Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rudaa1
Smierdzi kutrem rybackim na kilometr :evil_lol: A ja proponowalabym zabierac psu miche, jak od niej odejdzie. Kilka razy zauwazy, ze zarcie zniknelo i przestanie jadac na raty.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AAAA no fakt, ale ja podziekuje takiego salomona nie chcę:D:D No będę musiała spróbować tak jak piszesz sajo, bo wysiedziec w tym smrodzie nie da rady, a zwłaszcza, ze już zimno jest i nie moge sobie siedziec w przeciągach:D

Posted

A ja się do smrodku karmy przyzwyczaiłam :) do tego stopnia, że niektóra mi nawet "smacznie" pachnie hihihi.
Dzieki Wam moja sucz ostatnio zjada mi ładnie karmę (mimo, że ponoć psy na nią marudzą). Zostało mi jeszcze trochę z prezenu od Ewy-Jo i jak sytuacja się nie zmieni i Tina nie zacznie nagle kręcić nosem to kupuję cały worek.

Posted

a moje zjadłyby wszystko, każdą karmę chyba w kazdej ilosci . ale trzymam sie britta bo kopeczki ladne. ja rozumiem ze michy opróżniają w tempie zabójczym, rozumiem ze smakołyk to ojesuuuuu juz natychmiasy,ale jak im z paszczy zaczynają sie slinotoki kiedy siedza naprzeciwko talerza z jedną kromką suchego chleba to to juz przesada chyba . dodam ze moje psy są uwazane za chude , zabiedzone i budzą u wszystkich natychmiastową chęc dokarmienia takie bidusie :evil_lol:

Posted

mch napisał(a):
moje psy są uwazane za chude , zabiedzone i budzą u wszystkich natychmiastową chęc dokarmienia takie bidusie :evil_lol:

Skad ja to znam :roll: :evil_lol:

Posted

Joshua ostatnio przeprosil sie z Bewi Dogiem h-energi i rąbie kazda ilośc którą wsypie do michy. Jeszcze miesiac temu to z 5 razy podchodzil myslał odchodzil i musialam cos dodawac zeby zjadl łaskawie. Ostatnio troszku mu sie schudło /2,5kg/ ,i wprawdzie tresserek twierdzi ze jeszcze moze zgubic wagi ,ale wtedy to by mu wszystkie kości sterczały. Acha sercowiec stał sie sportowcem sercowym.:shake: :crazyeye: .

Posted

Przymierzyłam się w końcu i zaczęłam przestawiać Eta na suchą karmę ..
kupiłam 0,8kg PURINA PRO PLAN Adult Salmon & Rice na spróbowanie dokładnie z tego linku :
http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_25_84&products_id=3237

no i przysłali mi karmę dla kota :( nie było mnie w domu jak paczka przyszła i nie widziałam zawartości .. co więcej mama na spróbowanie nasypała Etowi pełną miskę ( którą wylizał do czysta :) )
ah co za pech, i co ja teraz zrobię z tym żarciem?
Muszę zamówić chyba gdzieś indziej z zaznaczeniem że dla psa :shake:

Posted

hmmm moj cekin tez jest uwazany za psa niedokarmionego;/ sterczy mu kregoslup itp;/ ehhh i wazy ledwo 33 kg;/z kolei alfa hmm sie spasla.. niby czuc jej zebra... ale wedlug mnie powinna zrzucic 0,5 kg:D

Posted

marmara_19

dzięki śliczne, już napisałam ...
na wszelki wypadek zapytałam jeszcze czy na pewno zamawiałam jedzenie dla psa bo wiecie jak to bywa - no i zgadza się, miało być dla psa ..
to pewnie przez jakąś złośliwość rzeczy martwych, coś im się pomerdało w tym krakvecie .. :)

Posted

hmm wejdz tam na swoje konto i zobacz w zamowieniach co bralas:) mi pare razy tez przyslali nie to co chcialam... tzn jakies zabawki psa.. bo dostalam nie taka jak chcialam a podobna z nazwy i drozsza:Da placilam jak za tansza:D

p.s. monikach jakim britem karmisz swoje potworki?bo cekin jadl kiedys activity ....i jak kasy nie bedzie na pro plana to wtedy brita bede kupowac..

