_lol: Nie zalamuj sie, znam psa, ktory byl troszke starszy, kiedy jego dwunastnica wygladala podobnie. Pies zyje i ma sie dobrze. Tyle ze toleruje tylko i wylacznie jedna karme. A jakie jest wskazanie do przejscia na Eukanube? RC intestinal tez jest bardzo dobry, a skoro ladnie to toleruje to jaki jest sens zmiany karmy??
ada89 Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 tzn no nie wiem, bo mówiłam, że chciałabym po tym badaniu zmienić mu karme a oni do mnie ze eukanuba... wiec chyba RC i eukanuba wchodza tylko w gre, nie wiem zreszta dokładnie... musze pogadać z wetem coś tam o białku jeszcze mówione było, o złym rozwoju kośćca i o tym, że nieprawidłowo przez to się rozwija... dlatego taki mały jest i nigdy chyba nie bedzie taki jak powinien, bede wiedziec wiecej wieczorem przez nas studenci którzy czekali na zaliczenie u dr.Obremskiego sie nie doczekali... bo sam chciał być przy badaniu... studenciki trza było w terminie zaliczać :diabloti:
saJo Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 On nie jest maly :mad: To jest ONek a nie molos :shake: Moze nie jest jakims hiper wypasionym samcem, ale jest jeszcze mlody i wszystko przed nim. Dla mnie wyglada on jak troszke drobniejszy niz przecietny 7-mio miesieczny ONek. U nas moga tylko Eukanube zaproponowac, z przyczyn nazwijmy to, proceduralnych. Natomiast on po prostu musi byc na intestinalu. To tak ode mnie, ale oczywiscie decyzja nalezy do Was i Obremskiego. "ada89" napisał(a):studenciki trza było w terminie zaliczać :diabloti: Licz sie ze slowami, bo to drazliwy temat ostatnio :diabloti:
ada89 Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 [quote name='saJo']Licz sie ze slowami, bo to drazliwy temat ostatnio :diabloti: Naprawdę... ? :diabloti: a tak serio teraz to chciałam mu coś zmienić w diecie, bo jak RC tak niepolecany jest to moze tez tam troche wini ale nie wiem zobaczymy... jak nie ma innej karmy to nie bede sie upierać zeby ja zmienić aaaa i ponoć Ramzes tak choruje bo ma jakiś gen recesywny... :angryy: a ci ludzie od których go kupiłam to powinni się wstydzić bo to nie pierwszy taki przypadek... rozważam powiadomienie PKPR o tym, ale to musze troche ochłonąć, bo dzisiejszy dzień był trudny...
lizka Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 saJo napisał(a):Licz sie ze slowami, bo to drazliwy temat ostatnio :diabloti: Nooo...i to bardzo :diabloti: :mad:
saJo Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Jak slysze takie slowa w kwesti cwiczen/kola, na ktorych nie bylam bo bylam w szpitalu to mam ochote :chainsaw::snipersm::2gunfire: Albo jak ide do babki zwolnic sie z POLOWY cwiczenia, bo bylo czesciowo na dworzu (u nas leje, wieje i ogolnie zimno jest) a czesciowo w chlodni i tlumacze, ze mialam zapalenie pluc, ze miesiac chorowalam, ze kilka dni temu wyszlam ze szpitala i nadal biore antybiotyki, a ona mi mowi, ze mnie nie zwolni, bo mam juz dopuszczalne 3 nieobecnosci i ona mi nie zaliczyc cwiczen, a jak tak choruje to moge isc na urlop dziekanski to mnie ch****a trafila. No juz pedze na urlop dwa tygodnie przed koncem studiow :stupid::motz::motz::motz::pissed::pissed::pissed:
mch Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 takie zycie , widze ze nic sie nie zmienia. u nas na roku tez nie jeden i niejedna na próbe zwolnienia z zaliczenia sprawn. ,obnizenia limitu z powodu kontuzji ,tu naderwane, tu naciągniete itd słyszalo prosze wziąć urlop dziekanski skoro kontuzja nie pozwala na studia . i sie człowiek plastrowal.masciowal,lykal bóg wie co i szedl i zaliczal :placz: ,a teraz to po usg kolana sie mnie zapytal chirurg czy skacze ze spadochronem :placz: .a co to bedzie sie jak sie człowiek bardziej posunie :evil_lol: w czasie
asia0603 Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Powiedzcie mi ile taki 3 miesięczny Onek powinien jesc gram suchej karmy na raz Gotowałam dla Maxa kasze z miesem mielonym z indyka z marchewką ale tak zaczął wybrzydzać z jedzeniem ze masakra postanowiłam przejść na same suche jedzenie kupiłam na próbe Nutry i Puriny tylko ze on jakoś nie chce jesc tego a jak zje to dosłownie garsc czasami aż dwie Nie daje mu zadnych przekąsek miedzy posiłkami miska z jedzeniem stoi 10 minut jak nie zje to zabieram Czy jak dalej tak bede robić to on zacznie normalnie jesc?
