Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ayshe
Alez ja nie twierdze, ze rc jest najleprzy na swiecie i tylko tym nalezy karmic (z trzech moich psow jedzacych rc, obecnie tylko jeden jest na tej karmie). Twierdze tylko, i to powtarzalam wielokrotnie, ze karme nalezy dobrac do psa. Jesli psu odpowiada (w sensie: smakuje, dobrze wyglada i jest zdrowy) to jest to ok karma DLA TEGO PSA. Bols wychowal sie na shur gain i nutrze i wyrosl mi dlugolapy, wysoki "suczy" pies, a cale rodzenstwo bylo ok. Dopiero na eukanubie i rc zaczal wygladac jak domowy pies, a nie schroniskowiec.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja tlyko taki maly off.... slowo najlepszy pisze sie przez "SZ" .... sprawzdalam parokrotnie w slowniku.. no chyba,ze mamd ziwny slownik.. ale wlasnie wiele razy mi sie to slowo w oczy rzucalo psiane przez "rz" i mysllam,ze mam cos z glowa... ale wedlug mojego slownika nie mylilam sie i powinno byc pisane przez "sz":)

Posted

heh spoko.. ja tak ttylko napisalam.. bo widzialam,ze wiele osob pisze z bledem... az w koncu zwatpilam w to czy ja przypadkiem nie pisze z bledem a inni dobrze;p ale sprawdzilam i ma byc SZ:D:D lol

Posted

saJo napisał(a):
ayshe
Alez ja nie twierdze, ze rc jest najleprzy na swiecie i tylko tym nalezy karmic (z trzech moich psow jedzacych rc, obecnie tylko jeden jest na tej karmie). Twierdze tylko, i to powtarzalam wielokrotnie, ze karme nalezy dobrac do psa. Jesli psu odpowiada (w sensie: smakuje, dobrze wyglada i jest zdrowy) to jest to ok karma DLA TEGO PSA. Bols wychowal sie na shur gain i nutrze i wyrosl mi dlugolapy, wysoki "suczy" pies, a cale rodzenstwo bylo ok. Dopiero na eukanubie i rc zaczal wygladac jak domowy pies, a nie schroniskowiec.
saJo-alez spoko.:loveu: .

Posted

Mając kilka psów można szybciej zaskoczyć jaka karma jest dobra ,a jaka nie .Ja zawsze opieram swoje zdanie o karmie tylko na podstawie tego jak moje psy się mają po danej karmie i czy skład tej karmy jest taki jaki mi odpowiada.Chcę mieć zaufanie do producenta i jeśli on pisze ,że karma w 100% zabezpiecza zapotrzebowanie na wszystkie składniki ,to powinna je spełniać.Jeśli nie ,to znaczy ,że albo moje psy coś nie tak trawią i przyswajają ,albo karma do d....
Nie lubię Royala ,bo tak jak napisałam ma bardzo dużo białka z soi ,a wszyscy czołowi producenci od soi odeszli .Moze faktycznie psy chętnie to jedzą ,ale tak samo chętnie jedzą wegetariańskie karmy ,czy pedigree ,albo froliki.Nie znaczy to ,że te karmy są odpowiednie i dobre ,a Royal kosztuje nie małe pieniądze i myślę ,że za sojowe kotleciki zapłaciłabym taniej.
Proszę nie denerwujcie się na mnie za takie radykalne poglądy ,ale takie faktycznie o Royalu mam zdanie .

Posted

SAWA i zgadzam sie z Tobą. Jesli chodzi jeszcze o pożywnośc RC to po 3-ech tygodniach stosowania, pomimo podawania psu zalecanej przez producenta dawki pies chudnie mi w oczach, wiecznie sępi, na każdorazowe otwarcie lodówki zabija sie o futryny tak gna do kuchni, nic z tego nie rozumiem. Toż to jakas tektura czy co:/ Jak tylko skończymy ten nieszczęsny worek wracam bez zastrzeżeń do Boscha, którego mam sprawdzonego, choć zastanawiam się tez na Eukanubą, ale jest tyle tych rodzajów, że niewiem, która byłaby najodpowiedniejsza, czy ktos karmi Eukanuba? Jeśli tak to prosze o opinię.