Posted

Jaki kształt "kulek":razz: :razz: ma nutra gold?Nuggets podłużne wałeczki(jak kozie bobki:lol: :lol: )Myszy nie odpowiadają,krztusi się nimi:eviltong: Testujemy , testujemy na razie najchetniej pożera ariona wysokoenerget.Czyszcznie michy.:razz: :razz: Macie jakieś doświadczenia z ta karmą??

Posted

ja probowalam ariona wysokoenergetycznego ale moje psy dostaly lupiezu i wlos sie elektryzowal.taka sama akcje mialam po bricie.

wlasciciele prawidlowo utrzymanych onkow zawsze sa podejrzewani o podstepne glodzenie psow:evil_lol: .ja do tego jestem niska i maloprzewrotna:cool1: wiec glodze psy a sama uooo:roll: :lol: .moja mama zawsze mowi ze tymi kroliczymi bobkami karmienie to o pomste do nieba wola.kiedys jeszcze zanim kupilam jej gronka dalam jej suke na dzialke bo tam mieszka w sumie wiekszosc tygodnia sama,pod lasem,zadupie .....
jak odebralam suke to myslalam ze na serce zejde taki szpunt byl.zreszta azorek[:diabloti: ]czyli gronek sprowadzony przeze mnie dla mamy wyglada jak ciezarowka:roll: .za to mamusia jezdzi po rzeznikach i kupuje mu frykasy.azorek[imie rodowodowe w wolnym tlumaczeniu to szybki rogalik:cool1: ]ma juz zdaje sie prawie 10 lat a zakorbiony jest jak mlodzik tudziez ma debla kompletnego.jeszcze go nie widzialam zeby nic nie mial w pysku.caly czas biega z czyms tam.ostatnio dorwal stare kolko od wozka i molestowal moje dziecko do rzucania.
ale zeszlam z tematu....:oops:
w kazdym razie moje psy sa chuuude.moim zdaniem wygladaja ok ale mam sasiadke z poniemieckim owczarkiem ktory sie ledwo do windy miesci:diabloti: .i to jest dopiero wilczur.a moje takie chude niedojady:diabloti: :diabloti: :diabloti: .

Posted

To ,że się krztusi ,to nie problem ,bo musi się przyzwyczaić i zacznie jeść spokojniej.Arion dla mnie to jedna z tych tzw.badziewiowskich karm:lookarou: .Znajomi karmili przez kilka miesięcy , w okresie kiedy psy jadły tylko ariona ,to wyglądały źle i miały problemy z układem trawiennym ,ale w połączeniu z gotowanym jedzeniem ,plus witaminki ,to całkiem dobrze na tym było .Jednak po podliczeniu kosztów takiego mieszanego żarcia i witamin ,wyszło im drogo .Dzienny koszt utrzymania psa był większy od kosztów karmienia super karmą.:eviltong:

Posted

arion,kobers,meradog,bosch....dla mnie osobiscie to byla masakra porownywalna tylko z hillsem,rc i eukanuba:roll: .ale podkreslam ze to wylacznie moje doswiadczenia z karmami.
obecnie jestem na etapie lubienia [:roll: ]karm bez duzej ilosci dodatkow.jak w tej reklamie ze sama chce decydowac co dostaje pies w karmie[a nie do szamponu lusterko ,do zegarka latarka:diabloti: ].wiec tak karmie psy.standardowo psy dostaja w tej chwili drucal i paste z bio-mosem beaphara.moge zmieniac dodatki w zaleznosci od psa.bo mam rozne psy.jedna suka wciaga sie po szczeniakach szybciej ,inna wolniej,regeneracja tez nie jest jednakowa.psy tez roznie pracuja.w dni w ktorych maja ciezki trening musza dostawac troszke inaczej a w dni w ktorych tylko maja zajecia codzienne dostaja inaczej.pewne drobne modyfikacje ktore wprowadzam daja mi komfort psychiczny ze nie karmie wszystkich tak samo tylko daje danemu psu to co potrzebuje.