Pasina Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 ja swoje go owczarka karmie suchą karmą bosch a raz w tygodniu daj jej surową wolowine lub gotowanego kurczaka z ryżem i włoszczyzna na i oczywiście co drugi dziene na śniadanie deserek owocowy lub kefir a pies czuje sie swietnie jest skory do zabay i ma pełno energi, sierśc lśniaca
lisica Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Mój tez dostaje Boscha, dla szczeniąt ras wielkich,pozatym dodatki typu, szyje indycze,chrząstki indycze, raz w tygodniu jajo gotowane, raz nie zachowałam ostrożności i mnie się kurczak, lekutko zaśmiardł i dostał całego, poza tym dodatki Arthroflex , Wit. C, B.( dysplatykiem nie jest, ale ze względu na wielkość, tak go traktuje, na wszelki wypadek, lepiej zapobiegać niż leczyć) Miałam pewne obiekcje co do Boscha, jeśli chodzi o to co zjada a co wydala, wagowo, więcej wychodziło niż wchodziło, ale się ustabilizowało. Po innych karmach było to samo. Jak raz dostałam od weta RC i dałam to, mało michy nie spałaszował, tak mu smakowało, jak by dostał cały worek to pewnie by go na jedno posiedzenie skonsumował. Zapaliła się czerwona lampka i mówię sobie , „ o nie, on wersja Maxi XXL, to po RC koń by był”
Nanami Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Na kazdym opakowaniu karmy powinna znajdowac się zalecana dzienna dawka. Poza tym, czy byliscie u weta, by wykluczyć wszelkie choroby, które mogły obnizyc apetyt?
KasiaR Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Jesteśmy cały czas na nutra nuggets właśnie zamawiam drugi worek i chce zamówić też wapno ale nie wiem jakie? Jakie polecacie oprócz IrishCal Bephara, dobre żeby było. A tak apropo to Irish cal ma 1,9% białka więc czy z nutra która ma 31% białka to nie za dużo razem? Jak długo podawać wapno?
saJo Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Ksieciunio nadal prowadzi strajk glodowy :shake: W srode Gnojek wraca do domu (chcialam poczekac do weekendu, ale juz nie moge patrzec na ten wzrok Bolsa, na jego smutna mine, sluchac bulgotow w brzuchu....). Mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy, jesli nie, robimy badania.
ayshe Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 KasiaR napisał(a):Jesteśmy cały czas na nutra nuggets właśnie zamawiam drugi worek i chce zamówić też wapno ale nie wiem jakie? Jakie polecacie oprócz IrishCal Bephara, dobre żeby było. A tak apropo to Irish cal ma 1,9% białka więc czy z nutra która ma 31% białka to nie za dużo razem? Jak długo podawać wapno?irish cal jest b.db.pamietaj tylko zeby nie suplementowac karmy tylko jakis nawet malutki posileczek poza dawka karmy.irish cal podaje sie do zakonczenia zmiany zebow.potem przechodzi sie na inny suplement[tzn.:oops: oczywiscie kazdy robi jak chce]
ayshe Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 saJo napisał(a):Ksieciunio nadal prowadzi strajk glodowy :shake: W srode Gnojek wraca do domu (chcialam poczekac do weekendu, ale juz nie moge patrzec na ten wzrok Bolsa, na jego smutna mine, sluchac bulgotow w brzuchu....). Mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy, jesli nie, robimy badania. witaj w klubie.shado nie je od 2,5 dnia.no i oczywiscie lata jak glooopi.no ale shado jest zakochany:roll: :cool1:
KOT I MYSZ Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 ayshe napisał(a):witaj w klubie.shado nie je od 2,5 dnia.no i oczywiscie lata jak glooopi.no ale shado jest zakochany:roll: :cool1: chitka czy jakaś inna panienka:cool3:
ayshe Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 chita.:roll: .jeszcze do wtoreczku tak pi razy drzwi.wlasnie spuscila mu lomot.setny zreszta.ale shado ma wlasna koncepcje co powoduje ze obrywa i ode mnie i od chity:diabloti: .jakos to przezyje.shado w sumie jest b.grzeczny i w pelni kontrolowalny.takze strasznego problemu nie ma.nie wyje nie szczeka,czasem troche pod nosem popiszczy.ale to ostatnia cieczka chity bo idziem na sterylke w marcu:).
KasiaR Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 ayshe napisał(a):irish cal jest b.db.pamietaj tylko zeby nie suplementowac karmy tylko jakis nawet malutki posileczek poza dawka karmy.irish cal podaje sie do zakonczenia zmiany zebow.potem przechodzi sie na inny suplement[tzn.:oops: oczywiscie kazdy robi jak chce] Oki więc zamawiam Irish cal ;) . A jakie inne suplementy masz na myśli konkretnie. Ayshe a co sądzisz o Caniviton Forte, wprawdzie ja stosuje Arthroflex ale jestem ciekawa czy to robi jakąś różnicę.
Recommended Posts