Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyn ugadujcie Fibi na DS dla Malinki. Dopiero przeczytałam że nie macie dt wcale więc zróbmy tak: Ja wezmę sunie do siebie i jeśli sprawdzi się u mnie będzie mała DS jeśli nie znajdziemy jej domek choć myślę że nie będzie to konieczne.

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

romenka napisał(a):
Dziewczyn ugadujcie Fibi na DS dla Malinki. Dopiero przeczytałam że nie macie dt wcale więc zróbmy tak: Ja wezmę sunie do siebie i jeśli sprawdzi się u mnie będzie mała DS jeśli nie znajdziemy jej domek choć myślę że nie będzie to konieczne.

Romenka,cudowna kobieto chyba nam z nieba spadłaś:loveu:
Czekoladowa sunia jest spokojna,lekko wystraszona,zero agresji,myślę,że do dzieci idealna.To jest psica do ułożenia,na razie w swoim życiu nic dobrego nie zaznała i potrzebuje kochającego ludzia;)

A co do Malinki,to zaraz wstawię taką fotkę,że Fibi zmięknie :evil_lol:

Posted

[quote name='romenka']W takim razie co Wy na moją propozycje?

Nasze posty się minęły;)

Romenko,jeszcze nie mogę uwierzyć,że małej się tak poszczęściło.To teraz musimy ugadać się co do transportu.

A tu Malinka specjalnie dla Fibi;)
Malutka bardzo się trzęsie z zimna nawet w domu,dlatego z rękawa bluzy dziecięcej zrobiłam jej ubranko;),podoba się wam?

Posted

W takim razie bardzo się cieszę bo już myślałam że nie mam szczęścia co do adopcji na dogo ... Miał do nie przyjechać Rubin z wątku yorków i niby wszystko bylo uzgodnione z Basią ku mojemu i Basi zdziwieniu psiak bez naszej wiedzy po miesiącu czasu oczekiwania na niego zoststał wydany do adopcji (byle do dobrego domku!!!!) Super że Czekoladka u nas się znajzie tylko dziwię się że jej nikt jeszcze nie zabrał na DS bo jest śliczna!!!!

Posted

[quote name='MARCHEWA']Nasze posty się minęły;)

Romenko,jeszcze nie mogę uwierzyć,że małej się tak poszczęściło.To teraz musimy ugadać się co do transportu.

A tu Malinka specjalnie dla Fibi;)
Malutka bardzo się trzęsie z zimna nawet w domu,dlatego z rękawa bluzy dziecięcej zrobiłam jej ubranko;),podoba się wam?

Boże jaka ONA jest śliczna!!!!!Aż dziewię się sobie samej że o nią się nie kłócę z Fibi ;) Jednak biorę Czekoladkę mimo wszystko bo wiem że Malinka znajdzie bardzo dobry domek!!!Ale jest cudowna!!!!

Posted

Miała szczęście bo ujęła swoim urokiem osobę zarządzającą schronem i poproszono Marchewę aby poszukała jej domku by nie trafiła gdzieś na naszą wieś.
Fibi i co Ty na takie cudo ja Malinka?

Posted

Romenko,czekoladka jest faktycznie śliczna i też nie rozumiem jak nikt wcześniej się nią nie zainteresował,ale może musiał trafić swój na swego:cool3::loveu:

Teraz musimy ustalić szczegóły transportu.Ja w tygodniu nie dam rady,bo pracuję,Horacy dwa też,w grę wchodzi tylko weekend.

Posted

Ale super że chcą adoprtować nasze 2 piękne perełki :). Za to co przezyły powinny zostać wynagrodzone a domki będą najlepszą nagrodą ; )).
A zdjęcie Malinki w ubranku rozłożyło mnie totalnie na łopatki, jaka ona jest piękna !!!!!

Posted

hehe mama mało co nie padła jak zobaczyła fotkę.... ;) ale serio, nie moge zrezygnować z pomocy innym psom po to by adoptować cudo które i tak ktos adoptuje;) poza tym w czerwcu powiększy mi się rodzina o bratową i bratanicę, rozważam wyprowadzkę dlatego. więc naprawdę z bólem serca moge tylko życzyć małej cudnego domku

Posted

Rubi18 napisał(a):
czyli Malinka dalej szuka DS? bo jesli tak to chciala bym ja adoptowac:)

Rubi18,wysłałam pw do ciebie.

fibi:) napisał(a):
hehe mama mało co nie padła jak zobaczyła fotkę.... ;) ale serio, nie moge zrezygnować z pomocy innym psom po to by adoptować cudo które i tak ktos adoptuje;) poza tym w czerwcu powiększy mi się rodzina o bratową i bratanicę, rozważam wyprowadzkę dlatego. więc naprawdę z bólem serca moge tylko życzyć małej cudnego domku

Rozumiem twoją decyzję,nic się nie martw,znajdziemy Malince najlepszy domek pod słońcem;),a na razie jest u mnie zadowolona i bezpieczna.

Posted

romenka napisał(a):
W takim razie bardzo się cieszę bo już myślałam że nie mam szczęścia co do adopcji na dogo ... Miał do nie przyjechać Rubin z wątku yorków i niby wszystko bylo uzgodnione z Basią ku mojemu i Basi zdziwieniu psiak bez naszej wiedzy po miesiącu czasu oczekiwania na niego zoststał wydany do adopcji (byle do dobrego domku!!!!) Super że Czekoladka u nas się znajzie tylko dziwię się że jej nikt jeszcze nie zabrał na DS bo jest śliczna!!!!

Romenko,właśnie przeczytałam wątek twojej Diany i jestem pod wielkim wrażeniem twojej postawy i walki o jej zdrowie.Czekoladka to wielka szczęściara,że trafi do ciebie;)

gazzy napisał(a):
A kto transportuje ?

Na 99% ja i Horacy dwa.

Jagoda1 napisał(a):
Maleństwo jest rozczulające, taka pszczółka Maja w tym kubraczku...

Dokładnie,od momentu kiedy jej założyłam ten pasiak nie wołam na nią Malinka tylko Maja;)

Posted

Isadoro7,dziękuję za umieszczenie Malinki na jamnikach;)można już tam napisać,że sunia znalazła domek;)
W sobotę dziewczynki jadą do swoich nowych domków: Czekoladka do Romenki,a Malinka do Rubi18.

Rubi,pytałaś mnie co lubi Malinka,tak więc do jedzenia dostaje na razie saszetki Royala,ale powoli będę ją przestawiać na ryżyk z mięskiem i marchewką,lubi suchą karmę dostaje troszkę Royala dla szczeniaków Yorka.Ogólnie jest bardzo łapczywa na jedzenie,dlatego trzeba uważać,żeby sama się czymś nie poczęstowała,bo dostaje potem biegunki,ja daję jej jedzenie co 3-4 godziny.
Co do wielkości Malinki to w kłębie ma 25cm,a długości od końca głowy(czyli od szyi)do ogonka aż 21cm:loveu:

Romenko,czy możemy zrobić tak,że zabiorę obie dziewczynki do Serocka i z Rubi18 umówię się u ciebie na odbiór Malinki?