Kaas1 Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Byłoby cudownie. Wysłałabym Ci na maila jeszcze więcej zdjęć, opis i namiary. Podaj mi na priva swojego maila, bo na pocztę dogomaniacką jest chyba trudno wstawiać załączniki :) Quote
Olga7 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Wiem,że to daleko od W-wy,ale jesli nie ma innego hoteliku bliżej was a sprawa nagli ,to może zapytajcie nescca o ten hotelik u jej kol. Lilki -pod Kluczborkiem ? Tam są kojce co prawda ,nie domowy hotelik ale może jest wolne miejsce? Tam nie jest tak drogo chyba. Quote
Kaas1 Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Hotelik pod Warszawą jest, ale dość kosztowny. około 400 zł miesięcznie, dobra opieka plus wyżywienie. Prawdę mówiąc to dobre miejsce, ale nie sądzę, aby dało się zbiórkę przeprowadzić, pies nie ma tak "znakomitego" PR...Jakoś próbujemy go tutaj trzymać póki co, jak nie będzie gorzej to chyba tu zostanie. Ale warto aby trafił do domu a nie dość niedużego mieszkanka. Quote
bric-a-brac Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Racja, jeśli pani daje sobie radę, to lepiej przetrzymać go tak i ogłaszać jak się da. Płatny DT zawsze się znajdzie, gorzej z deklaracjami zwykle...:/ Quote
Kaas1 Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Dawać radę to daje, choć marudzi.....ja nie mogę jej pomóc, bo sama nie mam za wiele czasu dla mojej czwórki. Ale docelowo to pies jest dla niej po prostu za duży. Zdecydowanie czułby się lepiej u młodszych ludzi.....fajny naprawdę i przytulaśny. Dodam jeszcze kilka zdjęć: Quote
bajk21. Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Tak jak obiecałam piesek będzie miał ogłoszenia i może podzielę się jakimś workiem karmy, ale proszę o lepsze zdjęcia, te nie nadają się do ogłoszeń. Proszę nie robić zdjęć z góry, czekam na zdjęcia na e-mail Quote
bric-a-brac Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Dostałam maila z textem do ogłoszeń, czy telefon w ogłoszeniu podawać tylko do tej pani? Czy ona wie, że najpierw należałoby sprawdzić dom wizytą przedadop.? Czy będzie umiała się tym sama zająć? A co z umową adopcyjną? Czekam na bardziej ogłoszeniowe zdjęcia. Quote
Kaas1 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Właśnie w tym problem, że pani Basia ma dobre serce, ale też i niewielkie możliwości. Stąd moja prośba o pomoc w takich sprawach jak procedura adopcji, wizyty przedadopcyjne i.t.p. Jakkolwiek jestem jej sąsiadką to zakres mojej pomocy jest ograniczony, o ile ona nie pracuje, jest na emeryturze to ja mam pełen etat , trzy psy na codzień, czwarty pies - gdy mam tylko wolną chwilę, jest odwiedzany przeze mnie poza Warszawą. Wiem, że zdjęcia nie sa super, ale też i nie jestem profesjonalnym fotografem, pies nieszczególnie ma chęć na współpracę. Co jakiś czas podrzucam jej coś dla psa do jedzenia - jest duzy i ma wielki apetyt. Telefon do pani Basi podałam w mailu, jak również na pierwszej stronie tego tematu. Mnie osobiście byłoby wygodniej, gdyby kontaktować się z nią. Ja służę jako internetowe medium, bo pani Basia niestety nie obsługuje internetu. Byłoby wspaniale, gdyby mogła się dogadać z zainteresowanymi osobami osobiście, może wspólnie dałoby się znaleźć jakieś rozwiązanie? Quote
Kaas1 Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 Podam jeszcze raz telefon do pani Basi. 510750178. Może jakiś uzdolniony fotograf zrobiłby psiakowi lepsze zdjęcia?????? Warto się umówić w ciągu dnia.... Quote
bric-a-brac Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Obawiam się, że ogłaszanie z numerem pani Basi może przynieść odwrotny od zamierzonego skutek. Ktoś się napali na psa, zadzwoni, a pani Basia może nie poradzić sobie z przesiewem ludzi... a nieodpowiedzialnych napaleńców nie brakuje... Powinien być nr w ogłoszeniu do kogoś, kto umie przesiać telefony... niekoniecznie organizacja, chociaż faktycznie byłaby to jakaś pomoc... Quote
Ania W Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Będę w piątek w hurtowni zoo, mogłabym mu kupić trochę karmy (finansowo jestem nieco ograniczona ale coś w niedużej ilości ze średniej półki mogę kupić) tylko ktoś by musiał tę karmę ode mnie odebrać ( i prosiłabym o konkretną deklarację). I może nie doczytałam, ale nie zauważyłam co on dokładnie je ? Quote
Kaas1 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Właśnie tu jest problem. Od samego początku chciałabym zainteresować tym jakąś organizację. Pani Basia nie jest wprawna w adopcjach, po prostu przygarnęła psa, którego właściciel źle traktował i mało nie zagłodził. Z całą pewnością nie jest to pies dla niej, jest duży, powinien się wyhasać a nie siedzieć w bloku na ostatnim piętrze w 50 metrowym mieszkaniu. Jak na razie zarówno ona jak i ja próbujemy wysyłać informacje, ale wszystko idzie bardzo wolno. Na pewno trudna jest adopcja psa dużego i niezbyt młodego i chętni się nie dobijają drzwiami i oknami. Ale z całą pewnością mogę potwierdzić, że pies jest nad wyraz łagodny, ma zero agresji, jest ufny i przyjazny. Nadal oczekujemy na konkrety. Co do propozycji karmy - psiak je naprawdę wszystko i w dużych ilościach. Mogę się umówić na priva i przywieźć karmę. Quote
