Ingrid44 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 No i znalazlam malucha ! :) Straszna bidulka . Kora pisala do mnie w sprawie transportu wiec jeszcze na wszelki wypadek i tu napisze ze brat zawiezie malucha z Wroclawia do Krakowa ,oczywiscie za darmo. Jezdzi w kazdy poniedzialek wczesnie rano,wiec nie ma problemu. Poniewaz to jeszcze maly szczylek dobrze by bylo zeby byl w jakims kontenerku bo moze sie posisiac albo zwymiotowac a to samochod pasazerski i ciezko wyczyscic siedzenie z takich "atrakcji" . Quote
feliksik Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 przepraszam, że sięwcinam, ale nie warto pokazać małego we Wrocku, jak on tam jest specjalistom - z tego co widziałam na wątkach to właśnie we wrocławiu są już doświadczeni w takich sprawach. ulvhedinn już o tym wspomniała a jest doświadczona w lekarzach chyba we Wrocku Quote
kora78 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 prosze wiec o szukanie kogos we wrocku na kilka dni dla niego. nawet na te 7 rano np do wrocka nie zdaze go odwiezc. trzeba go chyba przenocowac we wrocku, przy okazji ten wet tam. ale wekendowo jest chyba drozej? jak nie zdazymy, to moze jechac za tydz w pon, wg mnie... bede w poludnie Quote
taks Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Pomysł aby pokazać malucha specom we Wrocławiu jest moim zdanem bardzo rozsądny. Niestety Kraków nie ma takich możliwości diagnostycznych jak Wrocek. Skoro psiak i tak bedzie na miejscu to taka okazja juz sie może nie powtórzyć. Dra Orła bardzo cenię ale niestety nawet Salomon z fusów nie wymysli co psu dolega bez np. tomografii (gdyby takowa okazała się potrzebna). No i jednak chyba w tym wypadku konsultacja u weta specjalizującego sie w neurologii też by się przydała... Marzy mi się taki scenariusz, że piesek już z postawioną diagnozą jedzie do DT pod Kraków i tu pod okiem dra Orła kontynuuje leczenie:roll: Czy już klaruje się kto będzie skarbnikiem pieska? Przelew na ew. wrocławskie wydatki u wetów moge zrobic w kazdej chwili - prosze tylko o sygnał i nr konta Quote
diuna_wro Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 myślę, że najlepiej kliniki wrocławskie. dr Wojciech Atamaniuk 071 320 5346 ataman@ozi.ar.wroc.pl dr Janusz Bieżyński 071 320 5344 biezyn@ozi.ar.wroc.pl Quote
diuna_wro Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 naamahschild jest studentką wet, mieszka niedaleko klinik, może coś poradzi, zna lekarzy Quote
kora78 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 skarbnik... hmmm na pewno ja nie moge, mam za duzo juz dogomaniackich finansow na sobie i nie wyrobie. kizimizi tez nie, bo pisze z Anglii. moze ktos z krakowa, skoro piesek jedzie tam pod ich skrzydla? a moze ktos inny zgodzi sie zajac finansami Gizmo?? dzis sroda, szukamy wiec dt do poniedzialku dla niego, we Wroclawiu, u kogos, kto moze latac z nim po wetach, poswiecic na to czas, przed wekendem. poradzcie mi, do kogo pisac, kogo prosic? napisze do namaschild... jeeeezu co za nazwa ciezka... ;) Quote
kora78 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 RUTA93 napisał(a):Przybyłam tu z jamniczego wątku. Coś dorzucę na malucha, na razie 25 zł - potem zobaczymy. Tylko wyciągnijcie już go z tych zmrożonych kafli, błagam. dziekujemy!! :) Ingrid44 ogromne podziekowania za umozliwienie tego transportu! to ogromna pomoc! logistyczna, bo nie trzeba kombinowac, i finansowa :) Quote
feliksik Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='diuna_wro']myślę, że najlepiej kliniki wrocławskie. dr Wojciech Atamaniuk 071 320 5346 ataman@ozi.ar.wroc.pl dr Janusz Bieżyński 071 320 5344 biezyn@ozi.ar.wroc.pl Diunka dzięki Quote
kizimizi Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Zmienilam 1 post aby byl adekwatniejszy do sytuacji Gizma. A wiec potrzebne sa: 1. kilkudniowe dt we Wrocku aby ktos mogl poswiecic swoj zcas na diagnostyke maluszka, 2. skarbnik, ktory zjamie sie finansami psiaka. Quote
kora78 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 super kizi,ze zmienilas ulvhedinn moze go zabrac na badanie, jesli Niedzielksi bedzie przyjmowal, bo mial wyjechac. ulv sie dowie. do siebie nie moze go raczej wziasc, bo ma sporo psow, co sie nie lubia. szukamy wiec dt, ktore nie bedzie musialo z nim do weta latac, bo ulv moze :) Quote
Basia1244 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Strasznie mi przykro, że nie pomogę, ale pechowo złamałam nożysko w niedzielę i sama ledwo łażę, a mieszkam na 3 piętrze bez windy - o znoszeniu maleńtasa nie ma więc mowy :( jestem nieczynna przez jeszcze 3 i pół tygodnia :( a akurat na tyle, to mogłabym go wziąć, gdyby nie ta noga :(. Zawsze coś musi być :(. Quote