Posted

To też dobry system ,ale ja jestem sklerotyczka i wolę jak w żarciu już wszystko jest .Bywało tak ,że rano dawałam psu witaminki ,a po południu juz nie byłam pewna ,czy te witaminki dałam i liczyłam tableteczki ,czy się zgadza .Potem miałam kartkę i stawiałam plusik ,że dostały ,ale takie coś jest cholernie upierdliwe .Teraz mam wszystko w nosie i nic ,a nic psom nie dodaję ,a tylko reguluję (zapotrzebowanie psa) odpowiednią formułą karmy.Jest to niesamowicie wygodne i nie mam stresu ,że coś nie tak .Psom też to służy .Mam teraz zostawionego psa w wieku 6,5 miesiąca i kapitalnie się rozwija bez wapna i witamin.Rośnie spokojnie i nie ma problemów z trawieniem ,choć po kościach cielęcych miewa zatwardzenie ,albo luźniejszą kupę ,ale to tylko po kościach.To ten głupek co skacze w awaracie.:multi:

Posted

HMMMna razie testujemy ale w takim razie cosik innego spróbujemy:mad: :roll:
nie mam dostępu do bewi ani acany na kg,a chcę najpierw zobaczyć czy łskawa księżniczka zje zanim zakupie worek bo ona do jedzenia jak słoń do porcelany:cool3: :evil_lol: a je powoli nie łapczywie więc przy nutrze to chyba nie to ale moze się nauczy:mad: :razz: :razz: .Zresztą mamy problemy ze skórą Mysz ciągle sie drapie i gryzie, na razie jest leczona na grzyba ketokonazolem ale cosik nie pomaga:cool1: :placz:choć mozliwe po warunkach ze schronu. zastanawiamy sie czy to nie alergia:shake: bo skóra ładna poza odgnieceniami na łokciach.Może jakaś dobra dusza może zajrzeć na choroby ONkowe,tam opisałam blizej,nie chce tu zasmecać,i może coś poradzi??

:cool3: :cool3:

Posted

hehe ayshe a sprawdzisz ty mnei w koncu co ten nieszczesny gronek ma w papierzyszkach :> (tak w ramach off topu ;))

a wracajac do zarcia, moj stary pies byl instnym testerem ;) testowalam na nim chyba wszytsko co bylo wtedy i w dniach blizej dzisiejszych na rynku, lacznie z gotowanymi bonusami (bo moja mama uwazala, ze psuy sie od zycia cos nalezy ;)) - w sumie nei wiem czy dzieki temu mialam psa, ktoremu moglam dac cokolwiek i problemow srakowych nie bylo, bakowe owszem, ale to powiedzmy sobie mneijszy problem ;)

a z mlodym coz ;) uwazam ze ma z leksza za niska wage ;) mimo jego skromnego (prawie idealnego ;)) wzrostu waga 19 z hakiem to troszku malo ;) szczegolnie ze najwyzsa jego to chyba 21 ;) ale dobra ;) moze kiedys za jakies 150 lat bedzie ciezszy ;)

a z royalem - to ja nie pamietam jak to dokladnie bylo czy to fktycznie waltham ich wykupil ? bo przeca kiedys byly diety whalthama a tera sa te diety royala ? ni cholery nie pamietam ;) moze i faktycznie tak bylo ;) w sumie troszku malo mnei to interesi na dzien dzisiejszy skoro pies na tym dobrze egzystowal i wygladowo i futrowo i w kazdej innej kwestii, ale jak widac jemu po porstu tak lezy, a bewi dog (sport croc) byl chyba nagozej dopasowana do niego karma ;) - ale moj pies jest dziwny wiec coz ja na to poradze.... predzej czy pozniej go uspie ;)

Posted

kochanie jak znajda sie papiory to moze sprawdze ale nikt,kompletnie nikt nie wie gdzie je wtknal byl:lol: a ja nawet hodowli nie pamietam bo mam zawezona pamiec do onkow jeno:cool1: .zreszta piesiur mial byc taki jaki jest-do boorkowania,komunikatywny,zrownowazony,niezbyt szczekliwy....w sumie wsio ok.no i jak juz ktos wlezie to ma nie zagryzac tylko byc mily[aczkolwiek z deczko upirdliwy z tym przynoszeniem wszystkiego].

Posted

NA razie przerabiamy nutre gold lamba:razz: kupki ładne,malutkie:multi: :lol: a i smakuje baaaardzo:-o :crazyeye: baaardzo:p :p i nawet tak nie smierdzi ta karemka :diabloti:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...