Juzaczka Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Tak wygląda... Znaleźliśmy ją dzisiaj przy naszym domu, na ulicy Nizinnej we Włocławku (Zarzeczewo, koło pętli autobusu nr 9, niedaleko Osrodka Doradztwa Rolniczego). Ma na sobie czerwoną skórzaną obróżke i ciągneła za sobą brązową skórzaną smycz... Widocznie była na dworze całą noc, bo smycz była przemoczona. Sunia jest bardzo młoda (nie ma roku) ale bardzo wychudzona (wystające wszystkie kosteczki). Bardzo miła, troszke jeszcze nieufna, ale do mnie przyklejona do nogi, nie spuszcza mnie z oczu. Chodzi nawet bez smyczy... Jak tylko siadam, wskakuje na kolana, albo wtula się w nogi. Bardzo potrzebuje ciepła... Nie zwraca uwagi na koty, na Bajkę troszkę powarkuje, bo jest dużo większa, ale widac, że to przejdzie. Coż więcej... Wychowana w mieszkaniu (kanapa jest ok :)). Jeździ samochodem... Zaraz jedziemy do weta, ale wygląda na zdrowiutką. Na razie to tyle... Szukamy ewentualnych poprzednich właścicieli, decyzja o ewentualnej adopcji przez inne osoby jeszcze nie została podjęta. Najprawdopodobniej, jesli nie znajdą się poprzedni właściciele, to sunia zostanie u nas, chyba, że trafi się ktoś, kto dałby jej wyjątkowy dom. Pozdrawiam Kuba Quote
Juzaczka Posted August 28, 2006 Author Posted August 28, 2006 Sunia jest zdrowa, zaszczepiona, wykąpana i odpchlona :-) Bawi się piłką - pięknie aportuje! Pozdrawiamy Quote
masienka Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 O rany:loveu: jakie slicznosci:loveu: :loveu: :loveu: Mysle, ze ogloszenia ze zdjeciem moglyby pomoc odnalezc wlascicieli. Moze sie czegos wystraszyla i uciekla, nikt nie wyrzuca psa ze smycza. Tylko trzeba by ich odpowiednio przeswietlic w razie czego choc mogli ja miec od niedawna i dlatego taka wychudzona. Quote
Juzaczka Posted August 28, 2006 Author Posted August 28, 2006 Ogłoszenia już dawno porozwieszane :-) Na razie minęło tylko kilka godzin odkąd ją znaleźliśmy. Tylko, że ona wygląda na kilka dni tułania się, a nikt nie chodził i psa nie szukał - mieszka u nas na ulicy zaledwie kilka rodzin, więc ktoś by coś wiedział... Zobaczymy - fakt jest jeden - sunia już się tułać nie będzie :-) Quote
Juzaczka Posted August 28, 2006 Author Posted August 28, 2006 Najnowsze fotki: Ona tak cały czas :D Quote
agusiazet Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 Czy ktoś na prawdę pozbył się takiej przylepki? Quote
Juzaczka Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 Mi też trudno w to uwierzyć... Podejrzewam, że komuś zginęła, ale nikt w ostatnich dniach psa u nas nie szukał. Porozwieszaliśmy ogłoszenia, dziś jeszcze kilka powiesimy, ale... to już nie pierwszy pies porzucony (zgubiony?) w Zarzeczewie - często się to zdarza :-( Pozdrawiam Kuba Quote
Juzaczka Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 Psinka przespała spokojnie noc. Rano ulubieniec (ja) poszedł do pracy i Marta miała godzinę wycia. A tak poza tym jest fajna, tylko nikt jakoś nie dzwoni:( Oto najnowsze fotki: A tu gratis: Tak się cieszy jak wracam do domu :D http://www.sepis.net/strzala1/brzydula.wmv Quote
Jagienka Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 [quote name='Juzaczka'](...) tylko nikt jakoś nie dzwoni:( A tu gratis: Tak się cieszy jak wracam do domu :D http://www.sepis.net/strzala1/brzydula.wmv Mała świetna!!!! :evil_lol: eeee tam, gadasz, że byś ją oddał. To przecież czysta miłość... :eviltong: Quote
Juzaczka Posted August 29, 2006 Author Posted August 29, 2006 Oddam tylko poprzednim włascicielom... (Oczywiście jak się ucieszy na ich widok :evil_lol:) Quote
Juzaczka Posted August 30, 2006 Author Posted August 30, 2006 Mam pytanko - czy taki zachudzony pies powinien dostawać dużo więcej do zjedzenia niż wskazuje na to jego wielkość? Czy raczej dawać normalne porcje, a pies z czasem dojdzie do siebie? Daję tylko suchego RC. Quote
masienka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Ale sie usmialam z tego filmiku:roflt: :mdleje: A wiecie, ze jak jej sie ten ogonek ukreci to mozna to podciagnac pod znecanie sie nad zwierzetami?:evil_lol: Quote
Jagienka Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Juzaczka napisał(a):Mam pytanko - czy taki zachudzony pies powinien dostawać dużo więcej do zjedzenia niż wskazuje na to jego wielkość? Czy raczej dawać normalne porcje, a pies z czasem dojdzie do siebie? Daję tylko suchego RC. Polecam raczej normalne dawki, psiak ma skurczony żołądek, jak zje za dużo to może wymiotować, co nie będzie przyjemne ani dla psa ani dla Ciebie. Możesz dawać częściej, ale mniejsze dawki. Quote
Jagienka Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Piękne :loveu: Piszcie już w tytule, że zostaje u Was!!! A nie będzie cie Nam tu zamętu siać, że się może właściciel znajdzie... ;) Jakby się zainteresował to by już się znalazł, a Wy możecie miec tylko oczy szeroko otwarte na ogłoszenia typu "zaginęła". Quote
Juzaczka Posted August 31, 2006 Author Posted August 31, 2006 Chcielismy zmienić tytuł i... nie wiemy jak :D Jakieś wskazówki?? :) Quote
Jagienka Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Juzaczka napisał(a):Chcielismy zmienić tytuł i... nie wiemy jak :D Jakieś wskazówki?? :) W pierwszym poście wciskacie "edit" w prawym dolnym rogu, następnie znowu "edit" i już... Quote
Juzaczka Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 A to foteczki z dzisiejszego spacerku: Quote
akucha Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 O rety, jaka ona cudna :lol: i jak fajnie wyglądają razem z jużaczką!!!! To nietoperek i gremlinek w jednym... Wiedziała pod czyimi drzwiami się zjawić :evil_lol: i z kotami chyba sztama... Piękne zdjęcia!!!! Quote
Juzaczka Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 Co tu dużo gadać - jest idealna :-) Quote
akucha Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Tak i idealnie trafiła :lol: Ja Wam się nawet nie dziwię, obejrzałam film z powitania Pancia w domu, oj ma podejście :evil_lol:, potrafi za serducho chwycić!!! No i jest niezwykle fotogeniczna, wklejać foty, bo miło się tu zagląda!!! A jakie imię dostała??? Quote
Juzaczka Posted September 1, 2006 Author Posted September 1, 2006 Co do imienia - próbowałem na nią wołać Sonia, Nuka, Nora, Sara, itd., itp. Jak zawołałem Miśka (Misia) to spojrzała, więc być może tak na nią wołali poprzedni właściciele - chyba zostaniemy przy Miśce :-) Quote
Jagienka Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 :evil_lol: na dwóch pierwszych zdjęciach jest mniejsza od trawy :lol: :lol: :lol: cacuszko :loveu: Quote
Recommended Posts