Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czego objawy?przjechania sie na gilpie?psy drapaly sie jak glupie do tego wygryzaly sie.....po trzech dniach zrezygnowalam wnerwiona dosc powaznie bo potem musialam zrobic pozadek ze skora psow.wogole im nie podpasila.:shake:

Posted

ayshe napisał(a):
czego objawy?przjechania sie na gilpie?psy drapaly sie jak glupie do tego wygryzaly sie.....po trzech dniach zrezygnowalam wnerwiona dosc powaznie bo potem musialam zrobic pozadek ze skora psow.wogole im nie podpasila.:shake:

JAK zwalczyłaś drapanie????tak się kurka zastanawiam, że może Mysz też się drapie po karmie teraz je nutre gold ale wcześniej dostała na próbe cosik co bardzo śmierdziało,nie pamiętam nazwy i moze po tym:shake: :mad: pomijając inne problemy

Posted

ayshe napisał(a):
"konska "dawka roboranu H.:cool3:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Szprotki to doskonały pomysł:roll: polecam też Vitalin-odżywka w płynie na skórę i sierść z kwasami omega 3 i 6.Można polewać jedzonko,zapach rybek więc pewnie większość kudłatych lubi:evil_lol: Mój poprzednie psiak ją zażywał kiedy wyłysiał na tyłku,wygladał jak szympans:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: i szybciutko włoski mu po tym odrosły

Posted

Powiedzcie mi .. lepiej dawać onkowi mięso (serca, wotrobę ) gotowaną czy surową? Z czym ją podawac żeby miała jak najwięcej składników odżywczych ? Czy można polewać jakimś specjalnym psim olejem np? :razz:Eto tak nie za bardzo przepada za warzywami więc ciężko mu je dać, nie lubi tez kurczaka więc mu na siłę nie wciskam, raz w tyg daję mu puszke szprotek podwędzanych w oleju albo szprotek z warzywami w oleju. i Nie mam zupełnie pomysłu jak to urozmaicić.
Co ciekawe, jak dostałam przez pomyłkę pro plan salomon dla kota to michę wylizał ale psiego to nawet powąchać nie chce:angryy:. Nie wiem jaką suchą karmę mu kupić żeby mu smakowała :shake:

Posted

Czy ktoś może porównać nutre nuggets i gold???Mysz jest teraz na goldzie lamb ale kupiłam jej wczoraj nuggets i ta zjadła chętniej:cool3: Macie jakieś spostrzeżenia:crazyeye:

Posted

Ja podaje Szajnie od poczatku Royal Canin najpierw zaczyajajac od Royal Canin Starter, obecnie je Maxi Babydog a juz niebawem chce przejsc na Juniora. Jestem zadowolona z tej karmy, Szajny siersc jest blyszczaca:)

Posted

suzzy napisał(a):
Ja podaje Szajnie od poczatku Royal Canin najpierw zaczyajajac od Royal Canin Starter, obecnie je Maxi Babydog a juz niebawem chce przejsc na Juniora. Jestem zadowolona z tej karmy, Szajny siersc jest blyszczaca:)

Ja RC nie lubię i nie uważam jej za dobrą karmę dla ONka (próbowałam:roll: )
Jeżeli chodzi o Nutrę Nuggets to próbowałam zielonej i byłam bardzo zadowolona:lol: trochę tylko kupki były duże. Obecnie jestem na Bewidogu Sport i jest najlepiej:lol:

Posted

A ja nie bede cudowala z tej jestem zadowolona to po co mam zmieniac :) nie widze zadnych niepokojacych zmian u psiaka i nie widze potrzeby zmiany karmy. Jestem jak najbardziej zadowolona :)

Posted

suzzy napisał(a):
A ja nie bede cudowala z tej jestem zadowolona to po co mam zmieniac :) nie widze zadnych niepokojacych zmian u psiaka i nie widze potrzeby zmiany karmy. Jestem jak najbardziej zadowolona :)

No pewnie to przecież decyzja każdego z nas:lol: ja nie lubiłam RC po pierwsze pies nie chciał tego jeść, po drugie kupy były ogromne i śmierdzące. Ale podkereślam że to moja osobista opinia i nie chcę jej nikomu narzucać:lol:

Posted

Aha rozumiem:) No te kupki to faktycznie sa smierdzace hehe. JAk na 4 miesiecznego psa to raczej normalnej wielkosci:) Ale ta karme to moja pssinka porzera razem z miska :D byc moze byloby tez taak z jinnna karma bo poprostu ma taki apetyt:)

Posted

suzzy-karma jest dobra jak sluzy psu.ja tez mam opinie pfuj na rc,psy mialy b.slaba kosc,bez masy ,wyrastaly na sarenki.ale przeciez moja opinia nie ma wplywu na to czym ty karmisz psa wiec luzik:razz: :p .

Posted

ayshe napisał(a):
suzzy-karma jest dobra jak sluzy psu.ja tez mam opinie pfuj na rc,psy mialy b.slaba kosc,bez masy ,wyrastaly na sarenki.ale przeciez moja opinia nie ma wplywu na to czym ty karmisz psa wiec luzik:razz: :p .

Beata to myslisz że jak Szira nie jadłaby RC to z łapami byłoby lepiej:roll: i byłaby mocniejsza???:roll:

Posted

musialabym zobacyzc jej zdjecia jako szczyla ale pamietam ja jak przyszlas-sarenka z niej byla niezla.za szybko rosla.to niestety tak jest na karmach z "dopalaczami".a onek to sredni pies.

Posted

ayshe napisał(a):
musialabym zobacyzc jej zdjecia jako szczyla ale pamietam ja jak przyszlas-sarenka z niej byla niezla.za szybko rosla.to niestety tak jest na karmach z "dopalaczami".a onek to sredni pies.

RC jadła tylko przez jakieś dwa miesiące:roll: a zdjęcia Ci mogę przynieść bo niestety nie mam ich w komputerze chyba ze je zeskanuję u koleżanki:roll:

Posted

Jak narazie jest ok. Szajna wazy 20 kg i ma 4 miesiace. Wiec chyba nie jest tak zle... A wlasnie znacie moze gdzies jakas stronke ile powinien wazyc prawidlowo pies w wieku np 5 miesiecy? :)

Posted

No właśnie ,ja też nie cierpię RC i to nie tylko z powodu ,że ONy robią śmierdzące i spore kupy ,ale ta karma ma w sobie chemiczne dodatki ,co już stawia ją na straconej pozycji w moich oczach. Kiedyś dobra była Eukanuba ,ale jak zaczeli ją produkować w UE ,to już nie to samo co amerykańska.W Poznaniu było stoisko z PROF i ogromne zainteresowanie było ta karmą ,a w większości z zachodu i wschodu ,kupowali anglicy i francuzi .Podstawowym pytaniem było - gdzie karma jest produkowana i po odpowiedzi że oryginalna z USA ,to z entuzjazmem się wypowiadali i kupowali .Widać ,że już nie chcą europejskich karm ,a mają zaufanie do amerykańskich.Ja zawsze preferowałam amerykańskie ,choć nie ślepo ,bo i tam bywają kiepskie karmy .

Posted

suzzy napisał(a):
Jak narazie jest ok. Szajna wazy 20 kg i ma 4 miesiace. Wiec chyba nie jest tak zle... A wlasnie znacie moze gdzies jakas stronke ile powinien wazyc prawidlowo pies w wieku np 5 miesiecy? :)

jak na sunie to spora juz jest z wagi:cool3: .a ile ma w klebie?

Posted

suzzy napisał(a):

Widzisz Suzzy ale tu nie chodzi o wagę a o wysokość psa i wytrzymałość kości. Szira jak była młodsza była jak to Ayshe określiła taka sarenkowata, długie chude łapki:roll: a ONek nie ma być sarenką:cool1:

Posted

onek po prostu nie powinien zbyt szybko rosnac.nie trzeba mu w tym pomagac tylko dbac o to zeby niedoborow nie bylo i dac mu rosnac tak jak ma w genach.bo potem na starosc i stawy wysiada i kregoslup szlag trafi.onek ma specyficzna budowe i specyficznie rosne.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...