saJo Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Ksieciunio wsuwam seniora, takze ci nie pomoge :shake:
razdwatrzy Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 marmara ... jeśli poczekasz do wieczora lub do jutra to ci sfotografuję te granulki :)
ayshe Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 moj chytry plan zeby zmienic psom karme na zime spalil na panewce.wambo,katje,tasha,wenke,vivi wypiely sie na nutre:mad: .tylko tapsi zjadla.w domu zmeczylismy worek nutry ale shado to zadowolony nie byl.:evil_lol: .chicie to wsio ryba co zje a dzisiaj rano przytargala mi pol suchej bulki znalezionej w trawie.bo wie ze zjesc jej nie wolno to mi przynosi.bardzo skruszona zreszta.tj.efekt polowania dla szefa,przynosi i wali csami:roll: .wypluwa mi pod nogi.no to ja dobry pies.a ona cala szczesliwa ze mi przyniosla:cool1: .a shado rano dostal glooopafffki.w koncu dostal w dooopala bo o tak sie zachowywal :sweetCyb: .pogonil ptaszki,po czym postanowil poszukac kotkow,a na koniec postanowil przywitac sie z dzieckiem biegnacym do szkoly[i za to dostal w tylek].postanowil bo nie zrealizowal postanowienia:mad: .dzieciak by chyba zawalu dostal.rozkicany shadowski to :chaos: :tard: ratuj sie kto moze.on nie ma pojecia jaki jest duzy,i wydaje sie do tego wiekszy przez ten leb i lapy jak u niedzwiedzia.po oberwaniu w dooopala rozpoczal gonitwe za chita i mordowanie sie nawzajem.na to ja wymieklam.jak ktos widzial jak te glaby sie bawia to wie ze to kretynsko wyglada i przypomina raczej walki psow.zwlaszcza z dzwiekami chitangi:shiny:
rudaa1 Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 hehehe ayshe, opis sytuacji normalnie powalający, z rana trzeba było mi troche oryginalnego humoru wprost z życia wziętego:D:D Aż Ci zazdroszcze takiej włochatej gromadki, która daje Ci tyle radości i szczęścia:D Niezły agent z tego Twojego shado, normalnie uhahałam sie jak nigdy:D:D
marmara_19 Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 heh my dalej chyba zostaniemy przy pro planie.. a jak kasy malutko bedzie to przy bricie;p cekin wczoraj ganial ze swoja stara kumpelka goldenka.. jak zo zawolalam to biegl akurat drozka w parku.. a mysmy wszyscy stali na trawie;p a on biegl i biegl.. na jakiegos goscia;p haha byl ubrany w jakies ciemne ciuchy jak ja;p dobrze, ze nie widzialam miny kolesia;p ale ejszzce arz zawolalam koondla to zobaczyl gdzie stoje i faceta ominal:D:Dmnie jak do tej pory bardzo cieszy, ze cekin ma obcych w tylku;p totalnieich olewa.. no chyba, ze ktos sie do mnie odezwie to powie hau hau i sie odsunie zeby go nie dotykano:D
rudaa1 Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 ayshe możesz podac mi link do stronki na której będę mogła obejrzeć Twoją gromadkę??
