Jump to content
Dogomania

Kundle bure czyli TOŚKA, PUŃKA i przyjaciele :)

Recommended Posts

Posted

Oj wyszalała się :) Ale wprew pozorom nie wczoraj ale dzis
Dziasiaj tez zaczelismy dzien od cwiczenia agility (Olcha byla z nami wiec ma zdjeicia :) )a potem pojechalismy na Pola i tu si ezaczelo szchody....
Toska na widok dogow oszalala tzn warczała szczekała (nie wiedziałam ze potrafi ;) ) i kłapała zebami :( ale w czasie 1,5 godziny jak tam bylismy zrobila pewne postepy - po pierwsze pozwolila nam podejsc blizej dogow a potem nawet pozwalala im d siebie podchodzic )

W rezultacie.... Tośka w metrze spała.. w tramwaju spała... wrocila do domu zjadla dwie miski zarcia i ..... poszla spac :D

• Replies 807
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyszła pora na zdjecia z wczorajszego wypadu na działkę :multi:
Psice tak jak ja działkę uwielbiają :loveu: wiec bawiły sie świetnie

:crazyeye:

Posted

Widać, że szczęśliwe :) Tosia sobie zrobiła wstęp do agility :evil_lol: A Ola to się obija, daaawno jej nie było nawet w swojej galerce, nie mówiąc o zdjęciach :mad:

Posted

[quote name='Loona'] A Ola ze swoimi? :evil_lol:

Bałdzo smiesne! :mad:

[quote name='anea'](Olcha byla z nami wiec ma zdjeicia :) )a potem pojechalismy na Pola i tu si ezaczelo szchody....
Toska na widok dogow oszalala tzn warczała szczekała (nie wiedziałam ze potrafi ;) ) i kłapała zebami :( ale w czasie 1,5 godziny jak tam bylismy zrobila pewne postepy - po pierwsze pozwolila nam podejsc blizej dogow a potem nawet pozwalala im d siebie podchodzic )

Mam....kiepskie....bo sportowe moim aparatem przy takim oświetleniu w ogóle nie wychodzą :shake: Prędzej filmiki :cool3: Ale musisz je najpierw zatwierdzić :evil_lol:

[quote name='Kati']
Niezła sztuczka :)

Nominowałam to zdjęcie do konkursu marcowego :cool3:

[quote name='Loona']Widać, że szczęśliwe :) Tosia sobie zrobiła wstęp do agility :evil_lol: A Ola to się obija, daaawno jej nie było nawet w swojej galerce, nie mówiąc o zdjęciach :mad:

OLA SIĘ NIE OBIJA OLA CIĘZKO PRACUJE :evil_lol:

Posted

[quote name='anea']CZY ZNACIE KOGOŚ KTO MA/HODUJE GWARKA??? Zbieram info na ten temat a w necie mówiac szczerze niewiele znalazlam :shake:

Miałam/hodowałam papugę kakadu.
Zanim ptaszysko ze mną zamieszkało - zastanawiałam się nad gwarkiem właśnie.
Wiem tyle:
- plusy: świetnie imituje wszelakie odgłosy
- minusy: koszmarnie rozpryskliwe odchody (papuzie przy nich to zwarte, twarde gówienka), to spore ptaszysko, więc podczas pierzenia się jest w pokoju w którym przebywa mnóstwo pyłu (z tutek, w których rosną pióra).

Posted

hahahahahahahahahahahahah :)

Wszystkie zdjecia i filmiki mozesz wrzucac - jak bedzie cos razacego to najwyzej wprowadze cenzure :)

Miałam/hodowałam papugę kakadu.
Zanim ptaszysko ze mną zamieszkało - zastanawiałam się nad gwarkiem właśnie.
Wiem tyle:
- plusy: świetnie imituje wszelakie odgłosy
- minusy: koszmarnie rozpryskliwe odchody (papuzie przy nich to zwarte, twarde gówienka), to spore ptaszysko, więc podczas pierzenia się jest w pokoju w którym przebywa mnóstwo pyłu (z tutek, w których rosną pióra).

Niestety wszyscy mi gwarka odradzaja a szkoda bo to chyba pierwsze zwierze o które upomina si emoja mama tzn to ona bardzo chce gwarka i ja zbieram dla niej informacje

Posted

[quote name='Loona']Jasne, w to nie uwierzę :diabloti:

[quote name='anea']hahahahahahahahahahahahah :)

:obrazic: :obrazic: :obrazic:

Wszystkie zdjecia i filmiki mozesz wrzucac - jak bedzie cos razacego to najwyzej wprowadze cenzure :)

Niestety wszyscy mi gwarka odradzaja a szkoda bo to chyba pierwsze zwierze o które upomina si emoja mama tzn to ona bardzo chce gwarka i ja zbieram dla niej informacje

Ok będę wrzucac bez cenzury :cool3: Ale ostrzegam, że na jednym filmie na koniec chyba lądujesz na kolanach....

