Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to odwolujemy wyjazd do dt pod Krakowem! dziekujemy za checi i oferte pomocy!!!!!!! :)

[SIZE="1"]a pocichutku poprosze o trzymanie miejsca, poki Gizmo nie dojedzie do ds, da sie zrobic?

Posted

Pani nigdy nie przechodzi obojętnie koło żadnego zwierzaka w potrzebie. To jest tylko mój wniosek ale oczywiście zadam to pytanie podczas wizyty :-) Z drugiej strony domu (brak fotek) jest wyjście do sadu przez okno wielkie do podłogi i tu już schodów brak. Myślę, że Pani sam wpadnie na tą rampę a jak nie to zasugeruję podczas wizyty kontrolnej a może mój TZ, którego ten sad i dom, w takiej kolejnośći tez pociąga, poprostu zrobi raz dwa trzy :-)

Posted

ja mowilam pani o desce polozonej, zeby wychodzil

co pania kieruje? chcec pomocy. szukala psa dla znajomej w necie i przy okazji przegladajac stwierdzila, ze Gizmo ma naprawde marne szanse na znalezienie ds. zwrocila uwage jeszcze na suczki- matke i corke, a wiadomo, ze dwupakom tez ciezko ds znalezc. jednak stanelo na Gizmo :)

Posted

szukam transportu nawet na innych forach i ciezko jest :(
pisalam tez do Tarzanki i cisza na razie
paliwo podrozalo :(

nie znacie kogos, kto jezdzi choby pol drogi? do poznania lub z poznania do trojmiasta?

Posted

[quote name='Nikaragua']Bardzo drogi interes [/QUOTE]
czyli ile?
trasa długa więc zawsze można poszukać jeszcze jakiegoś pieska do podziału kosztów...
a transport pewny i opiekun wypróbowany

Posted

Kontaktowałam się dzisiaj z moim kolegą ( zaufany, nie raz woził psiaki, sama miałam też okazję jechać z nim i psiakiem ) i ma mi dać znać - jeśli nie dzisiaj do 22.00 to jutro- kiedy może i czy do samego Gdańska czy np. gdzieś na trasie trzeba będzie zrobić przesiadkę. Transport za zwrot kosztów paliwa (gaz).
Jak tylko będę coś wiedziała napiszę.
A teraz idę ryczeć w poduszkę:(

Posted

Klauzunka, nie rycz ;) pomoglas mu najbardziej z nas wszystkich. tak to juz jest, zeby pomoc, trzeba sie kiedys rozstac. same dogomanki wszystkich dbezdomniakow nie adoptuja, za malo nas w porownaniu do ilosci psow w schroniskach i na lancuchach, itp :(

Szczepona znam, wiozl juz 2 psiaki od nas. ale On jest ze slaska, musialby dojechac najpierw 200km do wrocka, jechac na pusto. potem robic 460km nad morze i wrocic do domu. chyba nierealne, zeby jechal tyle km w 1 dzien, bez noclegu.

czekamy na odp znajomego "na gazie" ;)

Posted

Dostałam smsa od Mariusza - " Hej jeśli dacie radę żeby ktoś z Bydgoszczy do Gdańska szczeniora dowiózł to tak byśmy zrobili, jeśli nie....to do Gdańska go dowiozę - czy 1 czy 2 opcja to w przyszłą niedzielę"
i jak...
piszcie, bo ja ryczę....:(

Posted

[quote name='Klauzunka']Dostałam smsa od Mariusza - " Hej jeśli dacie radę żeby ktoś z Bydgoszczy do Gdańska szczeniora dowiózł to tak byśmy zrobili, jeśli nie....to do Gdańska go dowiozę - czy 1 czy 2 opcja to w przyszłą niedzielę"
i jak...
piszcie, bo ja ryczę....:([/QUOTE]

ciotka masz jeszcze tydzien! przestan! nie mozesz ryczwc caly tydzien :D

to poszukam z bydgoszczy i kogos na doczepke :)

