Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jodzi musisz być konsekwentna,daj suche,może polej czymś,zacznij od tej którą jadała,przyzwyczaiła się do niej:cool1:

ja raz karmiłam z ręki-kiedy poprzedni psiak był chory po wycięciu guza i jednocześnie podczas operacji zrobili mu porządek z ząbkami usuwając dolne przednie 3 (dwa stracił kiedy potracił go samochód):shake:

nie chciał jeść,musiały boleć go dziąsła,
wtedy dostawał kaszke mannę z mięsem z ręki,ale to była wyjątkowa sytuacja;)

zachęcaj ją czym się da,nie wyobrażam sobie karmienia cały czas z ręki:cool1:

to może jest przykre ale...
mnie tez jest bardzio przykro że Mysz musi teraz nosić kaganiec żeby się nie gryzła i jeszcze taka smutna się robi ale...nie ma wyjścia

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

KOT I MYSZ napisał(a):
wtedy dostawał kaszke mannę z mięsem z ręki,ale to była wyjątkowa sytuacja;)

Taka sytuacja to rozumiem, ale zdrowego psa namawiac do jedzenia? Karmic z ręki? Co to to nie:cool1: Jesli pies jest wybredny niech chodzi głodny i to jest najlepsza recepta.:p

Posted

wlasnie!pies ma ejsc to co mu dajemy i kiedy mu dajemy!

co do akrmienia.. hmm ja karmilam mojego Baksia['] po operacji jakimis zmiksowanymi miksturkami z lyzeczki.. ale mial usunietego wielkiego guza z dziasla.. i mial duza otwarta rane..

zdrowego spa czasem etz karmie z lyzki/widelca;p ale tak dla zartow albo jak cosim podaje przy obiedze co mi nie smakuje;p a na widok misek z karma biegna za mna i zcekaja az miski postawie na podlodze i wypowiem magoczne slowo "prosze":D

Posted

jodzi napisał(a):
Tosca ma rok i 3 miesiace. Jest u mnie ponad miesiac. Z tym karmiemiem z ręki to chyba przesadziłam, bo hodowca stwierdził ze szybciej sie przyzwyczai do nowego domku. Do nas sie przyzwyczaiła, ale z miski to bee jedzenie. Nawet ryzem z mięsem karmie z ręki. Nie jest to ani wygodne dla niej ani dla mnie. Dostaje jesc dwa razy dziennie.Wolałabym dawac jej karmę suchą, do jakiej jest w sumie przyzwyczajona. Próbowałam juz ja przegłodzic, nic to nie daje. Z reki zje, bez wiekszego entuzjazmu... Martwie sie ze je za mało, chudnie... za poprzednimi wlascicielami chyba juz nie tęskni bo jest wesoła, bawimy sie codziennie ale to jedzenie to porażka.
jodzi-nie daj sie przerobic.onki to niejady som.a ponizej dwoch lat procent niejadow jest duuuuzy.:cool1: .jak schudnie-nic jej nie bedzie.nie daj sie bo jak zaczniesz kombinowac to bedziesz ja musiala schabikiem karmic:diabloti:

Posted

jak ja się cieszę, ze nie mam niejadka... ale też sie nie ciesze bo dla swojego kundla nie mam wielu mozliwości w doborze karmy... a jeszcze jakby niedajbóg nie chciał tego jeść to bym się chyba zachlastała
co do pojemników to patrzcie czasem w sklepach wysyłkowych, niektóre karmy mają promocje, że jak kupisz 15 kg karmy to pucha gratis... ja mam taką pro planowską, jak zamawiałam pierwszy raz karmę to akurat mieli promocję... a pucha ładna bo z psiakiem... tylko poturbowali mi ją podczas wysyłki... ale ładnie się odkształca... :p i worek prawidłowo się mieści... tak btw to w tych puszkach trzymacie karmę w worku czy wyrzucacie z worka?

Posted

Ja tam sie z burkiem nie bawiłam - nie chciał suchej to nie.
Po paru dniach sam sie rzucił na żarcie :evil_lol: nie zagłodzi sie na pewno sam z siebie chociaz moj to to akurat dziwny jakis - jak mnie nie ma w domu to nawet wody nie ruszy chocby 30 stopni było :roll: a poszedł do hotelu na pare dni to ponad połowa tygodniowej porcji przeszło została - widac było ze skubał tylko jak go juz przycisneło (pomijajac ze sobie "łozko" wypatroszył :diabloti: ) ale jadł - takze nie ma co kombinowac z karmieniem z reki ;)

Posted

Juz sie zdenerwowałam, 9 stycznia napisano mi emaila z karmydodomu, ze kurierowi juz została nadana paka karmy, a do dzis nie dostałam wrrrrrrr juz jestem zniechęcona i z karmydodomu nigdy nie kupie, a tak sie deklarują, ze na drugi dzien od zamowienia karma jest dostarczana...ehhh..kłamcy

Posted

ayshe napisał(a):
genialna w swej prostocie:cool3: :cool1:

Hehe, ale wiesz ayshe w swojej ofercie piszą i nawet sama nazwa wskazuje karmy do domu, a nie dom do karmy:D:evil_lol:

Posted

ayshe napisał(a):
oj rudaa:razz: ...,moze to literowka i chodzilo o domdokarmy:diabloti:

