Jump to content
Dogomania

Kundle bure czyli TOŚKA, PUŃKA i przyjaciele :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='anea']do niczego si enie przyznam, niczego mi nie udowodnisz :eviltong: poprostu jestesmy GENIALNE (szkoda tylko że to sie na chemii nie objawilo :cool1: )

rzucisz dobrą stawkę to się zastanowię :razz:

Kurcze ja to w niczym genialna nie jestem :cool1:

Yyyy alee to Ty sprzedajesz ja kupuję więc czekam na propozycję :evil_lol:

O taki chce:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

A teraz moje potwory mówią DOBRANOC
( ja chyba też bo muszę sie uczyć :roll: )

:turn-l: :turn-l: :turn-l:

Puńka jest the best!

A co się Tośce nowe posłanie nie podoba?

• Replies 807
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

uwielbia nowe ale stare..... zawqsze pozostanie w jej sercu :)
OLa na ten seson juz nic nie uszyje bo teraz sesja a potem to juz po zimie.... ale moze w wakacj cos stworze i na zime beedzi e jak znalazl :)

Posted

I jeszcze kilka z nowym kolegą ... ale ten snieżek był fajny...

Komputer mi wariuje - stąd ciągłe literówki :(
Internet mi wariuje - niektóre strony sie nie otwieraja
i do tego nie wszystkie zdjęcia na fotosiku sie mi nie otwieraja.... :angryy:

Posted

[quote name='anea']uwielbia nowe ale stare..... zawqsze pozostanie w jej sercu :)
OLa na ten seson juz nic nie uszyje bo teraz sesja a potem to juz po zimie.... ale moze w wakacj cos stworze i na zime beedzi e jak znalazl :)

Obiecanki cacanki :obrazic: ;)

Wkurzają mnie te reklamy :angryy: pod OLA podpięły się siakieś akumulatory :lol:

[quote name='anea']I jeszcze kilka z nowym kolegą ... ale ten snieżek był fajny...

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: CO TO??? :scared:

Posted

w tej chwili to ja tez nie widze.... ale to moze byc wina mojego komputera wiec Wy powinniscie widziec. Poskarże sie muszę jutro wstać przed 6 bo ktoś sobie egzamin na drugim koncu Warszawy o 8;30 :(

Posted

anea napisał(a):
w tej chwili to ja tez nie widze.... ale to moze byc wina mojego komputera wiec Wy powinniscie widziec. Poskarże sie muszę jutro wstać przed 6 bo ktoś sobie egzamin na drugim koncu Warszawy o 8;30 :(

Nie wkurzaj mnie :angryy: Ja tak codziennie przez 2 lata wstawała :angryy: (no chyba, że nie dałam rady się podnieść :evil_lol: )

Ale współczuję i tak :glaszcze: Będzie dobrze! Sio z dogomani!

Posted

mam ważne pytanie: JAKIE SĄ OBJAWY CECZKI???
Z Puńką nigdy nie było problemu natomiast na to pierwsza cieczke Tośki czekam i czekam i boje sie ze w koncu ja przegapie :(
Opowiem co i jak...Tośka sie lize ciagle...juz mialam lecec do weta ze znwu chora (moze trzeba bedzie) ale postanowilam sie wstrzymac bo:
srom ma jakis taki duzy i rozowy
na spacerach ciagle wacha wacha i wacha i ciagle obsesyjnie wacha :roll: (jak by czekog/kogos szukala)
a do tego jakas taka melancholijna sie zrobila - ciagle wzdych i popiskuje... domaga sie pieszczot
tak spedzila caly cwartek .. z przerwami na wzychanie :lol:

Dzielcie sie swoimi doświadczeniami bo jak to nie cieczka to musze rozbić skarbonkę i leciec do weta :angryy:

Posted

ponaciskalam poogladalam (tylko mnie za zoofila ne bierzcie - to bylo konieczne :roll: ) i wypatrzylam krew JEST CIECZKA :multi:
Tosia stała sie kobietą :eviltong:

Posted

Dobrym sposobem jest pies w domku :evil_lol: Figaro bezbłędnie wyczuwa cieczkę zanim jeszcze będą widoczne objawy, wtedy widocznym objawem jest Ciułek nieodstępujący danej suki na metr z noskiem wiecie gdzie :shake:

