lothia Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 domku pilnie szuka młoda suka, prawdopodobnie wywlona z autka[biega za samochodami ale nie szczeka na nie],jest biała w brązowe łaty,ma stojące uchole,jest troszke ponad kolano, zostanie taka albo max będzie wielkości onka.Lubi dzieci,psy , na koty się nie rzuca[zainteresowanie umiarkowane],jest wesoła,myśle że nie ma roku,nie potrafi chodzić na smyczy[panikuje po założeniu obroży ale bez agresji],raczej nie mieszkała w domu. mam tylko kiepską fotę z komórki, w piątek -sobotę postaram się o lepsze zdjęcia Quote
lothia Posted August 28, 2006 Author Posted August 28, 2006 sunia jest w Izabelinie [niedaleko Warszawy] Quote
lothia Posted August 28, 2006 Author Posted August 28, 2006 nikt nieinteresuje się tą pieknością? Quote
kacha_wawa Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 lothia napisał(a):nikt nieinteresuje się tą pieknością? interesuje, interesuje, ale nie wie jak pomóc :shake: Quote
lothia Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 hop do góry sunia została skłoniona na żarełko do wejścia do domu, musiała spać w sieni ale nie nabrudziła:lol: niestety nasze psy jej nie akceptują, bokserek na nią warczy a dobcia jeszcze jej nie widziała ale nie zgodzi się z suka tej wielkości[na razie jest pooperacji i nie wychodzi ale jak zacznie:shake:],nie mamy co zrobić z młodą , więc sprawa jest bardzo pilna Młoda jest bardzo pojętna, rano sama pobiegła do kojca[na razie zamieszkuje kojec Krechy dopóki tej nie zagoi się wszystko]:lol: Zakopuje chleb,jest wszystkożercą Quote
lothia Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 hop do góry nie jest dobrze , bo tata zaczyna się przyzwyczajać, a nie mamy warunków finansowych coby u nas została, pozatym reszta psów niebardzo ją lubi Quote
Gosia>>> Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 nie mam możliwości żeby pomóc suni ale podnoszę, może ktoś ją w końcu zauważy. Quote
Ulaa Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Przydałoby się więcej informacji - w jakim jest wieku, jaki ma charakter, jak się zachowuje. No i fotki! Biedna suńka, kolejna ofiara wakacji :-( Quote
lothia Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 Ulaa napisał(a):Przydałoby się więcej informacji - w jakim jest wieku, jaki ma charakter, jak się zachowuje. No i fotki! Biedna suńka, kolejna ofiara wakacji :-( wszystko w pierwszym poście jest młoda, dałabym jej max 8 mies. i ma chcarakter typowy dla radosnego szczeniaka, zero agresji,mojego syna [7 lat] cały czas próbuje polizać,nie jest agresywna do kotów, choć wykazuje zainteresowanie slepym, kocicę olewa, do psów radosnie nastawona[niestety one do niej nie], śpi w sieni i wytrzymuje całą noc, niestety już zrobiła podkop do Browara,jest towarzyska i trochę piszczy jak widzi kogos na działce a ona jest w tym czasie w kojcu,nasz bokserek jest z tych drobnokościstych a ona jest ciut od niego niższa,myślę że docelowo może być wielkości onka albo mniejsza.Jest psem rozesmianym,fotę ciężko jej zrobić bo jest dość energiczna. Quote
lothia Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 wyglada na to że sunia zostanie kolejna podopieczną moich rodziców [SIZE="1"]może ktoś wie gdzie jest dobry wet ,który robi tanio sterylki,bo po operacji Krechy jesteśmy spłukani i zadłużeni:oops:do tej pory robiliśmy na Charłampa Quote
lothia Posted October 27, 2006 Author Posted October 27, 2006 zostaje na 100%,proszę o przeniesienie poza dobcią dogaduje się ze wszystkimi Quote