No tak nie wzięłam tego pod uwage, coś chiba źle przeczytałam:lol!::comp26:

Posted

ayshe napisał(a):
nooo jaka samokrytyka-i wszystko jasne a ty siem denerwujesz:diabloti:

jak tu sie nie denerwowac:razz: ważne jest pierwsze nastawienie i tego sie trzymam, nie zamierzam "wymięknąć", bedę walczyc niczym LEW:diabloti:

Posted

spoznia sie z karma-pies troche schudnie,ochoty nabierze,ty determinacji-same superlatywy:diabloti: .ja tak kiedys na krakvet czekalam................10 dni:diabloti: :angryy: :diabloti:

Posted

ayshe napisał(a):
.ja tak kiedys na krakvet czekalam................10 dni:diabloti: :angryy: :diabloti:

Ale czekałaś na kuriera tyle, czy sam krakvet tak późno Ci wysłał:roll: bo ja owszem czekałam kiedyś długo na jedzenie od nich, ale to nie była wina sklepu tylko kuriera, któremu nie chciało sie do końca paczki porozwozić a moja była gdzieś tam na końcu:mad: teraz chyba już inny rozwozi bo w środę zamówiłam jedzenie a w piątek już było:multi: nawet nie zdążyłam kasy z banku wyjąć i kurier dwa razy tego dnia do mnie jeździł:oops:

Posted

ayshe napisał(a):
spoznia sie z karma-pies troche schudnie,ochoty nabierze,ty determinacji-same superlatywy:diabloti: .ja tak kiedys na krakvet czekalam................10 dni:diabloti: :angryy: :diabloti:

zeby tam tylko schudł, gorzej jak po tylu dniach opóźnienia pies mi nie dotrwa do dnia dostarczenia mi karmy i padnie śmiercią głodową, wtedy będe zmuszona chrupac kulki w co czwartkowy seans filmowy w TVNie z cyklu prawdziwe historie:razz:

Posted

Szira/Gosia napisał(a):
Ale czekałaś na kuriera tyle, czy sam krakvet tak późno Ci wysłał:roll: bo ja owszem czekałam kiedyś długo na jedzenie od nich, ale to nie była wina sklepu tylko kuriera, któremu nie chciało sie do końca paczki porozwozić a moja była gdzieś tam na końcu:mad: teraz chyba już inny rozwozi bo w środę zamówiłam jedzenie a w piątek już było:multi: nawet nie zdążyłam kasy z banku wyjąć i kurier dwa razy tego dnia do mnie jeździł:oops:
na kuriera.ale i tak wnerwilam sie oglolnie.to moja wina ze maja klopoty z kurierami?guzik mnie to obchodzi.:razz:

Posted

ayshe napisał(a):
na kuriera.ale i tak wnerwilam sie oglolnie.to moja wina ze maja klopoty z kurierami?guzik mnie to obchodzi.:razz:

ayshe i właśnie masz tu chlerną rację, wiesz jak mnie wkurzyły te dziady...wrrrr...napisałam na maila do karmydodomu i odpisali mi, żebym się skontaktowała z firmą kurierską podając mi nr telefonu i dowiedziała dlaczego paczka jeszcze nie została dostarczona:angryy: to w moim interesie jest proszenie się o tę zakichaną przesyłkę???????ehh..ale co im tam, kase juz dostali i tylko tyle ich obchodzi Wrrrr.....nigdy, ale to nigdy nie kupię już nic z tej durnej firmyy...a co gorsza jeszcze to nikt wcale nie odbiera tego telefonu:angryy: a jeśli ich firma kurierska nie wywiązuje się z umowy to powinni sobie znaleźć inną, a nie! i teraz od poniedziałku znowu będę czekać na tego kuriera, ale już sobie przyrzekłam, że mu nawtykam jak tylko się pojawi ( a jak nie? osobiście wybiorę się do tych karmdodomu:angryy: ):mad:

Posted

no to sie rozumiemy.mi tez nie bardzo odpowiada fakt[i nieinteresi]ze ktos ma problemy z firma kurierska.nieczesto korzytam z takich "uslug'przewaznie jak kupuje troveta dla shado albo chce cos sprobowac i wtedy kupuje worek czy dwa.ale bywaja irytujacy-to fakt.

Posted

Rudaa karmydodomu chwala sie 98% skutecznoscia dostaw w ciagu 24h, widac ty sie zalapalas do tych pozostalych 2% ;) :diabloti: . Swoja droga to tez teraz u nich zamowilem, mam nadzieje, ze bede mial wiecej szczescia.

Co do reszty sklepow do bardzo zadowolony jestem z krakvetu, chociaz ceny maja wysokie (chyba, ze korzysta sie promocji 2%taniej niz w innym sklepie, ale mi sie takie "brutalne" wykanczanie konkurencji niezbyt podoba, wiec tylko raz z tego skorzystalem), ich firma kurierska tez w moim przypadku zawsze bez zarzutu. W telekarmie zamawialem przez jaksi czas Eukanube (ayshe nie bij :eviltong:), bo mieli, moze maja nadal najtaniej , az do czasu kiedy wygralem w konkursie 3kg Ariona i...nigdy nie doszedl. Nie byl mi potrzebny, ale chcialem dac do schroniska. Przez ten incdyent telekarma ma u mnie :mad: ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...