A inny sprawdzony sposób mojej mamy to "smyranie" (łaskotanie w wiadomych okolicach), jak ogonek się unosi to ona jest chętna :evil_lol:

Posted

Widzę ze wszystko się rozstrzygnęło zanim odnalazłam artykuł, który mi przysłała koleżanka gdy tuż przed wakacjami miałam ten problem i zielonego pojęcia na ten temat.
w Nowofunland jest artykuł "Jej pierwsza cieczka" Może włączy Ci się ten link.

e-mail: avalonki@wp.pl lub Magorzata Nowak

Zobacz :

Kąpiel i strzyżenie nowofundlanda Jej pierwsza cieczka Pielęgnacja uszu i oczu Strona główna portalu: www.nowofundland.pl

Posted

A wiesz LOONA co zastanawia... psy chyba wiedza ze Toska to jeszcze dzieciak bo ja olewaja tzn jak jestesmy na spacerze to obwo****a ostro punke a toske nawet nie spojrza
A unka przeciez juz cieczki miec nie moze ;) nawet jak by bardzo chciala

CZOKO bardzo dziekuje artykul i tak sie przyda :)

Ta cenzura jest momentami dobijajaca

Posted

Buahahahhahahaha posikałam się ze śmiechu jak czytałam objawy Tośki cieczkowej :roflt: Opisałaś to bezbłędnie :roflt:

GRATULUJĘ!

To kiedy sterylka?

Posted

Sterylka rawdopodobnie w maju :) w sam raz bo pewnie splyna mi pieniadze :D
A Tośka naprawde sie melancholijna zrobila wzdych wzdych i wzdych :)

Posted

anea napisał(a):
Sterylka rawdopodobnie w maju :) w sam raz bo pewnie splyna mi pieniadze :D
A Tośka naprawde sie melancholijna zrobila wzdych wzdych i wzdych :)

A w marcu nie będzie akcji sterylka? W tamtym roku byla i z tego co słyszałam w tym ma też być, w okolicach 24 marca w większości lecznicach sterykla będzie tańsza lub nawet za free. W tamtym roku fundacja Arka to organizowała z tego co pamiętam, to by jeszcze trzeba było poczytać...

Posted

owsem bedzie akcja i nawet mialam nadzieje ze sie alapiemy ale nic z tego :(
Jesli nie sterliujemy przed pierwsa cieczka - a ja nie jeste do tego przekonana- to najbezpieszniej jest poczekac az macica dojdzie do siebie ;) po cieczce czyli najlepiej tak2-3 miesiace od cieczki. W związkuz tym sterylizacja Tośki wypada na maj :)

Posted

Heeelo jest tam ktos ?? :)
Olch agdzie Ty sie podziewac ja Ci tyle wiadomosci na gg zostawilam ze cala noc bedziesz czytac ;)

nie mam aparatu sa sobie stare zdjecia przynajmniej powstawiam :D
Mama sie pakuje... psy maja nie wchodzic na folie "bo wszystko będzie w sierści"

T:"Przeciez nei wchodzę... wiec co sie gapisz?!"

T:"Łapa?? jaka łapa?!?!?! NO dobra rzeczywiscie... ale jak maminaczej zabrac moje zabawki??? " - ciekawe skąd sie ta wziely...

po paru minutach...
T:" ooooo kurde przyłapała mnie:("

T:"Udam że jej nie widzę...ani nie słysze...może pozwoli mi zostać"

Posted

dkladnie tak zawsze jest ) ja juz sama nie wiem czemu si eczepiam ;)
w czwartek nawiedzi mnie Ola z aparatem wiec zarzucimy was zdjeciami i moze filmami - pochwlimy si eco umiemy :)

Posted

anea napisał(a):
dkladnie tak zawsze jest ) ja juz sama nie wiem czemu si eczepiam ;)
w czwartek nawiedzi mnie Ola z aparatem wiec zarzucimy was zdjeciami i moze filmami - pochwlimy się co umiemy :)

:multi: :multi: :multi: jupiiii, będą nowe zdjęcia :multi:
Szkoda tylko, że filmiki mi się zwykle nie ładują, albo buforują niewiadomo ile :-( Ale będą zdjęcia :multi: