luka1 Posted June 30, 2012 Author Posted June 30, 2012 Neris napisał(a):A nie możesz jej przenieść gdzieś bliżej? Szukam DT dla Lakosty. Nie jest to łatwe bo w naszym rejonie nie bardzo ludziska dają się "wrobić" w opiekę nad psami. Raczej wolą jak ktoś za nich to robi. Nie stać mnie na płacenie więcej niż płacę. Ostatnio nawet najmniejsze wydatki są przemyśliwane. Obecnie każdego miesiąca na hotele muszę przeznaczać 1320,- a przecież to nie wszystko. Mam pod opieka 32 psy, które trzeba odrobaczać co jakiś czas, zakroplić na kleszcze, no i wyżywić. Mimo długów zaczęliśmy kastracje wszystkich samców, bo w takiej gromadzie trudno jest zapanować nad chłopakami. Na razie jakoś daję radę, ale jak się trafi jakaś suczka z cieczką to mam sajgon. Gdyby ktoś z okolic Sochaczewa chciał LaKostę przyjąć na DT to proszę o kontakt. Jest ważne by poznać jej zachowania i mieć kontrolę nad nią. W tej chwili jestem skazana na opinie opiekunów z hotelu. Quote
luka1 Posted July 5, 2012 Author Posted July 5, 2012 Kostka już od dawna nie jest szkieletem. Niestety nadal mieszka w domu tymczasowym, który dla dobra psa musimy zmienić. W sytuacji kiedy pies jest poza naszym zasięgiem, nie możemy nic na jego temat powiedzieć. Szukamy domu tymczasowego, który pomoże nam ocenić LaKostę i szukać dla niej właściwego domu. Quote
luka1 Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 Czy ma ktoś pomysł na DT dla LaKosty? Quote
Neris Posted August 13, 2012 Posted August 13, 2012 W ogóle nie znam miejsc w Twojej okolicy :shake: Quote
luka1 Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 [quote name='Neris']W ogóle nie znam miejsc w Twojej okolicy :shake:[/QUOTE] ja też, a szczególnie takie na jakie mnie stać :lol:;) Quote
emilia2280 Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 za ile szukasz nowego DT? ile obecnie na to przeznaczasz? Quote
Neris Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 emilia2280 napisał(a):za ile szukasz nowego DT? ile obecnie na to przeznaczasz? Luka płaci 300, ale chodzi głównie o trudność w zdobyciu nowych wieści o psie, zresztą sama wiesz bo miałaś tam Benniego i przeniosłaś. NO więc poszukiwane jest miejsce bliżej siedziby fundacji i udzielające info o psie. Quote
luka1 Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 dzięki Neris, własnie chodzi o miejsce bliżej nas bo w tej chwili nie ma żadnej tzw. kontroli nad psem. Pewnie nic się z nim nie dzieje ale to nic nie dzianie też nie jest nam na rękę :lol: wolałabym by znalazła dom. Quote
luka1 Posted April 14, 2013 Author Posted April 14, 2013 Kostka przeszła już całkiem pod opiekę domu tymczasowego. Nie miałam kontroli nad jej bytem - wspólnie ustaliłyśmy, że pies zostanie przekazany Fundacji Pani M. Szmurło. Quote
luka1 Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Neris napisał(a):Nie boisz się o jej losy? Musiałabym zabrać ją bliżej co jest nie możliwe . I tak nie mam wpływu na to co się z nią dzieje. Quote
Recommended Posts