Jump to content
Dogomania

KOSTEK, teraz La Kosta - Szukamy DT dla odnowionej suni

Recommended Posts

Posted

papatkiole napisał(a):
Elmira, jak już mówiłem to mój pierwszy raz ;)
W jaki sposób będe wiedział ze dana osoba dokonała wpłaty o okreslonej kwocie na okreslonego psiaka w tym przypadku Kostka?
Bo chyba bedzie to dośc problematyczne, nei wiem do końca jak to działa.
Daj znac co i jak.
Pozdrawiam

Są dwie metody. Pierwsza: pieniądze zbierasz na własne konto (kwota za przedmiot+koszty wysyłki) i potem uzbieraną kwotę - koszty wysyłki wysyłasz na konto Fundacji, druga jest taka, że denerwuje się ciotki z Fundacji;) i ludzie wpłacają pojedyncze płatności na konto Fundacji, potem odsyłają Tobie koszty za przesyłki. Ja robiłam na oba sposoby i oba funkcjonują.

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

papatkiole napisał(a):
Pierwsa nistety nie wchodzi teraz w rachubę.
Także, alebo ktos udostepni konto(myślałem o prowadzących watek), albo mecze fundację.

To udostępnienie konta przez kogoś byłoby lepsze - miałbyś szybciej info. kto wpłacił i komu wysłać....

Posted

:diabloti::diabloti::diabloti:A ja wam mówię, że one tego psiaka podmienily. Najpierw był on Kostek, potem ona La Kosta, a teraz piękny piesio zamiast chudego zamorka.No, dziewczynki, przyznawać się szybko. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:A poważnie mówiąc, weszłam na wątek po ciężkim u nas tygodniu i chociaż ucieszyłam oczy śliczną senioritą. Ona jest naprawdę piękna i chwała Wam za to, co zrobiliście wszyscy dla niej. Ale powiem krótko, dalej we mnie buzuje coś bardzo niedobrego na temat byłego La Kostuni. Ech, dorwać gada....:mad::mad::mad:

Posted

Lilek, no to trzeba by nic nie robić tylko prać (:mad:). Wczoraj dzwoniła do mnie Pani, że w jej sąsiedztwie ludzie maja psa, a raczej worek kości. Pies siedzi w czymś co ma być boksem i ma garnek z namoczonym chlebem. Oczywiście głupie psisko nie ma ochoty tego zjeść i dlatego schudło. Za to rzucone obok gara - wchłonął. Jego ludzie stwierdzili, że przecież ma jedzenie w garnku, a że nie zjadł to znaczy że nie głodny. I tak sobie żyje, jak długo? zobaczymy - chyba że go zabierzemy.
Była policja, pouczyła właścicieli, ale pies nadal nie chce jeść mrożonki z chleba.
No i co robić?

Posted

No i super :loveu: . Jeszcze trochę i będzie można zawody dla kawalirów ogłaszać, oj co ja gadam, co ja gadam dla DS-ów miałem mówić. Czyli wszystko idzie dobrze, choróbska żadnego nie ma ? . Miała bida farta jednak.

PS. Lilek, a co tam u Was ?

Posted

swagnieszka napisał(a):
no właśnie, był chudy chłopak a jest ładna dziewczyna ;) podmieniły Cioteczki...
A temu "ludziowi" - bo to nie jest człowiek, co jej to zrobił, to bym...***..., eh

Pewnie, że zamieniłyśmy. Teraz zastanawiamy się czy nie zmienić mu koloru i długość sierści, a może nawet w ogóle iść na całość i zamienić na konia, albo na nie wiem co.:eviltong:
no ale puki co, cytuję otrzymaną wiadomość: "26.II
Kosteczka już do adopcji:-))))))))))))))
"Bardzo wesoła, żywiołowa, przytulaśna, silna jak tur i kategorycznie egzekwuje swoje - zabiega drogę, ciągnie, skacze jak np jej łapki zmarznął bądź jest pora "michy", a tu ktoś na spacer prowadzi... Innymi słowy na smyczy potrafi oderwać rękę, ale przecież dzięki temu uratowała sobie życie.
Do psów- nie nadaje się na pewno do suk, co do kotów - nie wiem, ale raczej nie".

Posted

swagnieszka napisał(a):
no właśnie, był chudy chłopak a jest ładna dziewczyna ;) podmieniły Cioteczki...
A temu "ludziowi" - bo to nie jest człowiek, co jej to zrobił, to bym...***..., eh

Tylko 2 pytania
:
1.- najinteligentniejsza istota na ziemi wg większości? ( dla mnie tylko niektórzy i tylko niektórzy zasługują na to miano) - człowiek
2. - Najokrutniejsza istota na ziemi ? - człowiek

Posted

Iljova napisał(a):
Tylko 2 pytania
:
1.- najinteligentniejsza istota na ziemi wg większości? ( dla mnie tylko niektórzy i tylko niektórzy zasługują na to miano) - człowiek

Okrutni dla innych to my potrafimy być, ale gdy nam sie dzieje krzywda to wrzeszczymy na wszystkie strony....

jesli chodzi o rozum, to moja sunia miała go wiecej od niektórych "ochroniarzy" małych sklepików..

Posted

[quote name='Iljova']Tylko 2 pytania
:

Zapytam jakiej większości, chyba nie dwunożnych ssaków. To co wrzeszczą o sobie na lewo i prawo - bez znaczenia, bujdy na resorach.
Dla mnie inteligencja to nie wszystko, patrz jak głębokie zrozumienie natury okazują wszystkie zwierzęta, bez znaczenia czy jedno- czy wielokomórkowce. Czy one bawią się śmiercią ? - nigdy, a dwunożne ssaki ? - sama widzisz.

Posted

Pies Wolny napisał(a):
Zapytam jakiej większości, chyba nie dwunożnych ssaków. To co wrzeszczą o sobie na lewo i prawo - bez znaczenia, bujdy na resorach.
Dla mnie inteligencja to nie wszystko, patrz jak głębokie zrozumienie natury okazują wszystkie zwierzęta, bez znaczenia czy jedno- czy wielokomórkowce. Czy one bawią się śmiercią ? - nigdy, a dwunożne ssaki ? - sama widzisz.

Wszak ponoć Bóg stworzył nas na obraz swój i podobieństwo, czemu więc nie zabawić się w Boga?

Posted

luka1 napisał(a):
Wszak ponoć Bóg stworzył nas na obraz swój i podobieństwo, czemu więc nie zabawić się w Boga?

I to jest jedna z przyczyn, dla której nie chcę ani obrazu , ani podobieństwa. Nie wiem nawet jak by to nazwać czy określić. Pismem, obrazkiem, gestem, czynem ??? Chyba, że przyjąć teorię mojego dziadka. Otóż mówi ona o ludziach i przypadkowych 'bąkach' Pana B.,a w naszych czasach mówi się 'chwasty'. Coraz mniej rozumiem ten świat, może pora 'łączki' szukać.

Posted

Eeech, Wolny, za mało wiemy, a własciwie nic o Panu B.Często myślę sobie"Panie B., czego właściwie oczekujesz po tym eksperymencie?". A czasem robi mi się Go naprawdę żal. Bo jeśli to prawda,że jesteśmy Jego dziełem, to chyba strasznie Mu smutno i źle.
A Ty nie rozmyślaj o żadnej łączce, bo kto będzie kochał psiaki i im pomagał, jak wszyscy sobie pójdziemy? Chwasty mogą tylko głośno wrzeszczeć, przechwalać się i krzywdzić.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć, jak włączyć subskrypcję? Nie mam pojęcia, dlaczego, ale przychodzą powiadomienia tylko o niektórych wątkach i to z rzadka i niechętnie.