Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pepe przyjechał do mnie z tzw. hodowli, ponad 300 km. Piesio nie ma jeszcze roku, ale już począł się mężczyzną :p i czasem znaczy teren, co denerwuje mojego rezydenta. Pepe nie jest dzikusem, szybko zrozumiał co to dom, dzieci, spacer itd.
Chcę też sprawdzić, czy ataki kaszlu, które miewa od czasu do czasu to coś z tchawicą.

Na razie nie jest do adopcji, bo mnóstwo nieciekawych osób do mnie pisało a ja boję się hodofffców :shake:
Muszę chłopaka wykastrować przed wydaniem do DS. Szukam mu najlepszego domu pod słońcem, najchętniej dogomaniackiego :)

Uploaded with ImageShack.us

Posted

[quote name='mshume']Mam nadzieję,że ty nie będziesz pytać, jak ludziska z gumtree: a jakbym 300 zł dał to odda pani 'niekajstrowanego' ;)[/QUOTE]

na gumtree najwięcej oszołomów jest ;) jak znalazłam astka, to mi bezczelnie wysyłali zdjęcia suczek jeszcze z dogo i twierdzili że to ich pies, szok :roll:

Posted

Pepe jest cudny cudak lizawka, gdyby nie mój TZ, to by pewnie u mnie został, bo z moim kudłatym trzyma sztamę, a tak to szukamy domku i myślę,że już coś się wykluwa ;) Tak, Małgosiu to cziłek długowłosy :)

Posted

Podeśle Wam potem co lepsze kawałki z zapytań ;)[quote name='Asior']eeetam, mój ulubiony tekst to, ze mieli psa ale musieli co "USPAĆ u WETERYNIARZA"

już nie mogę się doczekać :)

Posted

i już w poniedziałek będzie u mnie na DT :)
jednak muszę skombinować bazarek na transport dla niego, bo mshume zapłaciła stówę za transport do niej :(
Mam nadzieje, że uda mi się coś wystawić.....

Posted

Romenka, napisz więcej o sobie, inne malizny rasowe szukają domów, ale tylko najlepszych :). Pepe pojechał do Asior, bo mój psiak stresował się drugim niekastrowanym samcem w domu. Asior ma cziłke i zna się na tych typach ;)

Posted

O mnie?:) Mieszkam w Serocku. Mam domek ogrodzony i dwójkę dzieci- wiek 1,5 i 3,5lat. Mam psa -Romcię.
Miałam niedawno wziąć Rubina z wątku yorków niestety poszedł do adopcji mimo żebył zaklepany przeze mnie jednak z niewiadomo jakich przyczyn wydali go chć z Basią byłam w stałym kontakcie i szukałyśmy transportu da Niego do mnie (być może przeszkodą był właśnie transport!!!!!) SZKODA BARDZO. Mi zależy na małym piesku nawet im mniejszy tym lepiej. Jeśli chodzi o dzieci to bez obaw o nie bo krzywdy nie zrobią psu. Muszę być pewna że psiak NADAJE SIĘ DO DZIECI. Coś jeszcze?

Posted

Wiesz, opiekun zawsze wybiera dom wedle swego uznania, nie ma czegoś takiego jak 'zaklepanie psa' ;) Mozesz mi napisac pw cos wiecej o Romci, jak długo psiak zostawałby sam. Dlaczego im mniejszy pies tym lepiej? Masz malutkie dzieci, nie boisz się,że zrobią psiakowi krzywdę? Kto robił u Ciebie wizytę i może mi coś przekazac tak 'obiektywnie'?

Posted

Wiesz uzgodniłam z TZ że mogę wziąć psiaka ale musi być mały dlatego szukam malutkiego.TZ nie jest zachwycony pomysłem wzięcia nowego psiaka ale dał mi wolną rękę jednak obowiązek psa spada na mnie. Dzieci się nie obawiam bo uczę ich szacunku do zwierząt. Zuzia najmłodsza moja pociecha kocha wszystkie zwierzęta i żadnemu nie robi krzywdy Kubuś znowu nie za bardzo wydaje zainteresowania nowym zwierzakiem w domu bo martwi się o Romę że " będzie smutna" więc myślę że jak na 3,5lniego chłopca jest to bardzo mądre podejście. Jeśli chodzi o Robina psiak był dokładnie zaklepany i wszystko uzgodnione to pani która prowadzi tą funcje była nie wporządku nie informując mnie ani Basi1968 o tym iż wcześniej dzwoniła do mnie i mówiła że pieska na pewno mi wydadzą. Romka jest małą sunią taki kundelek wszystkich ras ;) Psiak wcale nie zostawał by sam bo ja jestem ciągle w domu. Myślę że wiele osób z dogo poświadczyło by że u mnie psu krzywda się nie stanie.Do Serocka przeprowadziłam się niedawno a wcześniej mieszkałam w Warszawie. Kiedy tam mieszkałam było kilka osob z dogo potem po tym jak uspałam Diankę moja znajomość z dogomanią urwała się z przyczyn osobistych (możesz poczytać o tym na wątku Dianki)