Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jadąc K6 ok. godz. 10 w kierunku Gdyni zauważyłem, że jadący lewym pasem przede mną samochód zwolnił i zatrzymał się. Coś było przed nim, po chwili ruszył, a na pasie oddzielającym stał wystraszony mały psiak. Awaryjne i do auta, bo pewnie za długo nie zostałby tam :-(. Próbował powoli odejść, ale nie udało się ;). Kierowcę poprzedzającego mogę pochwalić - dobrze, że się chociaż zatrzymał i poczekał aż piesek powoli zejdzie z jezdni :).
Pojechaliśmy do Dąbrówki, ale niestety nie mogą brać nowych psiaków, tym bardziej z Redy (w sumie na przełomie Redy i Wejherowa to było) - nie dziwię się - gminy nie dopłacają, mają wszystko gdzieś i po wyborach dalej to samo, a nawet wiecej stracili 1%. Jedyne co uzyskałem to tel. do pani z UM Reda. Miałem go im zawieść, jeśli nie chcieliby to zostawić w UM na korytarzu albo... tu :x ... :shake:
Pewnie trafiłby do znanych Małoszyc lub tam skąd trafił. Pewnie niedługo sam wyląduję z nimi pod mostem jak żona mnie wygna :evil_lol:, ale na pewną śmierć zostawić biedaka :shake:.
Jest u mnie na małej kwarantannie, już po kąpieli. Może komuś uciekł, zerwał się... miał skórzaną obróżkę, raczej wychudzony (pewnie troszkę już się błąkał). Jest raczej kilkunastoletnim kundelkiem i wydaje mi się, że bardzo słabo widzi. W tyg. pewnie skoczę z nim do jakiegoś weta. Może ktoś powrzucałby ogłoszenia z nim? Chętnie bym to zrobił, ale do wiosny (taka nadzieja:) )net jest tak słaby, że nie mogę wrzucić prawie nic, a strony otwierają się wieki :angryy:. Fotki mogę wysłać @.

Posted

Czy wiesz, jakim swietnym facetem jestes? Dzieki za to, co zrobiles! Nie bardzo moge pomoc, bo mieszkam daleko ale trzymam kciuki za tego biednego psiaka! Wszystkiego dobrego!

• 5 months later...
Posted

zero odzewu - więc pewnie tak już zostanie...

po tych 5 miesiącach - nieźle się udomowił, cichy, wystraszony - a teraz odważniak i obrońca podwórka. Na dodatek ledwie chodzący - przy gonitwie za ON-kami nie do poznania :)

ps. podobny troszkę do dużo młodszego Piracika z Dąbrówki :(

• 1 month later...
Posted

[video=youtube;hjtB6m90qzM]http://www.youtube.com/watch?v=hjtB6m90qzM&feature=mh_lolz&list=HL1314301416[/video]

Nie mogę przenieść wątku, ale jeśli można by było ;)
Pewnie nikt się już po niego nie zgłosi - więc ... zostanie.

• 3 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

:-(:candle::dog: Po 2 latach i 5 miesiącach po krótkiej i ciężkiej chorobie Pikuś przeszedł przez Tęczowy Mostek, by spotkać się z Sonią, Izą i Elwisem...

• 2 weeks later...
Posted

Wspołczuję utraty przyjaciela,ale tak jak pisały juz dziewczyny-daliście mu wspaniała końcówke życia, pewnie patrzy teraz na Was z góry i chce,abyście nie płakali...