Posted

:loveu:Właśnie chwytam za fraki Gizmoliniego i śmigamy do łóżeczka - gnojki już dawno powinny o tej porze spać....dzisiaj mu popuściłam dyscypliny:):loveu: A wiecie, że ten słodziak pomimo, że ma 3 legowiska do wyboru (Tequili, Loli - praktycznie nie ruszane...ot są:angryy: i Swoje, również nówka funkiel nieśmigana:angryy:) ale nie....DżGizmo tylko czeka aż ja pójdę spać i wtedy zaczyna koczować pod łóżkiem:evil_lol: Standardzik:) Dwa labradory po około 40 kilo, ja , małż i w roli głównej Gizmo, który łazi po wszystkich aż się nie zmęczy:diabloti:

Posted

[quote name='Klauzunka']:loveu:Właśnie chwytam za fraki Gizmoliniego i śmigamy do łóżeczka - gnojki już dawno powinny o tej porze spać....dzisiaj mu popuściłam dyscypliny:):loveu: A wiecie, że ten słodziak pomimo, że ma 3 legowiska do wyboru (Tequili, Loli - praktycznie nie ruszane...ot są:angryy: i Swoje, również nówka funkiel nieśmigana:angryy:) ale nie....DżGizmo tylko czeka aż ja pójdę spać i wtedy zaczyna koczować pod łóżkiem:evil_lol: Standardzik:) Dwa labradory po około 40 kilo, ja , małż i w roli głównej Gizmo, który łazi po wszystkich aż się nie zmęczy:diabloti:[/QUOTE]Aj! Klauzunko! Aż mi się chce Ciebie przytulić,jak czytam te Twoje opowieści na dobranoc, z Gizmusiem w roli głównej! Jesteś po prostu kochana, wiesz,prawda?

Guest ambird
Posted

Super, że Mariusz pojedzie :multi:
Na niego zawsze można liczyć :loveu:

Posted

kochane ciotki i wujkowie wspomagający, być może, powtarzam być może będę miała transport za gratis dla Gizmo trasa Wrocek moja chałupa :-). Niestety to jest wersja super last minute. Jedzie kolega z biura do naszego biura we Wrockau. Powiedział, że weźmie psiaka ale jeszcze nie wie czy z Wrocka nie będzie postoju w Warszawie z noclegoem wtedy d....blada. Mogę mieć info w każdej chwili do środy. Psiak musi być w kontenerku. Zwrot kontenerka natychmiastowy ponieważ jeździmy do Wrocka raz w tygodniu, więc no problem.
Dajcie znać czy ta opcja was interesuje, wersja super last minut i czy bedziecie w stanie dostarczyć psiaka do kolegi.

Posted

sadze, ze to super oferta! najwazniejsze sa koszta, wiadomo.
last minute chyba do wykonania, jak znam Klauzunke i jej mozliwosci :)
no i jesli do srody- to tez wiele rozwiazuje. bo wtedy w sr mozna dac ostateczna odp Mariuszowi, ktory w wekendy moze tylko jezdzic. wszystko super :)

bardzo super :)

a gdzie trzeba dostarczyc? we wrocku? jaka dzielnica?

Posted

wstawiam foto rachunku gizmo za szczepienia u weta
Klauzunka nie liczy koszta tabletek na robaki, ktore podala z wlasnych zapasow, dziekujemy :)

trzeba zwrocic:

za szczepienia, Kluzunce - 75zl
za rachunek za diagnostyke ulvhedinn - 270zl
za dojazdy z Gizmo na diagnostyke, taxi, gdyz ulv nie wyrobila sie, by wiezc Gizmo autem, a wyjazdy byly o swicie, a odbior po 20stej z lecznicy - nie pamietam dokladnie... niech Klauzunka napisze.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

To jednak nieaktualne koszty w poście rozliczeniowym widziałam ;) z mojego bazarku będzie ponad 150,00 zł ( miedzy innymi dzięki korze:)) wiec widzę że się przydadzą