Posted

Wyszłyśmy dzis z Toska z domu przed 8 wrociłysmy po 14, jak juz pisalam Tośka po powrocie wtranzoliła (lubie to sloww :razz: ) miche i od tamtej pory ŚPI (to juz jakies 6 godzin) od czasu do czasu tylko zmienia poslanie :evil_lol:

Jeszcze kilka zdjec z dzialki

Miłość?? Raczej przemoc :mad: Tośka Heka bardzo lubi ale czuje przed nim ogromny respekt a on tak sie za nia stesknił ze przez dwie godziny nie dał jej spokoju, choc ona miała go zdecydowanie dość :cool3:

T:"Kurde no zabierzcie go wreszcie ode mnie :angryy: "

T:"Odczepisz sie wreszcie!!! Nie widzisz że jestem zajęta?!?!?! :mad: "

Posted

Ahaha Loona świetnie to ujełaś :evil_lol:

Uwaga uwaga wstawiam zdjęcia bez cenzury, obrabiam pokolei jak lecą :eviltong:

Aha i jeszcze chciałam sprostować wcześniejsze słowa Anety. Swietnie im szło, wykonywały wszystko bezbłędnie, najlepiej z całej grupy i nie wiem co robią w tej początkującej grupie. Aneta również ładnie chwaliła Tośkę i nawet dawała jej obgryzać sobie palce jak już smaczków zabrakło :evil_lol:

Troszkę się naczekałyśmy na Panie instruktorki :roll: Zaczęło się z kwadransem akademickim :roll: Musiałam to napisać bo nie cierpię spóźnialstwa.

Potem było ćwiczenie kółeczek robionych na odpowiednią stronę, odpowiednią ręką i generalnie nie można BYŁO BYĆ MNĄ i mylić stron...więc tak o to moje ambicje runęły :evil_lol:

Posted

moon_light napisał(a):
aaaale piękny ten Hek :loveu:Przypomina mi malinois'a(chyba dobrze napisalam:p)

Zdjęcie "z ogonem" ekstra!

JA to nigdy nie wiem jak to się pisze i wymawia :oops: To zawsze mówię, że to ow, belgijski :eviltong:

Posted

[quote name='moon_light']aaaale piękny ten Hek :loveu:Przypomina mi malinois'a(chyba dobrze napisalam:p)

Zdjęcie "z ogonem" ekstra!
DOKŁADNIE :) Ja sie na owczarkach belgijskich za bardzo nie znałam ale jak pojawił sie Hek to wydał mi sie strasznie podobny do jakiejs rasy, poszukałam i wyszło na to ze najblizej mu do OB malinois'a :)

Zobaczcie jak sie chłopak ładnie bez jajek prezentuje ;)

Posted

[quote name='olcha']JA to nigdy nie wiem jak to się pisze i wymawia :oops: To zawsze mówię, że to ow, belgijski :eviltong:
Hahhaha okropna nazwa:P jezyk polamac mozna:D
ps.Ja kiedyś nie wiedzialam jak sie mowi AGILITY:oops:

[quote name='anea']DOKŁADNIE :) Ja sie na owczarkach belgijskich za bardzo nie znałam ale jak pojawił sie Hek to wydał mi sie strasznie podobny do jakiejs rasy, poszukałam i wyszło na to ze najblizej mu do OB malinois'a :)

Zobaczcie jak sie chłopak ładnie bez jajek prezentuje ;)

Baaadzo fajni jest! Z jajkami czy bez!
I ma uroczą "maske" na pyszczku- jak myszka miki;)
Czyj to psiak?

Czekam na reszte agilitowych zdjec:cool3:

Posted

Pozwoliłam wiec cenzury nie bedzie aleeeeeeee w przyszlosci lepiej mnie wycinaj bo nie potrzebnie psujesz zdjeicie ;)

To ja na dobranoc jeszcze udowodnie że Puńka umie biegac :D

i Puńka uśmiechnieta

Posted

Hek to pies mojego działkowego sąsiada - dystyngowanego starszego Pana - wzioł go w zeszłym roku ze schroniska i teraz wszyscy mamy problem :) (Hek lub latac po wsi albo przynajmniej siedziec u nas na dizłce zamist na swojej - choc ma ponad dwa hektary do biegania)

Posted

[quote name='moon_light']Hahhaha okropna nazwa:P jezyk polamac mozna:D
ps.Ja kiedyś nie wiedzialam jak sie mowi AGILITY:oops:

Ahhahaha jaaaaa też! Naczytałam się o agility [czyt. agility] na dogomani i potem przeżyłam szok na wystawie jak usłyszałam głos z głosników "Zapraszamy na pokazy adżiliti" :rofl:

[quote name='anea']Pozwoliłam wiec cenzury nie bedzie aleeeeeeee w przyszlosci lepiej mnie wycinaj bo nie potrzebnie psujesz zdjeicie ;)

To ja na dobranoc jeszcze udowodnie że Puńka umie biegac :D

i Puńka uśmiechnieta

Nie będę Cię wycinać bo jesteś nieodłączną częścią tych pięknych zdjęć!

Punia moja ulubienica :loveu: A wiecie co? Padłam ze śmiechu jak Puńka coś jadła u Anety w domu....i się tak tym zmęczyła, że aż się zasapała i musiała się położyć :loveu:

Posted

[quote name='anea']w przyszlosci lepiej mnie wycinaj bo nie potrzebnie psujesz zdjeicie ;)

O tak by było jakbym Cie wycinała :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Wiesz co ... to juz chyba lepiej jak mnie nie wycinasz :P (z drugiej strony sa rozne fajne programy - mogłabys mnie chociaz troche zwezic albo cus w tym stylu ;) )