Posted

rudaa1 napisał(a):
ooo czyżby Eukanuba podobnie jak Royal jest przereklamowana i gó...o warta???

zdaje się że tak:cool1:

Chociaz muszę przyznać ,że z RC miałam kiedyś dobre doświadczenia-jakieś 3 lata temu.Strauszek sznaucerek ją jadł.miał kłopoty żoładkowe,czasem wymiotował.Nie było jasnej przyczyny.Po przestawieniu na RC(pół na pół z gotowanym jedzonkiem)kłopoty się skończyły,nawet przytył troszkę,z czego się cieszyłam.Jadł seniora na zmianę z wersją dla dorosłych.czasem sensitive.Ale to było przed tym jak zaczęli produkcję pedigree:cool1:
Teraz bardzo duzo jest negatywnych opinii.Nie biora się z powietrza.

Posted

za grosz nie mam zaufania do tych karm. jest tyle karm ze naprawde jest w czym wybierac i jak rc,eukanuba czy hills chca byc na topie to powinni sie troszku bardziej postarac a nie stosowac chwyty:karma dla kazdej rasy.karma dla kazdej innej budowy itd.bo to dosc niskie chwyty sa.

Posted

To ja w takim razie odstawiam na bok RC i Eukanubę, słyszałam wiele opinii, że RC kiedys był faktycznie dobry, ale zepsuł sie paskudnie i teraz wbrew informacji zawartych na opakowaniu zawiera w składzie "śmieci", ale, że Eukanuba?? Wierzę Wam na słowo, bo pewnie wiecie to z doświadczenia, ja nie miałam zbyt wiele do czynienia z karmami gotowymi, bo Dago był kupe lat na BARF-ie, a suchą praktykujemy od kilku miesięcy. Narazie jestem zadowlona z Boscha i teraz zaczynam sie obawiać czy i on nie jest felerna firmą. Jakie macie opinię, więc nt. Boscha?? Prosze o szczere wypowiedzi:)

Posted

ayshe napisał(a):
bosch to bula:cool3: :evil_lol: .sorki nie moglam sie oprzec.:oops: :roll: :diabloti: .mozec ktos inny bo ja mam gooopafffke :cool1:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
my żeśmy bosha nie konsumowali jeszcze:evil_lol:

Ayshe Ty masz większe doświadcenie-czemu piechol zżera dwa razy tyle ile zalecana przez producenta dawka??:cool1: przy czarnej nutrze jest lepiej,je trochu mniej,przy zielonej:crazyeye:
może jest to spowodowane ostrzyżeniem włosa(grzyb:eviltong: )i wiekszym zaporzebowaniem energetycznym:razz:
czy może zmienić na cóś innego nutrę:razz:

Posted

ayshe napisał(a):
bosch to bula:cool3: :evil_lol: .sorki nie moglam sie oprzec.:oops: :roll: :diabloti: .mozec ktos inny bo ja mam gooopafffke :cool1:

hehehe ayshe co to znaczy "bula" bo można to tłumaczyc na wiele sposobów:evil_lol::evil_lol::evil_lol: spróbuj sie na kwilke skupić i dla dobra mojego psa wyraź swoje cenną opinię:diabloti:

Posted

rudaa1 napisał(a):
hehehe ayshe co to znaczy "bula" bo można to tłumaczyc na wiele sposobów:evil_lol::evil_lol::evil_lol: spróbuj sie na kwilke skupić i dla dobra mojego psa wyraź swoje cenną opinię:diabloti:
:cooldevi: :ghost_2: :drinking: .dobra .karmy kat.bula to dla mnie karmy ktore:
po uno trza dawac onkowi dziennie samcowi 35 kg 400 g albo i wiecej[duze dawkowanie karmy]
po second pies je 400 g[na przyklad] robi kilogram koopy-perpetuum mobile to przy tym pryszcz na puuuupieeee:cunao: .
pies mimo dostarczania mu duzej ilosci zarla to taki "matowy"w wyrazie jest.
do karm klasy bula zaliczam karmy min.bosch[all],bewidog[basic,balance,lamb],belcando[poza high energy],itak dalej i duzo jeszcze.takimi karmami psa nie karmie bo po cholere mi tyle kooopy sprzatac :B-fly: :obrazic: i mam wrazenie ze glownie place producentowi za produkcje onegoz gooowna :oops: :cool1: :PROXY5: .

Posted

No kurcze udało mi się normalnie trafić na profesjonalistke, która mam nadzieje jako kolejną wypowiedx doradzi mi która karma jest najbardziej pożywna, najmniej dawkowana i nie wylatująca od dupy strony w ilości większej niż została skonsumowana:D:D Faktycznie nie ukrywam, że niejednokrotnie zastanawiałam się jak to możliwe, że mój włochacz zjada 400g Boscha a sraka dwa razy tyle?:cunao:W końcu moj wniosek był jeden: 400g połączone z wodą daje nam 800 g średnio, więc ile zje tyle wysra i gdzie tu pożytek?:cool1:

Posted

Ja nie lubię europejskich karm i tylko Bento dla aktywnych bardzo dobrze się sprawdził.Złe opinie o eukanubie i hillsie są od tej pory jak te karmy zaczeli produkować w europie.Z tych co mogę polecić ,to :
PROFormance
Nutro Choice
Eagle Pack
Nutra
Nie wiem jakAcana i Orien ,ale w Poznaniu hodowcy z zachodu nie wypowiadali się o niej najlepiej.
Zawsze przy jakiejś karmie są dobre i złe zdania ,ale warto dopasowywać z tych naprawdę najlepszych ,co nie znaczy najdroższych.Reklama kosztuje i za to płacą nabywcy karmy ,więc wszystkie mocno reklamowane karmy mają narzucone ceny z wliczeniem kosztów promocji i reklam.

Posted

rudaa1 napisał(a):
No kurcze udało mi się normalnie trafić na profesjonalistke, która mam nadzieje jako kolejną wypowiedx doradzi mi która karma jest najbardziej pożywna, najmniej dawkowana i nie wylatująca od dupy strony w ilości większej niż została skonsumowana:D:D Faktycznie nie ukrywam, że niejednokrotnie zastanawiałam się jak to możliwe, że mój włochacz zjada 400g Boscha a sraka dwa razy tyle?:cunao:W końcu moj wniosek był jeden: 400g połączone z wodą daje nam 800 g średnio, więc ile zje tyle wysra i gdzie tu pożytek?:cool1:
bo producent karmy bosch dba o nawozenie Ziemi:diabloti: .
jestem ciekawa ktora to profesjonalistka ci pomoze i napisze jaka karme poleca zeby nie byc posadzona o reklame :cool3: :evil_lol:

Posted

ayshe napisał(a):
bo producent karmy bosch dba o nawozenie Ziemi:diabloti: .
jestem ciekawa ktora to profesjonalistka ci pomoze i napisze jaka karme poleca zeby nie byc posadzona o reklame :cool3: :evil_lol:

Hehe ayshe ciekawość to pierwszy stopień wiesz gdzie?? Tam gdzie wsiąkają wszystkie koopy Bosch'owskie:evil_lol::evil_lol:

Pisz mi tu czem prędzej czym podkarmić tego mojego matowego kundla, zanim calkiem zejdzie na psy:diabloti:

Posted

ayshe napisał(a):
a ma jakies alergie....jaka ma aktywnosc.....no bo ci nie napisze ze najlepsze bedzie raffaello tak jak dla mnie:evil_lol:

:lol: :lol: :evil_lol: DLA MNIE LEPSZE FERERO:evil_lol:

jak orijen?
tak sobie patrze na ta karmę i....ciekawa jest:razz: :cool3: tylko czemu w seniorze jest aż 42%białka:crazyeye:

Posted

ayshe napisał(a):
a ma jakies alergie....jaka ma aktywnosc.....no bo ci nie napisze ze najlepsze bedzie raffaello tak jak dla mnie:evil_lol:

Ja wole Kinder Suprise:diabloti:

A więc już piszę, moja pasqda żadnych alergii nie ma, jeśli chodzi o aktywność, ze względu na to, że jest dysplastykiem jego aktywnośc ograniczana jest do biegania po równych, otwartych terenach, bez przeszkód itd. w czasie rozkładane jest to na ok 4 spacery dzienne z czego poranny i wieczorny trwa po ok. 30 minut, a w ciągu dnia sa to zwykle dwa spacery po 1,5 godziny w tym troche spokojnego kłusu jak i galopek za freesbe:evil_lol: Pytej pytaj, bom ja zielona w tych sprawach:diabloti:

Posted

no moje babcie[jutro wracaja:multi: ]wcinaja samego seniora ale shado mieszam z seniorem bento[nerki].reszta psow leci na adulcie i jest gites.
uial,parth i yanta jednak karmie nadal bewidog junior-jakos nie chce na razie niczego spierniczyc przez nadgorliwosc.:cool1:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...