Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak wygląda...

Znaleźliśmy ją dzisiaj przy naszym domu, na ulicy Nizinnej we Włocławku (Zarzeczewo, koło pętli autobusu nr 9, niedaleko Osrodka Doradztwa Rolniczego). Ma na sobie czerwoną skórzaną obróżke i ciągneła za sobą brązową skórzaną smycz... Widocznie była na dworze całą noc, bo smycz była przemoczona. Sunia jest bardzo młoda (nie ma roku) ale bardzo wychudzona (wystające wszystkie kosteczki). Bardzo miła, troszke jeszcze nieufna, ale do mnie przyklejona do nogi, nie spuszcza mnie z oczu. Chodzi nawet bez smyczy... Jak tylko siadam, wskakuje na kolana, albo wtula się w nogi. Bardzo potrzebuje ciepła... Nie zwraca uwagi na koty, na Bajkę troszkę powarkuje, bo jest dużo większa, ale widac, że to przejdzie.
Coż więcej...
Wychowana w mieszkaniu (kanapa jest ok :)). Jeździ samochodem... Zaraz jedziemy do weta, ale wygląda na zdrowiutką.

Na razie to tyle...

Szukamy ewentualnych poprzednich właścicieli, decyzja o ewentualnej adopcji przez inne osoby jeszcze nie została podjęta. Najprawdopodobniej, jesli nie znajdą się poprzedni właściciele, to sunia zostanie u nas, chyba, że trafi się ktoś, kto dałby jej wyjątkowy dom.

Pozdrawiam
Kuba

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O rany:loveu: jakie slicznosci:loveu: :loveu: :loveu:

Mysle, ze ogloszenia ze zdjeciem moglyby pomoc odnalezc wlascicieli. Moze sie czegos wystraszyla i uciekla, nikt nie wyrzuca psa ze smycza. Tylko trzeba by ich odpowiednio przeswietlic w razie czego choc mogli ja miec od niedawna i dlatego taka wychudzona.

Posted

Ogłoszenia już dawno porozwieszane :-) Na razie minęło tylko kilka godzin odkąd ją znaleźliśmy. Tylko, że ona wygląda na kilka dni tułania się, a nikt nie chodził i psa nie szukał - mieszka u nas na ulicy zaledwie kilka rodzin, więc ktoś by coś wiedział...
Zobaczymy - fakt jest jeden - sunia już się tułać nie będzie :-)

Posted

Mi też trudno w to uwierzyć... Podejrzewam, że komuś zginęła, ale nikt w ostatnich dniach psa u nas nie szukał. Porozwieszaliśmy ogłoszenia, dziś jeszcze kilka powiesimy, ale... to już nie pierwszy pies porzucony (zgubiony?) w Zarzeczewie - często się to zdarza :-(
Pozdrawiam
Kuba

Posted

Mam pytanko - czy taki zachudzony pies powinien dostawać dużo więcej do zjedzenia niż wskazuje na to jego wielkość? Czy raczej dawać normalne porcje, a pies z czasem dojdzie do siebie? Daję tylko suchego RC.

Posted

Juzaczka napisał(a):
Mam pytanko - czy taki zachudzony pies powinien dostawać dużo więcej do zjedzenia niż wskazuje na to jego wielkość? Czy raczej dawać normalne porcje, a pies z czasem dojdzie do siebie? Daję tylko suchego RC.

Polecam raczej normalne dawki, psiak ma skurczony żołądek, jak zje za dużo to może wymiotować, co nie będzie przyjemne ani dla psa ani dla Ciebie.
Możesz dawać częściej, ale mniejsze dawki.

Posted

Piękne :loveu: Piszcie już w tytule, że zostaje u Was!!! A nie będzie cie Nam tu zamętu siać, że się może właściciel znajdzie... ;) Jakby się zainteresował to by już się znalazł, a Wy możecie miec tylko oczy szeroko otwarte na ogłoszenia typu "zaginęła".

Posted

Juzaczka napisał(a):
Chcielismy zmienić tytuł i... nie wiemy jak :D Jakieś wskazówki?? :)

W pierwszym poście wciskacie "edit" w prawym dolnym rogu, następnie znowu "edit" i już...

Posted

O rety, jaka ona cudna :lol: i jak fajnie wyglądają razem z jużaczką!!!! To nietoperek i gremlinek w jednym... Wiedziała pod czyimi drzwiami się zjawić :evil_lol: i z kotami chyba sztama... Piękne zdjęcia!!!!

Posted

Tak i idealnie trafiła :lol: Ja Wam się nawet nie dziwię, obejrzałam film z powitania Pancia w domu, oj ma podejście :evil_lol:, potrafi za serducho chwycić!!! No i jest niezwykle fotogeniczna, wklejać foty, bo miło się tu zagląda!!!
A jakie imię dostała???

Posted

Co do imienia - próbowałem na nią wołać Sonia, Nuka, Nora, Sara, itd., itp. Jak zawołałem Miśka (Misia) to spojrzała, więc być może tak na nią wołali poprzedni właściciele - chyba zostaniemy przy Miśce :-)