AM Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 [quote name='ayshe'] .pogonil ptaszki,po czym postanowil poszukac kotkow,a na koniec postanowil przywitac sie z dzieckiem biegnacym do szkoly[i za to dostal w tylek].postanowil bo nie zrealizowal postanowienia:mad: .dzieciak by chyba zawalu dostal.rozkicany shadowski to :chaos: :tard: ratuj sie kto moze. ayshe, Popłakałam się ze smiechu :roflt: :roflt: :roflt: Taki ONek z głupawką to niebezpieczny jest. Kenny, czasem, jak dostanie głupawy to usiłuje mi wskoczyć na ręcę :stupid: a przecież waży jak yorczek - tylko 43kg :razz: Albo biega tratując wszystko po drodze... :huh:
rudaa1 Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 AM napisał(a): Taki ONek z głupawką to niebezpieczny jest. Kenny, czasem, jak dostanie głupawy to usiłuje mi wskoczyć na ręcę :stupid: a przecież waży jak yorczek - tylko 43kg :razz: Albo biega tratując wszystko po drodze... :huh: Hehehe AMON chciałabym zobaczyć Kennego kolosa w stanie takiej głupawki, który biegnąc swoją masą wszystko równa z ziemią:megagrin::megagrin:
razdwatrzy Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 ło matko jakie duże to zdjęcie mi się zrobiło .. wyszłam już z wprawy .. marmara o to twoje granulki salomona :)
KOT I MYSZ Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 ayshe napisał(a):moj chytry plan zeby zmienic psom karme na zime spalil na panewce.wambo,katje,tasha,wenke,vivi wypiely sie na nutre:mad: .tylko tapsi zjadla.w domu zmeczylismy worek nutry ale shado to zadowolony nie byl.:evil_lol: .chicie to wsio ryba co zje a dzisiaj rano przytargala mi pol suchej bulki znalezionej w trawie.bo wie ze zjesc jej nie wolno to mi przynosi.bardzo skruszona zreszta.tj.efekt polowania dla szefa,przynosi i wali csami:roll: .wypluwa mi pod nogi.no to ja dobry pies.a ona cala szczesliwa ze mi przyniosla:cool1: .a shado rano dostal glooopafffki.w koncu dostal w dooopala bo o tak sie zachowywal :sweetCyb: .pogonil ptaszki,po czym postanowil poszukac kotkow,a na koniec postanowil przywitac sie z dzieckiem biegnacym do szkoly[i za to dostal w tylek].postanowil bo nie zrealizowal postanowienia:mad: .dzieciak by chyba zawalu dostal.rozkicany shadowski to :chaos: :tard: ratuj sie kto moze.on nie ma pojecia jaki jest duzy,i wydaje sie do tego wiekszy przez ten leb i lapy jak u niedzwiedzia.po oberwaniu w dooopala rozpoczal gonitwe za chita i mordowanie sie nawzajem.na to ja wymieklam.jak ktos widzial jak te glaby sie bawia to wie ze to kretynsko wyglada i przypomina raczej walki psow.zwlaszcza z dzwiekami chitangi:shiny: :lol: :lol: WŁAŚNIE ONki są jak niedzwiedzie,Myszozaur kiedy jest niezadowolona(a teraz często ze względu na kaganiec którego nie znosi ale musi chwilowo mieć bo się wygryza)wydaje z siebie takie dzwięki:crazyeye: że jakby nie było jej widać to nic tylko grizzli atakuje:lol: to jest taki przeciągły poooomruuuk:crazyeye: :evil_lol: a przed głupawką ONka to nic tylko salwować się ucieczką:evil_lol: Najlepiej jest kiedy zaczynamy się ubierać,w momencie nadziewania gaci na tyłek pies zaczyna biegać po przedpokoju machając ogonem na około,waląc w lustro szafki i co tam tylko jest:evil_lol: jak coś stoi to ju ż leży :roll: hałas jakby się przedpookój rozpadał a jak się wypuści na klatke to przy windzie już cichutko sobie siedzi:roll: :p nie pojmuje tego:cool1: czasem mnie bawi przerażenie w oczach właścicieli małych piesków kiedy Mysz się do nich zbliża:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: oooo zaraz zje mi psa ...a przecież ONa jest taka milusia:diabloti: :cool3:
KOT I MYSZ Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 salomona pro plana?? marmara19-jakiego brita dajesz?:cool3:
razdwatrzy Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 marmara napisała: "a ten salomon to adult czy senior?jesli adult to moglabys sfocic ze 2 granulki?:smile:tak hmm przy linijce albo przy 2 zl?:smile: bo nie wiem wlasnie czy nastepny worek brac z jagniecina czy z lososiem..chcialabym zobaczyc te granulki;-)" no więc to jest pro plan salomon adult :)
