Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:-) Miśka (tak ma na imię) jest niesamowita... W sobotę wzięliśmy ją na kocią wystawę do Wrocławia (Marta wystawiała kota - a ja spałem z psem w samochodzie i zwiedzałem Wrocław), no i jak spałem to otwierałem okna w aucie do połowy, a Miśka siedziała mi na brzuchu i każdego kto przechodził koło samochodu musiała obwarczeć (a jak jeden chciał zajrzeć to mało życia nie stracił...), także mogłem spac spokojnie :-) A duże miasto, ruch, tramwaje, roboty drogowe, tłumy w ogóle jej nie przerażają - patrzy na mnie i dziarsko maszeruje :-) Świetny pies.
A tak przy okazji - chyba znamy już scenariusz jej zaginięcia :-( Jak jechalismy do Wrocławia, to przy polnym zadrzewieniu zatrzymaliśmy się na siku... Wesoły pies zmienił się nie do poznania, Miśka bała się wyjść, jak ją wyciągnąłem, to przykleiła mi się do nogi (ale już bez radosnych podskoków)... Jak sią załatwiliśmy i zawróciłem do samochodu, to biegiem do niego poleciała, wskoczyła i zaczęła się trząść! Uspokoiła się dopiero po pół godzinie... Następne postoje brała już na luz, jak się przekonała, że jej nie zostawimy... Także najprawdopodobniej została wyrzucona z samochodu i zostawiona...
Ale to już przeszłość - teraz ma kanapę i w ogóle :-)

Posted

Pobyt na tym watku, to uczta dogomaniaka!!!!

Zdjęcia przepiękne, a psy... :loveu:

Czy to prawda, że jużaki to bardzo wymagająca rasa??? Interesuje mnie głównie ich charakter i stosunek do ludzi... W Sopocie w schronisku był jużak, piękny i łagodny, nie znalazł się nikt, kto by go zechciał... Adoptowali go Holendrzy.

• 3 weeks later...
Posted

Fakt, że jużaki są wymagające... Ale moim zdaniem nie bardziej niż inne duże psy. Powszechnie panująca opinia jest niezwykle dla rasy krzwdząca :-( Są to cudowne psy w stosunku dla członków rodziny - a że są nieufne w stosunku do obcych - takie mają być :-) Napewno jednak można je bez problemu opanować i "stworzyć" sobie przyjaciela na którym można polegać. Nasz Bajka fantastycznie zaakceptowała małą Miśkę, super się razem bawią i nie ma żadnych problemów - a na spacerach jedna staje w obronie drugiej :-)
Dowód tutaj:
Miśka i Bajka
http://www.sepis.net/filmiki/bajka_miska.wmv

Bajka - wodne szaleństwa
http://www.sepis.net/filmiki/bajka_woda.wmv

• 3 months later...
Posted

hehe :-) "miotełka" jest rzeczywiście nie do pobicia! megapies :-) zjechała już z nami pół polski! każdemu kto się waha mogę śmiało powiedzieć, że adopcja jakiegoś psiaka to chyba najlepszy sposób na fantastycznego przyjaciela... dla mnie moja "znajdka" nie ma wad :-)

Posted

Juzaczka napisał(a):
nieeee :-) od 7 tygodnia życia cały czas z nami :-) a ma już 11 lat, mój pierwszy pies :-)

Ładny wiek i naprawdę świetna kondycja :)

Chcemy więcej zdjęć :cool2: :Cool!:

Posted

Jeju, ale fajna ta sesja :loveu:
Znajomi z Poznania mają sunię colli, ale to już starsza pani, bo ma ponad dyszkę na karku i świetnie się trzyma, więc miło mi spoglądać na Waszego dżentelmena :)
Pozdr.!