Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

asia0603 napisał(a):
Do 1 roku karmi sie psa 3 razy dziennie tak??
A pózniej to jak 1 dziennie?
3 razy dziennie na poczatku to minimum.powyzej roku do konca zywota-2x dziennie.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moje też.. zapytalam w sklepie dla zwierząt o adres hurtowni w białymstoku gdzie zaopatruje się w karmy z wyższej półki.. bo bym sobie zamówiła ..ale sama, skoro i tak czesto jezdze w bialystoku .. to powiedzieli ze nie nie dadzą bo tam klientów indywidualnych nie obsługują !

Posted

Dobra, kupiłam dziś wór 15 kg Nutry Nuggets Professional także Kot i Mysz jak kulaki będa duże to wiesz...:roll: będzie manto;) Czy Twoje suczydło chętnie zajadało sie nutra? Bo to takie troche ryzyko, mój nigdy tego nie jadł, ale mam nadzieje, że chętniej będzie jadł od RC:roll:

Posted

Aga i Eto napisał(a):
moje też.. zapytalam w sklepie dla zwierząt o adres hurtowni w białymstoku gdzie zaopatruje się w karmy z wyższej półki.. bo bym sobie zamówiła ..ale sama, skoro i tak czesto jezdze w bialystoku .. to powiedzieli ze nie nie dadzą bo tam klientów indywidualnych nie obsługują !

jasne:diabloti: :cool1:

Posted

rudaa1 napisał(a):
Dobra, kupiłam dziś wór 15 kg Nutry Nuggets Professional także Kot i Mysz jak kulaki będa duże to wiesz...:roll: będzie manto;) Czy Twoje suczydło chętnie zajadało sie nutra? Bo to takie troche ryzyko, mój nigdy tego nie jadł, ale mam nadzieje, że chętniej będzie jadł od RC:roll:

wiem,wiem....jakis garnek na dooopsko założe:evil_lol: ale kuli som malusie:cool3: podłuzne kozie bobki:diabloti:
Mysz chetniej je profesionala niż lamba czy zieloną:roll: a czy chętniej niz RC...nie wiem ,nie mam porównania:roll: mam nadzieję,że jej podpasi:p
gdzie kupowałaś?

ja chcę spróbować proformanca:cool3:

Posted

KOT I MYSZ napisał(a):
gdzie kupowałaś?

Kupiłam na allegro od karmydodomu, mieli odziwo taniej niż TELEKARMA:roll: Cale 139,00 zł mnie to kosztowało.

Posted

wiesz Ruda ..
ja to jak ostatnio kupiła perwormance adult 15 kg to eto przez tydzień nie tknął ... od tej pory neikupujemy dużej ilości bez spróbowania :diabloti:

Posted

Aga i Eto napisał(a):
wiesz Ruda ..
ja to jak ostatnio kupiła perwormance adult 15 kg to eto przez tydzień nie tknął ... od tej pory neikupujemy dużej ilości bez spróbowania :diabloti:

Hehe ja tak właśnie mam z obecnym RC Adult:roll: ale pomimo tego nie zniechęciłam sie do zakupowania dużych worów, poprostu wychodze z założenia, że jak nie będzie lubiał to worek będzie męczył dłużej i tyle:razz: Zjeść i tak zje, bo inaczej musiałby się pogodzic ze śmiercią głodową, jestem konsekwentna i jak nie zje swojej dawki nie dostanie ani nawet okrucha czegoś innego pomimo żarliwego proszenia, popiskiwania i biegania do kuchni na każde otwarcie drzwiczek lodówki. Jestem bezlitosna:diabloti: Mam nadzieje, że tak źle nie będzie, dziś się okaże bo kurier juz jest w drodze do mojego domeczku :lol:

Posted

Aga pewnie, że mam i adres Twój też mam, więc oczekuj na paczuszkę;) I tak nie miałabym z nią co zrobic, bo dziś juz zaczniemy jeść Nutre, a RC by tylko niepotrzebnie wietrzał:)

Posted

czy RC to Royal Canin? Tosca wogóle tego nie chce jesc... jadła Purine / na spróbowanie/ ale znajoma twierdzi ze nie jest to najlepsza karma. Macie jakies pomysły CO Tosia bedzie jadła z checia? Tosia jest u nas od ok 1 miesiaca, moze troszke dłuzej, jest rozpuszczona przez dzieci jesli chodzi o jedzenie. Najlepsze to co dzieciom ''spadnie'' ze stołu. Nie znam sie na karmach - poleccie mi cos,, co lubia ONki, u hodowcy jadła ProPlan / nie wiem czy tak sie pisze/ ale były tam inne psy... tu jest w domu jedna, innych psów nie ma... karmie wszystkim z ręki, w zasadzie wmuszam jej jedzenie... i cos nie jest tu tak. Powinna zajadac z chęcią a ona checi nie ma. Doradźcie coś:)Poza niechceia do jedzenia, ma wielkie checi do zabaw, biegania, nie ma temperatury i absolutnie wszystko z nia ok.

Posted

ja uważam ze pro plan np z łososiem jest dobry .. pachnie rybkami, dla wybrednych pieksow może byś, w krakvecie bodajże mają mniejsze opakowania po 800gram na spróbowanie .. za parę złotych..

Posted

jodzi napisał(a):
spróbujemy podac z łososiem

Karmienie z ręki to nie jest dobry pomysł,nie zbilansujesz jedzonka:roll: i nie bedzie chciała jeść z miski,spróbuj ja przekonać,pokazuj ,że jesz lub daj cos bardzo apetycznego do miseczki,:razz: musisz zanlaeżć sposób na przekonanie;)

Posted

pro plan z lososiem lub jagniecina.. w jakim wieku peisek?jak dorosly to 2 razy dziennie stawiaj miske na podlodze z jedzeniem tak zeby psiak widzial na 20 min.. jesli nie zje miske zabierasz i stawiasz w nastepnej porze karmienia.. zadnego dokarmiania z reki i poza pora karmienia!!to naprawde skutkuje:D

Posted

Mam pytanko do Was dogomaniaków, czy ktoś ma może odsprzedać pojemnik na 15 kg karmy?? Wczoraj myłam mój pojemnik i spadł mi na podłogę:(:( I pękl dziad jeden i teraz nie mam w czym karmy trzymać:(

Posted

hmm a moze masz gdzies praktiker czy inny sklep w poblizu??ja mam taki prostokatny z grubego plastiku niby przezroczysty z pokrykwa na kolkach za jakies 30 zl.. i wchodiz mi tam 18 kg.. a do nizszego o polowe wchodzi ok 10 kg karmy

Posted

Tosca ma rok i 3 miesiace. Jest u mnie ponad miesiac. Z tym karmiemiem z ręki to chyba przesadziłam, bo hodowca stwierdził ze szybciej sie przyzwyczai do nowego domku. Do nas sie przyzwyczaiła, ale z miski to bee jedzenie. Nawet ryzem z mięsem karmie z ręki. Nie jest to ani wygodne dla niej ani dla mnie. Dostaje jesc dwa razy dziennie.Wolałabym dawac jej karmę suchą, do jakiej jest w sumie przyzwyczajona. Próbowałam juz ja przegłodzic, nic to nie daje. Z reki zje, bez wiekszego entuzjazmu... Martwie sie ze je za mało, chudnie... za poprzednimi wlascicielami chyba juz nie tęskni bo jest wesoła, bawimy sie codziennie ale to jedzenie to porażka.

Posted

jodzi robisz straszny błąd karmiąc tak Tosce, bez przesady z tym karmieniem z ręki, głodówka zawsze pomaga widocznie za krótko ją głodziłas. Pies nie doprowadzi sie do śmierci głodowej, więc bez paniki, jak z 3 dni nic nie zje to w końcu rzuci sie na miskę tylko musisz byc bardzo konsekwentna i żadnego podjadania. Wiem, że to trudne, sama przez to przechodziłam ze swoim niejadkiem który potrafił głodzić się po 4 dni, na 5-ty dzien zjadl i znowu głodówa, ale w końcu zauważyl, że nici z jego poświęceń, bo zwyczajnie mam to gdzieś i zaczął normalnie jeść. Nie wyobrażam sobie karmic psa z ręki, przesada to za mało powiedziane, a niech chodzi głodna, miska 2 razy dziennie wystawiana na 5 minut, jak nie je zabieramy i wystawiamy dopiero w następnej porze karmienia, jak nadal nic wystawiamy na drugi dzień, nawet jak pies będzie chodził i prosił o jedzenie nie wolno Ci się złamać. Tessi jest młoda i masz jeszcze okazję przyzwyczaić ją do normalnego jedzenia, w przeciwnym razie współczuję Ci, a sama ze wstydu bym się chyba spaliła jakby znajomi zobaczyli, że karmie psa z ręki-psa zdrowego...

Posted

ja jak chciałam eta przestawiać to przez siedem dni mu taką glodówke zarządziła... wystawiałam 2 razy dziennie miche na 20 minut, nie zjdał to micha schowana .. ale to było w momencie przestawienia jego na suchą karmę której nigdy nie jadł... potem wystawiał mu miskę z miechem to opylił w takim tempie że w szoku byłam..
czy mi sie wydaje czy twoja psica to suchą jadła zawsze a ty ją zaczynasz karmić gotowanym? jesli do tej pory jadła suche to zostań przy tym .. pro pan to dobra karma...
a pies nie jest głupi, nie zagłodzi się sam

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...