kora78 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 daje czadu z ta suczka bez ucha? wiedzialam!!!! :D Quote
Klauzunka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 dokładnie z tą sunią :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
kazik132 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Klauzunka napisał(a):Secia właśnie miałam napisać,że Gizmoldini został przechrzczony na Olinka :) Jestem właśnie po rozmowie z Panią Ewą. Wszystko jest super :lol::lol::lol: Pani Ewa opowiadała, że piesio to straszny słodziak, jest bardzo przytulaśny, bystry:evil_lol: Wczoraj jeszcze miałam doła, ale jak dzisiaj usłyszałam, że Olini dał czadu z 9 m-czną suczką Pani Ewy aż popadały to powoli zaczynam być spokojna:multi::multi::multi: Jutro napiszę co powiedział weterynarz Pani Ewy.No wiadomo! Ja tam się w ogóle nie dziwię!Piesiek po prostu dobrze wychowany, inaczej mówiąc, z dobrego. klauzulkowego domu;):D Quote
marta0731 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 kazik132 napisał(a):Piesiek po prostu dobrze wychowany, inaczej mówiąc, z dobrego. klauzulkowego domu;):D Lepiej bym tego nie ujęła :D A fotki będą jak to Gizmuś się zadomowił z całym stadem? Jak je "ustawia" na pewno? :D:D:D Quote
marta0731 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Gizmuniu samego szczęścia i zdrowia życzę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dla przypomnienia: POST ROZLICZENIOWY [SIZE=2] Wpłacone: Ata 5zł :smile: Taks 300zł :smile: Ruta93 25zł :smile: Marta0731 20zł :smile: paniMysza 10zł :smile: Sabina02 50zł :smile: Gruba Berta 23zł :smile: Pucka69 bazarek 32zł :smile: Pucka69 bazarek 45zł :smile: Pucka69 bazarek 104zł :smile: Jagoda1 30zł :smile: w sumie 644zł [SIZE=2]WYDATKI: Jedynie: Ulvdehinn - 270zł - badania - wysłane 14.III. Klauzunka - zapłaciła 75zł szczepienia + 92zł dojazd = 167zł, ale pokryje sobie koszty z własnego bazarku na Gizma, resztę przeznacza dla Tajgi CZYLI ZOSTAŁO 374ZŁ Z WPŁAT 1-RAZOWYCH Quote
kora78 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 siedze, jak co wieczor na dogo i wchodze w kazdy moj watek z subskrypcji, ktory mi sie podswietli grubymi literami- ze cos nowego ktos napisal. wiec zajrzalam i tutaj. Teraz wyjdzie, ze harpia jestem. Ale wlasnie rozsylam pm z prosbami o deklaracje dla sun, ktore planuje wyslac na dt, mam oferty dt, a deklaracji stalej ani jednej. Jedno dt za 200, drugie za 240zl One tez ze schronu Gizmo... Czy mozna wiec cos uszczknac? .... :oops: watek http://www.dogomania.pl/threads/203169-Fiona-onkowata-mloda-sunia-gryziona-w-schronie-ma-szanse-na-domowe-platne-dt Quote
NikaEla Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 zajrzyjcie też tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/204517-Rudzik-pies-na-1m-%C5%82a%C5%84cuchu-bez-jedzenia-za-kar%C4%99-!!!-Brakuje-120-z%C5%82-%C5%BCeby-pojecha%C5%82-dt. Pilnie szukany jest dt. Quote
marta0731 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='kora78']siedze, jak co wieczor na dogo i wchodze w kazdy moj watek z subskrypcji, ktory mi sie podswietli grubymi literami- ze cos nowego ktos napisal. wiec zajrzalam i tutaj. Teraz wyjdzie, ze harpia jestem. Ale wlasnie rozsylam pm z prosbami o deklaracje dla sun, ktore planuje wyslac na dt, mam oferty dt, a deklaracji stalej ani jednej. Jedno dt za 200, drugie za 240zl One tez ze schronu Gizmo... Czy mozna wiec cos uszczknac? .... :oops: watek http://www.dogomania.pl/threads/203169-Fiona-onkowata-mloda-sunia-gryziona-w-schronie-ma-szanse-na-domowe-platne-dt Tanie te dt... naprawdę szkoda przegapić... Ze świeczką takich szukać, ja też w takim razie Kora harpia jestem, bo też jestem za nimi... ;) Ale tu się muszą wypowiedzieć osoby które wpłaciły dla Gizmo Quote
