KOT I MYSZ Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ayshe napisał(a):no to ma spust dziewczynka.:evil_lol: . jestem ciekawa ile zjadly by moje[poza shadowskim wybredusem:roll: ] jakby im nie wydzielala:diabloti: .orijen rypia az im sie uszy trzesa:p . :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: jeszcze jaki:crazyeye: ale dobrze,musi się troszkę podpaść jeszcze,nie za dużo ,lubię smukłe psy:evil_lol: otyłości mówimy nie:eviltong: dlatego nie wydzielam jej tak bardzo, ostatnio pani nam wciskała chicopee:p alem sie zaparła,nos mi mówił że nie:evil_lol: a co było nie tak???
Aga i Eto Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Ayshe .. a można gdzies kupić z 1,5 kg orjena :) w Polskim sklepie znaczy się , spróbowałąbym na Ecie, może zapała do tej karmy wielką miłościa ... ah życie byłoby piękne :loveu:
KOT I MYSZ Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Aga i Eto napisał(a):Ayshe .. a można gdzies kupić z 1,5 kg orjena :) w Polskim sklepie znaczy się , spróbowałąbym na Ecie, może zapała do tej karmy wielką miłościa ... ah życie byłoby piękne :loveu: mozna kupic w internetowym,wielkośc coś ok.1kg chyba,ale nie pamiętam w którym:roll: tez sie przymierzam
saJo Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 W krakvecie z malych opakowan orijena sa 0,4 i 2,5 kg.
Aga i Eto Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 dzięi saJo :loveu: zamówie sobie na spróbowanie ...
rudaa1 Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 oo ayshe, dawno mnie nie było, a jestem w kropce, chciałam Cię jeszcze prosić o opinię na temat czarnej nutry, bo ma małe kulki, a to moje bydle ma dłuuugie zabki na kulki, które trzeba zbyt mocno gryźć:D
ayshe Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 nutra jest oki.czarna tez.moje wprawdzie jakos siep o niej orcowaly strasznie ale wiem ze to jakis taki dziwny przypadek :cool1: .ja jechalam na zielonej.czarna u mnie nie wypalila zupelnie.
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 ayshe napisał(a): jakos siep o niej orcowaly Wybacz, że zapytam, ale co znaczy "orcowały"?:oops:
mch Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 osmiele się domniemywac ze chodzi o drapanie ?? :eviltong:
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 mch napisał(a):osmiele się domniemywac ze chodzi o drapanie ?? :eviltong: Hehe Moniko tak właśnie podejrzewałam, ale wolałam sie upewnić bijąc sie z myslami, czy może to nie "literaki" spowodowały tę niejasnośc, więc wolałam zapytac. Kto pyta-nie błądzi:D:);)
KOT I MYSZ Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Ayshe a zielona nutra nie była zbyt mało energetyczna dla Twoich super aktywistów:roll:
ayshe Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 byla.dostawaly mieso indycze albo ryby oceaniczne jako dodatek bialka.:p
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 ayshe napisał(a):byla.dostawaly mieso indycze albo ryby oceaniczne jako dodatek bialka.:p ayshe zawsze znajdzie sposób, żeby proporcje białka były takie jak trzeba;) Może faktycznie zaryzykuje i zaopatrze się w woreczek 15 kg tej czarnej nutry, może akurat mu podejdzie:roll: ayshe właśnie jeszcze jedno, wiem, że czarna nutra jest o smaku drobiu i na drobiu w ogóle, nie mogę sie jednak doszukac jaki smak ma Bosch Adult, a wiem, że mój psiur go lubił, RC którego obecnie mam jest tez kurczakowy i jak wspominałam "nie wchodzi" mojemu psu kompletnie, a boje się, czy Bosch przypadkiem nie byl z cielecina i dlatego smakowal mojemu żarłokowi:cool1:
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 ayshe napisał(a):z cielecina?nie sadze:evil_lol: . To mnie uspokoiłaś:p
ayshe Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 ty lepiej sprawdz bo cuda sie zdarzaja[podobno]:diabloti:
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 ayshe napisał(a):ty lepiej sprawdz bo cuda sie zdarzaja[podobno]:diabloti: cuda może i się zdarzają, ale anomalia raczej nie:megagrin:
marmara_19 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 a ja prawdopodobnie zkaupie na dniach czerwona nn... bo jest jej 18 kg:D no i kase na skzoelnie potrzebuje.. wiec oszczedzam na karmie;p heh
rudaa1 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 marmara_19 napisał(a):no i kase na skzoelnie potrzebuje.. wiec oszczedzam na karmie;p heh Jak niewiesz w jaki sposób maksymalnie zaoszczędzic to zakup dla psa pakę 10 kg w Realu z firmy TIP w cenie 20 zl za wór:diabloti::diabloti: w promocji za 15 zł:razz:
lizka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Uff...no i my znalezlismy juz na 100% cos dla siebie jest superaśnie i nie szykuja sie zadne zmiany :cool3: Burasek zre Best Choice z rybką i brazowym ryzem (ta jasno niebieska ;) ) plus suplementy oczywiscie ;)
KOT I MYSZ Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 lizka napisał(a):Uff...no i my znalezlismy juz na 100% cos dla siebie jest superaśnie i nie szykuja sie zadne zmiany :cool3: Burasek zre Best Choice z rybką i brazowym ryzem (ta jasno niebieska ;) ) plus suplementy oczywiscie ;) :razz: :razz: :razz: jak się sprawuje?zaintrygowałaś mnie tym ryżykiem:cool3: :cool3: :cool3: ile ma białeczka i tłuszczyku?
lizka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Juz podaje :cool3: białko surowe (proteiny) 24%, tłuszcz sur. 13%, Piszą, ze super dla burków deikatnych i ze skłonnością do alergii, ze wzmacnia skore i sierść i takie tam blebleble - dla sierściucha dobra, qpa jedna, wielkosciowo ok, siersc super, wcina chętnie i co u nas najwazniejsze - bez kuraka :p
asia0603 Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Ja dla Maxa gotuje kasze pomieszaną z ryżem i kupuje takie mieso zmielone dla psów z wołowiną w takiej kiełbasie Nie wiem czemu ale on praktycznie nic nie chce jesc Ryżu nie chce woli kasze suchego tez nie zje, gotowałam mu mieso z indyka z mieszanka warzywna i tez nie jadł najlepiej mu smakuje kasza z tym miesem dla psów i z jakś kiełbasa albo parówkami wtedy to nawet całą miche zje juz sama nie wiem co mu dawac Dzis kupiłam mu Royal Canin ale tez nie chciał
KOT I MYSZ Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Myszul dzisiaj ma humory:evil_lol: jak przez weekend wpierniczyła pond 2 kg nutry tak od wczoraj nosem kreci na wszystko prócz masełka i gotowanej zupki:mad: głodówkę robi czy jak:roll: :cool3: a jeszcze jest best choice dla aktywnych:multi: 30% białeczka 20%tłuszczyku moze by było ok:roll:
lizka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 asia0603 napisał(a): suchego tez nie zje Moj tez po gotowanym nie chciał ruszyc suchego -kręcił nochalem i odchodził :cool1: połaził tak 2 dni o suchym pysku a trzeciego wrąbał całą miche :evil_lol:
Recommended Posts