Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W jedności siŁa ;-) Ja też dzwoniłam przedwczoraj . Wczoraj pieski jeszcze były.... dwa spanielki i yorkuś . Kierowniczka k,lience powiedziała że ustawa ich nie dotyczy bo maja psy z ksiązeczkami i płaca podatki ....Będe miała w niedzielę wolne to zajrzę do M1 i sprawdzę .Trzeba z nimi walczyc do skutku .Napędzają pośrednikowi z rosji popyt na szczeniaki :angryy::angryy::angryy::angryy:.

• Replies 729
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Krótko, bo jestem po 12 godzinach pracy.

Dowiedziałam się dzisiaj, że policja nie pojedzie do sklepu, bo sklep prowadzi działalność gospodarczą w zakresie handlu zwierzętami i jako taki nie podlega ustawie...
Nie dało się przetłumaczyć policjantowi, bo wiedział lepiej...
Że przecież trzeba by w takim razie pozamykać rolników, bo świnie hodują... :/ dzwoniłam do Powiatowego Inspektoratu Weterynarii i tam na to tłumaczenie zgłupieli nieco...
Żeby była jasność, po niedzieli będą kontaktować się ze swoim prawnikiem i dadzą mi znać co i jak...

Paranoja...

Na razie tyle, uciekam, bo jutro znowu dyżur w pracy...

Posted

Ja juz rok z nimi walczę i nic.Rosjanin jak jezdził tak jezdzi pod M1 i przywozi te psy w klatach .A teraz ja jej mówię o ustawie a ona mi się w pysk śmieje że gówno jej zrobimy .Pies to towar a oni maja pozwolenie :angryy::angryy:

Posted

czy kupujący (nabywający) psa w sklepie nie popełnia przestępstwa ?czyli teraz sklep bezkonkurencyjnie może pieski sprzedawac i napędzac rozmnażanie psów w rosyjskich pseudohodowach .Super poprostu Fajnie .:crazyeye:

Posted

nie można sprzedawać psów w sklepach zoologicznych. i kropka.
a Oni jak na razie udają pewnych siebie. Ale to się skończy. Prawo tego zabrania i nie da się tego obejść, przynajmniej nie w przypadku sprzedawaniu psów w sklepach czy gdziekolwiek poza miejscem hodowli.

Posted

anusia112 napisał(a):
czy kupujący (nabywający) psa w sklepie nie popełnia przestępstwa ?czyli teraz sklep bezkonkurencyjnie może pieski sprzedawac i napędzac rozmnażanie psów w rosyjskich pseudohodowach .Super poprostu Fajnie .:crazyeye:

kupujący psa w niezarejestrowanej hodowli również popełnia PRZESTĘPSTWO....

zakazane jest sprzedawanie i kupowanie zwierząt bez rodowodu

Posted

co do policjantów...

POLICJANT MA OBOWIĄZEK ZGŁOSZENIE PRZYJĄĆ - NADAJE MU NUMER ----> ZAWSZE PYTAJMY O NUMER NADANY TEMU ZGŁOSZENIU ORAZ DANE PERSONALNE POLICJANTA PRZYJMUJĄCEGO ZGŁOSZENIE ----> BĘDZIE WTEDY MOŻLIWE ŚLEDZENIE POSTĘPÓW ZGŁOSZENIA ORAZ W RAZIE CZEGO WIADOMO BĘDZIE JAKI POLICJANT ODMÓWIŁ JEGO PRZYJĘCIA. ZAWSZE MOŻNA TEŻ ZAPYTAĆ O IMIĘ I NAZWISKO JEGO PRZEŁOŻONEGO I ZGŁOSIĆ JEGO NIE WYWIĄZANIE SIĘ Z OBOWIĄZKU A W DODATKU WPROWADZANIE W BŁĄD ODNOŚNIE PRZEPISÓW

Posted

Wiedza "chodoffców" pochodzi z radia, TV i z prasy. Który z nich przeczytał konkretny zapis ustawy? Wg mojej obserwacji tekstu źródłowego nie czytało więcej niż 10 - 20 % ochotników. Okazanie na miejscu, w sklepie tekstu ustawy na papierze, ustawia zespół merytorycznie w dużo korzystniejszej sytuacji. Zrobicie jak uważacie. :)

Posted

Zoo Natura skupuje psy z różnych pseudohodowli a M1 od Rosjanina z Sezamkowej .Dziewczyny a pośrednika ta ustawa nie obowiązuje .Ma dalej pieski w sprzedaży i ta jego żonka tym słodkim głoskiem tak są pieski a jaka rasa panią interesuje .Ja dopiero w niedziele mogę się urwac na przeszpiegi .

Posted

Konstytucja RP.

Art. 87.
Źródłami powszechnie obowiązującego prawa Rzeczypospolitej Polskiej są: Konstytucja, ustawy, ratyfikowane umowy międzynarodowe oraz rozporządzenia.

Na terytorium RP ustawy obowiązują każdego. Pośredników, Rosjan, sklepikarzy również.

Ponownie polecam przestudiować tekst źródłowy ustawy, który ponoć ;) każdy zna...

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20112301373

Wiedza, to najpotężniejszy oręż.

Posted

[quote name='Figanna']tekst tekstem ale interpretacja przepisów to już inna kwestia...

ustawy obowiązują każdego ale w takim brzmieniu jakie im nadano

Wskaż zatem dowód, który potwierdzi Twoją tezę. Tezę, w mojej opinii z gruntu fałszywą.

Posted

gdzie jest w ustawie napisane że przewożenie jest zabronione? zabronione jest wprowadzanie do obrotu - a czym jest wprowadzenie do obrotu to kwestia interpretacji. NA PEWNO SAMO PRZEWOŻENIE (NA TERENIE POLSKI) NIE JEST WPROWADZANIEM DO OBROTU.

czytając ustawę odsyłam do tekstu jednolitego tej ustawy..

Posted

[quote name='anusia112']Dziewczyny a pośrednika ta ustawa nie obowiązuje .Ma dalej pieski w sprzedaży i ta jego żonka tym słodkim głoskiem tak są pieski a jaka rasa panią interesuje .
Tracę czas...