pixie Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 [quote name='lothia']wyglada na to że sunia zostanie kolejna podopieczną moich rodziców może ktoś wie gdzie jest dobry wet ,który robi tanio sterylki,bo po operacji Krechy jesteśmy spłukani i zadłużeni:oops:do tej pory robiliśmy na Charłampa a propos sterylki skontgaktuj sie z asiaf1 wszystko objasni jak zrobic bezplatnie - kacha wawa tez wie i ja tez ale juz nie dam rady tlumaczyc, padam... na rosola/ ciszewskiego tylko przedtem w urzedzie miasta trzeba zalatwic i bardzo sie ciesze ze sie ulozyla sytuacja... moze ta bezplatna sterylka troche zlagodzi sytuacje sfora marsz spac! Quote
lothia Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 dzieki dziewczyny rozmawiałam już z lamia i ona mi pomoze tylko muszę czekac na cieczkę pierwszą i potem do sterylki oczywiście mieszka już w pokoju,tylko razem z Hanią wkurzają Browarka [ma 12 lat i chciałby pospać w spokoju],sucz jest spora i włazi tacie na kolanka na co oczywiscia tata sie zgadza i sie cieszy, Somka jest wybitnie jego Quote
Ulka18 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Lothia, czy na pewno trzeba czekac do pierwszej cieczki na sterylke? Ta zasada chyba juz nie obowiazuje. Lepiej nawet przed pierwsza cieczka zrobic zabieg. W Vetservisie sa szczegoly na ten temat. Moze nie czekajcie, bo jak bedzie cieczka, to Browarek nie bedzie mial spokoju ;) Quote
lothia Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 tak powiedziała lamia,ja też wolałabym coby juz było po,wiesz działeczka,zawsze jakis pies obcy może się dostać,pozatym Browar jest w domu i będzie się psina męczył i trzeba będzie super uważać,oddzielić a to zawsze problem, z Demonem nie będę mogła przyjeżdżać w tym czasie, ale muszę się dostosować Quote
lothia Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 a to Somka z moją mamą Demonem i Bandi Quote
Ulka18 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Gosiu, nie masz wiecej zdjec tej gromadki? Z checia bym obejrzala. A co do sterylki, to naprawde nie trzeba czekac na 1-sza cieczke. Ale jesli musisz sie dostosowac, to jakos te 3 tygodnie Twoi Rodzice wytrzymaja. Quote
lothia Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 to nie cała gromadka , jest jeszcze staruszka dobermanka[tylko ostatnio bardzo się jej pogorszyło] tutaj ona i kocica Amfica staruszek Bokser i 3 koty[jeden ślepy ale jego zdjęcia są dosć mało apetyczne],niestety mam taka fajna kartę , że 16 fotek to max:angryy: te zwierzaki[poza Demonem] mieszkaja z rodzicami Quote
lamia2 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Witam, niestety nasz weterynarz uważa, że zabieg sterylizacji można wykonać dopiero po pierwszej ciecze, kiedy gospodarka hormonalna jest już w organiźmie urgulowana. Ja tego nie przeskoczę, a nie chcę go też oszukiwać. Lothia ja Cię nie namawiam, jeżeli masz możliwość wykonania zabiegu gdzie indziej to przecież ja zrozumiem. Quote
lothia Posted November 6, 2006 Author Posted November 6, 2006 szukałam ale na razie nie znalazłam, więc chyba poczekamy na tą cieczkę :lol: tym bardziej że obiecałaś mi taki mały,elegancki szew [jakoś trzeba się przemęczyć, nie pierwszy to raz],mam nadzieję że to już niedługo gdybym jednak coś znalazła to dam znak Quote
Ulka18 Posted November 6, 2006 Posted November 6, 2006 Za maly szew moglabym poczekac nawet 2 cieczki...maly, zgrabny szew jest wart 3 tygodniowego pilnowania suni :p Takie szwy na 3-4 cm robi nasz wet schroniskowy, sunie juz na drugi dzien po zabiegu normalnie biegaja. Quote
lothia Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 sunia ma cieczkę pozatym boi się drzwi,najpierw myśleliśmy że ona nie przyzwyczajona do domu i boi sie wchodzić,ale ten strach działa w obie strony,najpierw prawie się czołga,a potem pędem przebiega, w zasadzie wykonuje rzut jedyne drzwi jakie toleruje i w miare normalnie się zachowuje to kuchenne Quote
lothia Posted December 6, 2006 Author Posted December 6, 2006 Usmiech albo spojrzenie z politowaniem:evil_lol: Quote
Ulka18 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Lothia, a moze jedno i drugie ;) super stadko :p Quote
Recommended Posts