Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

VII Walentynkowa Wystawa Psów Rasowych - Bydgoszcz 2011

sędzia: Piotr Król

dzień: niedziela
ring: 10
godz.: 10.00

PSY
Klasa szczeniąt
F'MOMOTAROU-GO of Ikenohatade

Klasa młodzieży
HARU Go Akogareno
NIKKOU GO Shiyou-Mokuteki (FCI)
UNDO Yamamoto
ZOLIN Roal

Klasa otwarta
NIKOBAYASHI Roal
OHAYO GO Odzew Świata

SUKI
Klasa młodzieży
BENIKO Moccaking
MARIWANA GO Fuen No Oka
SEIMEI NO MINAMOTO Shiroiarashi FCI
TAURA Yamabushi

Kiss Me and Love Me (FCI) UMI DE SHIROI ARASHI AO
YULE Roal

Klasa otwarta
KANSEI Wielka Fala
OYASUMI GO Odzew Świata

Proszę obfotografować szczeniaczka! :)

Posted

No i co ? nikogo nie było :P??
PSY
Klasa szczeniąt
F'MOMOTAROU-GO of Ikenohatade
lokata I

Klasa młodzieży
HARU Go Akogareno
lokata IZwyciezca Młodzieży
NIKKOU GO Shiyou-Mokuteki (FCI)
lokata III
UNDO Yamamoto
nieobecny
ZOLIN Roal
lokata II

Klasa otwarta

NIKOBAYASHI Roal
lokata I BOB
OHAYO GO Odzew Świata
nieobecny(spóźniony?)

SUKI
Klasa młodzieży
BENIKO Moccakingn
nieobecna
MARIWANA GO Fuen No Oka
lokata IV
SEIMEI NO MINAMOTO Shiroiarashi FCI
lokata III
TAURA Yamabushi
lokata II
Kiss Me and Love Me (FCI) UMI DE SHIROI ARASHI AO
nieobecna ?
YULE Roal
lokata I Zwycięzca Młodzieży, NJwR

Klasa otwarta
KANSEI Wielka Fala
lokata II
OYASUMI GO Odzew Świata
lokata I

tyle wiem....chyba ;)
zaraz fotki :)

Posted

Haru dostał Zwycięstwo Młodzieży?
Szkoda mi tego psa, jest na prawdę świetny i zasługuje żeby wygrać co najmniej BOB, chociażby na tej wystawie, ale sędziowie jakoś go nie doceniają...

Posted

Matko no to pokreciłam dziewczyny :( za co bardzo przepraszam ale nie miałam katalogu...

Inu dlaczego szkoda Ci psa :) ?? jest ładny...fajny...i wygrywa...nie zawsze..ale tego chyba zaden pies nie potrafi ;)

Posted

Kateczka napisał(a):
Inu dlaczego szkoda Ci psa :) ?? jest ładny...fajny...i wygrywa...nie zawsze..ale tego chyba zaden pies nie potrafi ;)

A dlatego, że pies takiej klasy powinien wygrywać ZAWSZE, bo jakoś nie widzę na chwilę obecną godnego dla niego konkurenta w wieku młodzieżowym, zresztą z tych aktualnie się pokazujących to w całej rasie jest w Polsce dosłownie kilka takich, które mogłyby z nim konkurować :-)

Posted

sędziowie czasem czepiaj się pierdół...czasem mają swoje typy...itd ;)
ja i tak sie cieszę, ze wygrywają psy które wyglądają jak akity :) a Haruś ma przecież slicznych braci i siostry jeszcze :)

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]cóż za kącik wzajemnej adoracji... Haru piękny? z której strony? od przodu - z paskudnie pokrzywionymi łapami (znak rozpoznawalny całego miotu...)? i przebudowanej, nieharmonijnej w wyrazie głowy z nieładnie zaciekniętymi oczami? czy z profilu - 'amerykańskiego'? [/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]skąd ten zachwyt? sam fakt posiadania japońskiego rodowodu czyni go niezwykłym? sporo japończyków w Europie i akit po japończykach również w Polsce, więc nie powinno to już tak rozpalać zmysłów i umysłów, żeby przesłaniac rzeczywistość ... [/FONT]

Posted

dobrze, ze biedak może chodzić z tak pokrzywionymi łapami ;)
a teraz tak serio pomijając nieistotne przebłyski świadomości co poniektórych (ludzi bolą rózne rzeczy);) ma ktoś jeszcze jakieś fotki?? Widziałam pare aparatów...poza tym, te moje wyniki tez nie są niestety do końca pewne...

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Kateczka - chwała Twym przebłyskom świadomości - są tak cenne i istotne...[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2]kurcze, swoją drogą, jak on taki wybitny, to czemu rzesze wielbicieli nie namawiają właścicielki na jakieś ambitniejsze wystawy? to aż szkoda chować takie cudo przed światem - powinien się sprawdzić i u japończyków i u innych sędziów na różnych wystawach rangi europejskiej i światowej. naprawdę szkoda psa na takie marne niszowe wystawy ...[/FONT][/FONT]

Posted

kimaazi napisał(a):
[FONT=MS Shell Dlg 2]Kateczka - chwała Twym przebłyskom świadomości - są tak cenne i istotne...[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2]kurcze, swoją drogą, jak on taki wybitny, to czemu rzesze wielbicieli nie namawiają właścicielki na jakieś ambitniejsze wystawy? to aż szkoda chować takie cudo przed światem - powinien się sprawdzić i u japończyków i u innych sędziów na różnych wystawach rangi europejskiej i światowej. naprawdę szkoda psa na takie marne niszowe wystawy ...[/FONT][/FONT]

o rany! ktos tu chyba jest niedowartosciowany???

Posted

Kateczka napisał(a):
no tak wszyscy przecież wystawami żyją :P tak z ciekawości jak Twój piesek kimaazi został oceniony na tych superowych wystawach??

A co to za jeden ten kimaazi?
Skąd wiesz że jakis jego piesek był na wystawie?

Posted

no bo skoro się wypowiada jako ekspert to chyba takowym jest ...jezdzi na wystawy...widzi róznice w psach i przede wszystki robi ze swoim to do czego namawia innych :)
zreszta co ja bede dużo mówić :) zmory wróciły :D

Posted

Mogę Cię Kimaazi zapewnić, że ja do żadnego kącika wzajemnej adoracji nie należę, chociażby ze względu na samą nazwę, która sugeruje adoracje WZAJEMNĄ, co jest raczej trudne, bo nie mam żadnego kontaktu z właścicielami hodowli Akogareno ;) Żeby się dowiedzieli co myślę o Haru i jego rodzeństwie, musieli by tu zajrzeć, a z tego co widzę właścicielka była ostatnio zalogowana ponad pół roku temu ;)