bajk21. Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 bric-a-brac, podawaj nr. tel. do mnie ja tak uzgodniłam z Panią Basią i pies zostanie wyadoptowany na mnie. Jego zdjęcie ma być również u mnie na stronie. Pozdrawiam Quote
Kaas1 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 No to super, dzięki bajk21 za współpracę :) może coś wreszcie drgnie w tej sprawie........ Quote
bric-a-brac Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Pani Jolu, wielkie dzięki, podaję w ogłoszeniach Pani nr :) Kaas, zdjęcia nie muszą być superprofesjonalne. Wystarczą nawet komórką, ale robione z perspektywy innego psa, tak, żeby było go widać od przodu z boku, ale nie z góry. Te są kiepskie do ogłoszeń, kilka zamieściłam dzisiaj, ale do ogłoszeń potrzeba lepszych zdjęć. Spróbuj jak będziesz nawet komórką cyknąć, tylko tak, żeby było z "kucnięciem" ;) I żeby buzię mu było widać ;) http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=264627796&Guid=12e7cfbd-86d0-a20b-2653-d03fffffc6e2 http://www.offer.pl/show.php?id=9056 http://e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie_@!WQsasf19I872/20797/duzy_-lagodny-psiak-szuka-domu/ http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,28868,Lw==.html Quote
Kaas1 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 Teraz zrobiła się ładna pogoda, może da się jakoś te zdjęcia porobić i psiak będzie stał spokojnie..... Może w weekend dam radę. Dzięki serdeczne za ogłoszenia....... Quote
paros Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 zrobiłam trochę ogłoszeń w necie, może ktoś zadzwoni? :roll: Quote
bea100 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Kaas1: witaj, jak rozumiem Ty to koordynujesz cioteczko, więc proszę podaj mi na bea100@poczta.neostrada.pl numer konta do siebie i dane (przelewam przekazem pocztowym). Trzeba jak widzę pomóc. Wyślę parę groszy na karmę i witaminy dla tego pieska, na tabletki na robale też. Jeśli nie kłopot dla Ciebie by przekazać pieniądz jego opiekunce. A może lepiej zakupisz i przekażesz jej od razu i karmę i witaminy i tabletki? Bo przyznam, że tak bym zdecydowanie wolała... Quote
Kaas1 Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Bardzo dziękuję za dobre serce. Ale chyba bardziej sensowne byłoby przekazanie informacji opiekunce psa. Pogadam z nią dzisiaj i napiszę co zostało ustalone. Na podany adres. Przepraszam, że dopiero dziś odpisuję, post był wczoraj ale z panią Basią się nie widziałam od kilku dni. W pracy mam ostatnio horror. Wiem, że ona coś działa na własną rękę. A może byś spróbowała skontaktować się telefonicznie z nią i spytać czego potrzebuje? Jesteś wydaje mi się osobą niezmiernie kompetentną w zakresie wiedzy o dużych psach:))))).Może jej coś poradzisz? Bo wiem, że jej jest dość trudno to wszystko ogarnąć...... Quote
bea100 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Dobrze, zadzwonię do Pani Barbary jutro. Jak rozumiem dobre słowo też stanowi. Kaas1- z ważkich powodów zdrowotnych liczyć na moją pomoc inną niż ta co napisałam, nie można. Quote
bea100 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Dzwoniłam. Przemiła osoba. Nasiliła się u niej astma i choruje, piesek jest w Fundacji Maja. Jest podobno szansa na DT (dom?), pani Barbara nie wie dokładnie. Wzruszyła mnie ta rozmowa, Pani Basia sama nie ma a dzieli się ostatnią kromką chleba z potrzebującymi...no wielki mój szacunek. Będę dzwoniła tam jutro, tak się umówiłam. Może będę więcej wiedziała co z pieskiem. Quote
Kaas1 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Właśnie, ja też czekam na informację. Z tego ,co mówiła to są szanse na pozytywne załatwienie sprawy. puk puk w niemalowane drewno, aby nie wykrakać...... Quote
Kaas1 Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 czy ktoś może jutro za zwrotem kosztów paliwa przewieźć pieska z Warszawy do Żyrardowa po kastracji? Wszelkie informacje pod telefonem pani Basi...... Quote
bea100 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Dziękuję Wszystkim Kochanym Cioteczkom za pojwienie się i pomoc na tym wątku. Transport - odwołuję. W skócie- mam takie wieści: pies wkrótce trafi do (wymarzonego) DS. A jutro czeka go kastracja. Cioteczki: Jedno co mnie jeszcze (bardzo) martwi, po rozmowie z panią Basią...ona nie umie sobie poradzić z tym sąsiadem, a już zwłaszcza jak pijany, grozi jej itd...ona się boi...potrzebuje wsparcia i wiedzy...może ktoś by zadzwonił i coś poradził jej fachowo jak i co ma robić i jak się zachować...to bardzo delikatna osoba qrcze... Quote
Recommended Posts