kora78 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Basiu, dziekuje za odpowiedz :) mam lekki klopot z transportem na ten poniedzialek rano. jesli nie znajde dt we wrocku, chocby na sama niedziele, bez badan. na wczesna poranna godzine go nie mam, jak dowiezc. i musialabym go zabrac juz w niedz, a w domu tz z zakazem na jakiekolwiek psy kolejne. czekam na cud z dt, od jutra moge go dowiezc bez problemow w normalnych godzinach. a pani z Wcha jezdzaca do Wrocka moze moglaby w pt go zabrac ze soba autem, ale to niepewne. tylko pt, wekend nie. pn tez nie. aha i kontenerek z wroclawia..... ma ktos pozyzczy na tydzien, zeby w pt brat Ingrid wracajac, mogl go odwiezc?? Quote
kora78 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 240 obejrzen na allegro i jedno pytanie na maila o zasady bycia dt. opisalam, ale podalam,ze niebawem jedzie na dt prawdopodobnie. nic od siebie tam nie bylo, nawet wojewodztwa, same pytania. Quote
pucka69 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 może Poker spytajcie? Zrobiłam taki bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/202947-Bazarek-ksi%C4%85%C5%BCkowo-psi-dla-Gizma-do-10-marca?p=16377463#post16377463 Quote
terierfanka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Dostałam pw z prośbą o dt na 4 dni dla Gizmo... teoretycznie nie ma sprawy, ale mam sukę 45kg, która na szczeniora burczała nieco (tzn np.pokazała zęby i pogoniła), no ale to był normalny, hiperaktywny szczenior :lol: a ten to kruszyna taka delikatna, bałabym się troszkę Quote
Sabina02 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Mam na mysli pewna osobe, ktora jest z Wroclawia... Wysle zaraz do niej PM i zapytam o kilkudniowy DT. Quote
BIANKA1 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Jestem Sabinko . Kiedyś mieszkałam 7 km od klinik , ale od 2 lat mieszkam koło Żmigrodu . 60 km od Wrocławia , i nie dam rady z nim jeżdzić . Przykro mi bardzo . Quote
kora78 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='feliksik']a pisałyście do naamahschild? pisalam, nie mam odp Quote
Sabina02 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 BIANKA1 napisał(a):Jestem Sabinko . Kiedyś mieszkałam 7 km od klinik , ale od 2 lat mieszkam koło Żmigrodu . 60 km od Wrocławia , i nie dam rady z nim jeżdzić . Przykro mi bardzo . Nie wiedzialam, sorki... :oops: Od czasu Fryci chyba nie wpadamy na siebie na dogo, a to juz dlugo... Dzieki, ze odpisalas. :lol: PS. A moze znasz kogos z Wrocka, kto moglby przyjac malucha i zajac sie nim na te kilka dni? Quote
Klauzunka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Słuchajcie, bo się pogubiłam i nie wiem na czym stanęło. Jeśli macie kogoś kto z psiakiem polata po wetach ale nie macie gdzie go potem odstawić na te kilka dni do czasu znalezienia transportu do Krakowa - to może przez ten czas pomieszkać u mnie. Zakładam, że nie jest agresywny do suk :) Quote
kora78 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 jest tak: wstepnie zgodzila sie na te kilka dni przyjac do siebie terierfanka, lecz ma sunie onkowata, o ktora troche sie obawia,czy nie bedzie malca atakowac. Klauzunka tez sie godzi przetrzymac go kilka dni jutro planuje dowoz psiaka do wroclawia. czekam na info od ulvhedin, co sie udalo z wetami ustalic, bo z tym jest teraz najwieksza niewiadoma. jesli nie uda sie znalezc terminu u tych 2 wetow na jutro, lub wekend, to warto psiaka zostawic na kolejny tydzien we wrocku, zeby tam poszedl na badania. bo transport w poniedzialki obowiazuje co tydzien, wiec z tym jest najfajniej :) jeszcze taka rzecz, ze jutro wieczorem moze jechac z samego Wcha do Krakowa, cala droge, za darmo. dogomanka z Krakowa znalazla. moze, jesli uda sie wizyte na wieczor jutro zalatwic, to ta osoba odbierze go ode mnie, zawiezie na badanie i zabierze od razu pozniej ze soba do krakowa. wszystko jest tak zagmatwane i nic ne jest na bank pewne. Klauzunka, a Ty gdzie mieszkasz? jaka masz sunie? nie zrobi nic maluchowi? on nie jest agresywny, jest taki... obojetny Quote
Od-Nowa Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 mogę przenocować delikwenta, tylko nie znalazłabym czasu na wożenie po klinikach. Quote
kora78 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Od-Nowa napisał(a):mogę przenocować delikwenta, tylko nie znalazłabym czasu na wożenie po klinikach. ojej, juz 3 propozycje? powiedzcie, czy mozecie go odebrac z pkp jutro lub w wekend i trzymac do poniedzialku, za 10 dni?? Quote
Recommended Posts