Jump to content
Dogomania

KOSTEK, teraz La Kosta - Szukamy DT dla odnowionej suni

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

warto zwrócić uwagę i rozpowszechnić

OSTRZEŻENIE z FB.
"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz
C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Posted

Iljova napisał(a):
Co słychać u suni???

No niestety, nie jestem w stanie powiedzieć cokolwiek. Trwają rozmowy i La Kosta - opieka nad jej sprawami -zostanie przekazana osobom, które są bliżej miejsca pobytu psa i mają kontakt z "hotelikiem". Ja niestety nie mam takiej możliwości by tam bywać, a współpraca jakoś się nie układa. Stwierdzenie, że wszystko jest OK, to trochę za mało. Osoba przez którą wcześniej miałam przekazywane informacje poprosiła aby przekazać jej opiekę nad La Kostą. Zajmie się ogłaszaniem i szukaniem dla niej domu.

Posted

Dziś po raz któryś próbowała dodzwonić się do "hotelu" w którym ma przebywać Kostka. Niestety, mimo że dzwoniłam w różnych porach dnia , nie odebrano telefonu.
Kochani, pies ten jest pod opieką Fundacji NERO. Kontakt z hotelem był od początku po przez wolontariuszkę. Na początku,jak sami widzieliście jakieś tam, może nie najdokładniejsze, ale były. Z czasem kontakt zaczął stawać się co raz bardziej trudny. Teraz nie ma go wcale. Prośba do wolontariuszki o zrobienie zdjęć i dowiedzenie się o zachowanie psa, pozostało bez odpowiedzi. Na informację, że zabieramy psa do hoteliku bliżej siedziby Fundacji, odpowiedziano, że przejmują psa. Nie mogę zgodzić się na takie układy, że nie wiem co faktycznie dzieje się z psem. Sprawa dotyczy jeszcze trzech psów, które ogłaszano jako psy Nero, a kiedy poprosiłam o adres gdzie te psy przebywają - odpowiedziano mi że to nie moja sprawa .
Czy nie jest normalne, że muszę wiedzieć gdzie są, w jakich warunkach i co się dzieje z psami, które są pod opieką fundacji ?
Wobec tego, że nie wiem w jakich warunkach przebywa La Kosta -[SIZE="4"] proszę o pomoc w sprawdzeniu miejsca jej pobytu. Sprawdzenia czy pies tam nadal jest i w jakim stanie. [SIZE="3"]Pies znajdować się ma w Błędowie, w przychodni weterynaryjnej u dr Małgorzaty Szmuło.
Poszukuję kogoś kto pójdzie i wreszcie odpowie na pytania pojawiające si e również na wątku.

Posted

Hmmm, sytuacja jest rzeczywiście bardzo dziwna i chyba jak najszybciej należałoby sprawdzić, co dzieje się z psiakiem i w jakich warunkach jest przetrzymywany.

Posted

Jak ktoś milczy całkowicie to może ma coś do ukrycia, mam nadzieję że prawda o La koście i tym Hoteliki nie będzie powtórką Arktyki. Takie milczenie niepokoi mnie i przeraża :-(

Posted

jeżeli to jest ten Błędów 60 km od Warszawy to w środę rano mogę tam podjechać - jedziemy po psiaka do Boguszyc, a to prawie po drodze - poproszę tylko dokładny adres na pw.
i będziemy mieć jasność!:)