olico Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 ktoś się orientuje, w jakich przypadkach organizator zwraca? W regulaminie nie znalazłam.... a chyba powinno być. Będę wdzięczna za informacje. Quote
Hawanka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 z tego co wiem to związek nie zwraca pieniązków...Znajoma z przyczyn losowych nie mogła jechac na wystawe (termin wystawy w związku z tragedią w smoleńsku był przesunięnty)w tamtym roku i związek nie oddał niestety ... Quote
FLY Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 w takim wypadku, że masz zgłoszonego ale nie dojechałaś to na bank Ci nie zwrócą. Tak to by se każdy pozapisywał na wszystko co się da, a potem popatrzymy jaka konkurencja, jaka kondycja, warunki itp..i może pojedziemy może nie. Zazwyczaj przy ogólnych info o danej wystawie, kosztach, terminach jest napisane do kiedy (często do ostatecznego terminu zgłoszeń) i w jakiej formie (np tylko osobiście) i z jakich powodów można ubiegać się o anulowanie zgłoszenia. Quote
olico Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='FLY']w takim wypadku, że masz zgłoszonego ale nie dojechałaś to na bank Ci nie zwrócą. Tak to by se każdy pozapisywał na wszystko co się da, a potem popatrzymy jaka konkurencja, jaka kondycja, warunki itp..i może pojedziemy może nie. Zazwyczaj przy ogólnych info o danej wystawie, kosztach, terminach jest napisane do kiedy (często do ostatecznego terminu zgłoszeń) i w jakiej formie (np tylko osobiście) i z jakich powodów można ubiegać się o anulowanie zgłoszenia.[/QUOTE] sytuacja troszkę inna - zapisałam się, zapłaciłam, zgłoszenie nie zostało przyjęte Quote
Talagia Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 W tej sytuacji powinni zwrócić. Ja zgłosiłam kiedyś psy na wystawe 2xCACIB, zarezerwowalam hotel, dostalam potweirdzenie mailowe, dzwonilam i wszystko bylo ok. Dopiero jak pojawil sie spis wystawcow to sie okazalo, ze nas nie ma :/ No ale pieniazki odebralam po 3 miesiącach osobiscie na innej wystawie... Z tym, ze to byla wystawa zagraniczna. W Polsce nie powinno byc problemow z przelewem :) Quote
Agasia Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Przeciez w takiej sytuacji przelalas pieniadze 'za nic' - musza oddac :) Quote
Mona Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Agasia napisał(a):Przeciez w takiej sytuacji przelalas pieniadze 'za nic' - musza oddac :) No jak widać nie muszą a w każdym razie mają opory przed oddawaniem. Ja mam teraz taką sytuację że przypadkiem opłaciłam wystawę dwa razy(jadę z jednym psem a opłata poszła jak za dwa). Dzwoniłam do oddziału i pani która odebrała stwierdziła że tak,tak oddamy.W sumie musimy oddać ALE dopiero przy rozliczeniu wystawy,a tak wogóle to ona nic nie wie,księgowej akurat nie ma i proszę dzwonić kiedy indziej. Ręce opadają. Czy to tak trudno odesłać po prostu nadprogramową wpłatę na konto z którego przyszła ? Nie bardzo uśmiecha mi się czekać na 100 zł miesiąc lub dwa,bo wtedy pewnie skończą rozliczać wystawę. Quote
Igam Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Na wystawę w Katowicach przez pomyłkę była przelana za duża kwota. Oddali nadpłatę w kasie bez najmniejszego problemu (ale na zgłoszeniu było napisane ile do zapłaty, a ile zapłacono). Quote
Mona Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Igam napisał(a):Na wystawę w Katowicach przez pomyłkę była przelana za duża kwota. Oddali nadpłatę w kasie bez najmniejszego problemu (ale na zgłoszeniu było napisane ile do zapłaty, a ile zapłacono). Zazdroszczę. Ja do dziś nie odzyskałam mojej nadpłaty za lutowy Rzeszów.Od wystawy mija miesiąc i nie zapowiada się żebym prędko odzyskała kasę :-/ Quote
Igam Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 My te pieniążki odebraliśmy w kasie na miejscu, na wystawie (w sekretariacie wystawy). Nie prosiłam o zwrot na konto, nawet nie pisałam, że wpłaciłam niechcący za dużo. W dniu wystawy poszłam do kasy, pokazałam potwierdzenie zgłoszenia psa, gdzie było napisane ile zapłacono, a ile faktycznie powinno być. Dostałam 30 pln do ręki i już :) Mam nadzieję, że i Tobie w końcu oddadzą. Quote
Mona Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Igam napisał(a):My te pieniążki odebraliśmy w kasie na miejscu, na wystawie (w sekretariacie wystawy). Nie prosiłam o zwrot na konto, nawet nie pisałam, że wpłaciłam niechcący za dużo. W dniu wystawy poszłam do kasy, pokazałam potwierdzenie zgłoszenia psa, gdzie było napisane ile zapłacono, a ile faktycznie powinno być. Dostałam 30 pln do ręki i już :) Mam nadzieję, że i Tobie w końcu oddadzą. Ja dzwoniłam i pisałam jeszcze przed wystawą i nikt mi nie zaproponował zwrotu na wystawie.Od razu było że nie mam co marzyć bo szybkim zwrocie bo mają "urwanie"głowy :cool3: Też liczę że w końcu oddadzą,ZK Rzeszów ma mnie chyba już dosyć ale nie odpuszczę :p Quote
Igam Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ja normalnie to też bym mailowała i prosiła o zwrot na konto, ale tu, na Dogomanii (na wątku wystawowym właśnie), przeczytałam, że można iść do sekretariatu wystawy, co też uczyniłam ;) Quote
Recommended Posts