NikaEla Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Uwaga wrocławscy dogomaniacy!! Mamy MEGA dług do spłaty! Byłam z bros w klinice. Musimy wspólnie WSZYSCY zebrać ponad 5 000zł (nie licząc odsetek). Pierwszą ratę ok 2 000 mamy zapłacić zaraz po Wielkanocy! Kolejne co miesiąc - dwa!!!! To nie jest prywatny dług Magdy, ale dług wspólny-powstały przez lata leczenia wrocławskich bied!!! http://www.dogomania.pl/threads/202503-ulvhedinn-nie-odmawia-DT-ani-pomocy-leczy-karmi.Za-leczenia-ur%C3%B3s%C5%82-mega-d%C5%82ug-%28 Quote
Klauzunka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Jestem po rozmowie z Panią Ewą. Gizmolini był diagnozowany ponownie. Znajomy Pani Ewy jest bardzo dobrym neurochirurgiem. Praktycznie diagnoza ta sama. To czy go będzie to bolało w którymś momencie czy nie - nikt gwarancji nie da. Więc po wrocławskiej diagnozie i konsultacji Pani Ewy ze swoim lekarzem - Gizmo jest jaki jest i tak zostanie. Pani Ewa kocha Gizmulka - to znaczy teraz Olinka - mówi na niego cycuś, milaczek :iloveyou: Ta konsultacja była po to, że jakby istniały jakieś przesłanki, że pies się męczy, że jego stan rzutuje na inne organy, że go boli....to Pani Ewa zrobiłaby wszystko byle Gizmuś miał najwspanialszy komfort życia. Ale zostaje jak zostaje. "Olinek to cudowny psiak i durniami są Ci, którzy go zostawili...." cytuję:lol: Gizmo reaguje, słucha i jest bardzo mądry:multi: Gizmo biega sobie po ogródku, zaczepia Korbę (Korba to półtoraroczna sunia, która serio ma korbę i Pani Ewa zakłada jej większą obrożę, żeby mogła ją złapać,bo nic a nic się nie słucha- na co Gizmo reaguje tak samo i łapie Korbę za obrożę:diabloti:) Pierwszą noc Pani Ewa przespała na kanapie, żeby nie brać Gizmo na górę (tam śpią małe pieski), żeby najpierw poznał dół. Potem wzięła go na górę i pokazala, gdzie ma spać. Za drugim razem po wniesieniu po schodach Gizmo sam poleciał do pokoju gdzie jest jego legowisko i się położył:loveu: Zdjęcia będą ale nie na już, dopiero jak do Pani Ewy przyjadą znajomi z aparatem - porobią i przerzucą jej na komputer:multi: Jak tylko je dostanę wkleję:multi: Ja oczywiście mam nadal poczucie, że zawiodłam Gizmolka, ale to jeszcze troszkę wody musi upłynąć zanim moje synapsy na słowo Gizmo przestaną się nadprogramowo pocić:shake: Bo przegrzewać się będą zawsze:roll: Znajomi Pani Ewy mówili, ze Gizmo ma smutne oczy - ale....u mnie miał 2 pokoje i dwa psy do obrobienia, czego dokonał w 10 minut:diabloti: U Pani Ewy ma 2 piętra i 6 psów i koty ...Boli...boli...boli.....Ale myślę, że ten smutek, jakkolwiek by był jest chwilowy:lol: Powodzenia Gizmulku:multi::multi::multi: Ja z Panią Ewą rozmawiam codziennie....oby więcej takich ludzi:loveu::loveu::loveu: Quote
kora78 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 "Powodzenia Gizmulku Ja z Panią Ewą rozmawiam codziennie....oby więcej takich ludzi" i takich, jak Ty :) amen Quote
marta0731 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Klauzunka napisał(a):Gizmo biega sobie po ogródku, zaczepia Korbę (Korba to półtoraroczna sunia, która serio ma korbę i Pani Ewa zakłada jej większą obrożę, żeby mogła ją złapać,bo nic a nic się nie słucha- na co Gizmo reaguje tak samo i łapie Korbę za obrożę:diabloti:) Patrzcie jaki mądry piesek :D:D:D Tak się bałyśmy trochę, że w DS tyle zwierząt, ale teraz już chyba można powiedzieć, że to naprawdę dobrze! :) Gizmoldini nie będzie narzekał na nudę Quote
kora78 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 szukamy pilnie noclegu w te niedziele na 1 dzien psa spaniela! z marty0731 banerka... w drodze z dt, do ds. wroclaw! prosimy! 1 noc Quote
