Klauzunka Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Próbuję wstawić kilka zdjęć, może przydadzą się do ogłoszeń, niestety mój aparat nie daje rady z fotami na dworze. Quote
kizimizi Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 czekajcie bo teraz ja nie rozumiem. Napisaliscie, ze to najprawdopodobnie wrodzone ale nie zdiagnozowane ejszcze do konca, tak? To jakei badania trzeba mu jeszcze zrobic? I mozna je wykonac w wrocku albo w krakowie?czy to jakies wysoko specjalistyczne? i dlaczego ta krew az do Niemiec? A ten pomysl z plywaniem to na 100% nie zaszkodzi? Hmmmm .... ps. w jednym poscie moze byc do 5 zdjec ;) Quote
paniMysza Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 jaki on sliczny jest! a ile szkrabek waży, jesli można wiedzieć? Quote
taks Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 kizimizi napisał(a):czekajcie bo teraz ja nie rozumiem. kizimizi jesli to faktycznie karłowatośc przysadkowa to ostateczną diagnozę musi się jednak potwierdzic badaniem krwi a to (z tego co wiem) robią wiarygodnie tylko Niemcy. Gdyby faktycznie to podejzenie się potwierdziło to baaardzo smutna wiadomośc. Pieski z tą przypadłoscią mają w najlepszym razie pare lat zycia przed sobą i to tylko wtedy gdy szybko postawi się diagnozę i wdroży suplementację hormonalną. Przy takiej diagnozie nie ma miejsca na gdybanie - musi byc pewnosc bo konsekwencje pomyłki sa zbyt powazne. Mam wielką nadzieję, że to jednak nie to...:placz: A pływanie to jedna z najbezpieczniejszych form rehabilitacji i jest bardzo mało przypadków w których jest przeciwskazanie do tego typu aktywności więc spoko... aczkolwiek faktycznie lepiej maluchowi nic nie serwować na własną rękę bez konsultacji z wetem ale to mysle, że Opiekunki doskonale wiedzą:lol: Quote
paniMysza Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 to maluszek:) spokojnie po schodach mozna go znosic i wnosic:) mi sie wydaje, ze ta krew trzeba zbadać, jeśli konieczne jest leczenie, żeby wydluzyc mu zycie. jak stoicie z finansami dziewczyny? Quote
ulvhedinn Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 W poniedziałek rano mam zadzwonić i umówic się na test. Jest spora szansa, ze to nie karłowatość przysadkowa, bo Gizmo nie wykazuje objawów "zatrzymania w rozwoju"- tzn wymienił zęby, ma doroślejsze futerko itd. Jak wygląda taka "porządna" karłowatość niestety wiem- mam dwa takie kociaki, Małą Mi i Jacusia. Gizmolec ma w zasadzie normalne stawy, kości i kręgosłup.Tyle, że łapki krótkie, a kręgosłup długi, pies masywny i chyba stąd takie dziwne poruszanie- nienormalne są proporcje. Kąpiele i pływanie na pewno mu nie zaszkodzą. Jeśli wykluczy się karłowatość, to raczej za wiele zrobić się nie da, u ludzia może by przeprowadzano szereg bolesnych operacji (przecinanie kości i "rozciąganie"), mających na celu sztuczne wydłużenie nóg. A u psa? Pokochać..... Quote
marta0731 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 kora78 napisał(a):to on nosi uszy w dol?????????????/ woooww Już nie szczurek, jak to ktoś napisał, tylko normalny piesio :D Śliczne zdjęcia, naprawdę Poczuł się bezpiecznie, to nie musi ciągle nasłuchiwać ;) PaniMysza post rozliczeniowy jest na bieżąco uaktualniany, tylko nie wiadomo jak tu wydatki będą wyglądać Nie zapominajmy jeszcze, że Jamnicza Skarpeta wpłaci kwotę odpowiednią do potrzeb :) Quote
BIANKA1 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Ja mam podobnego sa już 8 lat . Też dziwnie się porusza . Tylne łapki stawia tak , jakby tańczył , gdy biegnie to jak wydra , albo na jednej tylnej nodze . Nie jest chory , teraz jest bardzo gruby , ale radzi sobie doskonale . Quote
marta0731 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 BIANKA1 napisał(a):Ja mam podobnego sa już 8 lat . Też dziwnie się porusza . Tylne łapki stawia tak , jakby tańczył , gdy biegnie to jak wydra , albo na jednej tylnej nodze . Nie jest chory , teraz jest bardzo gruby , ale radzi sobie doskonale . Gizmo nie jest gruby, a wręcz przeciwnie... ;) Quote
kora78 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 marta masz juz jakies wplaty na gizmo? trzeba kase za weta przelac przeciez Quote
marta0731 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 kora78 napisał(a):marta masz juz jakies wplaty na gizmo? trzeba kase za weta przelac przeciez Koruniu kochana, post rozliczeniowy 62, str.3 :) Quote
Klauzunka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 marta0731 bez takich insynuacji mi tu proszę :smokin:Może sobie schlebię jako kucharce, ale Gizmoldo chyba troszkę się zaokrąglił:evil_lol: Porównajcie zdjęcie z pierwszego postu z tym: Quote
marta0731 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Klauzunka napisał(a):marta0731 bez takich insynuacji mi tu proszę :smokin:Może sobie schlebię jako kucharce, ale Gizmoldo chyba troszkę się zaokrąglił:evil_lol: Porównajcie zdjęcie z pierwszego postu z tym: Dobrze że ja u Ciebie nie jestem, bo trzeba trochę schudnąć przed sezonem ;):):):) Quote
kora78 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 przytyl, przytyl :) i pokazuje,ze jest super pies :) tylko trzeba go troszke czystosci pouczyc. a co z ta osoba, co z allegro sie pytala o Gizmo? to ide patrzec na ten post, bo nie wiem, kiedy kasa do ulv... ona placila? Quote
Klauzunka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Z czystością coraz lepiej od wczoraj nie zrobił kupy w domu. Jak mu się chce to tak charakterystycznie burczy ( może to jego sygnalizowanie ) i przebiera nogami :) Niestety jeszcze sika. Przestawiłam go na karmę, poza tym dużo szaleje i biega po mieszkaniu stąd i więcej pije. Ja bardzo często z nim wychodzę-jak się dużo nażłopie wody to za jakąś chwilę od razu lecimy. Niestety Gizmo nie lubi wychodzić na dwór, nie wiem czemu. W zasadzie wygląda to tak, że pod drzwiami cieszy się jak oszalały, jak tylko otworzę drzwi cały entuzjazm znika. Stawiam go na trawce a ten ma taką minę jakby cały jego świat legł w gruzach, szybko załatwia się i śmiga pod klatkę a ja za nim:) Quote
kora78 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 dziewczyny, trzeba zaszczepic Gizmo. i to szybko, skoro ma kontakt z doroslymi psami, no i w lecznicy, i po schronie itp klauzunk, co on ma w papierach? na wscieklizne kiedy sie szczepi? wirusowki mu trzeba zrobic? czy jakie? Quote
Klauzunka Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 wściekliznę ma - następne szczepienie za rok w lutym, jedynie co to trzeba zrobić wirusówki. Moment ku temu dobry, bo go odrobaczyłam. Quote
Recommended Posts