Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w takim razie biegne na zakupy:) trzeba kupic jedzonko,posłanko,ubranko zeby malutka nie marzla,zabaweczki:D na pw porosze dane konta na ktory sa zbierane pieniazki na transport:)

Posted

no ja póki co dzieci nie mam;-)

:evil_lol::evil_lol:Fibi nie wiesz co tracisz...

Ile trzeba na transport dokładnie może ja pożyczę od TZ siostry a im zwrócę z bazaru?
Jak pasuje to Marchewa wyślij mi nr konta to oni wyślą jeszcze dzisiaj.

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Isadoro7,dziękuję za umieszczenie Malinki na jamnikach;)można już tam napisać,że sunia znalazła domek;)
W sobotę dziewczynki jadą do swoich nowych domków: Czekoladka do Romenki,a Malinka do Rubi18.

Rubi,pytałaś mnie co lubi Malinka,tak więc do jedzenia dostaje na razie saszetki Royala,ale powoli będę ją przestawiać na ryżyk z mięskiem i marchewką,lubi suchą karmę dostaje troszkę Royala dla szczeniaków Yorka.Ogólnie jest bardzo łapczywa na jedzenie,dlatego trzeba uważać,żeby sama się czymś nie poczęstowała,bo dostaje potem biegunki,ja daję jej jedzenie co 3-4 godziny.
Co do wielkości Malinki to w kłębie ma 25cm,a długości od końca głowy(czyli od szyi)do ogonka aż 21cm:loveu:

Romenko,czy możemy zrobić tak,że zabiorę obie dziewczynki do Serocka i z Rubi18 umówię się u ciebie na odbiór Malinki?

Nie widziałam wcześniej tego postu...
Tak na wszystko się zgadzam ;)

Posted

Ja też się cieszę,że Czekoladka wreszcie wyjdzie z tego schroniska,gdzie nie ma prawie kontaktu z człowiekiem,tylko cichutko siedzi w swojej klateczce.
A z Malinką trudno będzie mi się rozstać,ale wiem,że w nowym domku będzie miała super i panią przy sobie na cały dzień.U mnie całą noc i teraz do południa,aż wrócę z pracy mała siedzi sama,zamknięta w pokoju,bo mój pies jest o nią zazdrosny i może jej coś zrobić,nawt niechcący,bo waży 30kg.

Posted

jeszcze tylko dzis i jutro i wielki dzien:D w domu wielkie przygotowania:D prawie jak na swieta,porzadki,zakupy, problem gdzie ustwaic miseczki,gdzie posłanko,czy zabawki sie spodobaja:) i jeszcze kota osiedlowego dokarmic:)

Posted

Rubi18 napisał(a):
jeszcze tylko dzis i jutro i wielki dzien:D w domu wielkie przygotowania:D prawie jak na swieta,porzadki,zakupy, problem gdzie ustwaic miseczki,gdzie posłanko,czy zabawki sie spodobaja:) i jeszcze kota osiedlowego dokarmic:)

Rubi,musisz pamiętać,żeby karmić Malinkę co 3-4 godziny(ja daję jej 3 łyżki stołowe gęstego ryżu z marchewką i kurczakiem)sunia nie może mieć stale dostępu do jedzenia np.suchej karmy bo zje wszystko...dosłownie...ona wręcz rzuca się na jedzenie,a potem ma rewolucje.Ona musiała zaznać w życiu głodu i dlatego teraz próbuje najeść się na zapas.

I jeszcze jedno,trzeba uważać jak się ją weźmie np.na wersalkę,ona jest szybka jak błyskawica,nie zdążysz się ruszyć,a ona już glebę zaliczy.Mi spadła dwa razy i wyglądało to groźnie,na szczęście nic się nie stało....ale na kanapę ją już nie daję,mimo że stoi obok i prosi.....jej ciężko się odmawia,ale to szatan wcielony.....lata,biega,skika...........odżyła panienka u mnie trochę;)nawet już szczeka;)

Posted

w nocy tez ja karmic?bo rodzice mieli szczeniaka to trzeba bylo tez w nocy go karmic,wszystko co piszesz zapisuje Sobie zeby pozniej nie miec problemow:) czyli żywe nie srebro a złoto:) bede musiala pozabierac jedzenie psom u rodzicow w takim razie:D ale dobrze im to zrobi moze przestana wybrzydzac:D

Posted

Rubi18 napisał(a):
w nocy tez ja karmic?bo rodzice mieli szczeniaka to trzeba bylo tez w nocy go karmic,wszystko co piszesz zapisuje Sobie zeby pozniej nie miec problemow:) czyli żywe nie srebro a złoto:) bede musiala pozabierac jedzenie psom u rodzicow w takim razie:D ale dobrze im to zrobi moze przestana wybrzydzac:D

W nocy nie trzeba jej karmić,bo to już spora pannica.Ja daję jej papu ostani raz o 21-22,a potem o 7.00 rano.

Tak,Malinka to żywe złoto i trzeba mieć oczy naokoło głowy jak ona jest w pobliżu,bo można na nią nadepnąć,gdyż przemieszcza się z jednego końca pokoju do drugiego z prędkością światła:)

Posted

oki:) jak bedziemy u moich rodzicow to juz tam sie Nia psy rodzicow zajma:) mam tam suczke ktora ma bardzo silny instynkt macierzynski wiec bedzie dbała o Malinke i pieska ktory lubi sie bawic:)

Posted

U mnie Malinka ma radochę z kotem,polują na siebie nawzajem:)

A dzisiaj o 13.00 jedziemy do schroniska po Czekoladkę,zabierzemy ją do domku,żeby wykąpać i może wieczorkiem wstawię jej fotkę specjalnie dla Romenki;)

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Romenko,właśnie przeczytałam wątek twojej Diany i jestem pod wielkim wrażeniem twojej postawy i walki o jej zdrowie.

Potwierdzam, potwierdzam,potwierdzam:multi:

Romenka to najwspanialsza babka na swiecie,ma serce dla psiakow i niewyczerpane poklady milosci :loveu:

Gratulacje Romenko i duzo szczescia dla Twojej rodzinki i sunki :lol:

Posted

Bez Malinki cicho i pusto w domku............ale nowy domek jest naprawdę super więc się cieszę;)

Niestety do schroniska podrzucili 9 klonów Malinki,7 chłpaków i 2 dziewczynki.Na cito potrzebują dt lub ds.