Inez de Villaro Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 A gdzie ten nocleg ma być? we Wrocławiu? Quote
kizimizi Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 Inez de Villaro napisał(a):A gdzie ten nocleg ma być? we Wrocławiu? chyba wszystko jedno gdzie. Quote
kora78 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 jakie wszystko jedno? ptrzeciez nie nad morzem :D tak wroclaw i bliskie okolice, bo pies ma na ds w okolce Rawicza jechac w poniedzialek. chyba,ze ktos go moze odebrac wieczorkiem we wrocku i zawiezc pod rawicz? Quote
kizimizi Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 pytanie bylo gdzie we Wrocku wiec to chyab roznicy nie robi co? Ciotki 1noc dla psa, ktory jedzie do ds plisss plissss plisss Quote
Inez de Villaro Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Pytanie dotyczyło tego czy nocleg ma byc we Wrocławiu, bo niejasno było to sformułowane. W takim razie nie pomoge, bo ja nad morzem. Quote
kora78 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 marta wez z postu rozliczeniowego usun, ze czekamy na jamnicza skarpete. zostalo 347zl i co? psy w potrzebie czekaja Quote
pucka69 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Dzień dobry. Tak się cieszę z dobrego zakończenia historii z Gizmo :) Bardzo proszę żeby jakąś część pieniędzy przekazać na te pieski - znalazłam ich wątek gdy mnie kora spytała na kogo przekazać pieniądze, te co zostały: http://www.dogomania.pl/threads/204744-ONEK-zag%C5%82odzony-na-%C5%9Bmier%C4%87!-Suka-%C5%BCyje-i-wa%C5%BCy-16-kg!-Potrzebujemy-wsparcia A resztę - tam gdzie pisała kora :) Quote
kora78 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 pucka, jako druga najwieksza kwota wspomogla Gizmo. wiec z jej bazarku 104zl (?) niech idzie na te sunie, ktora pucka wskazala powyzej, a 45zl z tegoz bazarku na sunie Fione, ktora ja wskazalam. taks, jako wplacajaca najwieksza sume na Gizmo napisala mi, ze nie czuje sie do rozporzadzania pozostalym po Gizmo mieniem, gdyz oferowala pokrycie dianostyki i mniej wiecej tak wyszlo. ja wiec nie wiem, kto ma wiec dzielic i decydowac. tyle potrzebujacych,ze ciezko wybrac. juz raz przerabialam takie dylematy, bylo wtedy 600zl do rozdzielenia. p.s. marta0731 zajrzy tu jutro Quote
pucka69 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 koro, a może na pół tę kwotę - pół dla tej suni co ja napisałam i pół dla suni od Ciebie? strasznie trudne takie decyzje są ... Quote
kora78 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 dla mnie bomba :) tak, trudne, wiadomo. nigdy sie nie rozpatrzy porzadnie, bo za duzo jest psow w potrzebie, by wybrac najlepiej. jakby to bylo 10tys zl, to byloby czym dzielic. w wielu przypadkach, jakis zadluzen, czy kosztownych leczen, to kropla w morzu potrzeb jednego psa, a czekaja ich tysiace :( Quote
Secia Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 to nie jest żadne zakończenie wątku Gizmulka. Ja się wybieram do Olina vel Gizmulka jako operator kamery i nie omieszkam wstawić twardych dowodów na dogo. :-) Quote
marta0731 Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Secia napisał(a):to nie jest żadne zakończenie wątku Gizmulka. Ja się wybieram do Olina vel Gizmulka jako operator kamery i nie omieszkam wstawić twardych dowodów na dogo. :-) Czekamy :D:D:D Jeśli chodzi o finanse... Wybaczcie ale ja dzielić nie mam powodu, tylko skarbniczka byłam i jakaś tam mała wpłata... ;) Dla suki z linka Pucki -tylko dajcie znak i wysyłam połowę, nalezy jej się :( Pozostałą połowę... dla Fiony albo Kamy też jestem za, też czekam na sygnał Quote
Recommended Posts