marmara_19 Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 dzieki za fotke:)zdaje sie, ze adult wiekszy ejst od seniora:) wiec chyba kupie tego salomona;p bo ma tylko 2%wiecej tluszczu niz senior wiec alfa tez to bedzie jesc:D a narazie ma dzien glodowki bo budzila mnie w nocy bo trawy musiala jesc:[ a teraz byla u ciotki na zebrach:[ do konca dnia nic nie dostanie!zastanawiam sie czy kaganca jej nie zalozyc i klodke do tego!!!AAA zla jestem, brita moje psy jadly senior&light-alfa a cekin jadl jeden worek junior large breed i 2 albo 3 worki activity.. bewi jest fajny i wydajny:Dale jednak psy lepiej wygladaja i kupkaja po pro planie:D wiec jak aksy na pro plana bedzie brak to bedzie brit;p jeden worek-jeden miesiac a pozniej znowu pro plan jak aksa bedzie;p i moze jak cos skusze sie na brita z jagniecina.. nie wiem zobacze.. wiem tylko, ze po nim psy duuzo sr.....:roll: na bewi dogu cekin a alfa na acanie juz mniej.. ale najfajniej mi sie wydaje,ze jest na pro planie:)do bewi napewno wroce za jakis czas tak na 1 worek;p bo to starcza mlodemu na 2 mieisace;p
KOT I MYSZ Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 :cool3:na www.belcando.pl jest bewi po atrakcyjnych cenach,w porównaniu z innymi sklepami:cool3: nie wiem tylko jak z dostawą co możecie powiedzieć o nutrze nuggets performance -zielonej albo o bewi lamb&rice(ta ma 28 % białeczka byłaby fajna):cool1:
BeataG Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Na zielonej nutrze jest mój Emil - ten, który nie pracuje i prawie nie ma ruchu, bo na spacerach, a nawet na treningach agility się snuuuuuje. :cool3: Tylko, że on waży 33 kg, a dostaje dawkę na wagę 25 kg. :evil_lol: No i dobrze się ma, jest szczupły, ale nie wychudzony, sierść ładna, kupy OK. Energię ma jak najbardziej, bo jak chce się przywitać z kimś znajomym, to omal mi ręki ze stawu nie wyrwie, a jak się puści w galop z Wermutem, to nawet jest w stanie go prześcignąć. :-o
ayshe Posted November 21, 2006 Author Posted November 21, 2006 po bewidog lamb psy robia duze koopska.poza tym-oki.moim nutra wogole nie idzie-rozbestwily sie na high energy i kuniec piesni.a poniewaz chce im troszku zmienic karme mimo ich goracego sprzeciwu:mad: to zdecydowalam sie na bento kronen.performance ma 32*bialka:diabloti: .a dla shado i zesny,cimby,alme,fee czyli emerytow seniora walne.obaczym.babcie jeszcze w bieszczadach bo zimy nie iwdac i pastwiska czynne a;e jak wroca to zamierzam poeksperymentowac troszke.
KOT I MYSZ Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 spróbujemy zatem najpierw zieloną nutrę :diabloti: bo mam dostęp na kg obaczymy czy podpasi :cool3: Ayshe Twój sposób z zalewaniem karmy zupka jest suuuper:razz: :loveu: szczególnie pomidorowa króluje:cool3: Mysz wciąga nosem:evil_lol: :evil_lol: Czekamy na relacje z Bento:razz:
ayshe Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 no bento przyjedzie za jakies 4 dni.na razie na miesiac.i na wszelki wypadek mam w odwodzie bewidoga:evil_lol:
SAWA Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Ja kiedyś dawałam Bento przez ponad miesiąc i jest to naprawdę dobra karma .Z europejskich myslę ,że najlepsza. Moje psy zdecydowanie lepiej wyglądały na Bento niż NN ,bo nie były takie szkieletory ,a i smrodu nie było takiego jak po NN.Moi szkoleniowcy jak psy były karmione NN ,to się dziwili czemu tak śmierdzą ,a po Bento i kupy mniejsze i smrodu niet. Jestem pewna ,że sprawdzi się u ciebie Bento .
ayshe Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 SAWA-ufff.troche mi dalas otuchy.wiesz jak sie niepewnie podchodzi do zmian:cool1: .dzieki.NN odpada niestety.kompletnie im nie idzie.reszte zawiozlam psom fundacyjnym[4 wory].im tez sie przyda odmiana od sporta bewi. najbardziej martwie sie czy shado bedzie to jadl.sluchajcie w adopcjach jest pies po interwencji z tatuazem.ja sie nie znam na polskich tatuazach.jest podany link do tematu o nim.chyba ma B.czy ktos bardziej kumaty moglby pomoc?:-(
KOT I MYSZ Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 SAWA napisał(a):Ja kiedyś dawałam Bento przez ponad miesiąc i jest to naprawdę dobra karma .Z europejskich myslę ,że najlepsza. Moje psy zdecydowanie lepiej wyglądały na Bento niż NN ,bo nie były takie szkieletory ,a i smrodu nie było takiego jak po NN.Moi szkoleniowcy jak psy były karmione NN ,to się dziwili czemu tak śmierdzą ,a po Bento i kupy mniejsze i smrodu niet. Jestem pewna ,że sprawdzi się u ciebie Bento . To ja juz nie wiem:shake: :shake: co tu wziąć na spróbe,eksperymentować za bardzo nie chce bo grzybica i tak wystarczająco niszczy teraz nutra gold lamb ale chiba za mało energetyczna troszku
Recommended Posts